Anomoibuds earbuds review (15,-)

earbuds anomoibuds

De beste goedkope Earbuds zijn deze Anomoibuds (hier te koop op AliExpress voor 15,-). Deze hebben eigenlijk een supergoed geluid, met een uitstekende bas ook, als je er je eigen eartips op zet. Ze klinken beter dan originele AirPods. Met Bluetooth 5.0 en een goede batterij. In wit of zwart. Hier de hands on review van deze draadloze oordopjes:

Het doosje ziet er meteen al top uit. Het is allemaal van prachtige bouwkwaliteit. Wederom ongelofelijk dat dit zo goedkoop kan. Omdat earbuds nu in zulke enorme aantallen verkocht worden is het blijkbaar mogelijk om topkwaliteit goedkoop te produceren. Het zijn volledig draadloze oordopjes, zoals AirPods, maar dan zonder dat staafje eraan. Dat heet earbuds. De Anomoibuds zijn de voordeligste die ik zag, en zijn op allerlei punten prima, op een paar kleine dingen na.

Er zit een redelijke handleiding bij, in het Engels. Best belangrijk, want je wil weten wat de lampjes precies betekenen, qua batterij-status en zo, en wat je moet doen als er iets niet goed werkt, hoe je kan resetten. En dat je de beschermende folie van de contactpuntjes moet halen! Staat er toch ook ?! RTFM!! ;)

Batterij

De batterij-status zie je ook op je iPhone als je van rechtsboven naar beneden veegt. De batterij gaat lang mee: meer dan 4 uur met continu muziek. Dat is echt goed. En daarna kan je ze in het doosje weer een keer of 3 opladen. De batterij in de dopjes is 50mAh, en het doosje is 500mAh.

Geluidskwaliteit

Je krijgt er drie maten eartips bij, maar die zijn bij mij te klein. Dan klinkt het echt waardeloos, terwijl het lijkt alsof ze best wel goed passen. Dat is dus niet zo: het moet je gehoorgang echt 100% afsluiten. Anders klinkt het superslecht. Ik moet er mijn favoriete Spinfit tips op doen, en dan klinken deze Anomoibuds meteen echt SUPERGOED. VERBAZEND. Geen EQ nodig. Mooie goede vette bas. Comfortabel en warm geluid, je kan er oneindig lang naar luisteren. Geen scherp hoog, maar wel helder. Mooie realistische warme Mids. Kan ook HARD: oorverdovend hard zelfs.

Zeer comfortabel ook. Je voelt ze totaal niet zitten. De pasvorm is met die Spinfit tips uitstekend. Ook al is dat persoonlijk. Het loont om te experimenten met ear tips. Die koop je al voor een euro. De geluidsdemping is sterk afhankelijk van deze eartips. Wil je maximale demping, dan neem je memory foam tips.

Ze klinken dan – met die goed passende eartips – bijna net zo goed als de absolute topper 1More Stylish. En die is VIJF keer zo duur! Dus dit is een enorme aanrader. Er zit voor die prijs geen AAC, LDAC of AptX op, uiteraard. Hoeft ook niet per se, vind ik.

De microfoon is ook supergoed voor Bluetooth, veel beter dan van de meeste neppe AirPods. Dit is zelfs de beste microfoon tot nu toe  op een Bluetooth headset, zelfs beter dan de 1More Stylish – en dat was tot nu toe de beste. Erg belangrijk, als je veel via je oortjes belt. Maar de microfoon van Bluetooth kan sowieso niet tippen aan een microfoon met draad. Een wereld van verschil. Als je veel belt, moet je nooit Bluetooth gebruiken.

Verbinding

Een ander puntje: op mijn iPhone doet de draadloze Bluetooth verbinding het perfect, maar via mijn laptop (MacBook Air 2018) is het niet zo best. Daar valt hij wel eens uit, regelmatig, telkens heel eventjes. Geen idee waarom. Het kan aan mijn Bluetooth Voorkeuren liggen, op mijn MacBook, want daar heb ik nogal mee zitten rotzooien in het verleden. Op mijn iPhone is de verbinding wel perfect, en superstabiel. Geen enkele uitvaller of storing. En ik heb ook nog geen gedoe gehad met pairing issues, dat alleen Links het doet, of juist alleen Rechts. Dat probleem heb ik met  Xiaomi Airdots bijvoorbeeld wel eens.

Waterdichte draadloze earbuds om te sporten

Ze zijn IPX5 sweatproof, spatwaterdicht, dus niet extreem waterdicht, maar wel waterdicht genoeg om er mee te kunnen sporten.

Bediening gaat via fysieke knopjes. Prima. Er zit geen Volume op. Ook prima, dat doe je wel op je telefoon.

Omdat het zo goedkoop is komt het zonder probleem door de douane, en de bezorging duurde dit keer ook maar 11 dagen.

Kortom: supergoedkoop, goed geluid, goede batterij, goede verbinding: AANRADER! Met je eigen eartips erop dan…

anomoibuds review verpakking earbuds

anomoibuds review earbuds
De 3 paar eartips zijn mij veel te klein maar met Spinfit eartips klinken deze prachtig. Ook door de prijs, de microfoon en de batterij is  dit een TOPPER en een absolute AANRADER.

Deze blog is niet gesponsord

6 Reacties

 1. Hi Aart Jan,
  Earbuds zijn net binnengekomen,
  en inderdaad : ze klinken gewoon heel goed voor die prijs.
  Ik heb gisteren ook die Spinfit tips besteld.
  ( ik hoop dat ze passen )
  Zeker benieuwd hoe ze daar mee klinken.

  Groet,

  Jasper

 2. Naar aanleiding van jou blog gekocht. Vandaag binnen gekomen en echt ongelofelijk hoe goed ze voor deze prijs klinken! Vind de box nog een mooi ook. Dank voor de tip!

Geef een reactie