Smart home verlengsnoer met wifi en USB

verlengsnoer wifi usb

– Update: 27 oktober 2023 –

Het Smart Home begint steeds meer door te dringen. Je kan dan alllerlei apparaten aanzetten met je telefoon via wifi. Ik had al eens led-strips en peertjes gekocht, en dat werkte allemaal prima. Er is nu ook zo’n stekkerdoos met wifi – of verlengsnoer, of hoe het ook heet. Wandcontactdoosverdeelstekkerverlengsnoer? Anyhoo, die vier stekkers kun je dan apart aansturen met je telefoon. Hier te koop. En er zitten ook nog vier USB-aansluitingen op. Very smart!

De vier USB-uitgangen zijn ook nog eens high power, dus allemaal snelladers. Je hebt dan geen opladers meer nodig! Het zou eigenlijk nog smarter zijn als er ook nog USB-C op zat. Maar elk USB-C-apparaat kan je ook opladen met gewone USB. Dus echt nodig is het niet.

Je kan het allemaal bedienen vanuit een gratis app die je in de app stores kan vinden. Voor Android is dat de Google Play Store, voor Apple / IOS / iPhone de App Store. Je kan ook met je stem de apparaten bedienen, bijvoorbeeld via Google Home of Amazon Alexa en zo. Maar ik heb al gemerkt dat je toch alles gewoon op je telefoonscherm doet. Daar zit je toch al de hele dag al continu achter, neem ik aan!

Zo’n stekkerblok / verlengsnoer / stekkerdoos is bijvoorbeeld deze hier. Dat is ook de meest verkochte.

stekkerblok wifi stekkerdoos

Zigbee verlengsnoer en stekkers

Maar misschien wil je alles met Zigbee: dat is ook een grote standaard tegenwoordig. Je hebt dan een eigen Zigbee Gateway hub nodig, die zijn eigen netwerk verzorgt, en dus niet op je gewone wifi zit. Het zou kunnen dat al deze bovenstaande ook met Zigbee werkten – dat weet ik niet. Deze hieronder is specifiek voor Zigbee gemaakt:


8 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Hi Aartjan, hoe denk jij over de veiligheid van het thuisnetwerk wanneer de app vraagt om het wachtwoord van het WiFi netwerk? Dit wordt prijs gegeven aan de Chinese appmaker die transparant meldt dat deze gegevens worden opgeslagen in de cloud.

    1. Aan een wifi wachtwoord heb je alleen vlakbij je huis wat, niet van afstand. Dus dat valt wel mee.
      Het wachtwoord van de admin op je modem is wat dat betreft veel belangrijker.

Geef een reactie