ANC koptelefoon: Bluedio T6 / T7 vs Bose QuietComfort review

– Update: 13 maart 2021 –

De beste Active Noise Cancelling koptelefoon is de Bose Quietcomfort of nu de Sony WH-1000XM2. Maar die zijn allebei meteen 360 euro. Da’s best wel duur. Kan het niet goedkoper? Is de Bluedio T7  met ANC van 35 euro misschien een optie?

Zo goedkoop? Ja. De prijs schommelt op AliExpress. De T6 of de T7 is rond de 35,- en die kun je ook uit Spanje of Frankrijk laten komen, ook hier op AliExpress. Dan heb je geen gedoe met bijkomende importkosten en is het er ook snel in 5 dagen. Hij staat hier nu ook op BOL.com. Ze zien er mooi en luxueus uit. Het is een grote over-the-ear en hij klinkt ook nog eens heel erg goed, met een enorme vette bas. Zo’n groot model klinkt soms beter, mooier en ruimtelijker dan de beste oordopjes. Hij zit lekker comfortabel, ook al is hij wat zwaarder dan een Bose Quietcomfort. De T6 en de T7 zijn identiek, alleen stopt de muziek automatisch op de T7 als je ‘m afdoet. En op de nieuwere T7+ heb je ook nog de ANC in meer standen, een stappenteller en meer knoppen.

Het is ongelofelijk dat dit ding zo goedkoop is, want je krijgt wel heel veel waar voor je geld. Alleen al de geluidskwaliteit is fenomenaal voor die prijs, als je van bas houdt. Dan is-ie zelfs beter dan de Bose. Ik heb dure Sony’s, Sennheisers en Philips’en die ik minder vind dan deze Bluedio T4S / T6 / T7.

Dat is best uniek. De T6 / T7 heeft niet eens EQ nodig.

In Spotify op je mobiel zit ook een EQ, en op de Mac is er Airfoil of anders SoundBooster. Op Windows kan EQ direct via de Audio-settings. En op Android heb je bijvoorbeeld Poweramp als Equaliser. Zie de blog over EQ.

UPDATE: de Bluedio T7 (35,-) klinkt nog beter dan de vorige T4S en heeft geen EQ nodig. Hij is ook iets lichter en heeft een betere pasvorm. De oorschelpen zijn groot en langwerpig: dat past beter bij oren.

De Bluedio T6 / T7 kan draadloos met Bluetooth

Okee, met wat EQ klinkt de T4S dus beter. Bij de T4S zit een kabel van USB-C naar minijack, en die kan ook los. Dan kan het via Bluetooth 4.2 en klinkt het nog steeds goed – alhoewel het met draad altijd beter klinkt. Dit geldt voor alle Bluetooth Audio. Met Bluetooth heb je ook bediening op de oorschelp: Volume en Next en zo. Er zit ook een microfoon op de oorschelp, dus je kan er mee bellen. Maar de microfoon is niet best, helaas. Ook niet van de T6. Om te bellen niet geschikt. Maar dit geldt bijna voor alle Bluetooth vind ik.

Er zit geen Apt-X, LDAC of AAC op de Bluetooth, maar via topklasse apparaten zoals de Shanling m0 (95,-) klinkt de T6 toch uitstekend en supervet, ook draadloos.

Volume op de oorschelp heeft de T6 niet, de T7 wel. Verder met Bluetooth 5.0. Bij de T6 zit geen audiokabel maar die kan je los bestellen.

Bluedio T4s review ANC active noise cancelling
Bluedio T4s
Bluedio T6 review vergelijking
Bluedio T6 /T7

Active Noise Cancelling

Er zit dus ook Active Noise Cancelling op: Antigeluid. De microfoon pikt het geluid op, en het tegengeluid wordt in je oren afgespeeld, waardoor je bijna niks meer van het buitengeluid hoort. Het werkt het best bij constant geluid, zoals in een vliegtuig, of in een drukke winkel of groot kantoor, of een stofzuiger, dat soort dingen. Dit ANC-knopje kun je aan- of uitzetten.

Je kan natuurlijk ook GEEN muziek aanzetten. Dan filter je alleen het achtergrondgeluid weg (vooral het laag verdwijnt) en is het opeens een stuk stiller. Een waar genot, en hij doet dit best wel goed. Alhoewel een Bose dit veel beter doet, zie verderop.

Verder is de passieve noise cancelling ook goed. De zachte oorschelpen dichten goed af, en als je ook nog muziek aan heb staan hoor je vrijwel niks meer van je omgeving. De Actieve Noise Cancelling hoeft dus niet per se aan.

Bluedio T6 / T7 Noise Cancelling vs Bose QuietComfort

Maar hoe vergelijkt de Bluedio T6/T7 zich qua Noise Cancelling met de Bose QuietComfort? Die dure Bose doet dat inderdaad veel beter. Grofweg kun je stellen dat de Bose wel twee tot drie keer zoveel geluid weghaalt. De passieve demping van de Bose is ook al ietsje beter, maar de actieve demping is echt veel beter. In elke situatie – of het nu een druk kantoor is of een vliegtuig – dempt de Bose dus meer geluid. Dat heeft ook als voordeel dat je de muziek dan heel zacht kan zetten. Ook fijn!

De Bose klinkt zonder Noise Cancelling niet zo goed. Maar hij klinkt beter als je de Noise Cancelling AANzet. Op de Bose heb ik ook EQ nodig, omdat er erg weinig bas in zit. De Bluedio klinkt bijna net zo goed als de Bose. Vooral als je van bas houdt. De Bose klinkt uitstekend, maar wel wat vlakker en natuurgetrouwer, en zachter, niet zo opgepompt vet, spetterend en ruimtelijk als de Bluedio. En op de Bose ontbreekt wel erg veel bas.

De microfoon van de Bluedio is best wel slecht. Je kan er eigenlijk niet met goed fatsoen mee bellen. Alleen voor nood. De bediening zit op de oorschelp, maar de T6 heeft geen volume-knoppen meer. Het draagcomfort van de Bose is ietsje beter dan de Bluedio, mede omdat de Bose lichter is.

De Bluedio is ook een draadloze ontvanger

Als Bluetooth aanstaat kun je ze met het audio-kabeltje ook op je stereo-set aansluiten. Je kan dan de muziek van je iPhone of laptop draadloos op je grote speakers horen. Best wel handig! Je gebruikt ‘m zo als draadloze ontvanger (de audio-kabel zit wel bij de T4S, niet bij de T6. Wel los te koop).

Batterij

De batterij van de Bluedio is prima (T6 is 32 uur!) en ook met een lege batterij blijft hij perfect werken via de audio-kabel. Opladen kan met elke USB-lader of met je laptop. Het USB-C snoer zit zowel bij T4S als de T6. Op de T6 gaat de Bluetooth automatisch uit na inactiviteit. Maar de ANC moet je altijd zelf uitzetten, anders loopt hij leeg. Een vreemd detail: je moet de bijgeleverde kabel gebruiken om op te laten. Een gewone USB-C kabel werkt niet!?

Bluedio T6 / T7 review: eindoordeel

De Bluedio T4S / T6 / T7 is supergoedkoop, ziet er mooi en premium uit, en is er in zwart, wit of rood (T6 en  T7 ook in geel). Het is een enorme aanrader als je een goed klinkende comfortabele draadloze hoofdtelefoon zoekt, en ook iets met een beetje Noise Cancelling wil. Het is de enige goed klinkende hoofdtelefoon met al deze functies in deze prijsklasse. Er zit verder een goed draagtasje bij, en je kunt de oorschelpen plat draaien om ‘m makkelijk mee te nemen. Vooral de geluidskwaliteit is verbazend goed voor die prijs, met veel bas.

Bij de Bose Quietcomfort 35 werkt de Noise Cancelling veel beter. Maar de Bluedio is dus wel ff VIJFTIEN KEER goedkoper! En hij klinkt ook uitstekend (als je van bas houdt).

Inmiddels kan je de T7+ ook hier in Nederland bij Bol.com kopen voor 45,-.

De Bluedio T6 (35,-) kan vanuit EU-landen, dus snel en zonder extra kosten bij de douane. De Bluedio T7 is nog weer beter dan de T6, met meer foefjes. Zo stopt de muziek automatisch op de T7 als je ‘m afdoet. En er zit een volumeknop op, en de ANC kan in 2 standen.

Bluedio T6 ANC koptelefoon BT
Bluedio T6 – verbeterde versie, ook vanuit EU verzonden.

Bluedio T6 review ANC koptelefoon goedkoop

Je krijgt bij de Bluedio T6 een mooi draagzakje en een USB > USB-C kabel.

Of zocht je kleine draadloze Bluetooth oordopjes? Die dempen namelijk ook goed het buitengeluid. Er zijn nu ook in ear oordoppen met ANC.

UPDATE: de Taotronics TT-BH22 is ietsje beter dan de Bluedio T4s. Zie de review. Maar de Bluedio T6 / T7 is nog weer iets beter dan de Taotronics.

Mijn beste hoofdtelefoon is voorlopig de Sennheiser HD660 dus die gebruik ik als referentie.

38 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Na de koptelefoon een tijdje gebruikt te hebben kan ik zeggen dat ik zeer tevreden ben!
  Goed geluid, goede ANC en een prettig dragen.
  Vreemd is wel dat de muziek via mijn (nieuwe) telefoon jankt zoals een kapotte platenspeler. Dat is alleen op de koptelefoon (niet op bedrade oortjes) en alleen vanaf een sd-kaartje…(niet vanaf de radio bijvoorbeeld). Rara…..

  1. Het blijkt niet alleen via het SD kaartje te zijn: ook Spotify jankt, helaas. Op een bedraad setje is het wel goed. Deze koptelefoon lijkt geen goede combi met de Samsung A54….

 2. Helaas werkt de bluetooth niet goed: de hoofdtelefoon wordt wel door mijn telefoon herkend maar niet door andere apparaten. Dus maar retour sturen.
  Of kan er maar 1 apparaat gepaird worden?

   1. Na de koptelefoon een tijdje gebruikt te hebben kan ok zeggen dat ik zeer tevreden ben!
    Goed geluid, goede ANC en een prettig dragen.
    Vreemd is wel dat de muziek via mijn (nieuwe) telefoon jankt zoals een kapotte platenspeler. Dat is alleen op de koptelefoon en alleen vanaf een sd-kaartje… Rara.

 3. Hai Aartjan!

  Superveel plezier heb ik gehad van de T6, totdat de oorschelp rechts een beetje lam werd, waardoor hij niet meer goed aansloot. Daarom de T7 besteld, die vandaag binnenkwam. Zoals voorgeschreven twee uur geladen totdat het lichtje blauw was. Daarna spanning: hoe zal hij klinken? Helaas kraakt de verbinding op alle mogelijke manieren. Aan mijn iPhone kan het niet liggen. De T6 doet het daar nog uitstekend op. Ik hoop(te) dat het opstartproblemen zijn/waren. Hoe is de ervaring met Bluedio, qua het opsturen van defecte exemplaren? Weet je dat? Kan het zijn dat mijn nieuwe T7 defect is geleverd? Of ken je het ‘kraakprobleem’ en heb je hopelijk een hack? Dank! Verder veel plezier van je site!

  Kevin, Amsterdam

  1. Klinkt als een defect want ik vind de T7 zelfs een stuk beter klinken dan de T6. Contact opnemen met de shop dan maar…

    1. Heel raar. Misschien heb ik iets verkeerd gedaan in het retourneerproces, maar er wordt gezegd dat ik geen garantie krijg. Dat is mijn eerste slechte ervaring met Ali Expres.

     1. Het is opgelost. De tussenhandelaar wilde maar een gedeeltelijke refund geven. Dat werd een geschil, waarbij Ali Expres uiteindelijk besloot dat het hele bedrag teruggestort moest worden aan mij. Nu ben ik weer blij met de T7+ die ik maar even via bol.com bestelde. Werkt prima!

 4. In mijn zoektocht naar een betaalbare bleutooth hoofdtelefoon kwam ik deze enthousiaste review tegen en heb ik bij BOL.COM een Bluedio T7+ besteld.

  Over de functionaliteit heb ik niets te klagen maar het geluid valt mij ontzettend tegen, metnname het mid en het hoog vallen enorm tegen. Hou ik hem naast m’n antieke sensheiser HD201 (instap modelletje) dan lijkt het wel alsof ik door een gordijn zit te luisteren, de midden en het hoge tonen zijn een stuk zachter. Zelfs als ik hem vergelijk met een setje standaard oordopjes van Apple dan klinken die veel gedetailleerder en sprankelender. Sluit ik de T7+ bekabeld aan dan is hij een fractie beter maar hij blijft nog steeds achter.

  Zijn dit exemplarische verschillen of is deze review erg optimistisch?

 5. Aartjan, mooie, superhandige site! Samen met Scarbir zijn jullie volgens mij de beste bronnen voor audio-apparatuur via AliExpress.
  Wat ik me even afvroeg: de mic van deze Bluedio’s zijn niet zo denderend. Weet jij of je ook een van de door jou aangeraden mic-kabels kan gebruiken in combinatie met deze headphones?
  Ik zoek namelijk een koptelefoon die (door de kids) enerzijds gebruikt kan worden met ANC in het vliegtuig. Maar voor dagelijks gebruik ook als gewone koptelefoon/mic voor audio/communicatie voor online-gaming, Facetime, Whatsapp video-calls, etc.

  1. Als het stekkertje maar past dan zou het altijd moeten werken. Het is universeel qua microfoon. Maar op de T6 / T7 zit USB-C als aansluiting (analoog), dus dat is wel weer bijzonder, daar heb ik nog geen microfoon-kabel voor gevonden.

 6. Vorig jaar heb ik de Meidong e7b bluetooth ANC gekocht na een paar redelijk goede reviews. Tot nu toe erg tevreden, in de trein was het een stuk rustiger. Ze zijn niet perfect, maar de prijs vind ik ze erg goed.
  Naar aanleiding van jouw positieve commentaar had ik de QCY QS1 T1C al eerder gekocht, ook een goede aankoop. En vanmorgen kreeg mijn zoon zijn i9000 Pro TWS binnen. Ook hij is tot op heden erg tevreden, maar dat zal de tijd nog moeten leren.
  Ik ben alweer op zoek naar andere dopjes, ook al heb ik intussen 3 bluetooth on/over ear headsets (inclusief een JBL Tune 500) en dus 2 in-ear. Je hebt mij vrees ik aangestoken met het bluetooth headset virus.

 7. Ik zoek een bluetooth koptelefoon die juist wèl geschikt is voor bellen. Goede microfoon dus. ANC is dan niet belangrijk. Mag er ook eentje zijn waarbij de microfoon uitklapbaar is. Het liefst zo goedkoop mogelijk, want ik zal hem niet voor muziek gebruiken. En als je zegt dat bedraad altijd beter is; welke is bedraad dan het beste. Tips? Ik hoor ze graag. Liever een headset dan eartips, omdat de batterij dan hopelijk langer mee gaat, omdat hier meer ruimte voor is?

 8. Hey Aartjan!

  Ik heb laatst via jou link de bluedio T6 besteld. Alleen het volume is echt behoorlijk laag. Daarnaast is de AMC ook niet echt heel goed. Ik las dat mensen vaker een volume probleem hadden met de T6, weet jij hier meer van af?

 9. Vandaag de bluedio binnen, vooral prijs/kwaliteit tot deze keuze gekomen. Erg tevreden over het geluid. De bas is geniaal. Ik merk wel bij sommige nummers een licht geknisper bij bepaalde frequenties. Is de bluedio aan zijn max op zo’n moment, of ligt het aan de dac in mijn mobiel ( Motorola g6 ). Misschien moet ik de headset rustig inwerken, ik weet niet waar het aan kan liggen. Kwaliteit bij Spotify staat op max bij download en streaming.
  Mvg paulus

 10. Hallo Aart Jan,

  Ben enige tijd bezig geweest met het zoeken naar een kwalitatief goede hoofdtelefoon voor een schappelijke prijs. Heb vele reviews gelezen maar kwam maar niet tot een besluit. Tot ik op jouw blog terecht kwam. Heb meteen de Bluedio T4S besteld. Vandaag ontvangen en de hele dag op mijn hoofd gehad. Wat een apparaat zeg !

  Goed geluid, degelijk, mooi en ook nog eens erg goedkoop.
  Ben er erg blij mee.

  Ook met jouw site trouwens. Mooie interessante onderwerpen.
  Ik attendeer mijn vrienden en kennissen er inmiddels ook op. Allemaal muziek- en fietsliefhebbers.

  Heb vanavond trouwens de Yensen FEN-2000 besteld. Verwacht ze over twee weken. Ben erg benieuwd.

  Nogmaals bedankt. Kei goed.
  Groeten uit Brabant

 11. Hi Aartjan,

  Heb je ook ervaringen hoe de T4S zich verhoudt tov de F800, ook van Bluedio? Ik twijfel nog tussen deze 2.

  Groeten Bram

 12. Bedankt Aartjan, ik ben bij toeval jou blog tegengekomen en heb onmiddellijk de bluedio T4s besteld. Wel ietsje duurder. Via China was het €24 maar dat durfde ik niet, bang om invoerrechten en btw te moeten betalen. Toch een webshop op Ali gevonden die bijhuis in Nederland heeft, €35 betaald en héél blij mee. Bedankt!

 13. Dag Aartjan, leuke blog en ik lees je artikelen en reviews met plezier. Als “audiofiel” dacht ik eerst.. leuk dat iemand enthousiast is maar hoe is dat in de praktijk? totdat ik zag dat je de HD650 als referentie gebruikte (heb ik zelf ook) en toen dacht ik.. dat loont de moeite. Had een bluetooth hoofdtelefoon van Grundig gekocht bij Action omdat mijn jack ingang op mijn ipad het heeft begeven. Het werkt voor het geld (€ 9,–) Volgens mij staat ie zelfs in tegenfase, klinkt gewoon bar slecht. Heb daarom na je revieuw de T4S besteld en nu net een week binnen en ik ben enthousiast. Bizar hoe goed dat ding klinkt voor het geld. Gebruik hem voornamelijk voor netflix en het laag doet ie mooi en strak, beetje biosgevoel :o). Dank! Kan ik ook tijdens netflix ook gebruik maken van een EQ? Noice canceling geeft inderdaad een ander geluid, het cancelen zelf heb ik nog niet kunnen beoordelen want ik gebruik hem voornamelijk binnenhuis..

  1. Dank! Als je Netflix kijkt op een PC dan zit er een EQ bij de audiosettings. Gebruik je een Mac, dan is er een system wide EQ zoals Airfoil of het programma SoundBooster. Kijk je films in VLC dan zit daar een eigen EQ in.

 14. Ha Aartjan,

  Dank je wel voor je bruikbare review, ik heb direct met belangstelling veel andere blogs gelezen :-) Ik heb weinig ervaring met bestellen uit China, en ik vraag me af of je bij de bestelling van deze koptelefoon geen invoerrechten en inklaringskosten hoeft te betalen. Heb jij daar ervaring mee?

  1. Officieel: Tot €22,- worden er geen invoerrechten en BTW gerekend, vanaf €22,- tot €150,- vrij van invoerrechten, maar wel met BTW. Dan moet je dus de BTW bijbetalen.

   In de praktijk valt het nauwelijks te controleren en komen de kleine pakketjes vrijwel altijd zonder meerkosten keurig aan.

   Boven de 150,- euro moet het officieel langs de douane en moet je soms heel hoge invoerrechten betalen (bijvoorbeeld 100% op een fiets) en ook nog de BTW. Een fiets van 150,- wordt dan 360,-.

 15. Hele interessante vondst! Zou je ook op de noise canceling-prestaties in kunnen gaan, het artikel kunnen aanvullen? Hoe doet ie het in de trein? En in een omgeving met veel stemmen? Misschien kun je het stuk dan later aanvullen als je eens een vlucht maakt?

  Overigens: complimenten voor je leuke stukken en tips!

  1. Ja ik zal het later gaan aanvullen als ik het in meerdere situaties heb getest. Voorlopig doet de NC het aardig maar een Bose doet dat veel beter. De passieve noise canceling is overigens uitstekend.

Geef een reactie