Foto’s bewerken op iPhone IOS en Android: de beste apps

– Update: 23 januari 2017 –

Hier een lijst met de Top 10 beste IOS Apps om op je iPhone een foto te bewerken. Deze zijn meestal ook voor Android te krijg of te koop.

 1. Camera+
  Met zeer uitgebreide bewerkingen in allerlei soorten en maten. Deze gebruik ik eigenlijk het meest. Tip: Het Clarity Pro Filter. Bijna altijd goed, mits relaxed en handmatig ingesteld!
 2. Pixelmator Zo’n beetje de meest beroemde app voor fotobewerking. Er is ook een volledige Mac-versie. Je kan selecties maken en die bewerken, en met een brush bepaalde delen aanpassen. Dan heb je al bijna geen Photoshop meer nodig!
 3. LightX – Hiermee kan je zelfs uitsnijden, lagen plakken, en ook correcties doen op plaatselijke stukjes in het beeld.
 4. Met het  prijswinnende Prisma kan je schilderijtjes maken van je foto’s, met een druk op de knop. In de stijl van beroemde schilders.
 5. Motion Stills
  De bewegende foto’s (Live Photo’s) op je iPhone zijn leuk, maar met deze app van Google kan je daar opeens veel meer mee: gifjes maken, filmpjes monteren en het beeld stabilizeren.
 6. Fotoscan
  Ook van Google. Hiermee je makkelijk oude foto’s inscannen zonder last van glimplekken.
 7. Google Foto’s
  Het grote alternatief voor iCloud Foto’s. Dit kan alles wat Apple aan foto’s kan, maar dan beter.
 8. Cine Meter II – een enorm uitgebreide lichtmeter, vooral voor film / tv
 9. Panorama 360 – je kan op IOS mooie panorama-foto’s maken, maar met deze kan je ze makkelijker en mooier delen. Om je heen kijken, boven en onder je kijken.
 10. Facetune – om snel en makkelijk een gezicht te verbeteren: oftewel je selfies te beautificeren
 11. LongExpo – de sluitertijd kun je niet instellen op IOS, maar met deze app wel. Dan kun je dus een lange sluitertijd kiezen. Bijvoorbeeld om ’s avonds vanaf statief bewegende lampjes in een stad of straat te fotograferen. Of overdag stromend water te fotograferen.foto bewerken IOS en Android: long expo app
 12. Enlight. Ja die hoort hier ook eigenlijk wel in dit rijtje thuis.
 13. Meitu. Leuk, en een grote hit nu, maar het traceert wel ALLES van je!

Overigens doe je de veel dingen sneller en makkelijker in Photoshop. Hier heb ik mijn belangrijkste Photoshop Tips staan. Op de IOS apps mis je eigenlijk toch altijd de basis: namelijk Selecties, Maskers en Aanpassingslagen.

Wil je de bewerkte foto’s delen? Lees dan ook dit andere stukje!

Zie ook Lens Blur in Photoshop: Apple’s Portretmodus. Zodat je geen nieuwe iPhone 7+ hoeft te kopen.

2 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Volgens mij ontbreekt er nog één hele mooie app en dat is “Enlight”. Heeft een ingebouwde workflow en veel mogelijkheden.

Geef een reactie