Yinyoo Revonext QT2 review

yinyoo revonext qt2 review beste goedkope oordopjes

– Update: 11 juni 2020 –

Ja hoor, het is weer zover: alweer een kersverse nieuwe winnaar in de TOP 30 Beste Goedkope Oordopjes: de Yinyoo Revonext QT2, hier te koop. Okee, deze is niet heel erg goedkoop, met zijn prijs van rond de 40,- (je kan wat korting krijgen, zie onderaan). Maar dit is echt wel het beste oortje dat ik destijds in handen had. Het was dan ook onmiddellijk mijn tijdelijke favoriet. Hierbij mijn review. 

Het is een winnaar op alle fronten: de beste afneembare kabel, de beste pasvorm, de beste geluidskwaliteit en de beste bouwkwaliteit. Zie ook de complete lijst met de beste oordopjes. En ook al is deze wat duurder, de prijs/kwaliteit is nog steeds extreem goed.

Ten eerste de kabel: het is een afneembare 2-pins kabel. Dan kan je er een nieuwe kabel opzetten als er eens wat stuk gaat. Meestal gaat de kabel als eerste stuk. En verder kan je er een Bluetooth kabel opzetten, zodat je ook meteen een draadloze headset hebt. Voor 8,- heb je al zo’n Bluetooth kabel (KZ ZS5 past ook op Yinyoo Revonext QT2). Dan is het ook een van de beste draadloze Bluetooth headsets.

Deze stekkers zijn 2-pins. Let op de R en de L, zowel op de stekker als op het oortje. Plaats de R naast de R, en de L naast de L. Je kan het stekkertje er namelijk ook verkeerd om in doen. De kabel is vrij dun en soepel en mooi geluidloos, dus weinig last van contactgeluiden. Er zit ook een kabelbindertje bij – best wel handig. De voorgevormde oorhaakjes zijn ook belangrijk: bij deze is dit licht voorgebogen (memory heet dat), en dat is het beste systeem. Zelf buigen is onhandig. Zonder boogje zou kunnen, maar het boogje helpt je om ze meteen goed in te doen. Ook belangrijk!

Dan de pasvorm. Het lijkt zo makkelijk, maar bij mijn favoriete KZ-modellen is dat toch nog erg lastig. Dit is ook zo’n groot model oordopje, hij lijkt sprekend op de KZ ZS6. Maar deze Yinyoo Revonext QT2 past mij dan weer supermakkelijk. De bijgeleverde seals ofwel ear tips zijn er in 3 maten, en Large is gelukkig bij mij weer eens groot genoeg. Die zijn vaak te klein namelijk, zoals bij KZ. Verder krijg ik die KZ ook maar met veel moeite precies pas in mijn oor. Het is altijd nogal pielen. Ik moet bijvoorbeeld mijn oor optillen. Maar met de Revonext QT2 is dat heel makkelijk, je doet ze in en het sluit meteen perfect af. Ze kunnen dieper je oor in. Een in ear moet volledig je oor dichtsealen, anders heb je geen bas.

Yinyoo Revonext QT2 geluidskwaliteit

Dan het belangrijkste: het geluid! Deze klinken meteen goed. Wat zeg ik: waanzinnig goed! Geen EQ nodig. Perfecte bas. Mooi gebalanceerd en warm midden. Het hoog is superhelder zonder enige scherpte. Er is geen inbrandtijd nodig: ze klinken meteen al perfect. Ze zijn gevoelig en ze kunnen dus heel hard. Er zitten 3 drivers per dopje in: 2x Dynamic en 1x Balanced. Dit zijn de beste die ik heb in ieder geval. Net zo audiofiel als KZ ZS10, maar dan zonder EQ te hoeven gebruiken, en met een makkelijkere pasvom.

UPDATE: Na langer gebruik lijkt het of er iets opgepompds in zit, alsof er een DSP effect aanstaat, een soort loudness / spatializer / dynamics: op het eerste gehoor spectaculair, maar het kan op den duur ook wat vermoeiend zijn. Daarom is deze toch weer een aantal plaatsen gezakt inmiddels.

Tegenwoordig luister ik altijd via een hoge kwaliteit USB-DAC. Dan klinkt alles nog weer veel beter dan via de standaard-hoofdtelefoonuitgang. Mijn favoriete DAC op dit moment is deze K-Guss van dik twee tientjes. Dan heb je een audiofiel topsetje, voor superweinig! UPDATE: Als je een SPDif of Coaxiaal ingang nodig hebt – voor draadloze audio bijvoorbeeld –dan is er deze Leory DAC. Die is bijna net zo goed en is luider.

Tenslotte de bouwkwaliteit. Wat een prachtige dopjes. Geheel van geanodiseerd aluminium, unibody zeg maar, net als een KZ ZS6.  Het ziet er behalve mooi ook superdegelijk uit. Mochten er bij jou vaak dopjes sneuvelen, probeer deze dan eens! Ik kan me niet voorstellen dat deze snel kapot gaan. Maar bij mij gaan er bijna nooit oordopjes kapot. Al zie ik om heen wel dat Apple-dopjes bij iedereen als een dolle slijten.

De Yinyoo Revonext QT2 is dus een Super-aanrader. Hij is er in grijs of zwart, en met of zonder microfoon. Hier te koop 

UPDATE: De Yinyoo NY-06 is volgens velen identiek en soms goedkoper.

yinyoo revonext qt2 review beste goedkope oordopjes
Mooie verapkking ook trouwens.

Het enige nadeel is misschien de prijs. Je loopt een klein risico op extra kosten en vertraging omdat het boven de wettelijk toegestane import-prijs van 22 euro ligt. Bij mij slipte het gelukkig weer eens door de douane: die kans heb je dus ook. Die kans is naar mijn inschatting en ervaringen meer dan 50%.

Verder is de stekker een mini-jack. Heb je een iPhone met alleen Lightning dan kan je deze mini-DAC doen: een Fiio i1 (50,-). Dan heb je meteen ook een betere geluidskwalieit. Of neem die Bluetooth kabel erbij (kies daar de KZ ZS5, die past ook op deze Revonext). Je kan ook wachten op een 2-pins naar Lightning kabel. Zou wel eens een keertje mogen komen, zo langzamerhand…

yinyoo revonext qt2 review beste goedkope oortjes yinyoo revonext qt2 review beste goedkope oortjes

yinyoo revonext qt2 review beste goedkope oortjes

Eindoordeel Yinyoo Revonext QT2 review

Geluidskwaliteit *****
Pasvorm *****
Kabel (2-pins) *****
Prijs / Kwaliteit *****
Bouwkwaliteit (unibody alu) *****
Design *****

Deze blog is niet gesponsord. Er staan wel affiliate links in, en als dat wat oplevert koop ik weer wat nieuws om te reviewen. Ik schrijf alleen reviews over HEEL ERG GOED spul.

52 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Fantastisch geluid, goede tip. Ik heb ze nu drie dagen en vind alleen de dopjes wat drukken in mijn oor (medium gebruikt; small is te klein). Mij is toch niet duidelijk welke maat ik moet hanteren bij het zoeken naar andere dopjes.
  Verder is de muziek zo zuiver dat ik het laagste volume eigenlijk nog te hard vind. Ik heb de settings in spotify al aangepast (zacht, behoudt de dynamiek). Iemand een tip voor dopjes en volume?
  Ik heb overigens de nieuwe Sony WH-1000XM3 besteld en verwacht die volgende week. Ik ben benieuwd naar het verschil in gebruik en geluid ten opzichte van deze Revonext.

 2. Ik heb de Revo besteld vanaf de camping in frankrijk op dinsdagavond. Vrijdagmiddag al op het huisadres bezorgd. Aliepress top! En inderdaad deze oortjes klinken extreem goed. Bedankt aartjan voor de revieuws.

 3. De SE215 en de SE315 zijn in ieder geval geen match. Vooral op staging en het doorlopende laag wint de Revo het. Seperatie van instrumenten is een puntje van discussie tussen mij en m’n collega. De SE 425 ken ik niet, maar voor 1/6e(!) van de prijs zou ik niet moeilijk doen en rustig de Revo’s aanschaffen. Echt de beste oortjes die ik de afgelopen jaren heb geprobeerd. Heeft z’n verwachtingen ruimschoots overtroffen.

   1. Helaas heb ik alles al geprobeerd: BT verbinding met BT kabel, vaste kabel, Links op rechts en andersom. Andere kabels geprobeerd. Ik heb zelfs het linker oordopje uitgeblazen maar ho maar, geen resultaat. Ik ben echter verknocht geraakt want nu klinken alle andere dopjes die ik hier heb een stuk minder. Terugsturen is geen optie op AE dus ik ga een nieuw paar bestellen, heb ik in ieder geval een reserve dop!

 4. Goeie review, maar denk je dat deze oortjes wanneer je ze via Bluetooth gebruikt, een beter geluid hebben dan de nieuwe Apple AirPods die ook draadloos werken?

   1. Ok, ik heb contact gehad met bovenstaande leverancier en hij heeft er een setje T400-5mm bijgedaan. Ik laat hier weten welke passen zodra ik ze binnen heb.

    1. Ik heb die oortjes binnen (setje van 3 paar voor 1 euro) T400 past prima van deze ali-seller:
     http://s.aliexpress.com/jE3qyIRn

     Hij dicht bij mij goed af en is comfortabeler dan de kleinste tips die standaard zijn bijgeleverd. Heb het idee dat de dopjes iets rustiger klinken, minder schel. Laag gecontroleerder. Aanrader!

 5. De reden dat ik de traagschuim dopjes heb besteld is dat de siliconen dopjes en constant ingedrukt moeten worden om sound kwaliteit te behouden, bij mij althans……..

  1. Heb daar zelf gelukkig geen last van. Ik krijg met de kleinste tips van de Yinyoo irritaties. Ze zitten verder prima en sluiten goed af. Ik hoop vooral het comfort te verhogen.

   Zit op de website van Comply te kijken. Maar waar zie je dat de schacht 3 (of 4) mm is? Heb je een linkje naar het door jou bestelde type?

   1. Ok, ik heb de Comply foam dopjes binnen: Pas OP!!! de 3mm (T100) is veel te klein. Deze past er niet op zonder extreem geweld. De T400 (4.9mm) past er echter prima op.

    Dus de T400 (4.9mm) Comply dopjes passen er wel op.

 6. Wauw. Wat een In-ears! Mijlenver boven mijn voorgaande Xiaomi Hybrid Pro’s. Die hadden duidelijk een V-shape tuning. Deze zijn neutraal en spelen met veel meer autoriteit, strakker, met goede plaatsing en zitten veel fijner. Rustige muziek klinkt verfijnd. Hardere stukken klinken net zo goed. Plaatsing van de instrumenten wordt dan wel lastiger, maar dat kan ook aan de DAC in mijn telefoon (Zuk Z2 Pro) liggen. Morgen eens met een DAC luisteren. De Q2’s zijn kleiner dan gedacht.

  Fenomenaal voor dit geld!

     1. Ik hoop het wel, heb zojuist 3mm Comply’s besteld. Meet de doorsneel van de meegeleverde dopjes en ik meet 3 mm. Ik neem aan deat het rubber meebuigt?

     2. Ah, prima. Ze gaan er inderdaad niet heel makkelijk op en af. Zal eens een mail sturen naar Comply om te vragen welke ze adviseren.

 7. Deze oortjes zijn dus ook draadloos te gebruiken, en kun je dus via Bluetooth gewoon op een Iphone 7 laten werken? Ook vroeg ik mij af of het geluid van een minder goede kwaliteit is wanneer je niet de kables gebruikt, maar dus draadloos luistert.

  1. Ja, deze zijn draadloos te maken met een Bluetooth kabel, werkt op alle iPhones. Ja, draadloos klinkt altijd minder goed dan via de kabel.

  1. Jammer dat het niet gelukt is met de korting. Het is overigens geen coupon. De truc is om een bestelling te plaatsen, daarbij in het opmerkingenveld Soundphilereview in te vullen en vervolgens de order niet te betalen. Je krijgt even later van de verkoper een nieuw betalingsverzoek waarin de korting is verwerkt.

   1. Heb deze ook in bestelling staan maar krijg van de verkoper geen nieuwe betalingsverzoek?
    Via de app besteld en bij opmerkingen voor verkoper Soundphilereview getypt. ging toen naar de betalingen en heb deze afgebroken.
    Doe ik iets fout waardoor dit niet lukt?
    Nu is deze bestelling in afwachting van betaling.

    Alvast bedankt!

 8. Na diverse low budget in-ears te hebben gehad, zojuist ook de qt2 besteld. Met de kortingscode soundphilereview in het opmerkingen veld heb ik er bij AK audio store 33 euro voor betaald. Ben heel benieuwd!
  Volgende stap wordt mogelijk een Shanling m0 dap voor portable gebruik. Ook leuk dat die dap als usb dac en bluetooth receiver en transmitter werkt.

 9. De ZS5 valt de hele tijd uit je oren? Heb je het juiste formaat oortips erop gezet? Als de tips groot genoeg zijn, zit een earphone in principe altijd goed.

  Qua comfort verschilt de QT2 eigenlijk niet zoveel van de ZS5. Qua vorm lijken ze nogal op elkaar – de QT2 is wel een stuk zwaarder.

 10. Ik wilde net kijken of je deze al ontdekt had, en in de reacties deze oordoppen aanraden. Maar dat hoeft dus niet meer. :-)

  De RevoNext QT2 is inderdaad geweldig. Het beste dat je kan kopen onder 50 euro. De bass is heerlijk diep en aanwezig zonder hogere tonen te overstemmen, en de klanken en hoge noten daarboven zijn ongelooflijk helder, eerlijk en detailrijk. Luister naar Diana Krall en je hoort niet alleen een loepzuivere stem, maar ook haar ademhalingen erin. Het getokkel van instrumenten. Kwastroffels op een trommel. Het geleur aan snaren. Niet alleen de noten, maar ook de toetsaanslagen op een piano. De scheiding van instrumenten en lagen (bij elektronische muziek) is fenomenaal.

  Alleen de kabel verdient in mijn opzicht geen vijf sterren. Hij is moeilijk strak boven je oor te trekken – het duurt een paar dagen voordat die kabel bevalt.

  Verder: ge-wel-dig ding die QT2.

 11. Hoi Aartjan, vraagje, heeft de opening aan de voorkant een functie? zoiets als een bassrefelex poort (voorzover dat kan bij een iem) anders zou iemand die in directe omgeving zit hinder kunnen ondervinden.

  1. de gaatjes hebben inderdaad een functie (ruimtelijker / drukverlagend) en daardoor lekken ze wel ietsje meer geluid dan andere in ears, maar nog steeds oneindig veel minder dan open oordoppen

 12. Ik heb ze binnen en ze zijn inderdaad fenomenaal! In tegenstelling tot de ZS5’s zitten deze wel meteen goed met de standaard dopjes. Ik heb in Poweramp de equalizer op flat staan en het klinkt geweldig. Dit is nu mijn favoriete stel oordopjes.

 13. Aart Jan. Ik heb deze Yinyoo Revonext QT2 2DD net gekocht. Wil er ook de Bluetooth kabel bijkopen waar hé over schrijft. Maar als ik die selecteer op de link die jein dirartikel zet, krijg ik de keuze voor twee types. Welke is geschikt voor deze Revonext QT2 2DD? Kun je mij dat aangeven, dan ga ik ook de BT kabel bestellen. Thanks!

 14. Ten eerste: ze zijn alledrie ongelofelijk goed. ZS5 heeft zonder EQ iets te weinig bas en iets teveel hoog, ZS6 heeft nog meer hoog en iets meer bas. Simpel op te lossen met EQ. De ZS5 is er in 2 versies, v1 en v2. De oude V1 was beter. Maar de QT2 heeft geen EQ nodig, heeft een betere kabel, en een veel betere pasvorm.

 15. Hoi Aartjan,
  Mooie review weer.

  Al een aantal maanden erg fan van de KZ ZS5.
  Ik heb gelezen dat de ZS6 weer niet wat beter klinkt.

  Wil je mij een vergelijking geven tussen deze drie.
  Ik weet dat het wat veel gevraagd is, maar heel graag.

  Bedankt

 16. Haha, voor mij hetzelfde, na een KZ ZS5 (welke snel defect was), een nieuwe KZ ZS5. Helaas kwijtgeraakt. Daarna een KZ ZS6, nu deze proberen. Je link naar de bluetooth set geeft aan compatible voor KZ ZS5, 6 en 10. Ook voor deze Yinyoo Revonext QT2 2DD.

 17. OMG!! Inderdaad heb ik hier al zo’n 6 setjes liggen, incl de KZ ZS5 die ik nooit gebruik, omdat ie konstant uit mijn oren valt. Maar deze ziet er erg goed uit. En je zegt dat hij een stuk beter zit…….

Geef een reactie