iPhone reservekopie terugzetten lukt niet

– Update: 16 maart 2018 –

Dit is er zo een waar iedereen wel eens tegenaan kan lopen, omdat vrijwel iedereen binnenkort een nieuwe batterij in z’n iPhone laat zetten. Dat kost tot december dit jaar namelijk maar 29 €, vanwege het batterij-schandaal van Apple. Supergoedkoop dus. Ik heb dat ook zojuist gedaan met een 6S+. Wij kregen zelfs een nieuwe refurbished iPhone mee! JOEPIE!!! Dank u wel Apple! 

Maarrrrr: de zojuist gemaakte reservekopie in iTunes deed het niet. Hij zegt dan: “Beschadigd of niet compatible”. Reden tot lichte paniek. Wat bleek: de refurbished iPhone had niet het nieuwste IOS. Dat probleem heb je tegenwoordig bij elke Apple-aankoop: je nieuwe iPhone, iPad of Macbook – vers uit de winkel – heeft een oud OS. Een back-up terugzetten werkt dan niet. Eerst moet je updaten.

Dat hadden ze er in de Apple Store wel eens bij kunnen zeggen…

Maar de remedie is simpel: doe alsof je een nieuwe iPhone instelt, en dan ga je als eerste stap inderdaad de IOS updaten. Daarna hang je de iPhone opnieuw aan iTunes om de reservekopie terug te zetten. Nu doet-ie het wel!

Zie ook de tips over een nieuwe iPhone instellen.

3 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Hoi,
    Is de vraag of je met de refurbihed iPhone niet alsnog de batterij moet gaan vervangen. Heb vorig jaar een refurbished iPhone bij mijn nieuwe abbo gekregen. Binnen het jaar, kwam het glas omhoog en moest er een nieuwe batterij in!

Geef een reactie