Anomoibuds earbuds review (15,-)

earbuds anomoibuds

– Update: 5 mei 2021 –

De beste goedkope Earbuds zijn deze Anomoibuds (hier te koop op AliExpress voor 15,-). Deze hebben een supergoed geluid, met een uitstekende bas ook, als je er je eigen eartips op zet. Ze klinken beter dan originele AirPods. Met Bluetooth 5.0 en een goede batterij. In wit of zwart. Hier de hands on review van deze draadloze oordopjes (geschikt voor iPhone, Android, tablet, iPad en alle computers). UPDATE: er is ook een nieuw model.

Het doosje ziet er meteen al top uit. Het is allemaal van prachtige bouwkwaliteit. Wederom ongelofelijk dat dit zo goedkoop kan. Omdat earbuds nu in zulke enorme aantallen verkocht worden is het blijkbaar mogelijk om topkwaliteit goedkoop te produceren. Het zijn volledig draadloze oordopjes, zoals AirPods, maar dan zonder dat staafje eraan. Dat heet earbuds. De Anomoibuds zijn de voordeligste die ik zag. De prijs varieert van soms 15,- tot 25,- euro. Ze zijn op allerlei punten prima, op een paar kleine dingen na.

Er zit een redelijke handleiding bij, in het Engels. Best belangrijk, want je wil weten wat de lampjes precies betekenen, qua batterij-status en zo, en wat je moet doen als er iets niet goed werkt, hoe je kan resetten. En dat je de beschermende folie van de contactpuntjes moet halen!  ;)

Batterij

De batterij-status zie je ook op je iPhone als je van rechtsboven naar beneden veegt. De batterij gaat lang mee: meer dan 4 uur met continu muziek. Dat is echt goed. En daarna kan je ze in het doosje weer een keer of 3 opladen. De batterij in de dopjes is 50mAh, en het doosje is 500mAh. Het doosje kan je opladen met elke telefoonlader.

Geluidskwaliteit

Je krijgt er drie maten eartips bij, maar die zijn bij mij te klein. Dan klinkt het echt waardeloos, terwijl het voor je gevoel in je oren best wel goed lijkt te passen. Dat is dus niet zo: het moet je gehoorgang echt 100% afsluiten. Anders klinkt het superslecht. Ik moet er bijvoorbeeld mijn favoriete Spinfit tips op doen, en dan klinken deze Anomoibuds meteen echt SUPERGOED. VERBAZEND. Geen EQ nodig. Mooie goede vette bas. Comfortabel en warm geluid, je kan er oneindig lang naar luisteren. Geen scherp hoog, maar wel helder. Mooie realistische warme Mids. Kan ook HARD: oorverdovend hard zelfs.

Zeer comfortabel ook. Je voelt ze totaal niet zitten. De pasvorm is met die Spinfit tips uitstekend. Ook al is dat persoonlijk. Het loont om te experimenten met ear tips. Die koop je al voor een euro. De geluidsdemping is ook sterk afhankelijk van deze eartips. Wil je maximale demping, dan neem je memory foam tips.

Ze klinken dan – met die goed passende eartips – bijna net zo goed als de absolute topper 1More Stylish. De beste van de zeer vele Bluetooth headsets die ik heb getest. En die is VIJF keer zo duur! Dus dit is een enorme aanrader. Er zit voor die prijs geen AAC, LDAC of AptX op, uiteraard. Hoeft ook niet per se, vind ik. Als je echt super-topkwaliteit wil, doe het dan met een kabeltje zoals de KZ ZSX Terminator (40,-).

De microfoon is ook supergoed voor Bluetooth, veel beter dan van de meeste neppe AirPods. Dit is zelfs de beste microfoon tot nu toe  op een Bluetooth headset, zelfs beter dan de 1More Stylish – en dat was tot nu toe de beste. Erg belangrijk, als je veel via je oortjes belt. Maar de microfoon van Bluetooth kan sowieso niet tippen aan een microfoon met draad. Een wereld van verschil. Als je veel belt, moet je nooit Bluetooth gebruiken.

Verbinding

Een ander puntje: op mijn iPhone doet de draadloze Bluetooth verbinding het perfect, maar via mijn laptop (MacBook Air 2018) is het niet zo best. Daar valt het geluid soms heel eventje uit. Geen idee waarom. Het kan aan mijn Bluetooth Voorkeuren liggen, op mijn MacBook, want daar heb ik nogal mee zitten rotzooien in het verleden. Op mijn iPhone X of mijn Android is de verbinding wel perfect, en superstabiel. Geen enkele uitvaller of storing en uitstekend bereik van wel 10 meter. En ik heb ook nog geen gedoe gehad met de pairing, ofwel dat alleen Links het doet, of juist alleen Rechts. Dat probleem had ik met veel andere Bluetooth headsets bijvoorbeeld wel eens.

Waterdichte draadloze earbuds om te sporten

Ze zijn IPX5 sweatproof, spatwaterdicht, dus niet extreem waterdicht, maar wel waterdicht genoeg om er mee te kunnen sporten. Je voelt ze niet, ze blijven goed zitten en vallen nauwelijks uit je oren (afhankelijk van je eartips).

Bediening gaat via fysieke knopjes. Prima. Er zit geen Volume op. Ook prima, dat doe je wel op je telefoon.

Omdat het zo goedkoop is komt het zonder probleem door de douane, en de bezorging duurde dit keer ook maar 11 dagen.

Kortom: supergoedkoop, goed geluid, goede batterij, goede verbinding: AANRADER! Eventueel met je eigen eartips erop voor een perfecte afdichting.

anomoibuds review verpakking earbuds

anomoibuds review earbuds
De 3 paar eartips zijn mij veel te klein maar met Spinfit eartips klinken deze prachtig. Ook door de prijs, de microfoon en de batterij is  dit een TOPPER en een absolute AANRADER.

UPDATE: er is een nieuw model: de Anomoibuds ip010 plus. Ook  voordelig (16 euro). Waarschijnlijk een aanrader – nog niet getest:

Deze blog is niet gesponsord

34 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. IPO10PLUS geeft wat schel maar daardoor zeer helder geluid (met de eigen tips, zowel spraak als muziek). In Teams verstaan mensen mij (zeer) slecht; ik krijg veel oren in beeld omdat mensen zich naar de luidsprekers richten als ik hen toespreek. Dit blog is net zo goed als de stuurdrager! Robert

  2. Hi Aart Jan, Geweldige blog! Ik zoek Bluetooth in-ear-oordoppen zonder knipperende lichtjes. Ik gebruik nu een heel oud Sony-setje, waarbij de oplader knippert, die kan ik gelukkig onder mijn kussen verstoppen, maar het is niet ideaal (bizar hoeveel licht dat geeft). Enig idee?

    1. ja nu in 2021 zou ik de Mpow X3 nemen, geen storende lampjes voor zover ik kan zien (dubbelcheck anders met de verkopende shop), en verder ook zo’n beetje de beste. Of de Mpow X6 met nog meer opties.

  3. Hoi aart jan, echt goed earbuds. Ik wilde eigenlijk nog een setje kopen maar was nu ook wel benieuwd naar de nieuwe versie. Heb je deze al getest?

  4. Hoi, na deze review gelezen te hebben, heb ik deze oordopjes besteld. Het geluid is boven verwachting goed, en dat voor dat geld.

    Ik heb alleen last van dat regelmatig het geluid even wegvalt. Eerst rechts, dan links, beide ongeveer een seconde. Hebben meer mensen hier last van en is er een oplossing voor?

    Groet.
    Ivo

  5. Aartjan, Ik heb nu twee goedkope bluetooth devices uit china. Eentje is de Essager bluetooth adapter voor 3,5 mm headsets en de andere deze anomoibuds. En eerlijk gezegd valt het allemaal wat tegen qua connectiviteit. Echt stabiel is het allemaal niet. Geen tien seconden zonder hickup Het lijkt erop dat er redelijk groot kwaiteitsverschil zit tussen A merk bluetooth devices en deze chi-fi bluetooth. A merk is jbl en bose. Ervaar jij dezelfde instabiele verbindingen met bluetooth? Of ligt het aan mijn DELL laptop en mijn Sony xz1 compact telefoon, beide 5.0.

    1. Nee, ik heb op deze dingen geen instabiele verbinding. Op mijn oudere Mac ging het soms wel slechter, maar dan ook met dure A-merken. De BT van mijn iPhone X is ook weer beter dan die van mijn nieuwe laptop. Dure A-merken zijn bij mij ook niet allemaal vlekkeloos.
      Dus inderdaad, het zou aan je devices kunnen liggen. Maar die Essager reikt bijvoorbeeld bij mij wel en paar meter minder ver dan andere dingen.

  6. Dag Aart-Jan,

    Ook ik ben erg blij met mijn IPO10-X.
    Had wel wat problemen met het opladen totdat ik jou commentaar had gelezen “zit er nog folie op de contactpuntjes” ja dus….
    Misschien zou dat fijn zijn om dit duidelijk in je blog te vermelden want ook op andere blogs, filmpjes en beschrijvingen komt dit niet goed uit de verf.
    Bedankt voor je blog / mening. klopt 100%

    Groetjes Arnold

  7. Wij hebben een wat minder goede ervaring met Anomoibuds (official store). De bestelde oortjes kwamen vrij snel binnen. Helaas viel het rechter oortje ook vrij snel uit elkaar. Contact opgenomen. Ons werd gevraagd het oortje met weinig secondelijm in elkaar te lijmen. Helaas hielp dat niet. Nieuwe Loctite gekocht. Maar helaas, weer viel hij uit elkaar. Ben van huis uit techneut, en kan echt wel lijmen. Weer contact gezocht. Loctite was idd hun advies, maar of ik wat meer wilde gebruiken. Weer valt het oortje vrij snel uit elkaar.

    Weer contact gezocht, er zou een nieuw oortje opgestuurd worden. Dat is natuurlijk top! Uiteraar vriendelijk bedankt voor de service. Er werd voor de zekerheid nog gevraagd of er een L of een R opgestuurd moest worden. Ons antwoord: een R.

    Circa 2 weken later komt er een envelop binnen. Wij blij! Maar wat kregen we toegestuurd…? Een nieuw L oortje…..!

    Weer contact gezocht, maar geen antwoord meer. Daarna nog een keer geprobeerd, en toen kregen we het systeembericht: Sorry, they cannot receive messages from you.

    We zijn nu dus geblokkeerd door Anomoibuds (official store).

  8. Hallo Aartjan, Anomoibus heeft een nieuwe versie van de bluetooth oortjes uitgebracht. De IP10 plus (vorige model heet IP10A). Heb je die al getest?

  9. Heb meerdere sets bedrade en draadloze oordopjes. Toen ik ooit mijn dure sennheisers ben verloren op kantoor (ineens waren ze weg) ben ik over gestapt op goedkopere Chinese setjes. En meteen merkte ik dat je voor een veel lagere prijs nog betere kwaliteit kunt vinden ook. Na een paar bedrade setjes wilde ook kijken naar tws. En ben toen ook bij deze anomoibuds uitgekomen. Ik snap niet hoe ze het kunnen maken voor dit geld, maar ze klinken verdomde goed. Ik ben zeker geen audiofiel maar weet wel dat deze gewoon goed klinken. Goed aanwezige bass maar niet overdreven. Sommige tonen zijn wat scherp maar niet storend. Ze zijn niet heel warm of ruimtelijk, maar dat krijg je in oordopjes minder snel goed dan bij een over the ear koptelefoon. Natuurlijk zijn er betere oordopjes te koop, maar wil je daar dan ook 4, 5 of 10x zoveel voor betalen? Koop dan een paar van deze setjes en kies voor wat verschillende soorten (dynamic of balanced drivers) en vergelijk wat liedjes die je goed kent.

  10. Had ik volgens mij ook een keer.
    Ba contact kreeg ik onderstaande.

    please take any one of the earbuds out of the charging box, long press the earbud 6 seconds and you will hear a voice of ‘power off’, then long press the earbud 8 seconds and you will hear a consistant voice of ‘power on’ ‘pairing’ and ‘dududu,dududu’ , when you hear the last voice of ‘dududu, dududu’, release the button, put the earbud back in the charging box. Do the same processes for the second earbud. Close the cover of the charging box, and then open it, the two earbuds will be automatically paired.

    Please watch this video, the YouTuber will tell you how to reset earbuds, the way of IP010-A is same as IP010-X, Please kindly check it, thank you
    https://youtu.be/wTSh_uFVNQQ

  11. Ze gaan goed alleen een probleem of rechts of links gaat hij aan maar niet meer te gelijk ?????
    Hoe reset ik ze nu ?????

  12. Ik heb deze anomoibuds ook na het lezen van deze review gekocht en ik ben echt positief verrast! Zitten goed en klinken ook echt goed! Voor die €16 koop je echt prima earbuds!

  13. Hey Aartjan, ik heb zowel de 1More de Anomoibuds en de Haylou GT1 pro laten komen uit China. Met de eq recht via Spotify op de hoogste streaming en met Tambu van Toto als benchmark muziekje vind ik de Anomobuds het fijnst. Ze hebben net iets meer frisheid dan de 1More. Het laag is vergelijkbaar imo. De Haylou’s vallen me erg tegen. Minder laag, en neuzig in het mid gebied. Maar geinig om zo naast elkaar te horen. Ik ga nog een setje Anomoibuds plus bestellen. Ben benieuwd hoe die klinken. Je neemt me mee in je enthousiasme over deze in ears, evenals de bedrade varianten. Superleuk!

  14. Zijn er eigenlijk ook earbuds in deze prijsrange die over een ’transparantie modus’ beschikken, net als bij de AirPods Pro? Heb nog niet echt iets kunnen vinden helaas.

  15. Ik heb ze ook en kwa comfort en grootte van het doosje zijn ze de beste die ik ken. Ik vind ze niet zo mooi zitten, maar comfort is belangrijker en ze blijven wel goed zitten.

    Ik heb wel 1 probleem met deze, die ik ook met QCY en alle andere china-oordopjes heb: Zodra het doosje leeg is of de oordopjes vol, stoppen ze met het oplader van de oordopjes, maar zodra de oordopjes niet meer worden opgeladen gaan ze aan en verbinden ze weer met mijn telefoon. Midden in een rit valt de muziek van de auto uit en hoor ik de oordopjes vanuit het doosje muziek afspelen.

    Hebben anderen hier ook last van?

    1. Ik heb ook de QCY dopjes maar geen problemen. Als ik ze in het doosje stop wordt de verbinding met de iPhone verbroken en als ze opgeladen zijn dan verbinden ze niet alsnog.
      Als je er andere (grotere) eartips op doet dan maken ze wellicht slecht contact – zou dat misschien het issue kunnen veroorzaken?

      1. Dat heb ik al geprobeerd maar het maakt geen verschil. Het grappige is eigenlijk dat iedereen zegt er geen last van te hebben, maar toen ik het onlangs testte met 2 oordopjes van 2 verschillende mensen, het issue bij ze alle 2 toch naar voren kwam… Ik heb het bij 6 oordopjes getest en allemaal lieten ze dit gedrag zien: 2x QCY QS1, QS2, Anomoibuds, 2x i12 TWS.

        Het kan dan toch niet zijn dat ik zo’n ongekuk heb??

          1. Dan zouden ze toch helemaal niet opladen? ;) Op ze allemaal zat geen folie meer nee.De doosjes laden op, de oordopjes laden op, maar zodra het doosje leeg is gaan de oordopjes weer aan en dat lijkt bij ze allemaal te gebeuren. Mijn workaround is dat ik het doosje altijd oplaad voordat hij leeg kan raken, maar het zou mooi zijn als dat toch niet hoeft.

            1. O ja inderdaad. Eigenlijk logisch, want ze gaan ook aan als je ze uit het doosje haalt. Dus als het doosje er “niet is” gaan ze aan.

  16. Geweldige dingen! Enige minpunt voor mij is dat de lampjes blijven knipperen tijdens het luisteren. Storend voor mijn vrouw die wil slapen…

  17. Naar aanleiding van jou blog gekocht. Vandaag binnen gekomen en echt ongelofelijk hoe goed ze voor deze prijs klinken! Vind de box nog een mooi ook. Dank voor de tip!

  18. Hi Aart Jan,
    Earbuds zijn net binnengekomen,
    en inderdaad : ze klinken gewoon heel goed voor die prijs.
    Ik heb gisteren ook die Spinfit tips besteld.
    ( ik hoop dat ze passen )
    Zeker benieuwd hoe ze daar mee klinken.

    Groet,

    Jasper

Geef een reactie