Elk strandfeest een succes met Speakers Galore

Photo by Levi Guzman on Unsplash

– Update: 13 oktober 2023 –

Strandfeestjes! Op je blote voetjes in het zand, met de sterren en een lichtgevende zee als de ultieme feestverlichting. Magisch. Met de muziek uit een heleboel telefoons en Bluetooth speakers tegelijk, via een app of met splitters. Speakers Galore!

Veel Bluetooth speakers zoals de JBL’s kan je aan elkaar koppelen, maar meestal moeten het dan wel precies dezelfde zijn, van hetzelfde merk, en ook nog van hetzelfde type – bij JBL tenminste.

Dezelfde muziek op alle telefoons, met een app

Zo’n app waarmee je de muziek naar veel telefoons kan uitzenden is bijvoorbeeld Ampme. Iedereen installeert dan die gratis app, en de muziek komt dan uit alle telefoons tegelijk. En uit de daarmee verbonden Bluetooth speakers. Maar het is wel een hoop gedoe om dit goed werkend te krijgen. We kwamen er aanvankelijk niet eens uit. Op Android werkte het niet goed en op iPhone was het erg ingewikkeld. We deelden het via WhatsApp, maar dat duurde ook een tijdje voordat die melding doorkwam.

In de huidige Bluetooth-versie (in 2023 dus) zit er nog steeds geen audio-delen. Dat komt pas in de volgende versie, met Auracast. Dat wordt ideaal voor oordopjes, koptelefoons en Bluetooth speakers, want er nu twee of meer koppelen is nog steeds heel lastig. Maar het kan dus wel, met zo’n app. Of met Bluetooth splitters:

Bluetooth splitter

Met Bluetooth splitters zoals deze kan het geluid naar drie speakers tegelijk. Er zit een batterij in, goed voor een uur of vijf. Het geluid kan op deze manier ook zelfs naar zes speakers, als je er twee neemt, en daar dan een audio splitter kabel bij doet.

drie koptelefoons draadloos splitter bluetooth strandfeest

Audio splitter kabel met minijack

Zoals zo’n audio splitter, met 3,5mm mini jack. Met twee van die bovenstaande Bluetooth splitters erbij kan je met dit kabeltje de muziek dan zelfs op zes verschillende Bluetooth speakers tegelijk afspelen, zonder apps of zo:

audio splitter twee koptelefoons minijack 3,5mm strandfeest
Audio Splitter snoertje voor een paar euro

Beste Bluetooth speaker

De aanrader is de XDOBO X8 voor rond €65,-. De kleinste en voordeligste Bluetooth speaker die toch nog geweldig groots klinkt. Je kan er ook twee in stereo koppelen. Er is ook nog de grotere X8 Plus:

xdobo x8 plus review

Vergelijkbare speakers zijn de Anker Soundcore Motion Boom en de grotere Boom Plus. Of de Ultimate Ears Megaboom. Die laatste schijn je allemaal met elkaar te kunnen koppelen, welk model het ook is.

De populairste speaker is de JBL Charge 5 van 149 euro. Klinkt ook super. En je kan er daarvan ook meer dan twee aan elkaar koppelen, zonder apps of splitters,  maar het moeten dan wel precies dezelfde zijn:

jbl bluetooth speaker

En in een powerbankje kan je van deze goedkope discolampjes doen die reageren op de muziek:

strandfeest discolamp usb

Of je neemt een paar van deze discolampjes, ook van een paar euro, die met verschillende verloopjes direct op elke telefoon passen:

Laat dat strandfeestje nu maar beginnen! 💃🏻🕺🏻


Photo by Levi Guzman on Unsplash

2 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Ben zeer tevreden met mijn UE Megaboom 3. Er kunnen, naar het schijnt, circa 150 stuks aan elkaar gekoppeld te kunnen worden. Ook zelfs oudere versies van oa de Boom en de Megaboom. Wellicht ietwat overdreven, maar goed…

Geef een reactie