Nicehck Bro review

– Update: 26 januari 2018 –

De Nicehck Bro is familie van de BGVP-SGZ-DN1 (wat een tongbrekende namen weer! En die spelling!! Nice-HCK is het eigenlijk. Maar dit terzijde). Die BGVP had ik destijds niet in de toplijst gezet, omdat je voor dezelfde prijs de Urbanfun of ADAX HT06 hebt. Maar de NICEHCK BRO (hier te koop) zet ik wel in mijn toplijst. Die is namelijk ietsje goedkoper (17,-) en vooral ook supercompleet met veel accessoires. De Senfer UEs en de Yinyoo Pro zijn ook al dezelfde oordopjes, en dus ook net zo goed.

Er zitten 6 soorten siliconen-dopjes bij, plus memory foam tips en ook nog ear hooks. Verder zit er een clip bij – altijd fijn – en kan je de kabel zelf kiezen, uit 3 modellen. Die MMCX-kabel is dus afneembaar. Handig, niet alleen voor reparaties, want zo kan je er ook een draadloze Bluetooth kabel op zetten, of een zilveren topkwaliteit kabel. Wat jij wil!

Het geluid is ook goed. Beetje helder, maar net niet te. De bas en de subbas zijn erg goed, strak en niet te hard (als de dopjes perfect passen). Het midden is heel natuurlijk en mooi, maar het gebied van 1K is misschien wel iets oververtegenwoordigd. Goed voor stemmen dus. Veel mensen vinden dit erg mooi. Ze kunnen ook luid. Ik ben wel weer zo’n zeikerd dat ik toch wat EQ aanzet: het hoog en ultrahoog mag er iets uit (8K en 16K op -3 Db). En het midden op 1K mag er met 6 Decibel uit. Dan klinken ze echt top!

Het zit heerlijk, alhoewel het wat lastig indoen is, zo’n groot ding, met het draadje over je oor. Dat heeft overigens wel voordelen, vooral met sporten. Kortom: 5 sterren, aanrader! De voordelen boven de Urbanfun en ADAX (die ongeveer dezelfde prijs hebben, maar voor mij persoonlijk beter klinken) zijn de supercomplete accessoires en de betere en handigere MMCX-kabel.

MMCX is een standaard aan het worden, het zou fijn zijn als alle oordopjes het gaan gebruiken. Dan kun je kabeltjes wisselen of upgraden. Een MMCX Bluetooth kabel kun je al voor 8 euro kopen, en daarmee maak je van deze dopjes meteen een van de beste draadloze Bluetooth headsets!

NICEHCK BRO: supercompleet, afneembaar snoer met standaard MMX connector, goedkoop, keuze uit 3 snoeren en verschillende kleuren. Prachtig geluid: aanrader!
NiceHCK BRO: voordelig en met afneembaar MMCX snoer, keuze uit 3 snoeren en 2 kleuren, geleverd met 7 soorten oordopjes, oorhaakjes en een clip. En een goed geluid: aanrader!

Deze MMCX kabel is verzilverd. KOst ook nog geen tientje en is een goede upgrade als je last hebt van contactgeluiden.
Deze MMCX kabel is verzilverd. Kost nog geen tientje. Een goede upgrade als je last hebt van contactgeluiden, want dit snoer is stiller dan andere.
Met deze MMCX Bluetooth kabel maak je 'm draadloos. Voor maar 8 euro!
Met deze MMCX Bluetooth kabel maak je ‘m draadloos. Voor maar 8 euro! Met microfoon en oplaadbare batterij.

Zie verder mijn gehele toplijst met de beste oordopjes 2017.

Deze blog is niet gesponsord. Ik doe ook niet aan reclame, alleen aan affiliate links. Met de opbrengst koop ik nieuwe produkten om die te reviewen.

Alleen over TOPPERS en AANRADERS blog ik. Matige en slechte dingen verzwijg ik meestal.

3 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Is er ook een lightning kabeltje verkrijgbaar voor de NICEHCK Bro?
    Dus geen verloopkabel van 3.5 Jack naar lightning maar een directe?

    1. Ja er zijn al wel Lightning-MMCX kabels te koop, maar die kosten meteen 110 euro (van Shure, en van Capri). Goedkope heb ik nog niet gevonden. Dat wordt een nieuwe blog binnenkort! Want dat is een logische stap: losse MMCX Bluetooth kabels, en losse MMCX naar Lightning kabels. Het probleem is dat ze het vaak niet Lightning mogen noemen (beschermd door Apple) en dat er ook een complete DAC in de kabel moet. Er zijn al wel goede Lightning-naar-mini-jack kabels te krijg: voor 50,- is er de Fiio i1, zie aartjan.nl/blog/fiio-i1-review/

Geef een reactie