Draadloos toetsenbord review: mini keyboard

portable mini draadloos keyboard

Eens kijken hoe zo’n draadloos toetsenbord nou helemaal tikt. Nou, dat is dus al veel lekkerder – en VEEL BETER – dan dat butterfly keyboard van veel recente MacBooks.

Kortom, ik ben erg blij met dit lichtgewicht draadloze mini-toetsenbord van een tientje. Dit stukje tik ik er nu mee, op een iPhone. Als je ‘m op Windows gebruikt, tik dan eerst Fn > Windows. En op Android: Fn > Android.

Top-dingetje. Tikt heerlijk. Superklein, plat en lichtgewicht. Er is ook een 9 inch en een superkleine 7 inch. Ik heb de grootste genomen: 10 inch. In wit of zwart. In International English of in Russisch. Ik nam de Engelse ;). Die doet het in het Nederlands ook perfect.

Oplaadbaar via USB-micro (kabeltje is meegeleverd). De batterij schijnt enorm lang mee te gaan. Daar plaats ik volgend jaar nog wel een update over, als de batterij een keertje op is. Hij gaat automatisch in de spaarstand. Dus je hoeft ‘m niet spastisch-OCD altijd AAN- en UIT te zetten. Dat geeft de mens weer wat broodnodige rust.

mini keyboard bluetooth draagbaar draadloos toetsenbord portable
Draagbaar draadloos keyboard. Superlicht, plat en dun. Goede batterij ook. Werkt meteen na  verbinden via Bluetooth. Geschikt voor Mac, IOS, Android en Windows.

Hier te koop vanaf 7 euro. Opmerking: je kan ‘m zo te zien niet op twee devices verbonden houden. Dus je moet ‘m eerst disconnecten op de ene, en dan weer connecten op de andere. Nou ja, okee…

Hij is zo dun en licht dat-ie wel een beetjes slapjes is. Een tikje “flimsy“. Ook niet helemaal zuiver recht. Ach ja, geen probleem eigenlijk.

Draadloos toetsenbord verbinden

Druk op de Connect-knop. Open je Bluetooth voorkeuren. Voila!

Testje op Windows

Okee, nu een stukje op mijn mini-Windows-PC. Eens even kijken hoe dat gaat. Moet je nou eerst instellen dat het Windows is? Of niet? Is niet helemaal duidelijk. En de Windows-toets dan? Ahaa! Dat is gewoon de Command-toets. Heel goed! Op de Mac is dat Appeltje, oftewel Command. Op Windows is diezelfde toets dan de Windows-toets. Tenminste: als je eerst even op Fn > Windows drukt.

Had je maar zulke lekkere toetsenbordjes op je MacBook…

Draadloos toetsenbord review: mini portable keyboard

wireless mini portable bluetooth keyboard review
Echt superdun: ongeveer vier plectrums dik. Dus ook heel licht.

Deze blog is niet gesponsord. Jammer voor mij, fijn voor jullie!
Er staan wel affiliate links in. Kan ik nog een paar cent bijverdienen.
Maakt voor de prijs niet uit, overigens.

UPDATE

In combinatie met die Mini PC verliest hij de verbinding helaas wel eens, na een  standby/sleep. Heel irritant, want dan kan je niet meer inloggen. Ik doe daarom nu toch het keyboard WEL UIT, voordat ik de computer op “slaap” zet met de power-knop op de PC.  Nu werkt het gelukkig wel!

1 Reactie

  1. Kleine tip van iemand die ook een klein toetsenbordje gebruikt:
    Zolang dit soort keyboards geen backlight hebben, ben je het beste af met een witte versie. Véél beter leesbaar!

Geef een reactie