Portable monitor van €75,-: hands on review

portable monitor 13 inch

– Update: 8 november 2021 –

Ik kocht een Mini PC, en die bleek best wel goed te zijn. Zie deze review. Ik gebruikte er een oude tv als beeldscherm bij. Maar het beeld van die oude Samsung was  verschrikkelijk, dus kocht ik er zo’n nieuwe 13 inch 2K portable monitor bij, voor 75,- op AliExpress. Dat blijkt een superding te zijn. Hier mijn hands on review. Een handig draagbaar beeldscherm – voordelig, en alles van hoge kwaliteit. 

Hij werd snel geleverd, in iets van acht dagen. Via de meegeleverde HDMI-kabel werkt het meteen. Aan de ene kant Mini-HDMI (die moet in de monitor), aan de andere kant de normale HDMI. Geen verloopje nodig dus. Gelukkig.

Wat nu ook kan, is dit scherm met keyboard. ZIet eruit als een laptop. Je Android telefoon met Desktop-mode is dan meteen een laptop!

Er zitten knopjes achterop om van alles in te stellen, maar zoals altijd op monitoren is die interface een regelrechte ramp. Kan je maar beter van afblijven! De standaard instelling is al goed. Ik stelde het verder op de computer in. Op Windows via de Clear Type setting. Daar kon je “native resolution” kiezen. Deze is 2K, dus superscherp, scherper dan 1080 HD, maar geen 4K. Dat hoef ik ook niet. Want het is maar 13 inch. Daarom perfect draagbaar. De kleurkwaliteit vond ik ook goed. Ik zet een klein beetje Night Mode aan, voor een iets warmere kleur. Dat doe ik op mijn Macbook ook altijd (Night Shift).

Portable monitor: draagbaar beeldscherm met hoes

Er zit een uitstekende hoes omheen. Je kan ‘m daarmee in verschillende hoeken plaatsen, en het is tegelijkertijd een beschermende hoes. Perfect. Die mini-PC kan in de ruimte achter het scherm. Zie de foto’s.

Er zitten twee speakers in. Werkt meteen (via HDMI). Klinkt niet heel erg goed, maar dat geeft niet. Voor zo’n plat klein scherm prima. Neem er anders gewoon een paar top-oortjes bij! Of een Bluetooth speaker.

Verder met twee stroom-aansluitingen. Met de meegeleverde EU-adapter kan hij zo in het stopcontact. Maar je kan ‘m ook aan een powerbank hangen, via de tweede USB-micro-ingang. De powerbank moet dan wel minstens 15W a 20W zijn (5V 3A of 12V met 1,5A). Hij kan ook aan een 12V accu (auto, boot, camper, tuinhuis, tent) met een sigaret-USB-adapter (car charger).

Dit is handig omdat je ‘m ook als beeldscherm op je telefoon kan gebruiken. Als externe tweede monitor. Met zo’n handig Bluetooth keyboard erbij heb je dan een complete computer, met alleen maar je telefoon! (…en met een hoop apps). Telefoons (zowel Android als iPhone) kan je aansluiten met verloopstekkers of passende snoertjes. Je krijgt bij deze monitor ook al een handige telefoon-standaard. Simpel en effectief.

Een aanrader dus. Zulke portable monitors zijn er ook groter, zoals deze portable 15 inch monitor voor 100 euro. Of deze 16 inch met 4K voor 175,-. Of neem meteen een 4K touch screen. Dan heb je ook geen muis of touchpad meer nodig.

Maar ik heb dus deze 13 inch 2K portable monitor voor 75,-.

Op Bol.com, gewoon in Nederland dus, heb je ze ook, bijvoorbeeld deze populaire 15 inch grote Asus Zenscreen voor 209,-:

Webcam met microfoon

Een webcam is er voor 12 euro: deze hieronder. En een camera met microfoon zit ook al op je telefoon.

webcam met microfoon

De Mini PC zit achter het scherm in de hoes, Bluetooth keyboard erbij... complete computer zo, en net zo draagbaar als een laptop.
De Mini PC zit achter het scherm in de hoes. Bluetooth keyboard erbij… en een muis
portable monitor met handige beschermhoes en standaard
De beschermhoes is  perfect. Je kan elke hoek kiezen.
draagbaar beeldscherm, met keyboard en mini pc
Dit is dan de hele set (nou ja, met nog twee opladers erbij)
portable monitor
Vergeleken met een 13 inch MacBook Air. Scheelt niet veel!
Die hele Mini PC  past in dat hoesje. Dan is de fan ook stiller, die hoor je dan nauwelijks meeer

Een simpele goede telefoon-standaard krijg je er gratis bij.
Groter kan ook: deze 16 inch  4K monitor, portable, voor 175,-.
Maar dit is de mooiste: een prachtig groot 16 inch portable beeldscherm met Touch bediening voor 350,-

4 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Hoi Aarjan,
    Ik zoek een 13.3 inch portable beeldscherm 2k met Touch zijn die te koop op Aliexpress, en welke is dan de beste?

    Met vriendelijke groet,
    C. Faasse.

Geef een reactie