Beste kleine goedkope powerbank: review YKZ

powerbank USB + USB-C + 18W goedkoop

– Update: 25 juli 2020 –

Dit is de beste kleine goedkope powerbank. Deze YKZ powerbank met USB-C en met 18W kost nu nog maar 12,- op AliExpress. Getest en zeer goed bevonden. Hij kan zelfs mijn nieuwe MacBook opladen! Nou ja, niet helemaal vol natuurlijk, maar wel een heel eind: 10Ah. Daar kan je ook 2 tot 4 keer een telefoon mee opladen. Met 18W USB-C (IN en UIT) en met twee gewone USB, waarvan één snellader.

Verder ook met een Micro-USB ingang aan de zijkant, zodat je ‘m ook met andere snoertjes en allerlei telefoonladers snel kan opladen. Ook met een handig display met het percentage en een icoontje voor PD. Quickcharge 3 zit er ook op. En er zit een gratis USB naar USB-C kabeltje bij. Ook altijd fijn en handig. AANRADER dus!

Aan de zijkant zit een powerknop, om het percentage te kunnen zien. Hij is kleiner dan een telefoon, en iets dikker, en weegt 220gr. Kleiner heeft geen zin, dat heeft te weinig capaciteit. En groter eigenlijk ook niet: dan neem je er toch gewoon twee of drie!

Dit is een LiPo. In zwart of wit:

powerbank USB + USB-C + 18W goedkoop
Dit is nu in 2020 de beste goedkope kleine powerbank.

beste powerbank 2x USB + USB-C + 18W + snellader + micro USB + kabel goedkoop

beste goedkope powerbank 2020

USB x 2 + USB-C + 18W + micro USB

Zie ook de blog over de beste powerbanks, want er zijn ook grotere en duurdere, als je meer dan 18W nodig hebt. In die blog ook de beste powerbanks in Nederland, met snelle bezorging op BOL.com.

Of zie alle andere blogs hier over powerbanks.

Zie ook de blog over draagbare zonneladers. De allernieuwste in 2020 is dit kleine 10W ETFE zonnepaneel (12,-) met USB-uitgang. ETFE is nieuw, dun, sterk en flexibel. Nog niet getest, want supernieuw, maar het proberen waard:ETFE 10W zonnepaneel

Deze blog is niet gesponsord. Er staan wel affiliate links in. Maakt voor de prijs niet uit. Ik test veel powerbanks voor mijn tuinhuis, vakantie of reizen, en het zijn ook altijd leuke kadootjes .

UPDATE – Inmiddels zijn er meer vergelijkbare powerbanks: LiPo met 18W, met dual USB output + USB-C + Micro USB. Zoals deze superpopulaire KUULAA Power Bank 10000mAh voor ongeveer een tientje. Prima, MAAR DEZE KAN GEEN MACBOOK OPLADEN. Het display geeft alleen het percentage, zonder iconen voor PD en zo. Via het knipperen kan je zien of hij zelf oplaadt.

power bank kuulaa review

 

 

22 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Erg goed verhaal weer, Aart-Jan.

  Zou ook heel benieuwd zijn naar een blog over goede maar goedkope tablets met wifi en liefst ook met optie voor extern SD-kaartje.

  De tablets van Apple zijn te gek, maar zo duur. En voor de rest is het compleet onoverzichtelijk. Behalve voor zo iemand als jij die altijd weer orde in de chaos weet aan te brengen.

   1. Nu al zin in om te lezen. Met idd wifi en SD en dan goed, maar niet duur. Past goed bij dat recente nieuws over AliExpress. Dat je het niet kunt vertrouwen, wat ook zo is, tenzij Aart-Jan het uitzoekt, zoals met de powerbank en andere voorbeelden, zoals de oortjes (die ik gekocht heb en super zijn).

     1. Dank voor je diepgravende onderzoek, ben heel benieuwd naar de uitkomsten. En naar eventuele vergelijkingen met andere mooie vondsten.

      Zo online te zien is het een mooi apparaat, aluminium achterkant, met wifi en micro SD (dat is wat ‘TF card’ betekent in de omschrijving van het ding, kort voor TransFlash card, 8 euro bij MediaMarkt voor 32GB). Dus het zou zomaar kunnen dat je met dit tablet uitstekend kunt surfen en via een SD-kaartje prima films kunt kijken die je eerder had gedownload met je computer.

      Hoe ligt de tablet in de hand en hoe ervaar je het gewicht, geluid, eventuele warmte en snelle beeldwisselingen? Haalde je ‘m uit Spanje? Wat maakt ‘m beter of slechter dan tablets van het zelfde geld hier in Nederland?

      1. Dank voor je input! Komt allemaal binnenkort op een nieuwe blog daarover. Ik heb m nog niet binnen.

      2. Ik heb de YKZ gekocht heb hem 1 keer gebruikt en nu doet hij niks meer. Dat is dus pech… ik hoop dat hij het beter doet bij jullie. Ik heb ook al eens 2 keer chuwi 10 tablet gekocht. Was toen ook prima maar nu minder dan 2 jaar doen ze het niet meer…

    1. Aartjan, zou je ook eens kunnen kijken naar kabeltjes die veilig zijn? In het nieuws was dat allerlei informatie van telefoons in huurauto’s achterblijft. En er was een kabel door hackers gemaakt die exact lijkt op een normale iphone kabel, maar die bij gebruik alle informatie zonder dat je het door hebt doorstuurt naar de hacker. Vreselijk, toch? Nooit meer in de bus of huur auto inpluggen? Altijd checken of het echt m’n eigen kabeltje wel is? Of bestaan er tussenstukjes die veiligheid garanderen?

 2. Geweldig blog weer, aartjan. Ben ook erg benieuwd naar het gewicht van de powerbanks. Kan echt een overweging zijn bij de aanschaf.

   1. Maar eerst is het twee weken Chineese Nieuwjaar (normale vakantie), plus wie weet hoeveel langer vanwege het virus.

    Zie bv. https://www.webstagramsite.com/media/B8A8qpRj758
    “I just saw the news that several airlines are suspending the flights to China,and the shipping date may be delayed for over 1 month… 😭😭😭 I will send the packages once the shipping channel of post office reopened.”

    Dus 1 maand vertraging + 3 weken normaal = op zijn vroegst eind maart. ;)

    1. Ja daar heb je misschien een punt! De nieuwjaarsvakantie in China is met een week verlengd. Maar veel dingen op AliExpress kun je ook vanuit Spanje of Duitsland of andere EU landen bestellen. Dan heb je ook geen last van importbeperkingen en douane. Doe ik ook regelmatig, bijvoorbeeld bij zonnepanelen, fietsen en dure audio-apparatuur.

     UPDATE: Maar alle bestellingen kwamen gewoon aan. Ik heb er weinig last van gehad, terugkijkend, nu een maand later.

Geef een reactie