KZ ZSX Terminator review

KZ ZSX Terminator review

Mijn review over de gloednieuwe KZ ZSX Terminator is in grote lijnen een herhaling van de zeer vergelijkbare KZ ZS10 Pro. Dat was dit jubelverhaal: hoe is mogelijk dat een relatief goedkoop oordopje zo ontzettend goed kan zijn. De ZSX Terminator is zelfs NOG WEER beter. Voor maar een paar euro meer.

De KZ ZS10 Pro had een 10-speakersysteem. Met aan elke kant 5 miniatuur-speakertjes van verschillende typen. De KZ ZSX Terminator (hier te koop voor 41 euro) gaat daar weer overheen met een 12-speaker-systeem. Je zou bijna zeggen: WOW, dat is 20% extra! Dus 20% beter!! En het gekke is: dat is eigenlijk nog waar ook. Hij is echt beter. Pak ‘m beet 1,2x beter ;)

Dat zit ‘m vooral in het ultrahoog. Het lijkt of er een ultra-hoog-speaker is bijgezet (geen idee of dat werkelijk ook zo is). Voor veel mensen een bijna onhoorbaar gebied, maar het beïnvloedt wel het gehele geluid. Ook in een basgitaar bijvoorbeeld zitten ultrahoge boventonen. In alle instrumenten, ook in stemmen. Als je het bijna onhoorbare boventonengebied weglaat, dat hoor je nauwelijks verschil (in een MP3 bijvoorbeeld), maar je VOELT het verschil wel. Het is extra informatie die je niet per se nodig hebt, die je niet eens bewust waarneemt, maar die het geluid wel veel natuurlijker maakt.

De KZ ZSX Terminator is dus verschrikkelijk goed, mede door dat ultrahoog. Dat heeft bijna een nadeel: hij is daarom ook enorm analytisch en extreem helder. Dat vond ik bij de ZS10 Pro al opvallend, en daar moet je van houden, of je moet er aan wennen. Dit niveau van helderheid en realistische ruimtelijkheid is ongekend, heb je eigenlijk nog nooit eerder gehoord. Het kan daarom overweldigend zijn, en anders dan normaal. Maar eigenlijk is het ongekend goed. Een ander nadeel is dat hij daarom niet vergeeflijk is: een slechte opname klinkt ook ECHT slechter dan een goede. Logisch.

Na een uurtje wen je aan het geluid en wil je ze niet meer uitdoen. Je kan dan ook niet meer terug naar mindere oordopjes.

Daarom dus WEER een nieuwe nummer 1 in de groeiende lijst met de Beste Betaalbare oordopjes. Vroeger kostte zo’n hoorbare significante verbetering in je HiFi Audio Set Up wel 700 euro extra. Nu krijg je voor 7 euro extra diezelfde verbetering…

KZ ZSX Terminator review: conclusie

 1. KZ ZSX Terminator reviewDe KZ ZSX Terminator (41,-) met 12-speakersysteem is de nieuwe NUMMER 1. Zie ook de review van de KZ ZS10 Pro want die geldt in zijn geheel ook voor deze Terminator. Alleen is deze is nog beter in het hoog, Dit heb ik nog nooit gehoord. Absolute top. Deze wil ik niet meer uitdoen. Geluidskarakter: correcte gebalanceerde audiofiele hifi, EXTREEM helder, ruimtelijk en analytisch.
  Losse kabel TOP-MIC AUDIOFIEL TE GEK!  BESTEL

Ik moet er wel mijn favoriete Spinfit eartips opzetten, want de meegeleverde eartips zijn mij te klein. Dat maakt voor het geluid echt een wereld van verschil.

De pasvorm is verder uitstekend, zoals alle nieuwe modellen van KZ. Dus veel beter dan de oude ZS5 / ZS6 / Zs10 en zo, ook al is dit is wel een erg groot ding. Lees verder ook de review van de KZ ZS10 Pro want wat daar staat geldt ook voor deze Terminator.

KZ ZSX Terminator review met Spinfit
Hier met de Spinfit Eartips

DAC’s, draadloze kabels, kabel upgrades

Alles klinkt beter met een goede DAC. Zoals de Sonata USB-C (23,-):

Sonata Dac

Of deze Lightning Audio kabel zodat je deze KZ direct op je iPhone kan aansluiten in de hoogste kwaliteit (12,-):

kz lightning kabel DAC

Of deze Bluetooth kabel (14,-) met 8 uurs-batterij, om ‘m draadloos te maken. Met Apt-X en AAC, dus top-audio. Waterdicht (kies voor deze ZSX Terminator het C-type).

bluetooth kabel 2 pins

Of deze topkwaliteit audiofiele kabel (12,-) van goud/zilver-mix, met vergulde stekkers, voor deze KZ het C-type:

KZ B pin type upgrade cable

Zie ook de Top 40 Beste goedkope oordopjes.

Deze review is niet gesponsord. Er staan affiliate links in, maakt voor de prijs niet uit. Zo verdien ik wat bij als je bestelt via de links in het artikel. DANK!!

38 Reacties

 1. Aart Jan, ik blijf bezig 😂 ik had de TFZ S2 net binnen, toen de KZ AS06 bestel en toen de KZ Z10 Pro en nu moet ik alweer de KZ ZSN Terminator bestellen? Voordat ik dat doe: Heb je de AS12 al gereviewed?

  1. Ja sorry hoor ;) Ik kan er ook niks aan doen dat er telkens wat beters uitkomt! ik koop eigenlijk alleen nog dingen als ik vermoed dat het een mogelijke nummer 1 is. Anders hoeft het wat mij betreft niet. De AS12 vind ik te duur, dus pas als de prijs zakt ga ik ‘m reviewen. Voorlopig zit jij dus nog eventjes veilig.

 2. Aart Jan,
  Heb je ook ergens een uitleg over welke grootte Spinfit je zou moeten kopen. Ik heb bijv. de eartips van de KZ ZS10 Pro en die zijn voor mijn oren eigenlijk prima qua grootte (was ook al zo bij de standaard eartips van de TRN V80). Is dan de CP100 M de juiste maat of is deze groter dan de standaard maat?

  1. Als jij normaliter Medium hebt, en die past goed, dan is het bij Spinfit CP100 ook de Medium. De Large van Spinfit is ietsje groter dan de Large die je meestal ziet, maar ook weer niet supergroot, voor mij nog steeds aan de kleine kant.

 3. Begint zo langzamerhand de neiging van spam te krijgen! ;-)
  Toch weet je me elke keer behoorlijk nieuwsgierig te maken en nu weer. De pro’s was ik van plan te bestellen maar het word nu deze!

  Bedankt voor je review!

  1. Uitstekende pasvorm, zoals de nieuwe ZSN en de ZS10 Pro, dus veel beter dan de ZS5 / zs6 / zs10. Maar het zijn wel enorm grote dingen, dat wel.

 4. Aartjan, recensies zijn lovend lees maar enige let down is de kabel. Het is dezelfde kabel als bij alle andere KZ earphones (ik heb de ZSN, die is erg goed). Ik wil de kabel vervangen omdat ik vermoedelijk duidelijke kwaliteitsverbetering krijg. Mijn voorkeur heeft (hoe ouderwets ook) niet bluetooth of draadloos (dus niet de versie achter je nek) maar een gewone kabel (zilver of koper). Welke adviseer je?
  Groet Hans

 5. Vraagje:

  Je bij de pro’s dat je er mbv eq hoog hebt uitgehaald omdat je daar heel erg gevoelig voor bent.

  Hier schrijf je dat dmv ‘extra speakertje’ meer hoog is toegevoegd.
  Roept bij mij de vraag op hoe het mogelijk is dat je deze, met meer hoog, boven de pro’s verkiest?

  1. Dat gaat over ultrahoog. Niet over MEER hoog, maar HOGER hoog. Dat bijna onhoorbare hoge spectrum kleurt het gewone hoog bij en maakt dat mooier, rijker en realistischer.

 6. Beste Aart Jan, heb je wellicht ook ervaring met de CCA C10 en/of C12? Zusterbedrijf van KZ, iets goedkoper nog en schijnt erg op de KZ ZS10 PRO en ZSX te lijken.

  1. Dank voor je fijne informatieve reviews. Heb deze maar weer eens aangeschaft😬 en ben erg tevreden over het geluid in combinatie met de Lightningkabel.

 7. hey,
  Mooie review man, heb zojuist je blog ontdekt ziet er goed uit!
  Welke maat 2 pin kabel zou je aanraden bij deze oortjes? 0,78 of 0,75mm, ik las bij een ander merken dat 0,78 prima zou moeten passen ookal staat er op de site 75? Ik ben van plan om er Ear hooks bij te halen namelijk.

 8. Goed review, maar heb een vraag: zit er Noise Cancelling op en zo ja, hoe goed is deze? Ik heb nu de KZN Pro en die is erg goed en twijfel of ik deze KZ ZSX ga kopen.

   1. Heb de KZ ZXS nu in huis en de pasvorm is wennen, want ff last van oren, maar dat is altijd bij mij zo.

    Heb de standaard kabel gelijk vervangen naar de kabel van TRN 8 Core koper zilver gemengde Kabel en je merkt gelijk verschil in kwaliteit!!

    Maar:

    Welke kabel kan je aanraden, want ik vermoed dat jij ook wel advies kan geven.

    Dan is de vraag: alleen koper draad of een gemengde van zilver en koper of enkel verzilverde kabel en hoeveel core is beter of maakt dit geen verschil? (Heb er namelijk 1 gezien van KBEAR 16 Core koper (alleen koper) gebalanceerde Kabel.)

    Hoor graag van je en hopelijk hebben andere lezers er ook iets aan!

    Ps. Ja, je merkt groot verschil met KZ ZSN (Pro) klasse die ZSX!

 9. klinkt Fantastisch!
  Ook zeer geschikt voor mijn elektronisch drumstel, geeft de geluiden perfect weer! dacht dat ik geen betere kon vinden dan mijn 1 more tripple driver inear, maar moet eerlijk bekennen dat deze inears beter zijn! mooie attack op de snare en bass geluiden zijn diep en strak! floortom klink fantastisch! hoor geluiden uit mijn Roland TD9 welke ik niet eerder heb gehoord!
  Heb op mijn telefoon een Sonata dac (kabel) zitten en dan klinkt het helemaal super! zeker als je 24/96 afspeelt!

 10. 😄Ben ik zo kritisch dan?

  Kleine rectificatie: deze KZ doppen klinken fantastisch met muziek. Beste wat ik tot nu toe gehoord heb! Schreef eerder dat ik ze beter vond dan de 1 More maar de 1 More blinken weer uit met films en games! Daar kan de ZSX dan weer niet tegen op..!

 11. Hoi Aartjan, ik heb een ietwat gelimiteerd budget. Zou jij aanraden gewoon deze te nemen, of als alternatief de “normale” ZS10 met die LEORY DAC? Gaat om gebruik op een laptop. Alvast bedankt!

  1. Of…. ik heb ooit een Sony MDR-1R gekregen, maar ben er niet erg tevreden mee. Voornamelijk vanwege de basweergave en hij lijkt al snel te oversturen… Denk je dat ik al genoeg verbetering hoor als ik alleen maar die DAC haal? Heel erg bedankt!

 12. Heb de terminator voor 38e bestelt.
  2 dagen geprobeerd, trn v80 gewend.
  Ik was telleurgesteld door deze kz’s, ik luister voornamelijk uptempo rock en hoor maar weinig midbass, hoor de drumbass amper en geniet niet van mn muziek. Reguliere pop klinkt wel oke. V80 klinkt beter… wat doe ik fout?
  Ik luister ;
  Samsung s8 zonder dac spotify premium, max qualiteit volume regeling uit ( anders is het geluidsignaal nogal zacht op mn auto radio).
  Zit nu te denken aan de v90, maar ben ni voorzichtig geworden. Deze terminators waren 40e…

  Gr aaron

Geef een reactie