Taotronics TT-BH22 Bluetooth Noise Cancelling hoofdtelefoon review

– Update: 20 december 2020 –

Een draadloze Bluetooth hoofdtelefoon (over-ear) met active noise cancelling: deze Taotronincs TT-BH22 is in feite een kopie van de megapopulaire Bose Quietcomfort. Hij lijkt er namelijk precies op. De Bose kost 360 € en deze Taotronics kost… hou je vast… 65 €. En, is het ook wat? Ja hoor. Het is niet voor niks een enorme bestseller op dit moment. Hier een hands on review: een vergelijking tussen deze twee populaire noise cancelling hoofdtelefoons. 

In een vorige blog had ik een vergelijking gemaakt tussen de Bose Quitcomfort en de Bluedio T4S. Daar kwam de Chinese Bluedio heel goed weg, mede omdat die maar 35,- kost (UPDATE: de Bluedio T6 en T7  zijn nog weer beter). De 65 € van de Taotronics is natuurlijk ook supervoordelig, en al helemaal omdat je deze gewoon bij Amazon Duitsland kan kopen. Snel bezorgd, in 2 a 3 dagen, en geen problemen bij de douane. Hij is hier te koop op Amazon.

Taotronics TT-BH22 Bluetooth Noise Canceling hoofdtelefoon review

Taotronics is een Chinees merk dat alleen maar te koop is op Amazon. Het is dus niet te koop op Chinese websites als Aliexpress. Net als andere Chinese topmerken, zoals Aukey. Zo slagen de Amerikanen er in om toch nog op het toneel te blijven. Voorheen verplaatsten Amerikaanse merken de productie naar China. Dat is niet meer houdbaar, en bovendien worden deze merken opgekocht door China. De nieuwe truuk is blijkbaar om de beste Chinese merken exclusiviteit te bieden op de grootste winkel ter wereld: Amazon. Het werkt. Als een dolle. Jeff Bezos is meteen de rijkste mens op aarde.

Het belangrijkste aspect van een hoofdtelefoon – wat mij betreft – is de geluidskwaliteit. Daar scoort de Taotronics eigenlijk bijna net zo goed als de Bose, en dat is toch wel ongelofelijk. De Bose is uistekend hoor, maar die mist wat bas. De Taotronics heeft die bas wel. Afgezien van de bas klinkt de Bose beter – mag ook wel voor die prijs – maar het is nou ook weer niet zo’n enorm verschil. En je hebt op de Taotronics niet per se een EQ nodig. Hij klinkt ietsje vetter, opgepompter, agressiever. De Bose klinkt veel keuriger en correcter, maar ook wat saaier.

In mijn EQ-setting voor de Bose staat nogal veel extra bas aan, en in die van de TaoTronics is er hooguit ietsje (sub)laag wegggehaald en iets hoog toegevoegd.

Dit is overigens met de Active Noise Cancelling AAN. Die andere goedkope Chinese Noise Cancelling hoofdtelefoon, de Bluedio T4S klinkt juist veel beter als dit UIT staat, maar bij de Bose en TaoTronics is dat omgekeerd. Die klinken allebei beter als die ANC-knop AAN staat. Dat kost dan wel batterij. Als de batterij op is klinkt de Taotronics nog steeds best wel okee, overigens. Je moet ‘m dan iets harder zetten. En er kan misschien iets mid, ultralaag en ultrahoog bij, met een Equalizer.

UPDATE: bij de Bluedio T6 en de T7 hoeft er helemaal geen  EQ meer aan, met ANC aan of uit.

Active Noise Cancelling vergeleken

De Noise Cancelling van de Bose is wel een stuk beter. Grofweg meer dan twee keer zo goed. Maar die van de Taotronics doet het ook wel aardig. Hij haalt echt wel wat geluid weg, al geeft het ook iets ruis extra. Met muziek AAN maakt dat niet uit, dan werkt het gewoon goed genoeg. Maar als je ‘m gebruikt zonder muziek – voor een weldadige stilte aan je kop – dan moet je de Bose nemen.

Verder lijken ze als twee druppels op elkaar. Ze zijn allebei ongeveer even licht en hebben dezelfde pasvorm. De Bose zit ietsje lekkerder, omdat de kussentjes beter en zachter zijn, en een iets grotere binnenruimte hebben. Platdraaien en opklappen gaat bij allebei identiek, en je kan ze allebei ook bedraad gebruiken. De losse kabel zit er bij. Allebei hebben ze bediening op de oorschelp.  Een USB-oplaad-kabel zit er ook bij. Bluetooth hebben ze ook allebei, maar bedraad klinken ze beter dan draadloos. De microfoon via Bluetooth is altijd slecht, maar de microfoon van de Taotronics is slechter dan die van de Bose. De draadloze verbinding van de Taotronics is op mijn (zes jaar oude) MacBookje niet stabiel, maar op moderne spullen gaat het perfect. De batterij van de Taotronics is veel beter dan de Bose: namelijk 24 uur. VIER-EN-TWINTIG-UUR. Ja ja!

Conclusie Taotronics TT-BH22 hoofdtelefoon

De Taotronics TT-BH22 lijkt een zeer geslaagde en supervoordelige kopie van de Bose Quietcomfort 35. Hij zit bijna net zo lekker als de Bose, en de bas klinkt zelfs beter. De batterij is ook beter, maar de noise cancelling is niet zo goed als de Bose. Die is dan ook 300 euro duurder. Je kan ook draadloos bellen met de Taotronics, maar de microfoon is niet zo best. Vergeleken met de supervoordelige Bluedio T4S scoort de duurdere Taotronics op alle punten iets beter. Maar de Bluedio T6 en T7 zijn nog weer beter, en ook goedkoper.

Taotronics TT-BH22 Bluetooth Noise Canceling hoofdtelefoon review

Taotronics TT-BH22 Bluetooth Noise Canceling hoofdtelefoon review

Zie ook de blog over een kabel met microfoon, want dat heeft deze niet!

Hieronder de echte Bose Quietcomfort 35ii, die algemeen wordt gezien als een van de beste en meest comfortabele Over Ear Noise Cancelling hoofdtelefoons. Hier te koop op Bol.com voor 299 €.

Zie ook het nieuwe model 700 van Bose

Er is nu ook een voordelige Bose Quietcomfort 25 voor 170,- € op Bol.com. Die is zonder Bluetooth en op AAA-batterij. AAA kan ook oplaadbaar, en je kan ‘m draadloos gebruiken met Bluetooth clips, zoals de Shanling m0.

 de Bose Quietcomfort 35 review

Noise cancelling kan ook Passief, met afdichtende in ear oordopjes. Een goede draadloze (de Aukey EP-B40) is ook goedkoop: 25 €. En earbuds kan ook nog (15,-).

Er zijn ook Active Noise Cancelling oordopjes zoals de Xiaomi ANC.

Zie ook de TOP 20 beste in ear oordopjes en de TOP 20 beste Bluetooth oortjes.

Deze blog is niet gesponsord. De links naar de produkten zijn vaak afffiliate links. Als dat wat oplevert koop ik nieuwe produkten om te reviewen.

Mijn beste hoofdtelefoon is voorlopig de Sennheiser HD660 dus die gebruik ik als referentie.

16 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Nu interessante rrview. Betreft de t7 die heb beste bol. Enige conclusie die ik trek de oorschelpen te zacht, beter is traagschuim. Geen stekker aansluiting. Op zich geen probleem gebruikte die van de smartphone. De de de grootse handicap vind ik de bleutooth afstand. Pak weg 2 a3 meter max. Verder voor het geld uitstek geluid.

 2. Is de TT BH85 een vervolg hierop?. En wanneer zou deze dan weer worden afgelost?. Deze is op amazon de te koop voor 53e maar er zit regelmatig een kotingsvoucher bij zoals 5-13 euro oid. Bij amazon staat ie als 230G in de lijst maar de doos zegt TT BH85:

 3. Bedankt voor je snelle antwoord.
  Ik ben uren bezig geweest om het aan de praat te krijgen, maar tot nu toe zonder succes. Hoe ik de koptelefoon ook verbind.
  En zoals gezegd, ik vraag me af of de microfoon wel verbonden zit via de 3.5mm kabel.
  De kabel, en plug, is 3 aderig. Dus, naar mijn idee, zijn dat ground, left en right.

  1. het moet inderdaad 4 aderig zijn…. ik heb die koptelefoon hier niet meer liggen. Maar 3 aderig heeft geen mic signaal

   1. Aha, deze heeft geen microfoonkabel. Dus de microfoon is altijd de draadloze. Maar theoretisch kan je er een kabel met microfoon in doen: dus aan de ene kant 3-aderig in de koptelefoon, met op de draad een mic, en aan de laptop-kant een 4 aderige plug. Zulke snoeren zijn te koop (zo zit dat ook op mijn oude Bose QC).

    Ik ga er denk ik maar een blog over schrijven want meer mensen zullen dit hebben, zeker nu.

    1. Oke. die kende ik niet.
     Gelijk even zoeken bij Ome Ali.
     Bedankt voor de reactie en voor alle leuke artikelen!!!

 4. Aartjan, ik heb deze koptelefoon gekocht n.a.v. jouw review en ben er over het algemeen zeer tevreden over.
  Ik heb alleen een vraag waar ik nog geen antwoord op heb kunnen vinden.
  Als ik deze koptelefoon bedraad wil gebruiken met m’n PC, hoe zit het dan met de microfoon?
  Mijn PC heeft, zoals zo vele, afzonderlijke aansluitingen voor koptelefoon en microfoon.
  De kabel die bij de Taotronics zit heeft een enkele, 3 aderige, plug. Ik weet dat er splitters zijn van 3.5mm naar 2 x 3.5mm, maar die werken volgens mij alleen maar met een 4 aderige 3.5mm plug.
  Kan ik deze koptelefoon bedraad aansluiten op m’n PC en dan ook de microfoon gebruiken?

  Mvg,

  Klaas Jan

  1. Ja, in de geluidsvoorkeuren van je PC kan je nu kiezen voor de Externe Mic (hoofdtelefoon), of de interne mic (PC). Soms gaat dat ook automatisch.

 5. Aartjan bedankt voor de tip wat een topper is dit. Ik heb de bose besteld, en deze TT om te vergelijken. ik gebruik deze ook voor films, ik moet zeggen dat de bose echt slecht is voor film geluid. Voor muziek was de bose wel ietsje beter. Maar niet €300 beter zeg maar. Echt heel mooi geluid zit erin. Hele goede allrounder. Bedankt ben erg blij met je blog.

  Groeten Jan.

 6. Beste Aart-Jan,

  Gisteren binnen gekregen. Echt een super apparaat en super prijs! Als audiofiel ben ik zo blij met deze website.

 7. Goedeavond AartJan,

  Allereerst mijn complimenten over je blog!

  Ben momenteel op het punt om de Bluedio T4S te kopen voor 22 euro en spotte opeens jou blog.
  Vol detail weet je alles te vertellen en kan me prima inleven in al je teksten. Echter maakt de aankoop van een hoofdtelefoon niet makkelijk..

  Heb momenteel de bedrade Bose Soundtrue II en de goedkopere Bluetooth Sony ZX330.

Geef een reactie