USB-C car chargers

78W 60W car charger USB-C

– Update: 9 december 2023 –

Eindelijk zijn ze er dan: USB-C car chargers met hoog vermogen, rond de 65 Watt. Ofwel een sigaretaanstekerautopluglaptopopladermannetje. Geen idee hoe het heet! Maar hiermee kan je voor het eerst laptops opladen in de auto. Je kan ze ook met een 12V zonnelader gebruiken. Het zijn snellader voor 12V (zoals dat in de auto zit), met USB en USB-C zodat je nu telefoons, tablets, powerbanks en laptops daar ook snel kan opladen.

 1. Op BOL.com deze USB-C autolader 160W USB-C + USB + kabel
 2. Op AliExpress deze Baseus 160W USB-C + 2x USB + kabels
 3. Op AliExpress deze Essager 100W (60W op de USB-C)

En je kan ze gebruiken bij een zonnelader-set. Je doet die USB-C oplader in de 12V uitgang van de laadregelaar via een car socket. Dan heb je eindelijk USB-C, met hoog vermogen. En deze opladers werken zowel met 12V- als met 24V-systemen.

Hij laadt mijn MacBook Air op in twee uurtjes. Die hieronder is al niet meer te koop helaas, maar hierboven heb ik weer wat nieuwe neergezet.

78W 60W car charger USB-C

car socket sigaretaansteker vrouwtje female
Dit simpele dingetje kan direct aan elke accu: een vrouwtjeautosigaretopladerplug. Dat zit natuurlijk ook al in je auto.
zonnepaneel laadregelaar 12v 24V, 10 20 of 30A, met 2xUSB
De car socket kan bijvoorbeeld in een 12V regelpaneel, die tussen zonnepaneel en accu zit. Dit is de goedkoopste, prima tot 100W zonnepaneel. Maar duurdere zijn beter, krachtiger en met handige stroommeters.

Ik had er een jaar geleden ook al eens over geblogd: over deze Essager (5,-) en deze USB-C 30W car charger van Baseus voor 4,-. Ze hebben allemaal Qualcomm Quick Charge 4.0 en Power Delivery 3.0, oftewel QC 4.0 en PD 3.0. Dat zijn de nieuwste protocollen voor stroom via USB type C.

Maar die twee bleken niet krachtig genoeg voor een MacBook. Als ik ze doormeet zijn ze maar 20W. Dus nu kocht ik die nieuwe 60W oplader. En die doet het wel goed. Kan dus zelfs een MacBook Pro opladen.

30w 5a car charger usb type c usb-c sigaretlader auto
Dit is een goedkope voor 5 euro, prima, maar helaas maar 20W, te weinig voor MacBooks

sigaretaansteker oplader 30w 5a car charger usb type c usb-c sigaretlader auto

sigaretaansteker oplader 30w 5a car charger usb type c usb-c sigaretlader auto

HELAAS! beide goedkope modellen hierboven geven 20W (12V x 1,4A) de Baseus nog iets minder, en dat is te weinig voor MacBooks. Nieuwe MacBooks opladen gaat wel prima met USB-C powerbanks.Die je overigens dan weer prima met deze car chargers kan opladen.

Er waren vorig jaar ook al wel 30W car chargers, maar die hadden dan geen USB-C aansluiting. En er waren ook al wel USB-C car chargers, maar die hadden dan alleen maar 15W. En al die nieuwe protocollen moeten er ook op, want het is nogal een zootje met dat hele Usb-C.

Er zijn USB-C meetapparaten waarmee je de stroom kan meten zoals deze stroommeter (7,-). Helaas is er geen meter waar je kan zien wat voor USB-C kabel je hebt. Er zijn namelijk veel soorten kabels: superlangzame (400Kbs), normale, snelle (SS+ ofwel 10Gbs ofwel 4K ofwel gen2) en supersnelle (Thunderbolt 3 met 40Gbs), en er is een verschil in stroomsterkte: 60W of 100W.

Zie ook de blog over de beste zonnepaneel-set

En de blog over draagbare zonneladers

en de blog over de beste powerbanks

en de blog “Maak zelf een zonnelader-set

31 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

     1. Dank voor de reactie.

      Graag ook een goedkope car charger met usb-c (ook voor iphone 15).
      Een laptop opladen op de car charger is niet nodig.

      Dat was mijn oorspronkelijke vraag.

   1. Bedankt! voor je snelle reactie, nog een vraagje over het regelpaneel.
    Ik sluit dus de plus en min van het zonnepaneel aan op het regelpaneel,
    het regelpaneel heeft levert ook stroom via usb, komt deze van de accu of recht van het zonnepaneel?
    en levert een loodbatterij van 7ah meer stroom dan een powerbank van 7ah?

    1. Stroom van de Usb komt van de accu.
     Een loodaccu is met 12V, powerbank meestal met 3,7V dus een 7Ah loodaccu levert ongeveer net zoveel stroom als een 20.000 mAh powerbank

 1. Mijn ervaring is dat aansluiten op een zonnepaneel via de 12v uitgang van de solar charger niet werkt. De laders starten dan telkens opnieuw op, en leveren eigenlijk geen vermogen / je powerbank laadt dan niet op. Direct aansluiten op het zonnepaneel gaat beter, maar tot op heden krijg ik dan via de USB-C uitgang van de laders direct op de USB-C ingang van de powerbank eigenlijk geen laadstroom. Ik gebruik power banks van Baseus (30000maH / 65 watt variant) en heb dat geprobeerd met de 83w Wotobe lader en een 30w USB C lader van Baseus. Beide laders werken in de auto wel goed (leveren dan resp. vrijwel 60 / 30 watt via USB C). En bij beide laders werkt laden wel via de USB-A poort / QC 3.0.

  Vreemd wel. Geen idee waar het aan ligt. Maar ik vermoed dat laden via USB-C alleen laad als je zonnepaneel echt goed wat vermogen levert. Ook omdat die powerbank max. 60 watt kan trekken via USB C.

  Vervolgstappen:
  – ik heb een tweede 80watt paneel besteld, die zal ik parallel schakelen om het geleverde vermogen te verhogen, kijken wat er dan gebeurt
  – ik zal proberen een andere USB-C lader te bestellen en wel deze: https://www.usbgear.com/CG-PD60PPS.html. USBgear levert alleen vooralsnog niet (standaard) naar NL.

  1. Via een 12 v loodaccu werkt het altijd. Ook al is het een oude tweedehands. Of als het maar een kleine 7 ah is.

  2. Precies ook mijn ervaring met dezelfde 65W baseus powerbank icm een 65W Baseus autolader en 80w paneeltje. Mijn theorie is ook dat als het volledige amperage voor het betreffende voltage pd profiel niet gehaald wordt, dat er dan door de autolader oneindig ‘gecycled’ wordt binnen de verschillende pd profielen

 2. Intussen gaat de link van de auto lader naar een 83w! Gaat dat dan sneller? Ik ben altijd bang dat er dan iets verbrand… zijn de laders beveiligd?
  Bedankt voor al je interessante blogs!!! Ik volg het heel graag op.

 3. Dag Aartjan
  Heb twee bedrade oortjes gekocht de trn 90v en de uiisii ba…. En de dac van 23 euro man wat een geluid luisterend naar Joep Bevings pianospel hoor ik zelfs de pedalen levensecht dat is vet goed ook de bassen zijn mooi en heb zojuist de duurdere dac van 53 euro besteld. Die van 23 is voor mijn partner die de bleudio t7 heeft. We hebben allebei een huawei mate 20.
  Met dank voor je info lees het graag.
  Op de app meister staan wat tegengestelde geluiden over de t7 maar word die andere aangeprezen die je ook noemt. Ga zo door en ik lees je groeten Paul

 4. Ben het met je eens dat het een zooitje is met dat hele USB-C!

  Je hebt tegenwoordig toch ook QuickCharge 4+? Is dat nauw iets nieuwer, verbeterde variant van de 4.0?

 5. Is USB-C & USB car charger 30W ook te gebruiken voor Iphone XR. Zo ja, kan de Iphone dan geladen worden met USB of moet er een USB-c kabel gebruikt worden.

Geef een reactie