Beste elektrische vouwfiets

beste elektrische vouwfiets

Behalve deze blog heb ik ook een blog over fietsen, mede bedoeld om mijn stuurdrager en mijn kettingbeschermer onder de aandacht te brengen. Op die blog staat bijvoorbeeld een lijst met de beste elektrische vouwfiets. De winnaar in 16 inch is de Xiaomi Qicycle EF1. En dat is toevallig ook nog eens de goedkoopste!

De uitgebreide review staat hier. Maar kort samengevat: superlicht (14,5 kg), makkelijk een trap op te tillen. In trein en metro kan hij zo mee. 16 inch is klein, maar zelfs met mijn 1,90 meter kan het prima. Een Brompton is ook maar 16 inch – en die is drie keer zo duur, en niet eens elektrisch.

Motor, batterij, ondersteuning en afwerking zijn perfect. Vouwsysteem ook. Shimano Nexus versnelling, 3-speed. Bereik: 45 km. Snelheid is begrensd op 20 km/u. Dat is uniek in Nederland, beter dan de standaard 25 km/u. Veiliger, zuiniger en beter voor je lichaamsbeweging.

Prachtig design ook.

Kost dat geintje? Ik heb ‘m in januari hier gekocht voor 585,- op AliExpress. Je zou zeggen: kan dat dan wel, met import en zo? Ja! Belasting, import, BTW en transport zijn allemaal al inbegrepen in die prijs. Hij was er in 6 weken. Ik rij er nu vrijwel dagelijks op, lekker de metro in. Topkwaliteit. Aanrader!

UPDATE: NU OOK HIER VANUIT FRANKRIJK!

(Meestal kost hij 1000 a 1200,- euro en je vind ‘m ook bijna nooit goedkoper)

Xiaomi is ook de fabrikant van die honderdduizenden elektrische huurstepjes van BIRD die je overal in het buitenland ziet. Zo’n goedkope handige step is in Nederland niet legaal, maar deze vouwfiets wel, en die is ook beter en handiger. Het is de beste elektrische vouwfiets.

Xiaomi Qicycle EF1 accessoires

Een houder voor je telefoon, op het stuur (5,-)

Spatborden-set + standaard (25,-)

Een lichtgewicht draagmand aan het stuur (35,-)

Xiaomi 36V 5800mah extra batterij (200,-)

Extra oplader (42,-)

Een afneembaar wieltje om ‘m opgevouwen voort te duwen

Stuurdrager op de Qicycle

Ik heb de stuurdrager.nl op deze Qicycle gezet en dat is TOP! Als je ‘m in de hoge stand zet heb je een 20cm hoger stuur, maar dan moet je wel de voorremkabel verlengen. Ik heb ‘m in de lage stand. Ik heb een stukje uit de dwarsbuis weggezaagd, want dan kan hij evenwijdig met het stuur. Dat is mooier. En ook in de lage stand heb je een 10cm hoger stuur.  Het inklappen van het stuur is dan wel lastig: de voorremkabel moet dan bijvoorbeeld een stuk langer.

 

Zie ook de review over de grote elektrische fiets, de STROM CITY

Update na een half jaar: Hij bevalt nog steeds heel goed. Het is echt een topper. Ideaal ook in de metro. Alles werkt perfect.

We zagen hem nu ook goedkoop in Spanje. Enkele onderdelen zijn vernieuwd. De pedalen zijn nu anders. Maar deze zijn ook goed. Er zit nu ook een zijstandaard bij. En het display van de nieuwere is Engels.

5 Reacties

  1. Helaas is deze nergens meer verkrijgbaar? :/ Ik ben wel benieuwd als je in de toekomst nog een gelijkaardig goed en goedkope (opvouwbare) elektrische fiets vindt, ik ben namelijk al een tijdje op zoek naar een.

  2. Ben je nog steeds tevreden over je fiets? Ik vraag me af wat je doet als er iets stuk is. Meestal wil een hersteller enkel fietsen herstellen die je bij hem kocht…
    Zijn de remmen bv nog steeds goed?
    Het vouwsysteem nog oké?
    Ik rijd elke dag met de trein en overweeg deze fiets te kopen dan kan ik ’s avonds gewoon naar huis fietsen.

    1. Ja hij is nog steeds top. Alles werkt perfect en het is allemaal van ongekend hoge kwaliteit. Er zat minieme speling in het stuur en dat heb ik opgelost met een paar laagjes gaffer tape aan de binnenkant van het vouwmechanisme.

Geef een reactie