Bose Noise Cancelling Headphones 700 review

bose noise cacelling 700 review koptelefoon

– Update: 20 december 2020 –

De Bose Quietcomfort stond lange tijd op eenzame hoogte wat betreft noise cancelling. Nu is er de nieuwe Bose Noise Cancelling Headphones 700, hier te koop voor 395,-. Wat is er nieuw? En wat is er hetzelfde? Hierbij mijn review en vergelijking.

Je kunt ‘m gewoon zelf in allerlei winkels testen en uitproberen. Dat heb ik ook gedaan. Dan hoor je meteen dat de kwaliteit van de noise cancelling hetzelfde is gebleven. Dat is prima, want die was altijd al supergoed. Maar die nieuwe is dus niet beter of zo. Je kan de geluidsonderdrukking nu wel in verschillende standen zetten. De maximale stand is hetzelfde als AAN op de oudere modellen.

Ook de geluidskwaliteit is hetzelfde gebleven. Ook prima, want hij klonk altijd al uitstekend, ook al was hij erg duur. Goedkope top-oordopjes kunnen soms beter klinken. Hij is voor een koptelefoon superlicht en zit heerlijk. Net als de vorige modellen dus. En de batterijduur is ook hetzelfde gebleven: 20 uur.

Okee, wat dat betreft allemaal hetzelfde, dus waarom zou je dan 400 euro uitgeven als je de oude QuietComfort nu ook voordelig kan kopen?

Voordelen van de nieuwe Bose 700 vergeleken met de oude Bose QuietComfort

  1. Touch-bediening. Perfect gedaan. Volume is bijvoorbeeld omhoog vegen. Kan op de hele rechter oorschelp. Next is gewoon naar voren vegen.
  2. Betere microfoons (4 stuks). Je kan er niet alleen beter mee bellen: je kan het geluid om je heen ook horen in je koptelefoon. Ook met muziek aan, met een simpele druk op de knop. Dit is levensbelangrijk als je ‘m in het verkeer ophebt. Ambient Sound noemen ze dat. Werkt heel goed. En het belt ook veel fijner.
  3. Draadloze Bluetooth, en een ingebouwde accu. Dat hebben oude modellen niet allemaal.
  4. Spraakbediening, via de Google Assistant.
  5. Hij heeft 3D: je kan je plaats in de ruimte horen, als je beweegt in VR of AR (heb ik niet getest overigens)
  6. Prachtig nieuw strak design. Hij is inderdaad echt heel mooi:

Bose Noise Cancelling koptelefoon 700 review

Bose Noise Cancelling 700 review vergeleken met QuietcomfortBose Noise Cancelling Headphones 700 review

Nadelen

  • Je kan ‘m niet meer plat opvouwen
  • Hij is veel duurder

Goedkope Active Noise Cancelling tips

Veel goedkoper kan ook. Zoals de Bluedio T6 of T7 (30,- AANRADER, zie de review) en de Taotronics TTBH22 (55,-) die allebei behoorlijk in de buurt van de Bose komen. Maar een oude Bose QuietComfort kan ook. Die zijn nu soms 150,-. In de modellen zonder accu kan je oplaadbare batterijen doen, dan hoeft de koptelefoon ook nooit aan de lader. Dat is dus eigenlijk een voordeel. Ambient sound? Schuif je oorschelp even opzij, dan heb je ook “ambient sound”. En als er geen Bluetooth op zit, kan dat met Bluetooth ontvangers zoals deze (15,-).

maak je Bose draadloos
Maak je oude Bose Quietcomfort draadloos
Je kan die revceiver ook in de auto gebruiken
En je kan er vrijwel alle oordopjes draadloos mee maken
Bluedio T6
Bluedio T6 of T7. Met ANC en goed geluid, comfortabel. Rond de 35  euro

Deze blog is niet gesponsord.

3 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. De Sony 1000mx3 heeft nog steeds betere Noise Cancelling, mijn volgende spaardoel.
    Tot die tijd heb ik een OneOdio A9, 80e op amazon.de (60e op Ali) en is ook geen straf.

Geef een reactie