Het ideale iPhone hoesje: met een dust plug

– Update: 5 mei 2022 –

Je iPhone is eigenlijk het mooist zonder hoesje. Maar ja, je hebt toch een hoesje nodig – because of reasons. Ik heb me lens gezocht naar het ideale iPhone hoesje, en ik heb ‘m gevonden! Op Aliexpress voor 2,50. Ik zocht namelijk een hoesje met een dust plug, en die zijn bijna niet te vinden. Voor mij is het perfecte hoesje dun, onopvallend, zacht maar stevig genoeg, mooi vormgegeven, met bescherming over de bedieningsknoppen, en met dus ook een dust plug. Dat is een plug om het gat voor de oplader te beschermen tegen stof.

Vanaf de iPhone 7 is het waterdicht, maar in het oplaad-gaatje kan stof komen. Met teveel stof gaat het opladen slecht of helemaal niet. Dan moet je het stof eruit pielen met een tandenstoker. Een hoesje met een dust plug voorkomt dat.

Als je die kan vinden dan.

Ik heb er nu dus eindelijk een gevonden! De dust plug moet aan het hoesje vastzitten, want anders raak je die plug het geheid kwijt, in no time. Het moet ook aan de lange kant openklappen, anders is het te fragiel. Bij deze zit dat dus goed. En verder is dit hoesje ook perfect: want zoals gezegd dun, onopvallend, zacht maar stevig genoeg, mooi vormgegeven, met bescherming over de bedieningsknoppen. En in verschillende kleuren, voor alle modellen iPhone 6, 6S, 6 Plus, 6S Plus, 7 en 7 Plus. Ideaal toch! Hier kan je ‘m kopen. Met opstaande randje, dat net boven het glas uitkomt. Dat beschermt beter – maar het voelt wel een beetje maf.

het ideale perfecte iphone hoesje met dust plug
Het ideale iPhone hoesje heeft een dust plug

UPDATE: Voor de iPhone X heb ik deze transparante gevonden, maar die heeft alleen geen dust plug. Deze prachtige goedkope zwarte heeft dat wel. Die is er ook in andere kleuren, zoals half-transparant melkwit. Met opstaand randje dat net boven het glas uitsteekt, en dus beter beschermt. Draadloos opladen kan ook gewoon dwars door deze hoesjes heen. Bij een iPhone X heb je al helemaal een hoesje nodig, omdat die zo spekglad is. Alles is van glas, en reparatie gaat 400 euro kosten(!). Zie de iPhone X review.

iphone x hoesje tranparant met dust plug: zeldzaam!
iPhone X hoesje tranparant met dust plug: zeldzaam!

Waar je ook nog eens op moet letten is de exacte positie van de gaatjes. Als die niet precies passen (zoals bij het officiële hoesje van Apple voor 60 euro!!), dan krijg je grote problemen: speaker of microfoon doet het dan niet goed. Men verstaat je niet. Een ramp. Voor die ene euro ga ik niet zitten lopen klagen, maar bij een duur Apple-hoesje zou ik dat niet leuk vinden.

Voor de bescherming van het glas zou je er een extra glasplaatje op kunnen plakken voor 50 cent of zo. Maar mijn zoon zweert dan weer bij een echt leren hoesje dat je kan openklappen. Dat geeft veel meer bescherming, met name voor het glas. Met een handige magnetische sluiting. Ook mooi en goed. In Nederland zijn dat soort hoesjes meestal duur, maar op Aliexpress zijn ze wel te vinden voor iets van 3 euro.

magnetic flip case over iPhone

De tijden zijn gelukkig voorbij dat je een hoesje van VEERTIG EURO bij je iPhone moest kopen. Weet je nog, vroehgâ? Gek waren we! Toen ontdekten we de hoesjes op de markt, en waren we al blij dat die maar een tientje kosten. Terwijl die later op AliExpress gewoon maar 90 cent bleken te kosten. Inclusief verzendkosten (dat laatste is een superslimme geniale zet van de Chinese regering: die betaalt de postzegel. Zo harken ze MILJARDEN per jaar extra binnen. De complete wereldorde herschapen in een paar jaar tijd. Niet meer terug te draaien).

Mijn vorige hoesje was ook best goed, voor 90 cent: dun, onopvallend, stevig, en mooi vormgegeven. Maar die had geen bescherming over de bedieningsknoppen, en ook geen dust plug. Ai! Hij stak overigens niet uit boven het glas, wat dan weer fijner aanvoelt. Nou ja, koop je die er ook gewoon bij, als je budget het toelaat. Voorlopig zijn we nog eventjes rijk.

goedkoop iphone hoesje

iPhone hoesje supertip: magneet in de auto

Tot slot hier een supertip om je iPhone in je auto te gebruiken. En trouwens, tegenwoordig is een popsocket helemaal hip en handig! Vooral bij die grotere mobieltjes.

magnetische bol auto iphone

NB Dit is geen gesponsord artikel. Mijn blogs gaan gewoon over dingen die ik zelf fantastisch goed vind. De links naar de producten zijn soms Affiliate links, zodat ik een klein precentage krijg via die link. Maakt voor de koper niet uit: de prijs is hetzelfde.

2 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

Geef een reactie