Tupperware lunchbox / Bento box

tupperware lunchbox

– Update: 5 mei 2021 –

Noa (student Media & Redactie): “Waarom schrijf je geen blog over Tupperware?
Ik: “Hoezo dan?“. “Nou, die stoppen er mee“.
Jeetje. Die legendarische Tupperwareparties zijn dus verleden tijd? Ze stoppen er inderdaad mee. Hier wat alternatieven voor een lunchbox. Oftewel een “Bento box”. Ja, zo heet dat tegenwoordig. Of heet het een koelkastbewaarbakje? Een voedselcontainer? 

Een plastic vershoudbakje is eigenlijk heel goedkoop (2 euro op BOL.com, zie verderop). Tupperware was altijd duur, terwijl dat ook best wel gewoon spul was. Nou ja, het moet natuurlijk wel “food grade” plastic zijn. Het beste is dan siliconen. Dat is totaal lichaamsvriendelijk. Of  bio-plastic. Of roestvrij staal. En het deksel moet SUPERgoed afsluiten. Dat is het wel zo’n beetje.

Dan kan je nog kiezen of het inklapbaar moet (collapsible of hoe-dat-ook-heet). En of er handige tussenschotjes in moeten. En of er isolatie in moet, om iets warm te houden – of juist koel. Er zijn zelfs lunchboxen op stroom. Die kun je dus opwarmen, met een stekker, op 220V. Of op 12 Volt, in de auto bijvoorbeeld.

De bestverkochte Lunchbox op AliExpress is deze prachtige met drie lagen, van tarwestro bio-plastic, met handig tussenschot en bestekje. Kan in de magnetron, in de afwasmachine en in de vriezer. Vanaf 5 euro:

Bio-plastic Lunch Box met drie lagen – geschikt voor magnetron

tupperware lunchbox magnetron drie delen waterdicht soep

En deze inklapbare van siliconen is ook erg populair, in allerlei maten en kleuren. Kan ook in de magnetron, afwasmachine en vriezer. Vanaf 3 euro:

Siliconen inklapbare Lunchbox  – geschikt voor magnetron

lunchbox vershoudbak inklpabaar siliconen

Of deze lunchbox van RVS met isolatielaag. Vanaf 10 euro:

RVS Lunchbox meervaks met dubbelwandige isolatie

RVS luchbox isolatie bento box

rvs luchbox bento box isolatie tupperware

En zo’n klassiek broodtrommeltje van RVS is er uiteraard ook. Roestvrij staal is makkelijk schoon te maken en het verkleurt niet. Vanaf 4 euro:

RVS Lunchbox / broodtrommel met twee lagen

RVS luchbox klassiek

En dan bijvoorbeeld zo’n thermisch geïsoleerde draagbare lunchtas / koeltas erbij.

En deze lunchbox hieronder kan je elektrisch opwarmen, op 220V of op 12 Volt, voor 22 euro: 220V 12V 24V RVS Elektrisch verwarmbare lunchbox

lunchbox elektrisch verwarmen 220V 12V

Vershoudbakje op BOL.com

Die vershoudbakjes hierboven zijn er ook met 1 compartiment in plaats van 2, stapelbaar, herbruikbaar, luchtdicht en waterdicht afsluitbaar, geschikt voor magnetron / vriezer / afwasmachine. Inhoud 1 liter. Per 14 stuks voor 25,- hier op BOL.com:

Of die dikkere stevige vershoudbakjes van Curver, in allerlei maten en kleuren:

Lunchbox op BOL.com: dit zijn de best verkochte

Deze blog is niet gesponsord. Er staan wel affiliate links in. Maakt voor de prijs niet uit. Als je bestelt via die links kan ik zelf weer een lunch betalen. THANK U VERY MUCH, CU NEXT TIME en EET SMAKELIJK!!

4 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. De laatste tijd gebruik ik liever glazen bakjes. Die verkleuren niet. Tomatensoep, spaghettisaus en curry maken de plastieken bakjes zo vies vind ik.

  2. Voor mij zijn tupperware geen lunchbox (waar je er maar een van hoeft te hebben) maar eerder vershoudbakjes voor restjes. Hierbij zijn tussenschotjes niet belangrijk maar wel twee maten en dat ze gestapeld moeten kunnen worden. En natuurlijk goed afsluiten en magnetron bestendig zijn.
    Ik wordt gek van alle verschillende die nu in de kast liggen.

    1. Die siliconen bakjes zijn dan toch ideaal, lijkt mij? Of die goedkope bakjes per 10 stuks op Bol.com? Die zijn er ook met 1 compartiment. Die heb ik er nu ook bijgezet, tnx!

Geef een reactie