USB-C car charger 30W

auto oplader sigarenaansteker usb-C type C car charger

Best wel groot nieuws! Hier zaten we al twee jaar  op te wachten: op een 30W 5A USB-C car charger. Exquise me? In Nederlands graag! Okee: een autosigaretaansteker-laptoplader dan? Of een sigaretaanstekerautopluglaptopopladermannetje? Hier een verhaaltje over deze nieuwe autolader:

Probleem 1: Je nieuwe laptop opladen in de auto. Met deze oplader zou dat dan eigenlijk kunnen. Een snellader zeg maar. Voor 4 euro. En je iPhone of Android kan er ook gewoon in.

Probleem 2: Je oude laptop opladen met powerbanks. Op een 12V powerbank zat vrijwel nooit USB-C. Nu zou je elke jump starter powerbank ook voor USB-C kunnen gebruiken: in de car socket doe je nu deze oplader.

Probleem 3: Een laadregelaar met USB-C voor zonneladers bestaat niet. De oplossing: in de gewone laadregelaar (7,-) tussen zonnepaneel en 12V accu, zou je nu zo’n USB-C oplader (5,-) via een car socket (1,-) kunnen doen.

30w 5a car charger usb type c usb-c sigaretlader auto
Dit is ‘m dus. Voor iets van 5 euro.
car socket sigaretaansteker vrouwtje female
Kan direct in de auto, of in zo’n “car socket”. In goed Nederlands: vrouwtjeautosigaretopladerplug
zonnepaneel laadregelaar 12v 24V, 10 20 of 30A, met 2xUSB
De car socket kan bijvoorbeeld in een 12V regelpaneel, die tussen zonnepaneel en accu zit

Ik heb ‘m besteld, en zal hier laten weten of het werkelijk een goed ding is (zie verderop). Verder heb ik ook nog een andere besteld: deze vergelijkbare USB-C 30W car charger van Baseus voor 4,-. Ze hebben allebei Qualcomm Quick Charge 4.0 en Power Delivery 3.0, oftewel QC 4.0 en PD 3.0. Dat zijn de nieuwste protocollen voor stroom via USB type C.

Er waren al wel 30W car chargers, maar die hadden dan geen USB-C aansluiting. En er waren ook al wel USB-C car chargers, maar die hadden dan alleen maar 15W. En alle protocollen moeten er ook op, want het is nogal een zootje met dat hele Usb-C.

sigaretaansteker oplader 30w 5a car charger usb type c usb-c sigaretlader auto

sigaretaansteker oplader 30w 5a car charger usb type c usb-c sigaretlader auto

UPDATE: HELAAS! Ik kan er niet mijn MacBook Air mee opladen. Ik heb beide modellen, hierboven, en ze geven allebei 20W (12V x 1,4A) de Baseus nog iets minder, en dat is te weinig voor MacBooks. Nieuwe MacBooks opladen gaat wel prima met USB-C powerbanks.Die je overigens dan weer prima met deze car chargers kan opladen.

Er zijn USB-C meetapparaten waarmee je de stroom kan meten. Helaas is er geen meter waar je kan zien wat voor USB-C kabel je hebt. Er zijn namelijk veel soorten kabels: superlangzame (400Kbs), normale, snelle (SS+ ofwel 10Gbs ofwel 4K ofwel gen2) en supersnelle (Thunderbolt 3 met 40Gbs), en er is een verschil in stroomsterkte: 60W of 100W.

Zie ook de blog over de beste zonnepaneel-set

En de blog over draagbare zonneladers

en de blog over de beste powerbanks

en de blog “Maak zelf een zonnelader-set

5 Reacties

  1. Is USB-C & USB car charger 30W ook te gebruiken voor Iphone XR. Zo ja, kan de Iphone dan geladen worden met USB of moet er een USB-c kabel gebruikt worden.

  2. Ben het met je eens dat het een zooitje is met dat hele USB-C!

    Je hebt tegenwoordig toch ook QuickCharge 4+? Is dat nauw iets nieuwer, verbeterde variant van de 4.0?

Geef een reactie