Bluetooth speaker reviews: XDOBO X8

xdobo x8 review

– Update: 28 augustus 2021 –

Een kleine krachtige 60W Bluetooth speaker, deze XDOBO X8 60W voor 45,- uit Spanje, snel geleverd. Deze kan concurreren met de grote jongens, zoals de bekende en alomtegenwoordige JBL’s. Voor minder dan de helft van de prijs. Hier mijn Xdobo X8 review. 

Ik heb nogal wat goedkope Bluetooth speakers gekocht in het verleden, zie alle reviews hier. Die waren meestal vrij klein. De grootste was deze 20W speaker voor 19,-. Redelijk goed allemaal. Maar uiteindelijk kocht ik ook een grote dure Harman Kardon Onyx Studio. Die klinkt supergoed, en deze is wat mij betreft de maatstaf voor de beste geluidskwaliteit – voor draagbare Bluetooth speakers.

De XDOBO X8 kan daar uiteraard niet van winnen. Maar hij komt wel goed in de buurt, en het geluid is ook echt veel beter dan al die andere goedkope speakertjes. En op veel punten wint de XDOBO X8 het zelfs nog van die Harman Kardon:

 1. Hij is veel lichter en kleiner (met behoud van goed en hard geluid)
 2. Je kan hem opladen met USB-C en tegelijk gebruiken
 3. Je kan er twee draadloos met elkaar verbinden: TWS, voor stereo geluid
 4. Hij is waterdicht, IPX5
 5. Je kan er een SD kaartje in doen (met muziek)
 6. Er zit een microfoon op, om mee te bellen
 7. De batterij gaat langer mee (tot 15 uur), afhankelijk van hoe hard je ‘m zet
Xdobo X8 review leveromvang
Met USB > USB-C laadkabel, mini-jack kabel voor de input en een Engelstalige manual
Xdobo X8 review klein formaat Bluetooth speaker 60W
Mooi ding hoor, hoge kwaliteit materiaal allemaal, klein formaat
Xdobo X8 review bedieining
De M is de input-schakelaar: BT, SD of Aux. Met langklik op de M kan je 3 geluid-standen kiezen, maar alleen de eerste (standaard) vind ik goed. De rechtse knop is om mee te bellen.
klein formaat Bluetooth speaker 60W input SD AUX
Het rubberen klepje maakt ‘m ook waterdicht

Met langklik op de M zijn er drie standen voor het geluid, maar ik vind de eerste stand het beste klinken. Volgens de manual is de derde stand mega-bas, maar dat is in werkelijkheid de eerste stand. Helemaal goed dus!

Verbinding

De verbinding en het bereik is prima, maar het ligt wel een beetje aan de player. Mijn Poco-telefoon doet dat niet zo goed, maar alle andere apparaten wel (zoals mijn goedkope Android tablet, mijn MacBook, iPhone en iPad).

XDOBO X8 review conclusie

Het is een enorme aanrader, goedkoop en klein. Ik vind dit de goedkoopste kleine die toch erg goed klinkt. Wil je nog harder en voller geluid, dan plaats je er gewoon twee, in stereo, draadloos met elkaar. De XDOBO X8 is hier te koop voor 45,- uit Spanje.

Alternatieve Bluetooth speakers

Ik vind de andere kleinere goedkopere echt veel minder. Je wil dat het toch vol klinkt, en ook best hard kan. Ik vind 50W daarom het minimum: Zoals deze 60W Mega Pro van Tronsmart, dat is een van de populairste Bluetooth speakers nu. Of deze Tronsmart T6 Max. JBL is de alleenheerser op het gebied van Bluetooth speakers. Vrijwel iedereen neemt tegenwoordig een JBL Charge 4 van rond de 100 euro. In het duurdere segment is het allemaal Sonos (vanaf 200,-), maar ik zou  dan eerder een JBL Party Box 310 van 350,- doen: daar kan je zelfs feestjes mee geven, met maar liefst 240W aan discogeluid!

Deze Xdobo X8 review is niet gesponsord. Er staan wel affiliate links in zodat je makkelijk kan bestellen. Maar dat maakt voor de prijs niet uit.

 • XDOBO X8
 • Bluetooth 5.0 speaker
 • 60W RMS vermogen
 • Spatwaterdicht IPX5
 • Met Voice Assistant en belfunctie
 • TWS: dubbelklik de power knop om twee speakers tot stereo te verbinden
 • Met TF / SD en AUX in
 • Lithium-ion accu (6600mAh) voor 8 tot 15 uur muziek
 • Opladen in 3 uur via USB-C 5V/2.1A
 • Afmetingen: 220×95×72 mm
 • Gewicht: 0,86 kilo

 

18 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Zojuist de Xdobo X8 II ontvangen via AliExpress, zonder problemen, zonder bijbetaling (wel BTW betaald bij bestelling), razendsnel bezorgd.
  Mooi geluid en kan keihard.

 2. Hoi Aart Jan,
  Had meteen 2 Xdobo’s 8 gekocht en ze zijn echt geweldig, helemaal in de stereo opstelling!
  Volle sound en makkelijk overal te gebruiken.
  Wat me wel opeens erg stoort is de behoorlijk aanwezige ruis (ik speel via iPhone XS Max en Spotify premium in hoogste kwaliteit). Heb jij hiervoor nog tips?
  Thanks, ciaooo!

      1. Ja met een klein mengpaneel er tussen moet dat lukken, misschien zelfs zonder als de microfoon een lijn-niveau heeft (wat meestal niet zo is)

 3. Qua luidere én kwalitatievere (doch bedraad) kun je ipv sonos ook voor denon home gaan: ietsje duurder; veel beter.

   1. Ha Aartjan kan je er zelfs meer dan 2 koppelen. Ik werk veel thuis, lijkt mij fantastisch om in iedere kamer, beneden en boven dezelfde muziek te hebben.

    1. Dat kan dus met fantastische kwaliteit met Denon home. Of met (ietsje goedkoper maar ook minder qua geluid, en een geslotener systeem) sonos. Inderdaad wel over wifi.

Geef een reactie