De beste telefoon-houder in de auto: met een magneet

– Update: 31 december 2023 –

De beste telefoon-houder in de auto is zo’n magnetisch ding van 2,-. Nu kan ik m’n iPhone gewoon tegen m’n dashboard gooien; hij zit meteen goed. Ideaal! Een waar genot! Je wil nooit meer anders! Zelfs als je Apple Carplay in je auto hebt blijft dit top. Je moet je iPhone toch ergens kwijt.

De bedoeling is eigenlijk dat je dat ronde plaatje op je mobiel plakt (of op de buitenkant van je hoesje). Maar het kan ook met een plakbandje aan de BINNENKANT, bijvoorbeeld bij dit ideale hoesje. Je iPhone blijft intact, en het plaatje kan dan later ook in een ander hoesje. De magneet werkt prima door het hoesje heen, als je iPhone ergens op rust bijvoorbeeld. Op een randje op je dashboard of zo.

De magneetbol zelf bleef niet zo goed vastzitten, dus die heb ik met superlijm vastgeplakt. Verderop andere en betere!

magnetische bol auto iphone

Dat witte ronde plaatje kan ook op je hoesje, of aan de binnenkant ervan.

Voor een huur- of leenauto: in de luchtroosters

Reinder merkt terecht op dat je in een leen- of huurauto zo’n ding niet kan inplakken. In dat geval neem je een Air Vent Car Phone Mount. Die klik je op de luchtroosters. En die kun je er ook weer afhalen. Zo’n ding is er ook met magneet, voor een paar euro:

air vent luchtrooster auto iphone houder

Popsocket

Of neem zo’n Popsocket bij dat magneetje, voor een paar euro extra. Neem dan deze bijvoorbeeld:

Of deze, een vergelijkbare pop socket vinger ring voor maar 1 euro.

Inmiddels zijn er veel meer magnetische iphone houders, bijvoorbeeld deze RAXFLY voor iets van 3 euro. Nog weer mooier, slimmer en beter eigenlijk. Ik heb er maar weer iemand blij mee gemaakt. Ideaal kadootje ook:

magneet auto iphone houder

Of voor 1 euro deze magnetische telefoon-houder die in je luchtrooster vastklikt:

magnetish iphone houder luchtrooster

Eigenlijk is dit nu de beste, goedkoopste en handigste. Eventueel in combinatie met die pop socket vinger ring (1 euro!).

Draadloos opladen in de auto met Qi kan tegenwoordig ook, zoals deze van Baseus voor ongeveer 15 euro:

Of deze draadloze Qi-oplader met alle toebehoren en dan nog magnetisch ook. Deze kan het allebei: op het dashboard plakken, of in de roosters klemmen. Slim en compleet: het snoer, de sigaretlader en de magnetische pad krijg je er ook allemaal bij. TOPPER & AANRADER als je telefoon draadloos kan! Rond de 20 euro.

http://s.click.aliexpress.com/e/jfhWr84

Zie verder ook de blog over Apple Carplay.

UPDATE 2023

Ik zou inmiddels deze doen, dat is nu de beste verkochte:
gravity car phone holder

En zie de blog over de beste telefoonhouder voor de fiets zoals deze voor 4,-, van aluminium. Bij deze kan je telefoon ook in het midden van je stuur. Met rubber bescherm-strips aan alle kanten en met een grote draaiknop om ‘m sneller vast te zetten. In allerlei kleuren:

goedkope telefoonhouder fiets aliexpress goedkope telefoonhouder fiets aliexpress

19 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Lijkt mij niet te zwaar nee. Een TomTom zou wel te zwaar zijn. Nou moet ik wel zeggen dat bij mij de mobiel nog enigszins rust op een randje.

   Je kan dat losse ijzeren cirkeltje ook aan de buitenkant van het hoesje doen (of zonder hoesje), dat is natuurlijk sterker. En in plaats van het bijgeleverde superdunne ijzeren ronde plaatje zou je een dikker of groter stukje ijzer kunnen doen, dat is ook sterker.

   1. de magneet is niet zozeer het probleem maar de flexibiliteit van de kogel waarop de ring plakt. Dus die dikkere metalen ring plakt magnetisch aan de bol van de houder. Maar deze laat dus los zodra ik mijn telefoon eraan hang.

 1. Vraag, ik heb er één, maar nu werkt mijn geluid niet meer goed, en het oortje ook niet meer!! kan het dus schade berokkenen?

 2. Mooie blogs Aart! Chapeau, net ontdekt en zit ze met plezier (en een gniffel ;-) te lezen. Eindelijk een proper tech-talk review in mijn stijl met duidelijke afwegingen en kritische blik en meteen links naar goede (thans kritisch getest) en goedkope producten.

  Wat ik me hier even afvroeg, zijn die magneten niet funest voor je batterij in je smartphone? Herinner dat dat vroeger ook een killer bleek, of is dat niet meer zo?
  Lijkt me namelijk ideaal (weer) maar ben er beetje huiverig voor. Vind dat geklik en bevestigen waar je steeds twee handen voor nodig hebt wel altijd een dingetje..

  Cheers,
  Roland

 3. Misschien is er met technisch Lego of Meccano wel iets aan verschuifbare grijparmen/tentakels te bouwen dat zich altijd kan nestelen aan een willekeurig dashboard ventilatierooster? Misschien versterkt met wat Sugru waar nodig…

  1. Voor 2.- is er op Ali ook een Air Vent Phone Car Mount. Kan natuurlijk ook! En zo’n Air Vent is er ook met magneet, voor iets van 5,-. Ik heb ze toegevoegd aan het artikel.

 4. Zoiets, maar dan iets wat zich vastgrijpt aan de ventilatieroosters van de luchtverversing in de huur/leenauto du jour. Want daarin kan ik niets op het dashboard plakken…

Geef een reactie