Wireless Carplay en Android Auto

wireless carplay android auto

– Update: 28 november 2021 –

Carplay en Android Auto zijn top. En het kan nu ook in oudere auto’s. Draadloos zelfs! Dit 7 inch touch screen kan je namelijk in elke auto plaatsen, zonder in te bouwen. Je telefoon krijgt zo een versimpeld en extra groot scherm. Geschikt voor iPhone en Android. Ik vond deze wireless Carplay / Android Auto op AliExpress, voor € 120,-.

Dat is revolutionair, en ik denk dat iedereen dit wel wil. Het is echt ideaal. Een paar jaar geleden kocht ik nog een nieuwe autoradio, met DAB+ en Carplay erop, voor mijn vorige auto. Het was een duur ding – 600 euro – en je moest alles ook nog inbouwen en installeren. Wat niet eens helemaal lukte. Ik schreef er toen deze blog over.

Maar inmiddels zijn er andere Carplay-oplossingen. Er was er eentje die eruit sprong. Het was deze hier. Mijn zus heeft deze nu besteld, en ik ga kijken hoe dat bevalt. Ik ga helpen met het installeren, en ik hoop dat het dit keer juist heel makkelijk is. Want deze is namelijk helemaal stand-alone, en nog draadloos ook.

Je hoeft dus helemaal niks meer in te bouwen. Dat scheelt gigantisch. Je bevestigt het gewoon met zo’n zuignap. Ook de stroomkabel krijg je er bij. De oude autoradio kan je gewoon laten zitten, en ook blijven gebruiken. Er zit ook al een speaker op, dus je hoeft ‘m niet per se aan je bestaande autoradio te hangen – wat overigens wel kan, met het bijgeleverde audiokabeltje. Of met Bluetooth.

Wireless Carplay en Android Auto

Wireless Carplay en Android Auto Wireless Carplay en Android Auto bevestiging zuignap aansluitingen accesoires

Ik zal deze blog weer updaten met een Hands On Review, als we ‘m ontvangen en uitgebreid getest hebben. Wil je op de hoogte blijven van updates, abonneer je dan via het rode belletje rechtsonder. Dan krijg je zowel meldingen van nieuwe blogs als van grote updates. Als je je abonneert met de oranje email-VOLG-knop krijg je alleen een mailtje bij nieuwe blogs, en niet bij updates.

Wat is Carplay? En Android Auto?

Met Carplay (voor iPhone) of Android Auto zie je jouw telefoon op een groot aanraakscherm, in een versimpelde interface. Je kan dan de navigatie van je telefoon gebruiken zoals Google Maps, met live file-informatie. Je kan Spotify luisteren, of radio via apps, met perfecte ontvangst via je 4G abonnement. Je kan bellen en whatsappen op een veilige spraakgestuurde manier. Ik zou niet meer anders willen in de auto! Ik zou het zelfs op de fiets graag willen.

Deze blog is niet gesponsord. Er staan wel affiliate links in, maar dat maakt voor de prijs niet uit. Zo kan ik wat bijverdienen en blijft de blog in leven. MANY THANKS, LOVE U ALL & CU NEXT TIME!

14 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Mijn auto radio heeft bluetooth maar geen aux, kan ik dat scherm dan ook verbinden via bluetooth zodat het geluid over de speakers van de auto gaat? maar hoe maak ik dan contact met mijn mobiel zodat ik android auto kan gebruiken?

  2. Geweldig stuk.
    Ik wacht je volgende nieuwsbrief met daarin de reactie wat je er van vind. Als die positief is ga ik het ook aanschaffen voor mijn auto uit 2010. Ik heb een iPhone kan ik deze daar ook voor gebruiken?

    1. Klinkt interessant maar hoe werk je de aux en voedingskabel netjes weg dan ? Geen zin in drie kabels op m’n dashboard (gsm voeding, aux en voeding voor CarPlay device)…

Geef een reactie