Draadloos toetsenbord review: mini keyboard

portable mini draadloos keyboard

– Update: 8 november 2021 –

Eens kijken hoe zo’n draadloos toetsenbord nou helemaal tikt. Nou, dat is dus al veel lekkerder – en VEEL BETER – dan dat butterfly keyboard van veel recente MacBooks.

Kortom, ik ben erg blij met dit lichtgewicht draadloze mini-toetsenbord van een tientje. Dit stukje tik ik er nu mee, op een iPhone. Als je ‘m op Windows gebruikt, tik dan eerst Fn > Windows. En op Android: Fn > Android.

Top-dingetje. Tikt heerlijk. Heel plat en lichtgewicht. Er is een 10 inch, een 9 inch en een superkleine 7 inch. Ik heb de grootste genomen: 10 inch. In wit of zwart. In International English of in Russisch. Ik nam de Engelse ;). Die doet het in het Nederlands ook perfect.

Oplaadbaar via USB-micro (kabeltje is meegeleverd). De batterij schijnt enorm lang mee te gaan. Daar plaats ik volgend jaar nog wel een update over, als de batterij een keertje op is. Hij gaat automatisch in de spaarstand. Je kan ‘m wakker maken door een toets in te drukken.

mini keyboard bluetooth draagbaar draadloos toetsenbord portable
Draagbaar draadloos keyboard. Superlicht, plat en dun. Goede batterij ook. Werkt meteen na  verbinden via Bluetooth. Geschikt voor Mac, IOS, Android en Windows.

Hier te koop vanaf 7 euro. Opmerking: je kan ‘m zo te zien niet op twee devices verbonden houden. Dus je moet ‘m eerst disconnecten op de ene, en dan weer connecten op de andere. Nou ja, okee…

Hij is zo dun en licht dat-ie wel een beetjes slapjes is. Een tikje “flimsy“. Ook niet helemaal zuiver recht. Ach ja, geen probleem eigenlijk. Je kan er wat onder plakken, viltjes of rubberen strips. Voor een meer “sturdy” gevoel.

De echte van Apple

Het echte Magic Keyboard van Apple kost 90,- op BOL.com,  snel bezorgd, in Nederland. Helemaal 100% Apple, en het grootste voordeel is dat je deze zowel bedraad als draadloos kan gebruiken.

Draadloos toetsenbord verbinden

Druk op de Connect-knop. Open je Bluetooth voorkeuren. Voila!

Testje op Windows

Okee, nu een stukje op mijn mini-Windows-PC. Eens even kijken hoe dat gaat. Moet je nou eerst instellen dat het Windows is? Of niet? Is niet helemaal duidelijk. En de Windows-toets dan? Ahaa! Dat is gewoon de Command-toets. Heel goed! Op de Mac is dat Appeltje, oftewel Command. Op Windows is diezelfde toets dan de Windows-toets. Tenminste: als je eerst even op Fn > Windows drukt.

Had je maar zulke lekkere toetsenbordjes op je MacBook…

Draadloos toetsenbord review: mini portable keyboard

wireless mini portable bluetooth keyboard review
Echt superdun: een paar plectrums dik. Dus ook heel licht.

Deze blog is niet gesponsord. Jammer voor mij, fijn voor jullie!
Er staan wel affiliate links in. Kan ik nog een paar cent bijverdienen.
Maakt voor de prijs niet uit, overigens.

UPDATE

In combinatie met die Mini PC verliest hij de verbinding helaas wel eens, na een  standby/sleep. Heel irritant, want dan kan je niet meer inloggen. Ik doe daarom nu toch het keyboard WEL UIT, voordat ik de computer op “slaap” zet met de power-knop op de PC.  Nu werkt het gelukkig wel! Je kan ook Fn > Windows tikken.

Grote toetsenborden

Er is ook een goedkoop draadloos volledig toetsenbord, met numeriek blok. Deze bijvoorbeeld voor 24,- of anders dit vergelijkbare Bluetooth Extended Numeric Keyboard:

draadloos Bluetooth Extended Numeric Keyboard Apple toetsenbord met numeriek blok

Of inmiddels ook deze, lijkt ook precies op een Apple extended keyboard, voor 30 euro, draadloos:

107 keys apple extended keyboard

Of de echte originele topkwaliteit van Apple, hier voor 139,-, in Nederland, snel bezorgd, die je dus zowel bedraad als draadloos kunt gebruiken.

7 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Ik gebruik het toetsenbordje (zwart, kleinste variant) sinds twee maanden voornamelijk met een Windows laptop. Het viel op dat als hij in standby modus valt (na x minuten geen activiteit), ter activering eerst een ‘loze toetsaanslag’ nodig is voor weer commando’s doorgegeven kunnen worden. Ook negeert de laptop eens in de zoveel dagen ‘plotseling’ commando’s terwijl het toetsenbord nog steeds is aangesloten via bluetooth. De remedie is dan ‘Fn > Keyboard’. Gewapend met deze kennis is ook het probleem opgelost dat het toetsenbord niet meer aangesloten lijkt als ingelogd moet worden nadat de laptop in ‘Sleep’ is gevallen. Idem na een harde aan/uit van de laptop of een tussentijds gebruik op een IOS device, of na op en neer gesleep van de laptop tussen thuis en werk, of na twee weken inactiviteit/vakantie. Ik heb inmiddels niet meer voor de zekerheid m’n oude toetsenbord ernaast liggen: met een loze toets aanslag, Fn > keyboard en desnoods een keer on/off kom je er altijd uit zolang de bluetooth verbinding niet bewust verbroken wordt. Het flimsy gevoel raak je kwijt door een paar stoelpoot viltjes oid eronder te plakken. Wat een hoop gedoe voor zo’n flutding van zeven piek zou je zeggen, maar waar vind je nou anders nog zo’n mooi, dun, klein, kek en universeel toetsenboard dat zo smart en concise staat op je toch al met ruimtegebrek worstelende thuiswerkplek?

  2. Dit toetsenbord lijkt verdacht veel op het toetsenbord dat ik bij de HEMA heb gekocht, voor E12,00 (?), nog even zoeken naar het Euro teken, niet gevonden, maakt niet uit. Die van de HEMA heeft dezelfde toetsen-indeling, alleen iets kleiner (lijkt veel op het kleine Apple toetsenbord) en de prijs is goed, toch? dacht ik ook; en je hebt hem meteen (-:).

  3. Kan een toetsenbordje als dit ook nog ouderwets middels een USB kabel worden aangesloten toevallig? Ik zoek nog zo’n toetsenbordje om incidenteel aan een RPi te hangen. Ik kan natuurlijk ook een simpel bedraad toetsenbord kopen voor alleen dit doeleinde (voor de prijs hoef je het niet te laten), maar het is gewoon zonde als het ook met 1 apparaat kan.

  4. Kleine tip van iemand die ook een klein toetsenbordje gebruikt:
    Zolang dit soort keyboards geen backlight hebben, ben je het beste af met een witte versie. Véél beter leesbaar!

Geef een reactie