KZ ZSX Terminator review

KZ ZSX Terminator review

Mijn review over de KZ ZSX Terminator is in grote lijnen een herhaling van de zeer vergelijkbare KZ ZS10 Pro. Dat was dit jubelverhaal: hoe is mogelijk dat een relatief goedkoop oordopje zo ontzettend goed kan zijn. De ZSX Terminator is zelfs NOG WEER beter. Voor maar een paar euro meer.

De KZ ZS10 Pro had een 10-speakersysteem. Met aan elke kant 5 miniatuur-speakertjes van verschillende typen. De KZ ZSX Terminator (hier te koop voor 41 euro) gaat daar weer overheen met een 12-speaker-systeem. Je zou bijna zeggen: WOW, dat is 20% extra! Dus 20% beter!! En het gekke is: dat is eigenlijk nog waar ook. Hij is echt beter. Pak ‘m beet 1,2x beter ;)

Dat zit ‘m vooral in het ultrahoog. Ik denk dat er een ultra-hoog-speaker is bijgezet. Voor veel mensen een bijna onhoorbaar gebied, maar het beïnvloedt wel het gehele geluid. Ook in een basgitaar bijvoorbeeld zitten ultrahoge boventonen. In alle instrumenten, ook in stemmen. Als je het bijna onhoorbare boventonengebied weglaat, dat hoor je nauwelijks verschil (in een MP3 bijvoorbeeld), maar je VOELT het verschil wel. Het is extra informatie die je niet per se nodig hebt, die je niet eens bewust waarneemt, maar die het geluid wel veel natuurlijker maakt.

De KZ ZSX Terminator is dus verschrikkelijk goed, mede door dat ultrahoog. Dat heeft bijna een nadeel: hij is daarom ook enorm analytisch en extreem helder. Dat vond ik bij de ZS10 Pro al opvallend, en daar moet je van houden, of je moet er aan wennen. Dit niveau van helderheid en realistische ruimtelijkheid is ongekend, heb je eigenlijk nog nooit eerder gehoord. Het kan daarom overweldigend zijn, en anders dan normaal. Maar eigenlijk is het ongekend goed. Een ander nadeel is dat hij daarom niet vergeeflijk is: een slechte opname klinkt ook ECHT slechter dan een goede. Logisch.

Na een uurtje wen je aan het geluid en wil je ze niet meer uitdoen. Je kan dan ook niet meer terug naar mindere oordopjes.

Daarom dus WEER een nieuwe nummer 1 in de groeiende lijst met de Beste Betaalbare oordopjes. Vroeger kostte zo’n hoorbare significante verbetering in je HiFi Audio Set Up wel 700 euro extra. Nu krijg je voor 7 euro extra diezelfde verbetering…

KZ ZSX Terminator review: conclusie

 1. KZ ZSX Terminator reviewDe KZ ZSX Terminator (41,-) met 12-speakersysteem is de nieuwe NUMMER 1. Zie ook de review van de KZ ZS10 Pro want die geldt in zijn geheel ook voor deze Terminator. Alleen is deze is nog beter in het hoog, Dit heb ik nog nooit gehoord. Absolute top. Deze wil ik niet meer uitdoen. Geluidskarakter: correcte gebalanceerde audiofiele hifi, EXTREEM helder, ruimtelijk en analytisch.
  Losse kabel TOP-MIC AUDIOFIEL TE GEK!  BESTEL

Ik moet er wel mijn favoriete Spinfit eartips opzetten, want de meegeleverde eartips zijn mij te klein. Dat maakt voor het geluid echt een wereld van verschil. Of dit setje goedkope eartips voor anderhalve euro, daar zitten de grootste bij die er zijn. Ik heb zelfs voor rechts en links verschillende eartips.

De pasvorm is verder uitstekend, zoals alle nieuwe modellen van KZ. Dus veel beter dan de oude ZS5 / ZS6 / Zs10 en zo, ook al is dit is wel een erg groot ding. Lees verder ook de review van de KZ ZS10 Pro want wat daar staat, geldt ook voor deze Terminator.

KZ ZSX Terminator review met Spinfit
Hier met de Spinfit Eartips

Hij reageert ook goed op EQ. Soms wil je wat meer bas, soms wat getemperd hoog. Hij blijft goed klinken, wat je ook doet, en je kunt hem dus naar persoonlijke wens aanpassen. Soms vind ik ‘m wat neuzig klinken, dan haal ik er wat 2K uit:

De KZ ZSX Terminator klinkt ook tien keer beter dan een B&W PX7 van € 400,-.

DAC’s, draadloze kabels, kabel upgrades

Alles klinkt beter met een goede DAC of een DAP. De best klinkende (maar wat onhandige) DAP is deze Zishan (vanaf 90,-). En de beste kleine goedkope DAC is deze TRASAM Q1 (20,-). Die is echt ideaal in combinatie met deze KZ Terminator. Er is zelfs een snoertje voor iPhone voor beschikbaar.

Er is ook nog deze Lightning Audio kabel zodat je deze KZ ook direct op je iPhone kan aansluiten, in hoge kwaliteit (12,-):

kz lightning kabel DAC

Of deze Bluetooth kabel (14,-) met 8 uurs-batterij, om ‘m draadloos te maken. Met Apt-X en AAC, dus top-audio. Waterdicht (kies voor deze ZSX Terminator het C-type). En er is nu ook een top-Bluetooth kabel met de beste chipset, voor een tientje meer.

bluetooth kabel 2 pins

Of deze topkwaliteit audiofiele kabel (12,-) van goud/zilver-mix, met vergulde stekkers, voor deze KZ het C-type:

KZ B pin type upgrade cable

Zie ook de Top 40 Beste goedkope oordopjes.

Deze review is niet gesponsord. Er staan affiliate links in, maakt voor de prijs niet uit. Zo verdien ik wat bij als je bestelt via de links in het artikel. DANK!!

86 Reacties (nieuwste bovenaan)

 1. Hoi Aartjan superblij met jouw blog had eerder al de tvr 80 gekocht en dan nu de kz zsn terminator en wat heb ik daar een spijt van zeg……. Ik wil ze nl niet meer uitdoen :-) ik gebruik ze met mijn Samsung s9 via de Trasam q1 en speel af via poweramp pro wat een wereld geluid echt super je gaat je bijna af vragen of het nog beter kan!
  Thnx Aartjan
  Mvg Marcel

 2. ..mijn KZ ZS10 werkt niet meer naar behoren helaas..gelukkig een goede reden om te upgraden naar de Terminator! wederom bedankt, Aartjan!

 3. Ik vind de oortjes echt supergoed. Ik gebruik ze i.c.m. een Essager Bluetooth 5.0 Receiver en dat klinkt zo goed dat ik wellicht al mijn over ear headphones wegdoe :-).
  Ik heb er nog een vraag over Aartjan: ik vind het geluid al zo goed dat ik me haast niet kan voorstellen dat ik met een ander snoer het geluid nog meer kan verbeteren. Ga ik dat nu echt horen?

  1. Ik vind ze overigens ook nog beter de de trn v90, ze zijn ruimtelijker en je hoort meer detail. De bas is ook fantastisch.

   1. ik heb de kz nog eens goed vergeleken met de xiaomi anc, die ook zo mooi vind. Ik heb ze vergeleken op de k.guss en de shanling mo. Ik zou wensen dat er nog eens een koptelefoon komt die van beide koptelefoons het beste verenigen. De kz is ongekend in dynamiek, helderheid en ruimtelijkheid (je waant je echt in de zaal) en de xiaomi is daar zeker niet slecht in maar wel wat minder, maar die heeft weer meer warmte en bas die mij zeer goed bevalt. De kz vind ik soms in het hoog soms te schel, luistert toch wat minder prettig.

     1. Heb je die al uitgeprobeerd of is het een deskundige gok?

      Overigens heb ik alleen op de k.guss nog eens een aantal koptelefoontjes vergeleken, en ik ben nu toch echt tot de conclusie gekomen dat de kz het meest indrukwekkend is. Ik heb Tool (luister naar die drums!) en het Deutsche Requiem van Brahms geluisterd, en met ogen dicht zit ik gewoon in de zaal. In combinatie met de k.guss hoor ik geloof ik ook niet meer dat schelle hoog waar ik het eerder over had. Kan dat Aartjan, dat de dac dat dan beter onder controle houdt?

      Die kguss maakt inderdaad alle koptelefoontjes beter!

 4. Al een tijdje aan het kijken naar andere oordopjes die bij de iPhone zitten vallen me elke keer uit de oren, in de schuur gebruik ik isoTunes Pro als gehoorbescherming (BT voor muziek en bellen), 5 juli nadat ik deze site tegenkwam ook de KZ ZSX Terminator besteld bij Ali nu maar wachten meteen ook het snoertje voor de iPhone er bij besteld.
  Weet alleen nog niet als ik er nog een vervangings kabel er bij bestel met 3.5 connector en wat voor 1.

  1. Vandaag de oordopjes binnen gekregen en natuurlijk meteen proberen.
   Geluid viel me eerst wat tegen met de siliconen oordingen die er vanaf de fabriek op zaten deze vervangen voor de schuim oordingen en dat klinkt GOED en ze zitten erg prettig.

 5. Beste Aart-Jan, lijken mij handige oortjes voor je mobiel of tablet. Maar is er ook een mogelijkheid (bekabeld of draadloos) om deze oortjes op je stereo of TV aan te sluiten ? Bekabeld heb je toch snel een snoer van 4 a 5 meter nodig, en die kan ik niet vinden. En de oortjes draadloos aan mijn TV en stereo koppelen is ook geen optie.

   1. Bedankt voor de snelle reactie. Ik heb de verlengkabel gelijk besteld. Maar hoe gaat het precies draadloos ? Als ik bijvoorbeeld het geluid van mijn TV draadloos via mijn oortjes wil luisteren. De bluetooth kabel sluit ik aan op de oortjes. Maar hoe “stuur” ik het geluid naar van de TV naar mijn oortjes ? Met een mobiel of tablet regel je dit via de bluetooth aansturing, maar bij mijn TV heb ik dat volgens mij niet.

 6. Ik heb een vraag over deze “oortjes” Nu heb ik laatst een goeie DAC gekocht en een fijne Sennheiser HD599. Krijg alleen nu de opmerking als we samen op de bank ziiten dat er geluid te horen is wat voor de ander irritant is, zucht ….. bij deze oortjes is dat net als bij andere oortjes ook dat het “binnen” blijft ? enig idee wat op dit moment de levertijden zijn ? Ik zie dat ze ook te bestellen zijn bij Amazon maar ook daar kom je op de wachtlijst. Dank je !

  1. Ja deze horen ze nauwelijks tot niet naast je, zoals de meeste in ears. Levertijd uit China is meestal rond de 10-14 dagen.

   1. Dank voor het antwoord, zojuist de KZ ZSX Terminator besteld met een upgrade kabel gold plated :-) (C-type) ben heel benieuwd !

  2. Denk aan je volume! Heb een tinnitus opgelopen door oortjes welke ik te lang en te hard had staan… Is echt niet heel fijn om 24/7 een brom in je oor te hebben…

 7. Bedankt voor je reactie AJ! Interessant artikel!
  Als de ergste crisis voorbij is zal ik een afspraak maken bij de KNO arts.

  P.s. wanneer verwacht je de Blon bl 03 binnen?

 8. Beste AJ,

  Sinds enige tijd heb ik continu een brom in mijn rechteroor. Ik heb mijn verschillende inears best heel veel ingehad en altijd wel om het vorlume gedacht. Natuurlijk wel eens een paar avonden te hard gestaan.
  Denk je dat de brom te wijten is aan het continu gebruiken van mijn inears? Kunnen oren over belast raken en bestaat de kans dat de brom ooit weer weg gaat?

  Heb je misschien advies?

   1. Vandaag de KZ ZSX Terminator ontvangen. Wat een fijn helder geluid, op diverse geluidsniveaus. Oortjes dragen comfortabel. Echt een geweldig product voor zo’n fijne prijs. Fusion, jazz, hardrock, het klinkt allemaal super. Dank voor je fijne blog.
    Robert

 9. Bedankt voor de review. Heb n.a.v. jouw review deze oortjes gekocht en ben uiterst tevreden, prachtig gedetailleerd geluid en fraaie bas. Ik luister voornamelijk klassieke muziek en hij doet nauwelijks onder voor mijn GradoSR80. Ik heb er FiiO HS 17 Memory Foam Tips bij gekocht en die passen geweldig.

 10. Had dit keer wat moeite om hem op de goede manier aan te sluiten, maar aan hand van je beelden is het mij gelukt. Was wat ongeduldig. Dus in het begin wat het geluid niet geweldig, andere tips er op gezet (ik vind dat geheugenschuim erg fijn) en luisterend in combi met de KGUSS is het top! De KZ ZS10 Pro is al heeuuul fijn, maar dit is dan toch inderdaad net weer ietsje beter. Dank weer voor het delen van deze review!

 11. Hey Aartjan, een echte aanrader om een keer een review over te schrijven is de Koss KPH30i van Massdrop! Je zult absoluut verstelt staan van de pure prijs/kwaliteit verhouding.

  Vriendelijke groet,

  Tom

 12. Hi Aart-Jan,

  Fantastische reviews en blog! Ben inmiddels al een tijdje aan het genieten van de ZS10 pro’s en twijfel nog om ook de ZSX aan te schaffen. Ik zag recent ook een (nieuwe) KZ AS12 staan op AliExpress. Ben je nog van plan die ook te testen? Hij lijkt veelbelovend…?

  Thanks!

 13. Ik heb de KZ ZSX Terminator met aliexpress discount code €33,79 betaald.
  Na de KZ ZSX Terminator te vergelijken met mijn andere oortjes, is deze de overwinnaar!
  Ik ben het mee eens dat eenmaal je went aan het geluid, ze niet meer wilt uitdoen en niet meer terug wilt naar mindere oordopjes.
  Na deze gehoord te hebben besef ik pas hoe slecht mijn andere in-ear klinken.
  De muziek van de KZ ZSX Terminator klinkt zeer natuurlijk: een realistisch zuiver surround-stereo geluid
  Klinkt goed bij mijn favoriete muziekgenre: electronic, dance, techno, EDM, klassiek, filmmuziek. Je hebt geen equalizer nodig zoals met de KZ ZS6 dat ik al eerder had!
  De KZ ZSX Terminator is ook degelijker gebouwd en comfortabeler om te dragen.

  De KZ ZS6 heeft zowel met als zonder equalizer een wat onzuiverder en vervormd geluid. wel iets fijner geluid dat ideaal was voor klassiek muziek, maar deze heeft bij sommige nummers een storend siss geluid bij scherpe tonen zoals bij vrouwelijke zangeressen, daarvoor is dan de equalizer nodig.
  De KZ ZSX Terminator kan de KZ ZS6 volledig vervangen voor klassiek muziek.

  Ik heb ook nog de Rock Zircon (ROCKSPACE). heeft wel goed bass geluid, maar is niet helder en mono(minder surroundachtig) klinkend.

  de apple in-ear koptelefoon van +- €85 is ook minder helder en minder surround-klinkend, maar is wel compacter en comfortabeler en te gebruiken (om mee te sporten) voor alle soorten muziek.

 14. mooie reviews altijd die ook prettig te lezen zijn. Dank daarvoor.
  Dankzij deze site de Shanling M0 gekocht met de KZ ZSX en echt top.
  Vraagje : Welke oordopjes zou je kopen als je 150-200 euro kan besteden ?

  vast dank en vooral doorgaan met deze interessante site.
  vr.gr Cyril

 15. Dank Aart Jan voor de review. Ik wil hem bestellen alleen is de vraag met of zonder microphone ? Dr kabel lijkt er kwetsbaarder met microfoon of is dat onzin? Kun je met de microfoon ook naar het volgende nummer skippen ? Met hartelijke groet Toni

  1. Ja dubbelklik is meestal Next, afhankelijk van je device. Werkt bij mij zelfs op de Mac, zelfs dwars door een DAC heen. Kwetsbaarheid lijkt mij geen verschil, maar heb ik geen ervaring mee. Ik neem meestal MET mic, scheelt maar een euro.

 16. Dag Aaron,

  TRN verzilverd kabel (dé 8 core) heb ik ook, maar die vind ik te scherp en helder.

  Kabel die ik heb is de 2 pin QDC Connector
  http://s.click.aliexpress.com/e/eUvwDTL6

  Alleen heb ik +/- 12 euro betaald , de prijs is nu ver omhoog gegaan. Dit komt denk ik omdat de sale net voorbij is.

  Ik ben benieuwd goe de TRN V90 klinkt, hopelijk kan horen we dit t.z.t. van je?

  Grt.
  Sander

 17. Heb de terminator voor 38e bestelt.
  2 dagen geprobeerd, trn v80 gewend.
  Ik was telleurgesteld door deze kz’s, ik luister voornamelijk uptempo rock en hoor maar weinig midbass, hoor de drumbass amper en geniet niet van mn muziek. Reguliere pop klinkt wel oke. V80 klinkt beter… wat doe ik fout?
  Ik luister ;
  Samsung s8 zonder dac spotify premium, max qualiteit volume regeling uit ( anders is het geluidsignaal nogal zacht op mn auto radio).
  Zit nu te denken aan de v90, maar ben ni voorzichtig geworden. Deze terminators waren 40e…

  Gr aaron

  1. Als je weinig bas hoort dan passen de eartips niet goed. Bij mij passen KZ eartips ook nooit. Ik moet er andere op doen. Wissel bijvoorbeeld de tips van de TRN en de KZ eens om.

  2. Ben het helemaal met je eens, maar wat Aartjan zegt klopt, dat je eartips goed moeten afsluiten in je oren. Ik had altijd maat M, maar heb nu maat L (grootste die erbij zijn geleverd) en dan hoor je al verschil, mits ze goed afsluiten in je oor.

   Maar ik heb sindskort de KBEAR 16 Core koper (alleen koper) gebalanceerde Kabel gekocht en man, man dit levert echt meer bas op en echt een warm geluid, ik dacht altijd dat een kabel niet het verschil kan maken, maar in tegendeel!!

   Ik denk als ik er een DAC tussen ga doen, nog meer ga genieten, maar met mijn aptx HD Bluetooth kastje vind ik het zo prima.

   Dus kabel vervangen en je merkt verschil. (Wel alleen koper en niet verzilverd, want die is te helder en te scherp)

   1. Hi dank voor jullie reactie, de standaard dopjes die erop zitten zijn idd flut had er al comply opgedaan. Gister uit frustratie de trn v90 bestelt en een betere kabel 16core koper maar verzilverd aam de buitenkant XD. Lees nu beter koper dus.. kun je is linke welke jij bestelt heb dan?
    € 8,78 56%OFF | TRN T2 16 Core Verzilverd
    https://s.click.aliexpress.com/e/e1tarYL0R
    Ik heb die bestelt.
    Ik twijfel nog om de tempotec sonata dac te bestellen, heeft iemand daar ervaring mee of dat verschil maakt op een s8 of s9?
    Aartjan zei al dat het op een s10 weinig anders klonk..
    Bedankt!

 18. Hoi Aartjan, ik heb een ietwat gelimiteerd budget. Zou jij aanraden gewoon deze te nemen, of als alternatief de “normale” ZS10 met die LEORY DAC? Gaat om gebruik op een laptop. Alvast bedankt!

  1. Of…. ik heb ooit een Sony MDR-1R gekregen, maar ben er niet erg tevreden mee. Voornamelijk vanwege de basweergave en hij lijkt al snel te oversturen… Denk je dat ik al genoeg verbetering hoor als ik alleen maar die DAC haal? Heel erg bedankt!

 19. 😄Ben ik zo kritisch dan?

  Kleine rectificatie: deze KZ doppen klinken fantastisch met muziek. Beste wat ik tot nu toe gehoord heb! Schreef eerder dat ik ze beter vond dan de 1 More maar de 1 More blinken weer uit met films en games! Daar kan de ZSX dan weer niet tegen op..!

 20. klinkt Fantastisch!
  Ook zeer geschikt voor mijn elektronisch drumstel, geeft de geluiden perfect weer! dacht dat ik geen betere kon vinden dan mijn 1 more tripple driver inear, maar moet eerlijk bekennen dat deze inears beter zijn! mooie attack op de snare en bass geluiden zijn diep en strak! floortom klink fantastisch! hoor geluiden uit mijn Roland TD9 welke ik niet eerder heb gehoord!
  Heb op mijn telefoon een Sonata dac (kabel) zitten en dan klinkt het helemaal super! zeker als je 24/96 afspeelt!

 21. Goed review, maar heb een vraag: zit er Noise Cancelling op en zo ja, hoe goed is deze? Ik heb nu de KZN Pro en die is erg goed en twijfel of ik deze KZ ZSX ga kopen.

   1. Heb de KZ ZXS nu in huis en de pasvorm is wennen, want ff last van oren, maar dat is altijd bij mij zo.

    Heb de standaard kabel gelijk vervangen naar de kabel van TRN 8 Core koper zilver gemengde Kabel en je merkt gelijk verschil in kwaliteit!!

    Maar:

    Welke kabel kan je aanraden, want ik vermoed dat jij ook wel advies kan geven.

    Dan is de vraag: alleen koper draad of een gemengde van zilver en koper of enkel verzilverde kabel en hoeveel core is beter of maakt dit geen verschil? (Heb er namelijk 1 gezien van KBEAR 16 Core koper (alleen koper) gebalanceerde Kabel.)

    Hoor graag van je en hopelijk hebben andere lezers er ook iets aan!

    Ps. Ja, je merkt groot verschil met KZ ZSN (Pro) klasse die ZSX!

 22. hey,
  Mooie review man, heb zojuist je blog ontdekt ziet er goed uit!
  Welke maat 2 pin kabel zou je aanraden bij deze oortjes? 0,78 of 0,75mm, ik las bij een ander merken dat 0,78 prima zou moeten passen ookal staat er op de site 75? Ik ben van plan om er Ear hooks bij te halen namelijk.

 23. Beste Aart Jan, heb je wellicht ook ervaring met de CCA C10 en/of C12? Zusterbedrijf van KZ, iets goedkoper nog en schijnt erg op de KZ ZS10 PRO en ZSX te lijken.

  1. Dank voor je fijne informatieve reviews. Heb deze maar weer eens aangeschaft😬 en ben erg tevreden over het geluid in combinatie met de Lightningkabel.

 24. Vraagje:

  Je bij de pro’s dat je er mbv eq hoog hebt uitgehaald omdat je daar heel erg gevoelig voor bent.

  Hier schrijf je dat dmv ‘extra speakertje’ meer hoog is toegevoegd.
  Roept bij mij de vraag op hoe het mogelijk is dat je deze, met meer hoog, boven de pro’s verkiest?

  1. Dat gaat over ultrahoog. Niet over MEER hoog, maar HOGER hoog. Dat bijna onhoorbare hoge spectrum kleurt het gewone hoog bij en maakt dat mooier, rijker en realistischer.

 25. Aartjan, recensies zijn lovend lees maar enige let down is de kabel. Het is dezelfde kabel als bij alle andere KZ earphones (ik heb de ZSN, die is erg goed). Ik wil de kabel vervangen omdat ik vermoedelijk duidelijke kwaliteitsverbetering krijg. Mijn voorkeur heeft (hoe ouderwets ook) niet bluetooth of draadloos (dus niet de versie achter je nek) maar een gewone kabel (zilver of koper). Welke adviseer je?
  Groet Hans

  1. Uitstekende pasvorm, zoals de nieuwe ZSN en de ZS10 Pro, dus veel beter dan de ZS5 / zs6 / zs10. Maar het zijn wel enorm grote dingen, dat wel.

 26. Begint zo langzamerhand de neiging van spam te krijgen! ;-)
  Toch weet je me elke keer behoorlijk nieuwsgierig te maken en nu weer. De pro’s was ik van plan te bestellen maar het word nu deze!

  Bedankt voor je review!

 27. Aart Jan,
  Heb je ook ergens een uitleg over welke grootte Spinfit je zou moeten kopen. Ik heb bijv. de eartips van de KZ ZS10 Pro en die zijn voor mijn oren eigenlijk prima qua grootte (was ook al zo bij de standaard eartips van de TRN V80). Is dan de CP100 M de juiste maat of is deze groter dan de standaard maat?

  1. Als jij normaliter Medium hebt, en die past goed, dan is het bij Spinfit CP100 ook de Medium. De Large van Spinfit is ietsje groter dan de Large die je meestal ziet, maar ook weer niet supergroot, voor mij nog steeds aan de kleine kant.

 28. Aart Jan, ik blijf bezig 😂 ik had de TFZ S2 net binnen, toen de KZ AS06 bestel en toen de KZ Z10 Pro en nu moet ik alweer de KZ ZSN Terminator bestellen? Voordat ik dat doe: Heb je de AS12 al gereviewed?

  1. Ja sorry hoor ;) Ik kan er ook niks aan doen dat er telkens wat beters uitkomt! ik koop eigenlijk alleen nog dingen als ik vermoed dat het een mogelijke nummer 1 is. Anders hoeft het wat mij betreft niet. De AS12 vind ik te duur, dus pas als de prijs zakt ga ik ‘m reviewen. Voorlopig zit jij dus nog eventjes veilig.

Geef een reactie