Draadloos opladen in de auto met Qi

– Update: 6 februari 2021 –

In de auto heb je tegenwoordig Carplay, en dat is echt superhandig en mooi. In een nieuwe auto zit dat soms al ingebouwd, en dan is het eventueel zelfs al draadloos. In een oudere auto kun je je radio vervangen door een radio met Carplay, zie de blog daarover. Dat kan helaas niet draadloos. Maar als je geen Carplay hebt, dan wil je misschien toch nog wel draadloos opladen, in de auto, met Qi. Met WIE? 

Qi is de standaard voor draadloos opladen. Met dit ding kan dat nu ook in de auto. Het is een telefoon-houder voor in de auto, maar dan met Qi. Dit werkt met alle moderne telefoons, dus zowel met iPhones als Samsungs en andere Androids. In de houder passen allerlei formaten telefoons, van 4 inch tot 6,5 inch. De houder zelf bevestig je in de luchtroosters. Er zit Qualcomm Quickcharge op (3.0) en het is ook nog eens een snellader: 5V met 2A (dat is 10 Watt) of 9V met 1.7A (15 Watt). Hij kost iets van 16 euro, de prijs schommelt. Van het gerenommeerde merk Baseus. Kwaliteit voor een superlage prijs, hier te koop op AliExpress. Een vergelijkbare van een westers merk kost al gauw 75,-.

Het USB-snoertje zit er ook bij (1 meter), want deze lader moet zelf natuurlijk wel met een snoertje aan stroom hangen. Heb je geen USB in je auto, dan kan het via deze USB-C car charger met Quickcharge 3.0 voor 10,- die in de sigaretaansteker kan.

Draadloze oplader: draadloos opladen in de auto met Qi

Draadloos opladen in de auto

Draadloze oplader: draadloos opladen in de auto met Qi

Je kan ‘m vastklemmen op luchtroosters

Ik heb deze nog niet getest, omdat ik Carplay heb, en dan heb je dit dus niet nodig. Maar dit lijkt mij een goede – en goedkope – als je je telefoon draadloos wil opladen in de auto. Die klemmetjes zijn namelijk goed en handig. Je kan je telefoon bijvoorbeeld met één hand erin en eruit doen.

Met een magneet kan ook: die kost ook maar 20,-. Nog handiger. Je telefoon plakt dan meteen tegen de magnetische plaat. En je kan deze behalve in de luchtroosters ook gewoon vastplakken op het dashboard. Het snoer, de sigaretlader en de magnetische pad krijg je hier ook bij. Slim, mooi en goed ding. Eigenlijk is deze voor in huis of op de zaak ook ideaal! Doet niemand, maar toch… In de auto heb ik ook zo’n magneet (maar dan zonder Qi) en dat bleek echt ideaal.

http://s.click.aliexpress.com/e/jfhWr84

Zie ook de blog over Qi-laders die ik allemaal wél heb getest.

En de blog over een autoradio met Carplay.

En de blog over over de ideale telefoon-houder in de auto: met een magneet.
Of de blog over goedkope iPhone snoertjes van 1 euro die toch goed zijn.

Deze blog is niet gesponsord. Er staan wel affiliate links in. Maakt voor de prijs niet uit. Met de opbrengsten koop ik nieuwe dingen om te reviewen.

2 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Sibe Jan zegt:

    Aha… dat ziet er fijn uit, zo’n baseus. Maar die magneet-sticker voor op de iPhone, plak je die rechtstreeks op de telefoon, en moet je daar je case overheen trekken? Of plak je die op je case? Blijft zoiets zitten? Ik zat al te kijken naar zo’n Pitaka MagCase (erg prijzig), die zowel magnetisch is, als Qi-laadbaar.
    Want ik heb niet zoveel zin om iedere keer m’n hoesje er af te halen…
    Iemand ervaring?

    1. De magneetsticker heb ik op mijn hoesje. Dat werkt prima. Kan op de buitenkant van het hoesje maar het kan zelfs ook aan de binnenkant van het hoesje. Maar ik heb mijn telefoon wel enigszins rustend op een richeltje in de auto. geheel vrijstaand weet ik het eigenlijk niet.

Geef een reactie