Oordopjes van topmerk KZ nu ook in Nederland

– Update: 23 juni 2022 –

Ik heb in de afgelopen jaren veel oordopjes getest, en er vele reviews over geschreven. Het merk KZ (Knowledge Zenith) kwam in alle prijsklassen vaak als beste uit de bus. Ze hebben de beste R&D ter wereld (Research & Development) en ze maken voortdurend steeds betere modellen. De beste en populairste KZ headsets en accessoires zijn nu ook direct in Nederland te koop, met supersnelle levering en garantie (en met btw-bon). Hier mijn favorieten:

Voor mij begon het jaren geleden, met de legendarische KZ ED9. Dat is nog steeds een populair model in China. Kostte daar maar iets van 6 euro. Het opende destijds mijn ogen (en oren) voor de ChiFi: Chinese Hifi. Topkwaliteit en technische hoogstandjes, voor hele lage prijzen. Als je tenminste de goede modellen wist te vinden… Want er zijn enorm veel modellen. Wat zijn dan de beste, in de verschillende prijsklassen?

KZ ZSX Terminator

De allerbeste onder de 50 euro. Zie de lange review. KZ heeft in elke prijsklasse telkens het beste model. Hoe duurder hoe beter natuurlijk, en dat klopte inderdaad ook altijd bij KZ. Deze KZ Terminator is nog steeds betaalbaar, en voor zover ik kan zien de best verkochte headset, voor veeleisende liefhebbers die van top-geluid en degelijke kwaliteit houden. Enorme aanrader, met veel tevreden gebruikers. Je kan ‘m ook draadloos maken met de Bluetooth kabel van KZ, zie verderop.

Bestel ‘m hier in Nederland op Eardopes.nl

KZ Nederland
KZ ZSX Terminator in Nederland

KZ ASX

Als het duurder mag is dit nog weer beter. Dit is een van de beste onder de 100 euro. Met maar liefst twintig speakers erin verwerkt, en met een zilveren topkabel. Gooide ook hoge ogen in mijn Strijd der Titanen. Zie de lange review. Geen EQ nodig, het beste hoog, beste mid, en de beste bas. Kortom: audiofiele top HiFi. Je moet er misschien even aan wennen: het is echt overweldigend helder en analytisch allemaal. Je hoort echt ALLE details in de muziek.

Bestel ‘m hier in Nederland op Eardopes.nl

KZ ASX review: verpakking KZ Nederland
De KZ ASX, in een mooie luxe verpakking.
KZ ASX zilveren kabel KZ Nederland
Er zit een luxe zilveren topkabel bij. De microfoon zit rechts.

KZ ZS10 Pro

De beste rond de 35 euro. Bijna net zo goed als de Terminator. Het scheelt nauwelijks, en hij is iets goedkoper. Daarom ook enorm populair. Zie de lange review. Afneembare kabel, met top-microfoon. Je kan ‘m makkelijk ook draadloos gebruiken, met de Bluetooth kabel van KZ, zie verderop.

Bestel ‘m hier in Nederland op Eardopes.nl

KZ ZS10 Pro in Nederland
KZ ZS10 Pro in Nederland

KZ DQ6

De beste headset tot 27 euro. Dit is het allernieuwste model, uit 2021. Dit wordt ook weer een hit. Met zilveren topkabel, uitstekende microfoon en een goede pasvorm. Je hebt geen EQ nodig. Dus de muziek klinkt meteen uitstekend, zonder aanpassingen. Weer de allerbeste in die prijsklasse. Goed ook om mee te bellen en te video-vergaderen. Je kan ‘m draadloos maken met de Bluetooth kabel van KZ, zie verderop. Als je twijfelt en je wil niet teveel geld kwijt: neem dan deze.

Bestel ‘m hier in Nederland op Eardopes.nl

KZ DQ6 review in Nederland
KZ DQ6 in Nederland
KZ DQ6 review KZ Nederland
KZ DQ6 met zilveren topkabel en uitstekende microfoon
KZ DQ6 review KZ Nederland
Mooi om te zien ook, die KZ DQ6
KZ DQ6 review
De KZ DQ6 met ergonomische pasvorm, al blijft dat heel persoonlijk
KZ DQ6 review
Deze zijn bijgeleverd, maar je kan er ook je eigen favoriete eartips op doen

KZ ZSN Pro

De beste als het goedkoop moet. Zie de lange review. Vooral als je een heel helder geluid wil, met wat extra hoog. Ook weer de beste in die prijsklasse. Het is verbluffend hoe goed een headset van zo’n lage prijs kan klinken, en hoe hoog de bouwkwaliteit is. Met afneembare kabel, de beste stekkertjes (C-pin), en met maar liefst drie speakers per kant. En met wederom de bekende top-microfoon op de kabel. Dus ook goed om mee te bellen en te vergaderen.

Bestel ‘m hier in Nederland op Eardopes.nl

KZ ZSN Pro review
KZ ZSN Pro in Nederland

En ze kunnen allemaal draadloos!

Al deze KZ-oortjes kan je simpel draadloos maken. Ze hebben namelijk allemaal een afneembare kabel. Je zet er dan gewoon een KZ Bluetooth kabel op. Met 8 uur batterij. De stekkertjes zijn van de beste soort, namelijk C-pin. Een eigen uitvinding van KZ. De geluidskwaliteit voor muziek is maximaal, dankzij de AptX. Het is ook de simpelste manier om al deze mooie KZ oordopjes op je iPhone te gebruiken.

Je kan ‘m in je nek doen, maar ook gewoon voor je. Gaat perfect, want met de oorhaken zit het goed om je oren heen, en kunnen ze niet uitvallen. De microfoon is net als alle Bluetooth headsets matig, maar je kan er prima mee bellen, mede omdat de microfoon dicht bij je mond zit. Er zit uiteraard snoerbediening op (met Volume!), en dat is al bijna reden genoeg om zo’n kabel te kopen, want dat kan niet op de bekabelde oortjes. Hij kan ook hard. Veel Bluetooth headsetjes kunnen niet zo hard. Verder is hij IPX5 waterdicht, met goede keramische antenne, snelle stabiele verbinding, en met AAC (iPhone), AptX en Apt-X HD (als je telefoon dat ondersteunt). En nauwelijks vertraging bij YouTube of games, dus geen latency.

Bestel ‘m hier in Nederland op Eardopes.nl

KZ Bluetooth AptX HD
Je kan ‘m zo in je nek dragen. maar naar voren kan ook. Met die oorhaken zit het perfect.
Hier kan je o.a. zien dat hij ook echt Enhanced Data Rate heeft.
En hier zie je de echte aptx, op een MacBook. AptX HD kan hij ook, als je telefoon dat heeft.

Audiofiele topkabels en iPhone Lightning-kabels

Je kan de geluidskwaliteit van al deze oortjes nog verhogen door een dikke audiofiele kabel te gebruiken, zoals deze luxe goud-mix-kabel:

Bestel’m hier in Nederland op Eardopes.nl – link update volgt nog

En de iPhone kabel van KZ (19,-) is ook heel bijzonder. Dan kan je de hoogste kwaliteit audio uit je iPhone halen. Want in het Lightning-stekkertje zit een DAC ingebouwd, die het digitale signaal omzet naar hoge kwaliteit analoog. Zie de lange review. Een enorme aanrader als je veel muziek luistert vanaf een iPhone:

Bestel ‘m hier in Nederland op Eardopes.nl

kz lightning kabel DAC
Hier zie je de iPhone stekker. Aan de andere kant zitten de C-pin stekkertjes, waar je de KZ oortjes op kan klikken.

Pasvorm en eartips van memory foam

KZ-modellen hadden soms een moeilijke pasvorm. Maar dat is bij deze nieuwe modellen allemaal sterk verbeterd. Het blijft persoonlijk, dat wel. De bijgeleverde Small, Medium en Large eartips zijn voor mij vaak nog steeds te klein. Ik doe er dan vaak andere eartips op, bijvoorbeeld Spinfit, XXL of memory foam / Comply foam. Zie deze blog daarover. Bij Eardopes hebben ze ook memory foam eartips, voor een verbeterde pasvorm en nog meer passieve noise cancelling:

Bestel ze hier in Nederland op Eardopes.nl

16 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Hoi Aartjan,

  Zou je de DQ6 ook adviseren voor een drummer of gitarist die in de oefenruimte de IEM’s als in ears wil gebruiken?

  Ik kijk uit naar je reactie!

  Jeroen

 2. Hallo Aartjan Ik vraag me af, als je de oortjes van kz vaak onder je trui vandaan haalt door aan het snoertje te trekken of de stekkertjes snel uit de oortjes vallen. Dan zouden ze snel verloren gaan. Wil ze graag gebruiken op het werk waar veel herrie is, dus moeten wel tegen een stootje kunnen. (wil ze verbinden met hd bluetooth van kz)

  Mooie site heb je, heb er al veel van opgestoken!

  1. Het snoer gaat altijd over je oren dus ze vallen dan niet uit, ook niet als je er aan trekt.
   Bij een kantoor met veel herrie is overigens een ANC-setje wel aan te raden!

 3. Hey Aartjan. Ik heb de Tiandirenhe TD08 gekocht, die is onderweg. Hoe is de KZ DQ6 vergeleken met de TD08? Zou die hoger uitkomen in je lijst van beste goedkope iem’s?

 4. Zitten er voor of nadelen aan als je ze met microfoon besteld? Leuke website trouwens, ik kijk er regelmatig op en heb 2 dagen geleden voor het eerst iets gekocht via de site op Alie. Namelijk de KZ. SZX Terminator oortjes met microfoon. Ben benieuwd 🙂.

  1. Nee hoor, een microfoon op de kabel heeft geen nadelen. Ik kies altijd MET microfoon, het scheelt ook maar een euro.

   1. Hallo Aartjan,
    De connector is anders in gedeeld
    Stereo zonder microfoon is trs
    Met mic is trrs daarbij zit de massa op een iets andere positie waardoor je een waterig geluid krijgt.
    Bijv telefoons is dat niet van toepassing om dat deze trrs female gebruiken
    In normale trs gemak connecties geven deze wel vaak problemen.
    Een trrs in een dac kan dus problemen geven

   1. HalloAartjan,
    Je vergeet erbij te vermelden dat er alleen oortjes mét microfoon te koop zijn.
    Zonder microfoon is niet mogelijk.
    Losse kabels staan ook niet op de website
    Dat vinden we jammer

Geef een reactie