KZ ZSN review: topper

– Update: 7 februari 2019 –

KZ is een van de grootste Chinese merken in oordopjes. Ze maken enorm populaire goede oortjes van hoge kwaliteit, voor een superlage prijs. KZ staat voor “Knowledge Zenith” en ze ontwerpen en produceren in hoog tempo steeds nieuwere betere modellen met veel technische hoogstandjes erin, zoals oordopjes met 10 speakers erin. En nu dus weer deze goedkope topper KZ ZSN (hier te koop voor 16,-).

Ik had al een aantal goede KZ’s, onder andere de KZ ZS5, de ZS10, de ED9 en ED16. Zo begon ik deze hele blog eigenlijk, met de verrassend goede en goedkope ED9. De gloednieuwe KZ ZSN (16,-) is ook weer een regelrechte topper. Ze hebben namelijk een aantal nadelen opgelost die in bijna alle KZ modellen zaten:

  1. De pasvorm is beter. De ear tips passen daardoor beter. In ears moeten je oren helemaal afsluiten.
  2. Meestal is het geluid V-shaped: met iets te weinig midden en iets te veel hoog. Deze hebben juist iets meer mid dan normaal. En een nog iets betere bas.
  3. Er zit een supergoede afneembare kabel bij, met een top-microfoon. Deze kabel is de prijs alleen al waard.
  4. De stekkers zijn beter, en mooier uitgevoerd dan voorheen.
  5. Ze zijn heel mooi om te zien. Prachtig! De mooiste tot nu toe vind ik – en ik kan het weten, want ik ben een topontwerper!
  6. En ze zijn ook nog eens heel goedkoop: 16 euro.

Heel goed dus. Ze klinken uitstekend voor die prijs, maar natuurlijk niet zo goed als de duurdere topmodellen zoals de ZS10. Al scheelt het niet eens meer zo veel. Ze klinken gewoon heerlijk, als je van een mid-karakter houdt, en dat is vooral goed voor spraak / film / tv / podcasts. Tegenwoordig zijn veel goede oordopjes vaak van het in ear BA+DD-systeem: met twee speakers per dopje. Dat hebben deze dus ook.

Als je van Mid houdt heb je geen Equalizer nodig, maar ik zet toch een wat EQ aan; iets mid en hoog eruit. De bas is prima, daar hoef je niks aan te doen. Dat is best bijzonder, want meestal moet er bij KZ iets meer bas en sub-bas in. Ze krijgen dus ook mijn predikaat: BASS-TIP. Zie hieronder mijn EQ setting voor de KZ ZSN:

KZ ZSN goedkope oordopjes review EQ setting
KZ ZSN goedkope oordopjes review

KZ ZSN: Echt wel de mooiste!

KZ ZSN goedkope oordopjes review

Je krijgt er 4 setjes siliconen ear tips bij. Een clip zou wel fijn zijn, maar die kan je voor weinig los kopen. Neem deze bijvoorbeeld: 10 clips voor 65 cent. Of de iets langere, in wit of zwart, ook 10 stuks voor 85 cent.

Conclusie:
KZ ZSN is wederom een topper.
En de mooiste (om te zien).

Je kan de KZ ZSN ook simpel draadloos maken met deze waterdichte Bluetooth kabel voor 13,-:

Zie ook de Beste Draadloze Headsets en de TOP 40 Beste oordopjes.
En de blog over de beste DAC, want met een goede DAC klinkt alles beter!

6 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Nadat mijn Apple Earpods er mee opgehouden zijn en na wat research uiteindelijk bij deze blog uitgekomen, en wat heerlijk om te lezen! Ik zit nu alleen wel te twijfelen tussen de KZ ZSN en de ROCK Zircon RAU 0501. Heb je nog tips om de knoop door te hakken?

Geef een reactie