Broekzakbeller! Je iPhone belt uit zichzelf

– Update: 23 april 2021 –

Vroeger had je broekzakbellers. Niemand wist hoe je je Nokia moest locken (iets met hekje 7 of zo  – heel ingewikkeld). Dus deed niemand dat, en werd het laatste nummer automatisch gebeld als er een toets per ongeluk werd ingedrukt. Je was een BROEKZAKBELLER. Het was een ramp, want ik had er dagelijks wel een aan de lijn.

Ik vermoed dat mijn bel-angst en telefoonfobie daar geboren is. Je wordt gebeld terwijl je midden-in-iets-heel-belangrijks zit, door iemand die waarschijnlijk-dringend-ook-iets-heel-belangrijks-moet, en vervolgens krijg je een een hoop gekraak en een vaag gesprek in de verte aan de lijn.  Soms riep je heel hard “BROEKZAKBELLERRRR!!!”. Soms liet je de verbinding gewoon lekker open, dat zal ze leren! Maar meestal hing je moedeloos op, en had je tien volle minuten nodig om de stresshormonen uit je lichaam te laten weg-ebben.

En dan werd je meteen daarna weer door dezelfde persoon gebeld…

Gelukkig was het fenomeen broekzakbeller meteen uitgestorven na de introductie van de iPhone. Die moest je swipe-unlocken. Dus ik schrok nogal toen ik recentelijk zelf opeens een broekzakbeller bleek te zijn. In 2018-2019-2020-2021! Met de nieuwste iPhone X, nieuwste IOS!

Nou ja zeg!

Wat nu dan weer?

Ben er nog steeds niet uit, maar ik denk dat het in Instellingen > Siri zit. Daar staat namelijk: Sta Siri toe bij vergrendeling. Die stond bij mij AAN. Ja, weet ik veel! Zal bij veel mensen wel zo staan, volgens mij is dit nieuw. Dat moet dus UIT. Luister naar Hé Siri moet ook UIT, en dat stond bij mij ook opeens weer aan (na een update denk ik).

Een andere instelling is Face ID en toegangscode > Bel gemiste oproepen terug. Die heb ik ook maar uitgezet. Daar staat die Siri ook nog een keer, dus daar kan je het ook uitzetten.

Maar er is NOG een relevante instelling: Til op om te activeren. Die zit bij Instellingen > Beeldscherm en helderheid. Wat er dus blijkbaar – misschien – gebeurde, is dat de iPhone door deze instelling automatisch aanfloept, ik vervolgens iets zei wat lijkt op “bel terug” waardoor de iPhone ZONDER FACE-ID uit zichzelf begon te bellen.

Nou ja, allemaal maar uitgezet dus. Weinig kans dat ik jou nu nog steeds broekzakbel! En anders: Sorry hoor!

UPDATE: het was ook geen Ghost Touch: een erkend probleem op de iPhone X. Je scherm wordt kosteloos vervangen bij een Apple Store. Maar bij mij werd het er alleen maar erger door: het nieuwe scherm had meer last van Ghost Touch dan mijn oude scherm, en hij belt nog steeds broekzak.

broekzakbeller
Sta Siri toe bij vergrendeling moet UIT
broekzakbeller
Beantwoord gemiste oproepen moet ook UIT

UPDATE: bij de update naar de nieuwste IOS in februari/maart 2019 werd ik opeens WEER een broekzakbeller! En niet zo’n beetje ook! Wat een ramp! Wat blijkt? Sommige instellingen springen na een IOS update weer terug. Beeldscherm en helderheid in mijn geval! Dus dan is het toch dit knopje, dat broekzakbellen veroorzaakt?? Til op om te activeren. Maar dat wil ik eigenlijk toch wel AAN.

til-op-om-te-activeren-raise-to-wake
Sommige instellingen gaan weer AAN na een update

4 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Inderdaad, dank u, ik dacht erover om maar een Android te gaan kopen. Niet alleen dat mijn Iphone 11 af en toe een willekeurig persoon opbelt, maaar ik was nota bene zelf aan het bellen met mijn zoon toen ik daar ineens een ander persoon aan de lijn kreek, die beweerde dat ik hem had gebeld. Begrijpen wie kan.

  2. Dankjewel, ik had precies dezelfde ervaring met de nieuwe iphoneX. Heb alles uitgezet.
    Heb je ook een mogelijkheid om de zaklantaarn op het beginscherm uit te zetten? Doe verlicht ook regelmatig ongewild de binnenkant van mijn broekzak

Geef een reactie