Fiio M9 / M6 / M11: Hi-Res audio player met Wifi

– Update: 5 april 2022 –

De Fiio M9 is een nieuwe compacte Hi Res Audio Player. Vroeger had je een iPod als muziekspeler, maar tegenwoordig kan je dan beter zo’n kleine Shanling Q1 nemen. Of nu dus deze Fiio M9, omdat hier ECHT ALLES op zit wat je nodig zou kunnen hebben aan topkwaliteit audio. Zelfs Wifi (en dus ook Spotify / Qobuz / Tidal et cetera)! En nog steeds heel compact – kleiner dan een iPhone.

Het is naast een standalone audio player ook nog een topkwaliteit DAC met USB-C. Met 3,5 mm mini-jack voor je hoofdtelefoon, en 2,5 mm gebalanceerde uitgang voor naar je dikke stereo. En een optische SPDif uitgang. Verder met alle soorten Bluetooth, in alle varianten zoals LDAC en Apt-X en zo. Hi-Res Audio gecertificeerd. Je kan er ook 24 bit FLAC bestanden mee afspelen.

UPDATE – inmiddels is er dus ook de Shanling Q1 maar die heeft geen Wifi:

shanling q1 review
De nieuwe Shanling Q1

Tip voor opslag: deze 400GB Micro SD bij Bol.com of de 500GB SD van SanDisk

Je complete CD- en vinyl-collectie kan erop, in de allerhoogste kwaliteit. Het is een HiFi stereo-installatie waar je vroeger zo 6.000 euro voor betaalde. Nu dus voor een fractie van die prijs, en ook nog passend in een broekzak. Je kan ‘m ook tussen je computer en je hoofdtelefoon / stereo doen, als DAC, om het geluid uit je computer drastisch te verbeteren. Wil je alles draadloos? Kan ook: deze Fiio is zowel zender als ontvanger, met audio in de hoogste kwaliteit.

Met 2GB intern geheugen, uitbreidbaar tot maar liefst 2Tb (!!) via SD.

WAYYOOO, dat is echt heel veel!

En Wifi zit er dus ook op. Zodat je de muziek van je Media Player of DLNA gewoon draadloos kan beluisteren. En dus met Spotify, Qobuz, Deezer of Tidal: die apps kun je gewoon installeren. Er zitten standaard al wat apps op. Het besturingssysteem is onderhuids Android, met een Fiio schil eromheen. Ik heb ‘m nog niet getest, maar ik verwacht hier veel van. Andere dingen van Fiio waren ook allemaal erg goed en qua prijs heel voordelig.

Waarom geen iPod? Die kan geen 24 bit, die kan je niet als DAC gebruiken, die heeft geen audiofiele geluidskwaliteit, er kan geen 2TB in,  geen SD-kaart zelfs, en bij Bluetooth heb je geen High Quality codecs zoals LDAC en AptX.

Hier te koop op AliExpress voor rond de 360,-.

Ook hier te koop op Amazon Duitsland.

Of hier op BOL.com

De nieuwe duurdere versie is de Fiio M11 met de AK4493 DAC-chip, klinkt nog weer beter en audiofieler:

Fiio M11

Maar de AK4497 dac chip is dan nog weer beter. Die zit voorlopig alleen nog in hele dure DAC’s of in de superkale uitgeklede Wooeasy DIY Zishan DSD (95,-):

Wooeasy DIY Zishan DSD

Fiio M6: kleiner en goedkoper

Wil je een goedkopere kleinere versie, met vrijwel dezelfde specs (en zelfs iets betere 13-uur-batterij)? Neem dan deze Fiio M6, hier op Ali voor 170,-

fiio m6En er is nu ook de Fiio M3K voor zo’n 105 euro. Zonder wifi of Bluetooth. Een Hi Res Audio muziekspeler met een goede nieuwe AK4376A chip, 28 uur batterij en tot 2Tb SD (SD niet meegeleverd). Ook geschikt als USB DAC, en met zijn microfoon ook als voice memo recorder. Zie de review.

fiio m3k dac

In al deze Music Players moet nog wel een Micro-SD kaart.

Bij al deze dingen loop je wel een klein risico op extra kosten bij de douane, zie de blog over kopen in China.

UPDATES: de voordelige ACTIVO CT10 is ook een DAP met Wifi en met Spotify en Tidal en zo. Nog niet getest, maar zo te zien een goede kanshebber, en zeker het proberen waard:

activio ct10 review

35 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Ik merk dat veel v de apparaten die ter sprake komen slecht verkrijgbaar zijn. Zo te zien meestal alleen in China. Bovendien liggen de prijzen stuk hoger. Is oorzaak daarvan dat jouw prijzen nog v voor de overgang op BTW heffing dateren?
  Is gebruik als opslag (medium) niet standaard? Zag dat geloof ik alleen in 1 vd vragen voorbij komen… Lijkt me logisch…..

  1. Ja de prijzen zijn veel hoger geworden door de btw inderdaad, maar je krijgt nu ook een btw-bon, dus is ook zakelijk aftrekbaar nu. Dank, ik heb wat updates toegevoegd.

   1. Heb m’n oog laten vallen op de M11 Plus. Ook in NL nog eens goedkoper te krijgen dan in China. (€700 incl.) Zit dus ander merk DACs in maar wat ik zo zag staan geen achteruitgang, wel iets ander karakter. Kun je iets opmerken over de mate waarin hij de meeste bang for one’s buck keuze is? Geen nwe ster aan het firmament? Tks!

 2. Hoi Aartjan
  Ik heb een M6 die ik als DAP gebruik. Ik heb nu ook een Hidizs S9 pro als dac voor mijn android phone gekocht, voor die momenten dat ik daarmee wil luisteren. Maar is de S9 ook op de M6 aan te sluiten, dus de dac daarvan gebruikend ipv die in de M6? Ik weet niet of het zin heeft maar wil het wel even proberen. Als ik de S9 op de micro usb van de M6 aansluit hoor ik in elk geval niks. Heb al in de settings gezocht maar tot nu toe nog niks.
  Groet
  Erik

  1. Nee volgens mij kan dat niet, want er zit geen digitaal uit op de M6, alleen analoog. De micro USB is denk ik alleen voor het opladen.

 3. Hi Aartjan. Ik zoek een (dap/dac) apparaat waarmee ik mijn in-car audiosysteem kan voorzien van hoge kwaliteit muziek. Ik heb een kabel lopen naar de aux ingang, dus dat zit goed.
  Mooi zou zijn als het met wifi/Bluetooth aan mijn telefoon verbonden kan worden zodat eventueel ook Spotify streams via dat apparaat naar de aux ingang gaat.
  Tja, en dan Chi-fi dus, China hifi.
  Enig idee?
  Die duurste fiio die hier staat lijkt aan de criteria te voldoen maar is best prijzig.

 4. Hallo Aartjan,
  Deze reactie net eerder geplaatst maar zie die niet terug, dus voor de zekerheid nog maar een keer.

  Geweldig je blog. Alles gelezen over jou bevindingen over de Fiio M9 en besloten die aan te schaffen.
  Eenmaal in huis probeer ik de M9 te verbinden met mijn Smart tv Sony Bravis maar dat lukt mij niet (te weinig kennis :-) )
  Kun je mij daar bij helpen?

  Groet Bert

 5. Vraagje over de Fiio M6 player. Kijk ik op de website van Fiio staat er: 2TB (dual micro SD card slot) Maximum storage expansion. Kijk ik echter in de handleiding, staat er: Micro SD card slot: Supporting up to 512GB capacity. Ook met 2x 512 GB (neem aan dat dual slot betekent dat je er 2 in kunt doen) kom ik maar tot 1 TB. Wat is nu de waarheid. Wil erg graag een Fiio M6 kopen, maar zou graag die 2 TB willen benutten. Overigens een prima review AartJan

  1. Ik kan dat over die Dual SD slot nergens vinden. Voor zover ik kan zien is het 1 slot.
   2Tb is voor de toekomst, dat bestaat nog niet. Voorlopig is er alleen tot 1Tb te koop (voor zover ik weet).
   De manual kan verouderd zijn, want een firmware update kan een grotere capaciteit mogelijk maken.

 6. Ik heb de m1 gekocht en mijn gehele klassieke cd verzameling erop gezet. Maar het lukt mij niet om 1 cd af te spelen. Of hij speelt maar 1 indexnummer of hij blijft doorspelen met andere cd.

  1. Dat moet echt wel lukken, kan ook op mijn M0. Bij de shuffle zitten 4 verschillende afspeelmodi, daar moet je een andere modus kiezen. En in Play Settings staat ook nog ergens > Play through folders.

 7. Vraag over de M9:
  Deze Fiio M9 zou ik graag willen laten horen over mijn Alpine car radio, via de USB in van de radio (net als de Ipod classic die ik zo gebruikte) . Zijn hier ervaringen mee ??? (via de line-in kan dit altijd) Geluidkwaliteit zou het dan moeten uitmaken. Gaarne een reactie,
  vrgr
  Hans G. v B.

   1. hoi Aartjan

    Als ik het goed begrijp zijn deze music player en hele goede oplossing om van het Iphone bluetooth probleem af te komen?

    1. Ja, deze players kunnen alle soorten Bluetooth, dus ook Apt-X, AAC en LDAC en dat geeft een nog hogere geluidskwaliteit bij het afspelen van muziek. De ontvanger moet dat dan ook hebben, dus een koptelefoon van Sony heeft bijvoorbeeld LDAC, de meeste andere hebben Apt-X.

 8. Nog een vraag, is het mogelijk om de M9 naar de usb van een Marantz CD6006 te stromen? Doe ik nu met mijn iPhone 6. En dan over mijn “dikke” versterker en speakers.
  Hij blijft schakelen omdat ie als DAC wil schakelen. En het hoeft alleen maar digitaal te sturen. Er zit een hele mooie dac in mijn versterker.

 9. Beste Aartjan, complementeren voor je blog. Ik lees hem haast wekelijks. Inmiddels veel in ears rijker, besteld via je links, KZ ZS5, Yinyoo Revonext, Yersen 2000. Misschien ook de wallet die je nu presenteert, ik heb de Secrid die 7 keer duurder is maar mogelijk niet safe.
  Vraagje over de Fiio M9. Ik heb de Classic ipod 160 gb, schijf vervangen voor SD van 256 gb maar streamen is helemaal mijn ding geworden. Thuis heb ik de Heos van Denon. De Fiio M9 is wat hipper dan de iPod want die kan streamen. Hij is Android based maar ik kan nergens lezen of je ook Google Play Store kan gebruiken. Sommige apps zou ik graag op de M9 terugzien, met name meditatie apps. Weet jij dat?
  Dank alvast.
  Groet Hans

 10. Ik vind de fiio m6 een stuk interessanter als portable dap. Veel van dezelfde specs maar dan kleiner en goedkoper. Heb je al gekeken naar de binnenkort uit te komen fiio m11? Die doet alles wat de m9 doet en meer.
  Nadeel van de m9 (en m6 en m7) is dat de processor niet zo sterk is. Als je bijvoorbeeld op hoge kwaliteit wilt streamen en luisteren via Bluetooth, krijg je al gauw stutter. Ook draaien apps niet zo soepel, je moet soms een beetje geduld hebben. Helaas ben je bij de m9 vrij beperkt qua apps. Alleen apps die op fiio’s whitelist staan kun je installeren. Een podcast of audiobook app staat daar nog niet op.

  1. M9 net gekocht met oog op de quarantaine weken die ons te wachten staan. Fijn, een groot deel van mijn Flac collectie overzetten. Direct een 512 gb M sd kaartje er bij natuurlijk. Blijkt gemaakt door Lexar. Die combi, Lexar 512 met Fiio blijkt een slechte. Wist ik niet. Lees ik ook net op het Fiio Forum. Verbruikt teveel stroom oid waardoor er storing ontstaat. Allerlei software op m’n Mac gezet, oa BlueHarvest ( om .Appledouble en .DS_Store files te verwijderen, dat leek het probleem bij de combi Mac en ExFat schijfje ). Niet dus : ander sd kaartje er in en hop. Vlekkeloos. Wat een lekker ding zeg. Blij mee.
   Lexar kaartje te koop, dat wel ;-)

Geef een reactie