QOA Vesper review: winnaar Strijd der Titanen

qoa vesper review

– Update: 27 april 2023 –

De Strijd der Titanen: dat zijn tests en reviews over de allerbeste “in ear” oordopjes, ongeacht de prijs. Nou ja – niet al te duur dan. De kandidaten heb ik geselecteerd op reputatie, op mijn eigen ervaringen en op ontelbaar veel reviews wereldwijd. Na ellenlange research vond ik een aantal serieuze kandidaten. Hier deel 5: de QOA Vesper review. Soms tijdelijk in prijs verlaagd voor €50,-. Veel beter nog dan AirPods Pro van 279 euro!

Nee hè, toch niet WEER een nieuwe winnaar??

Euh, jawel hoor. Het klassement in de Strijd der Titanen is nu zo:

 1. De QOA Vesper – €50 – dat is deze review
 2. De Moondrop Aria, rond 70,-
  – – – STAAT OOK HIER OP AMAZON.NL – – –
 3. SHUOER TAPE – €85 met 1 Electrostaat driver, zie de lange review
 4. KZ ASX  – €85 met 20 speakers, zie de lange review
  – – – STAAT OOK HIER OP AMAZON.NL – – –
 5. TRN V90S soms heel goedkoop, zie de lange review
 6. KZ ZAX  €50 – zie de lange review
  – – – STAAT OOK HIER OP AMAZON.NL – – –
 7. De CCA CA16 €45  – zie de lange review
  – – – STAAT OOK HIER OP AMAZON.NL – – –

UPDATE 2023: Er is een nieuwe winnaar in de Titanenstrijd: de KZ PR1. Dat zijn Planar oortjes, en dat is weer veel beter en mooier. Onvergelijkbaar eigenlijk.

QoA staat voor Queen of Audio. Een van hun populairste modellen is deze Vesper, met twee drivers per kant. Een Knowles Balanced Armature, met een 10mm Dynamic Driver. Die laatste garandeert de beste volle bassen, en de Knowles driver zorgt voor de beste hoge en middentonen. BA+DD dus. Zo’n combinatie wordt ook wel Hybride genoemd. De Vesper is nu in prijs gedaald. Dan is het al helemaal een aanrader. Want je zag het al: de QOA Vesper staat op nummerrr één één één – in de Strijd der Titanen.

QOA is een gespecialiseerd merk in duurdere HiFi in ear monitors. Eigenlijk een compleet ander segment dan KZ of TRN. Dit is de ereklasse, dit zijn de hogere regionen der audiopuristen. Audiofiele topkwaliteit. En dat voor maar 50 euro! Dat is waanzinnig goedkoop. En de Vesper maakt het dus voor die prijs ook nog helemaal waar.

Geluidskwaliteit

Hij klinkt namelijk ongelofelijk goed. Veel beter dan AirPods Pro van 279 euro en al helemaal veel beter dan een B&W PX7 van 400 euro. Ik kan al bijna een nieuwe categorie beginnen: “De strijd der Mega-Titanen“. Want dit is zelfs nog weer beter dan de vorige Titanen-winnaars, de TRN V90s en de KZ ASX. Had ik niet verwacht, omdat die al zo ontzettend goed waren. Aan de andere kant had ik het wel gehoopt.

Je wil namelijk dat het onmiddellijk past. Dat het meteen goed klinkt. Dat je er niet aan hoeft te wennen. Dat ze niet hoeven in te spelen. Dat je absoluut geen EQ meer hoeft te gebruiken. Dat je niet hoeft te zoeken naar ear tips of toonregeling. Dat het hoog nooit te scherp is, ook niet als je het keihard zet. Dat het mid warm is, natuurlijk en ruimtelijk. Dat het totaalbeeld analytisch is, maar wel vriendelijk en analoog. Dat de bassen niet te hard, niet te zacht, niet te wollig, niet dreunend maar vol, aanwezig en strak zijn. Dat alles analytisch en helder is maar niet overdreven. Dat je het sublaag duidelijk hoort, en diep doorloopt tot de allerlaagste tonen. Dat het niet hippe V-shape is, en ook niet überhippe U-shape oftewel “Harman Curve”*. Extra sublaag vind ik fijn en mooi, maar extra hoog of ultrahoog hoef ik niet. Asjeblieft zeg – ik ben toch niet doof?

Nou, dat is bij deze Vesper dus zo! Deze klinkt onmiddellijk perfect. Op al die punten.

Dit is zelfs voor het eerst beter dan mijn referentie-koptelefoon, de Sennheiser HD660 van 400 euro. En dus ook veel beter dan een Bose QC van 300,- waar ik overigens ook dikke fan van ben. En al helemaal veel beter dan een B&W PX7 van 370,-.

Je moet er wel een paar uur aan wennen, zeker als je gewend bent aan V-shape. Aanvankelijk kunnen ze dan dof en vlak klinken. Als je er echt niet aan kan wennen dan is er de EQ van hieronder. Of de TRN V90s en de Shuoer Tape voor veel meer hoog en helderheid. En als je ook nog iets bas mist, dan de Tiandirenhe TD08. Maar je kan ook een equalizer gebruiken. Zie deze blog over EQ. Het advies voor de Vesper, volgens Project AutoEQ is deze EQ:

Afgezien van de bas dan (die laat ik zo) is dit het AutoEQ-advies voor de Vesper. Klinkt voor even heel erg goed, maar op den duur doe ik deze EQ tweederde minder, en zelfs helemaal uit.

Verder moet ik ze telkens minstens vijf minuten in hebben voor de perfecte seal. Bij mij dichten de doppen pas echt goed af als ik ze even in heb, en dan pas is de bas pas echt goed, en wordt het hoog naar verhouding nog beter getemperd.

Ik loop ook nog even de vergelijkingspunten van vorige keer af:

 1. De beste hoge tonen:
  Zijdezacht, ruimtelijk en glashelder, zonder scherpe randjes:
  1 punt voor Vesper, Moondrop Aria en Tape
 2. De meest analytische met de beste instrumentscheiding:
  1 punt voor Vesper, Moondrop Aria en Tape
 3. Het meest natuurlijke mid, en de beste voor vocalen:
  1 punt voor Vesper, Moondrop Aria, Tape en TRN
 4. De beste bas, strak, met goed sublaag:
  1 punt voor Vesper
 5. Als je absoluut geen EQ wil gebruiken:
  1 punt voor Moondrop Aria
 6. De meest gevoelige:
  1 punt voor Vesper, Moondrop Aria en KZ ASX
 7. De beste pasvorm met de bijgeleverde tips, en het meeste comfort:
  1 punt voor Vesper

 8. De beste qua “referentie”, natuurlijk, recht, ongekleurd, gebalanceerd:
  1 punt voor Moondrop Aria
 9. Winnaar op Prijs/Kwaliteit:
  1 punt voor Vesper
 10. De beste kabel en accessoires:
  1 punt voor Vesper en Moondrop Aria
 11. Ruimtelijk en open:
  1 punt voor Vesper
 12. De platste en dunste:
  1 punt voor Moondrop Aria en TRN

Op deze manier is het 10 punten: QoA Vesper is de winnaar in de Strijd der Titanen. Terecht de QUEEN of Audio!!

* Dit is dus GEEN V-shape, U-shape of Harman Curve. Maar met wat EQ kan je dat er wel van maken. U-shape lijkt op V-shape maar dan met extra ultralaag en ultrahoog. Speciaal ontwikkeld voor koptelefoons en oordopjes. Volgens onderzoek benadert dat meer het gevoel van echte speakers.

De Shuoer Tape is nog beter in het hoog dan de Vesper. Die Tape is nummer twee, maar kan ook nummer EEN zijn als je bij andere apparatuur vaak wat extra hoge tonen aanzet. Als je dus extra helderheid wil. Zie de review.

Pasvorm en accessoires

De vorm is heel simpel. Ze zijn ook heel klein en licht. En het past mij meteen perfect, ook al is dat heel persoonlijk. Er zitten zes soorten eartips bij. Ik pak altijd meteen de grootste, en dan maar hopen dat die 100% afdichten. Ja hoor! Dat zie je niet vaak. Ik hoef niet verder te zoeken.

Er zit een luxe topkabel bij. Enorm dik, en tegelijk supersoepel. Zilver-koper-mix, met vergulde stekkers. Daar zie je de rijkdom en “hoge” prijs meteen aan af. Verder ook met een luxe kunstleren etui. Bij dit soort audiofiele HiFi zit er geen microfoon op de kabel. Geeft niet. Bellen is voor het gepeupel! ;)

Op de fiets, last van windgeruis? Zie de blog.

Toch andere eartips proberen? Hoe beter het je oren afsluit, hoe beter de bas. Zie deze blog over eartips.

ANC? Dat kan op een andere manier

Je mist misschien ANC: actieve noise cancelling. Maar dit dempt al heel goed passief, zeker met muziek aan. En je kan er gewoon een ANC koptelefoon overheen zetten, met de ANC aan, maar zonder muziek. Werkt perfect!

QOA Vesper review: conclusie

Winnaar in de Strijd der Titanen. Need I say more?
UPDATE: De Shuoer Tape is nog ietsje beter in het hoog, maar heeft ook veel MEER hoog.

qoa vesper review: verpakking
Mooi doosje.
kunstleren etuitje qoa vesper
Er zit een mooi kunstleren etui bij
QOA VESPER leveromvang
Topkabel van zilver/koper, en zes maten ear tips

groene qoa vesper

review qoa vesper

Vergulde luxe stekkers
Vergulde stekkers en top-kabel (hier vergeleken met KZ ASX)
Afneembaar snoer met 0,78mm 2-pin qoa vesper
Afneembaar snoer met 0,78mm 2-pin
kabel qoa vesper review
VLNR  de kabel van Shuoer Tape, KZ ASX en dan de dikke van QOA Vesper

DAC’s, DAP’s en draadloos

Alles klinkt beter met een goede DAC of DAP. De best klinkende voordelige DAP is deze Zishan (vanaf 90,-). En de beste kleine goedkope DAC is de Loconaq A1 met AK 4493 (55,-). De allerbeste DAP met alles-erop-en-eraan is de Fiio M11 Pro, in Nederland op BOL.com voor 599,-. Een voordelige DAP met alles-erop-en-eraan is de Fiio M6 of M9, zie de review.

Of een buizenbak, dat is nog weer een stap mooier en warmer.

Er zit dus geen microfoon op deze Vesper, maar bellen kan op veel manieren: je kan de microfoons van je telefoon gebruiken, je kan bellen met een van de Bluetooth kabels verderop, of met een Bluetooth clip, of met deze 0.78 mm 2-pin kabel met microfoon.

Die Loconaq kan je met een verloopje ook gebruiken om via je telefoon te luisteren. En met deze Lightning Audio kabel kan je ‘m zelfs direct op je iPhone aansluiten, in hoge kwaliteit (12,-). Kies de 0,78mm 2-pin:

kz lightning kabel DAC

Of deze Bluetooth kabel (12,-) om ‘m draadloos te maken. En er is ook een top-Bluetooth kabel met AptX (kies 0,78mm 2-pin-type).

bluetooth kabel 2 pins

Draadloze earhooks voor Qoa Vesper

Deze Earhooks van TRN passen ook, als je de 0,78mm 2-pin kiest. Daarmee maak je er ook een draadloze Bluetooth headset van, in de hoogste kwaliteit: BLuetooth headset earhooks TRN V90s

Qoa Vesper review TEST-OPSTELLING

Ik test met 24 bits HD audio op een Zishan T1 / DSD (100,-) met AK4497 of de Loconaq A1 met AK 4493 (55,-) of met de buizenbak. En ook met Spotify in de hoogste kwaliteit. Als referentie heb ik mijn beste hoofdtelefoons: de Sennheiser HD660 en de en de Philips Fidelio X2HR. Zie ook mijn BASS HiFi TEST playlist op Spotify:

Deze QOA Vesper review is niet gesponsord. Er staan affiliate links in, maakt voor de prijs niet uit. Zo verdien ik wat bij als je bestelt via de links in het artikel. En dan blijft de blog in leven… DANK!!

Bijlage: Android EQ op Xiaomi

Op een Xiaomi telefoon zitten veel extra geluidsinstellingen, zoals deze hieronder, en dat werkt zeer goed bij de QoA Vesper:

Op Xiaomi telefoons met een DAC en de Qoa Vesper klinkt dit erg goed

Op een Xiaomi telefoon zitten ook presets voor allerlei oordopjes:

Voor de Qoa Vesper klinkt Mi Capsule of Mi Headphones erg goed.

67 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Ik lees met veel plezier diverse reviews die je hebt gepost, echt super.
  Ik ben opzoek naar een goeie in ear om lekker in de bank te gebruiken met mijn Fiio x5 3gen of op mijn ipad met de Lotoo s1. Dac
  Ik hoe enorm van ruimtelijk geluid, dus goeie afscheiding tussen stemmen en instrumenten, dat alles zijn plekje krijgt zeg maar.
  Zou deze in ear dan een goeie optie zijn, of raad je iets anders aan.
  Zag ook dat er blijkbaar een opvolger is, en wel de QOA VESPER 2.
  Had je deze soms al getest om een vergelijk te kunnen maken

 2. Hoi Aartjan, eigenlijk op jouw advies ook deze oortjes gekocht. Ik had al eerder door jou reviews de KZ Zex en de KZ PR1 gekocht wat allebei heel erg goede oortjes zijn in hun eigen klasse. Dus ook maar de QOA Vespers besteld. Wat een teleurstelling! Ik had er ook een HQ balanced cable bij besteld maar de oortjes klinken zowel met de originele 3.5 mm als de gebalanceerde kabel erg slecht. Zelfs op laag volume is het een en al vervorming. Zelfs 5,- is te veel voor deze dopjes. Zou ik een defect exemplaar hebben ontvangen? Dan wel raar dat beide dopjes slecht klinken… Heb jij enig idee? Ze waren toch bijna 60,- euro en als ze dan slechter klinken dan een paar KZ ZEX van 14,- euro is het toch wel zonde…
  Ik gebruik trouwens een Fiio Q3 MQA via USB-C op mijn iPad.
  Om te testen gebruik ik hoge resolutie lossless bestanden via Apple music.

  Gr. Pascal

  ps. ga door met het goede werk! :)

  1. “Een en al vervorming” – dat klinkt inderdaad als een defect, of er gaat iets mis met volumes of impedantie. Ze zijn wel heel gevoelig, dus je hoeft ze niet hard aan te sturen. Maar ik heb ze nog nooit overstuurd gehoord. Hij wordt wel vaak als “dof” ervaren. En ze kunnen ook niet op tegen de nieuwe planars zoals de PR1.

   1. Hoi Aartjan,
    Ja, heel raar… zelfs bij laag volume klinken ze heel slecht.
    Tsja impedantie of volume… ik weet het niet. Maar dat ze zelfs op laag volume zo slecht klinken.. mijn collectie betaat uit een PSB M4U, Denon ah-d5200, Meze 99 NEO, KZ PR 1, KZ ZEX Pro en KZ ZEX en deze klinken allemaal prima op de Q3. Alleen de Vespers doen raar.. snap er niks van.
    Andere reacties spreken vol lof op je website.
    Hopelijk kan ik ze terug sturen maar ja bij Ali gaat dat nog niet zo makkelijk.
    In ieder geval bedankt voor je reactie.

    Gr. Pascal

 3. Je schrijft aanstekelijk, Aartjan. Ik heb die Vespers ook besteld en vind ze heel goed. Heb niet zoveel vergelijkingsmateriaal, had daarvoor (en nog) kleine Sennheiser inears, huppeldepup II oid. Ook niet slecht, zeker met de Trasam Q1 dac (ook al jouw schuld dat ik die bestelde). En door kleiner formaat soms wat prettiger alsik bijvoorbeeld (letterlijk) op één oor lig. Maar de Vespers voegen duidelijk ruimte en detail toe en fijne diepe ‘droge’ bassen. Kwaliteit van geluid maakt voor mij veel verschil in het genot dat ik van de muziek beleef. En deze Vespers icm de Trasam Q1 zijn verslavend lekker

 4. Prachtig om te lezen net als alles op je website ik geniet ervan.
  Heb zelf de apple pods pro gekocht voor 200,- klinken prima, maar de QOA Vesper ook besteld ik ben reuze benieuwd tevens ook gelijk maar een buizenbak met ingebouwde versterker gekocht 269,- ben nu op zoek naar een paar speakers zat zelf te denken aan Dali Spektor 2 te denken of weet jij iets beters kwa prijs?

 5. ik wacht nog op je review van de Moondrop Starfield maar ondertussen lees ik veelbelovende recensies over de veel goedkopere Moondrop Aria( te koop bij Ali maar ook bij Amazon.de)

 6. Deze wil ik zeker proberen! Ik zie momenteel geen optie met verzending binnen Europa bij AliExpress? Via ergens anders mogelijk?

  1. Bij Amazon.de dus ook te verkrijgen!!!Daar ook de draadloze Moondrop Sparks.Ook een snelle verzending en zeker niet duurder dan bij de Chinees

 7. Hallo mede audiofielen,

  Ik verkoop mijn QOA vesper aangezien ik persoonlijk helaas niet aan het geluidsbeeld kan wennen.
  Heb de set nog geen week gebruikt, is in absolute nieuwstaat met alle toebehoren.
  Mag je niet het risico willen nemen van bijkomende inklarings/douane kosten dan kan je mijn set evt overnemen / mail: qschoonewelle@gmail.com

  @ Aartjan, ik hoop dat ik niet in overtreding ben van eventuele reglementen.
  Zo ja dan bij deze excuses.

  Vriendelijke groet, Quin

 8. De Vespers net binnen en inderdaad ze klinken fantastisch. Heel gebalanceerd. Echt klasse monitor niveau. Ze laten direct de geluidsopname kwaliteit horen. Dus als het slecht klinkt is dit de opname! Tot nu toe mijn beste net voor mijn Terminators Aartjan. Speel het af via de Trasam.

  Welke Bluetooth kabel past hierop Aartjan qua pin 0,78. Welke van KZ of ander merk?

   1. Deze kabel bleek bij mij niet de juiste. Paste wel op mijn oude KZ5. Maar is er wel een bluetooth kabel voor de Vesper?

 9. Hey, goede review. Ik vroeg me af hoee deze vergelijkt met de KZ AS06? Tot nu toe de beste oortjes die ik ooit heb gebruikt. Klinken ze ongeveer hetzelfde, maar dan beter?

 10. Aartjan, kun je mij vertellen wanneer je de TRN 20S gaat reviewen? Ik ben nml opzoek naar een setje goede BT oordopjes die ik kan gebruiken icm met de Vesper. Als echter blijkt dat het geluid teveel achteruitgaat t.o.v. de kabels begin ik er niet aan.
  Ik was in de veronderstelling dat BT een veel slechter geluid geeft maar wellicht is dat met deze nieuwe BT kabels niet meer zo.

 11. Helaas zijn de Vespers voor mij ook niet de juiste keuze geweest.
  Zonder EQ vind ik het geluid te dof/vlak.
  Het mist een bepaalde “sprankeling”
  Dit ervaar ik totaal niet met mijn ATH-M40X of SHP9500 (weliswaar overheads) die juist bekend staan als vlak/ongekleurd/gebalanceerd.
  Ik gebruik het icm met een Trasam Q1.
  Geen idee hoe te achterhalen of het een defect aan de oordopjes zelf is of dat ik gewoon niet kan wennen aan u-shape?

  1. Ik was er eerst ook niet van onder de indruk en dacht een slecht setje gekregen te hebben. Toen eens een andere kabel geprobeerd en ze wat langer in gehad. Dat heeft geholpen. Nu klinken ze een stuk beter dan in het begin.

   1. Bedankt voor de aanvullende info heren👍
    Is het mogelijk AJ (naar aanleiding van Bas zijn reactie) aangezien je behoorlijk wat kabeltjes hebt liggen, het klankbeeld van de Vesper te veranderen naar wat meer “sprankeling” zonder een EQ te gebruiken?
    Zo ja, welke kabels (los verkrijgbaar) adviseer je?

 12. Hallo Aartjan
  Ik heb ze ook aangeschaft en vergeleken met mijn sennheiser hd 650
  Ik moet er bij zeggen ik heb een redelijke gehoor beschadiging maar wat een verschil of het geluid in je hoofd zit .
  en veel details die ik anders niet hoorde ik ben er zeer blij mee

 13. Geweldige doppen lol.. klinken zoals muziek moet klinken.. niets valt echt op … alleen zo mooi en ruimtelijk je wilt ze niet meer uit doen..ik begrijp waarom je deze doppen op de eerste plaats zet… klasse en bedankt voor de tip.

 14. Dope! Ze zitten prima, klinken nog beter. Bijna op een onopvallende manier heerlijk, duidelijk ruimtelijker dan mijn ZS10 Pro en ook met meer detail, Maar niet op zo’n opdringerige manier, eerder op een ‘glij in het bad’ manier: rustig, ontspannen en zich gaandeweg tonend. De bas vind ik eigenlijk helemaal prima, niet zo overstuurd als bij veel systemen tegenwoordig. Blij dat ik het er weer eens op gewaagd heb.

 15. Hoi Aartjan
  Kon het niet laten wilde die Vespers horen. Voor minder dan € 50 gelukt, geen douane of BTW!

  Ik vind het geluidsbeeld van de Vesper erg verschillen van wat ik gewend ben. Heb onder andere de Rock Zircon (+ Spinfits) en de KZ AS06, waarbij de eerste, zeker gezien de prijs, mijn favoriet is. En een Grado, maar die is voor op de oren.

  Een dynamische speakertje is voor de hoge tonen net iets verfijnder dan een balanced armature? Met dat idee wilde ik de Vesper in elk geval horen.

  Na het beluisteren van de Vespers denk ik te moeten begrijpen dat mijn oren ingesteld zijn op een V-shape geluidsbeeld. Met de Vespers kan ik pas lekker luisteren als ik de tonen middengebied afzwak. Dan ervaar ik behoorlijke kwaliteit, maar ook weer niet absurd goed of zo. Doe ik dat afzwakken niet dan ervaar ik een soort middengolf ontvangst… Nogmaals, het zal wel aan mijn oren liggen, maar ik denk wel meer mensen zijn die dit ook zo ervaren.

  Voor mij dan toch liever V-shape geluid? Of is het een kwestie van wennen. Of zouden de chinezen een beetje slordig geweest zijn met de tuning van mijn Vesper?

  En dan nog het snoertje met microfoon van de KZ AS06. Tegen mijn verwachting in niet op de Vesper te gebruiken. Die pinnetjes zijn ietsje dunner en korter, dus worden niet vastgehouden.

  Weet jij een snoertje met microfoon dat wel goed op de Vesper past?

 16. Ze zijn nu een weekje binnen. Helaas niet zo’n spectaculair onthaal bij mij. Ik krijg ze niet lekker in mijn oor. Het lijkt wel alsof ze niet diep genoeg in mijn oor gaan. Heb nu al diverse buds geprobeerd maar ze blijven niet diep genoeg gaan. Spinfits CP100 zijn ook niet het ei van Columbus. Nog tips qua buds icm deze Vesper?

   1. ik had blijkbaar de spinfits door de war gehaald met niet spinfits. Met de CP100 zit hij toch wel lekker. Gelukkig maar. Nu klinken ze wel goed. Ben niet zo enthoustiast als jij. De KZ terminator vind ik anders maar misschien wel iets beter.

 17. Voor mij waren de 1more quad driver altijd de standaard voor oordopjes, daar kon tot nu toe voor mij geen andere aan tippen, ook niet de kzx en trn90s. Tot de vesper in huis kwam. Ik heb ze nu een paar dagen i gebruik, regelmatig ingehad en vergeleken met de 1more. En ze winnen het bepaalde punten van de 1 more, en dat is qua helderheid/openheid en detailweergave. Maar ik zou wensen dat ze iets meer warmte en bas hadden, daar wint de 1more het weer voor mij.
  En dan te bedenken dat ik in reviews regelmatig las dat de 1more kan worden vergeleken met oordopjes die 500 euro en duurder zijn. Kan je wel nagaan wat een koopje de vesper is.

   1. Ik heb ook een paar van die nep airpods (11 euro!), airspro3 geloof ik, die gebruik ik altijd met hardlopen, en die vind ik prachtig qua warmte, zonder dat het bedompt klinkt. Ik ben mijn sony wh1000xm3 ook steeds meer gaan waarderen vanwege de warmte. Maar die moet je niet opdoen nadat je net een koptelefoon beluisterd hebt die meer openheid en transparantie heeft, want dan is het net of er een sluier over het geluid zit.
    Als je van warmte en bas houdt, kan ik je zeker de 1more aanbevelen.

 18. Ik heb hem inmiddels een paar dagen binnen en uitvoerig getest. Dit is inderdaad de beste. Het is alsof je een peperdure headset op je hoofd hebt en de bas is zo ongelooflijk strak. Ik hoor bij bepaalde muziek nu dingen die ik nooit eerder gehoord heb. Met GEEN equalizer of toegevoegde digitale effecten klinkt het super!

  Ik ben beslist geen audiofiel maar ik kan dit het beste vergelijken met een heel goed glas wijn waarvan ik kan genieten van de ondertonen: Noten, bessen, honing, gerookt vat, kruiden etc……..Kortom TOP! Aanrader!

  1. Shit…….na 7 maanden valt de rechterkant uit. Ik heb MagicsAudio Store hierover geschreven want een dispute kan niet na 7 maanden. Ik mag hem terugzenden maar dit kost zo’n beetje de helft van de aankoopprijs. Heb jij nog tips Aartjan?

 19. Ha Aartjan
  Ik ben in de verleiding gekomen Vespers te kopen, hoewel mijn ZS 10 Pro al mooi zijn. Maar ik lees dat die in het niet vallen waarschijnlijk. Hoe zit het met de stekkers van de Vesper? Want het lijkt op de 2 weg stekker die ik eerder op de zs10 had en die vallen er steeds uit als ik loop. Vet irritant. Ik hoor graag je bevinding. En dank voor je reviews!

    1. Ja, gaat perfect. Maar ik heb nog nooit gehad dat stekkers eruit vallen.
     Er zijn 0,75 en 0,78 stekkers.
     Misschien ging het daar fout?
     0,75 past op 0,78 maar die zit dan wel losser

 20. Dag Aartjan, weer een te gekke review, heb deze besteld. Nu kom je hopelijk morgen niet met nog een betere ;o). Had eens even gekeken op de site van deze fabrikant, dan kom je ook andere oortjes tegen die dan gelijk qua prijs veel hoger liggen. Zoals de Mojito die dik rond de 300 euro zit. Ziet er wel waanzinnig mooi uit. Maar goed, de Sennheizer 650 is voor mij persoonlijk de referentie, die zal niet ver uit de buurt zitten van de 660 van jou denk ik zo. Toen ik je blog ontdekte ben ik voorzichtig begonnen met de Headroom MS 16, die is inmiddels aan één kan stuk, maar was een leuke voorzichtige start. Toen naar de Lker i8, enorme upgrade. Vervolgens upgrade gemaakt naar de TRN V80. Al weer beter, Vervolgens naar de KZ ZS10 al weer stukken beter.. en als laatste een jaar geleden de overstap gemaakt naar de Kz Zsx Terminator. Daar ben ik uitermate tevreden over en is echt de beste in ear die ik ooit gehoord heb, al gaat ie bij wat langer luisteren toch wat irriteren in mijn oren, ik ben bang dat een in-ear toch wel dat nadeel heeft. Qua geluid erg mooi, maar komt voor mij niet echt in de buurt van de 650. Maar van die 650 krijg ik altijd klachten van mijn omgeving. Wat staat dat ding hard. Nee, staat niet hard, maar het is een open systeem, iedere keer uitleggen is wel vermoeiend. Dus daarom de overstap naar in-ears, handig voor thuis en onderweg. Speel ze af met een dac uit je review: Trasam (krijg je die ook werkend op een macbook air M1? ook een aanrader trouwens) Dus ik kijk uit naar deze Vesper. Erg benieuwd, moet nog even wachten..

   1. Heb die Trasam, die krijg ik niet werkend op een M1.. helaas. Maar op mn Nokia doet ie het perfect. Ja die buizenbak is ook verleidelijk.. Heb nog een toevoeging voor je Bass hifi test: Lee Ritenour: River Man van het album Rhythm Sessions. Dat gaat heel lekker laag.. Vast ook te vinden op spotify.

    1. “Op Android kan er ook analoge audio uit USB-C komen, dan werkt een DAC niet. Om dat te checken is er een app: ‘USB Audio Checker’. Je kan dan de Nederlandse app USB Audio Player PRO gaan gebruiken. Die kan wel de interne DAC omzeilen, ook met Spotify en Qobuz en zo.”
     Tnx, River Man is toegevoegd! Mooie versie zeg

     1. Wat leuk om te lezen dat je River Man ook mooi vind.. Ga kijken naar die app dank je wel! Vandaag is de Vesper gearriveerd. Had weinig geduld dus ik heb als eerste even een paar foam dopjes van een KZ getrokken en meteen gaan luisteren. Whooo.. ja ik dacht dit is inderdaad wel wat anders. In tegenstelling tot wat ik hier boven lees, vond ik de bas iets te heftig. Maar met de bijgeleverde dopjes was dat effect weer direct opgeheven. DUS ALS JE MEER BAS wilt, dan raad ik iedereen eens aan om foam te gebruiken. Heel even had ik het idee dat de hoge tonen wel iets meer mochten, na wat EQ te hebben gebruikt heb ik die weer op 0 gezet. Niet nodig. Vind het geluid geweldig. Mooi ruimtelijk, balans is mooi. Minder bas dan de Terminator, maar grappige is dat ik die nu weer als te veel bas ervaar.. Kan verkeren. Nadeel van steeds beter geluid: Albums met goede muziek maar die niet goed zijn opgenomen vallen door de mand en zijn minder prettig om naar te luisteren.. Ook al luister ik ze in 24/96. En grappig dat je dan soms iets audiofiels hoort waarbij je dat niet verwacht: Dua Lippa: Pretty Please. Ook leuk voor je bas test ;o) Dank weer voor deze aanwinst, hier ga ik een hoop plezier van hebben. En.. heb minder last van pijn in mijn oren als ik ze wat langer in heb.. Dus per keer dat ik ze gebruik ook langer genieten ;o)

 21. Nou, Aartjan, je hebt het weer geflikt! Ik heb mijn TRN V80 inmiddels 1,5 jaar na jouw rieview van mei 2019 met genoegen gebruikt ( En de vele die daaraan vooraf gingen).
  IK even verder gegoogled en ik zie inderdaad goede reviews dus ik heb dat ding besteld voor €48,00 (In de aanbieding op Ali tot 16 januari).

  Ik lees je blog frequent en ik ben er blij mee, ga zo door!

 22. Ik heb deze al een paar maanden in huis, maar heb ze na een paar keer proberen weer weg gelegd. Ze klinken echt dof en raar ruisig, beetje wat je van hele goedkope doppen verwacht. In verhouding met de TRN V90s klinken die echt stukken beter, stiller, strakker, mooier. (de TRNs klinken ook beter dan de KZ AS16 die ik in verhouding veel te schel en te weinig bas vind hebben)

  Toegegeven, ik kan de QoA Vespers niet testen met dezelfde kabel als de TRN omdat ze een andere aansluiting hebben. Dus de 4 core KBEAR UPOCC kan ook wat verschil maken wellicht.

  Maar zo uit de doos vond (en vind) ik ze heel erg tegen vallen. Wat raar is want je reviews komen meestal goed overeen met wat ik zelf hoor als ik ze na het lezen van je reviews bestel. (Misschien heb ik slechte ontvangen, ik ga er bijna aan twijfelen, heb ze bij de Kinera official store vandaan. Misschien moeten ze eerst langer inbranden? Ik gebruik voor het luisteren een pioneer xdp-100r en flac bestanden.

  1. Inbranden hoeft niet. Meteen goed. Echt nog veel beter dan TRN V90s. Niet dof, en geen ruis. De kabel is absolute top. Lijkt er inderdaad op dat er iets niet goed met dat exemplaar is?

   1. Ik ben ze nu nog een kans aan het geven, en ze klinken best ruimtelijk (Minilogue – Blomma als test album) maar er is iets wat niet lekker klinkt, of het nu de mids zijn of iets anders… Ze klinken trouwens al wel beter dan gister toen ik er achter kwam dat er gerommeld was met de equalizer instellingen in Spotify, dat hielp niet. Maar ik luister nu met de Onkyo music app en het laat zicht nog het best omschrijven als een soort constante hiss/ruis die ik hoor die ik niet hoor op de TRNs. Ik zal zo de terminators er eens bijpakken ook om het verschil te horen.

    Lezers van mijn eerste opmerking: ik zeg zeker niet dat Aart-Jan het bij het verkeerde eind heeft in zijn review, wellicht heb ik een faulty setje ontvangen, dat kan met hardware. Miss hoen komt het bijvoorbeeld doordat ik foam tips gebruik ipv silicone. Dat zal ik later nog eens proberen.

    1. TRN V90s heeft wel veel meer hoog, misschien bedoel je dat? Als je van veel hoog en superhelder houdt kan ik nu de Shuoer Tape enorm aanbevelen, die is daar het beste in.
     En ik heb er nu ook een EQ advies bijgezet, er kan inderdaad wat hoog bij.

Geef een reactie