IOS 12: wat is er nieuw

– Update: 27 november 2018 –

IOS 12 is er! Helaas zit er voor mij niks in wat ik nodig heb. NIKS! Behalve dat er in Carplay nu Google Maps is (ook even updaten). TOP! En verder? 

  1. De multitaskbar doet weer normaal: vanaf onder naar boven vegen en vasthouden, en dan apps sluiten door ze naar boven te vegen.
  2. Alles is wat sneller.

Maar weer wachten dus. Op voorspellende tekst in het Nederlands. Op Swypen op het keyboard. Op de maximum snelheid en je eigen snelheid in Maps. Op Apple Pay. Op een werkende Dual Sim. Op de OV chip. Op NFC.

IOS 13 misschien?

Okee, Animoji / Memoji in IOS 12 is leuk en goed:

Deze stem hierboven deed ik met mijn nieuwe speeltje: deze Karaoke microfoon.

Je kan dit ook met de camera doen, in imessage: dan mix je je Memoji met je echte foto (je kan dit helaas niet als video opnemen?). Je ziet dus dit poppetje, en het poppetje volgt jouw beweging. Zie ook de blog over Animoji / Memoji in IOS12. 

En okee, dingen meten met je camera is ook top:

Er zit een nieuwe app op je iPhone: “Meten”. Hiermee kan je alle dingen waar je je camera op richt opmeten. Superhandig, bizar goed en behoorlijk precies, bijna op de centimeter nauwkeurig:

Maar Wifi en Bluetooth kan je nog steeds niet snel AAN en UITzetten, tenminste niet echt. Je kan wel tegen Siri zeggen: “Zet wifi aan” en “Zet Bluetooth uit”. Maar dat kon altijd al.

Spatiebalk is trackpad

Als je hard-klikte op je keyboard kreeg je een trackpad. Dan kan je supersnel door de tekst heen, om iets te corrigeren. Vanaf IOS12 werkt dit ook op oude iPhones: dan is het lang-klik op de spatiebalk. Hadden ze 7 jaar geleden ook kunnen doen. Zie ook het artikel over snel tikken: swype of dicteren.

Dan is dus die dure force touch hardware eigenlijk voor niks geweest… nieuwe iPhones krijgen daarom ook geen 3D touch meer…

zie ook dit overzicht op cnet.com met andere nieuwtjes

3 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

Geef een reactie