ADAX HT06 oordopjes review

– Update: 23 maart 2018 –

ADAX HT06 review – Enigszins vergelijkbaar met de zeldzame topper UrbanFun zijn dit wat mij betreft zo’n beetje de beste goedkope oordopjes tot 30,- (alhoewel de KZ-ZS5 nog beter klinkt – maar die is ietsje zwaarder en heeft misschien een klein beetje EQ nodig). De ADAX is duurder (26,-) dan de Urbanfun Mk2 (20,-), maar ook een fractie beter als je van bas houdt. Verbazingwekkend, hij klinkt echt ongelofelijk goed. Alles klopt hier aan het geluid, hij overtuigt onmiddellijk. Helder en prachtig hoog, zeer ruimtelijk en open, en hij kan heel luid: door de hoge gevoeligheid is er niet veel versterking nodig. De bas is vet, strak en mooi, met een overtuigend sub-laag. Het midden is warm en natuurlijk. Hij zit supercomfortabel, en je hebt geen EQ nodig. Heerlijke dopjes waar je eindeloos naar kan luisteren. Hier te koop

De bas is dus wel een tikje luider dan normaal (en dan de UrbanFun / KZ-ZS5) maar bij IEM-dopjes is dat eigenlijk wel lekker. Veel mensen willen juist iets meer bas, en dan is deze ADAX een enorme aanrader.

Hij heeft een plat snoer (ietsje beter dan het goedkope snoer van de Urbanfun Mk2) alhoewel dit platte snoer ook nog steeds last van contactgeluid heeft. Je moet er zelf eigenlijk nog een clip op doen. Je kan dit snoer ook om je oren heen doen, dat helpt tegen contactgeluiden. Er zitten drie maten perfecte eartips bij (zo goed zie je ze niet vaak), en een mooi opbergmapje.

Comfort en pasvorm zijn optimaal: ze zitten bij mij zeldzaam goed en lekker. Prachtig aluminium lichtgewicht design, met een bijzonder detail: er zit een gaatje in, waardoor hij erg open en ruimtelijk klinkt, en de druk op je oren vermindert.

De microfoon was ook goed. Aanvankelijk dacht ik dat die kapot was, maar dat bleek aan mijn aansluitingen te liggen (nou ja, niet helemaal, want op mijn laptop doet hij het niet, en andere dopjes wel…).

Wat mij betreft is dit wel weer een ontdekking. Na veel tegenvallende goedkope oordopjes ben ik een lijst gaan maken met de ECHT HELE GOEDE goedkope oordopjes. En deze staan daar erg bovenaan! Enorme aanrader!

Elke hoofdtelefoon gaat overigens nog beter klinken met een DAC of hoofdtelefoonversterker. De beste goedkope die ik heb gevonden is deze voor 24,-.

ADAX HT06 review oordopje 
ADAX HT06 review:  absolute TOP voor 26,-

Geef een reactie