Beste oordopje voor een tientje: KZ ZSN Pro review

KZ ZSN Pro review

– Update: 7 september 2021 –

De KZ ZSN Pro is goedkoop, ongeveer een tientje. Voor dat geld is het de beste die er is. Voor zes euro meer is er ook de KZ ZSN Pro X, met een aantal verbeteringen, en – niet onbelangrijk – in prachtig goud. Hier de KZ ZSN Pro review.

De KZ ZSN Pro is een enorm populaire best-seller. Er worden er duizenden van verkocht. Begrijpelijk. Want hij is van hoge kwaliteit. Het lijkt eigenlijk een hele dure headset. Ziet er mooi uit, met een luxe afneembare kabel, met uitstekende microfoon en met de beste C-type stekkertjes. En ook het geluid is goed.

Voor die prijs dan. Ik test nu steeds betere en duurdere oordopjes in de Strijd der Titanen, en daar kan het natuurlijk niet aan tippen. Maar voor die prijs is het uitstekend, en al helemaal als je er een Equalizer naar eigen smaak bij gebruikt. Ik doe er bijvoorbeeld heel veel bas bij, en veel hoog eruit. Zoiets:

KZ ZSN Pro review EQ

Dan weet je ook meteen hoe ze klinken: het tegenovergestelde, met veel hoog en weinig bas dus. Heel helder. Als je daar van houdt is deze meteen goed. De ear tips zijn ook belangrijk, en moeten je oorgang volledig afdichten voor de beste bas. Er zitten vier maten siliconen tips bij, maar ik moet er toch nog mijn grote XXL tips opzetten.

UPDATE: Als je geen EQ wil gebruiken is er nu ook de nog weer betere KZ DQ6 voor rond de twintig euro. Dat is ook weer de beste in die prijsklasse en enorme aanrader. Lange review volgt nog.

KZ ZSN pro review
Mooi doosje, zoals altijd bij KZ

KZ ZSN pro review

KZ ZSN Pro leveromvang
Goede kabel met oorhaken, topmicrofoon en de beste C-type stekkertjes. En vier maten ear tips.
behuizing
Ziet er weer prachtig uit. De gouden KZ ZSN Pro X is nog weer mooier.

behuizing

Ook de microfoon is top. Deze C-kabel zit op alle nieuwe KZ-modellen.

KZ ZSN Pro review conclusie

Het beste oordopje voor rond een tientje. Aanrader dus! Hier te koop.

Ook hier te koop in Nederlandsnelle levering en garantie

Maar ik zou denk ik toch tien euro meer neertellen de nog weer betere KZ DQ6 voor rond de twintig euro. Ook weer de beste in die prijsklasse, en enorme aanrader. Daar hoef je ook geen EQ bij te gebruiken. Lange review volgt nog.

KZ ZSN Pro X
De iets duurdere en betere X is er ook in goud, met een zilveren kabel

Maak ‘m draadloos: KZ Bluetooth kabel

Alle oortjes met afneembare kabel kan je simpel draadloos maken met deze KZ Bluetooth kabel (19,-). Met maar liefst 8 uur batterij. De stekkertjes kan je kiezen, er is ook C-pin. De geluidskwaliteit voor muziek is maximaal, dankzij de AptX. De microfoon is net als alle Bluetooth headsets nogal matig, maar je kan er prima mee bellen, mede omdat de microfoon veel dichter bij je mond zit. Er zit uiteraard snoerbediening op (met Volume!), en dat is al bijna reden genoeg om zo’n kabel te kopen. Hij kan ook heel hard. Veel Bluetooth headsetjes kunnen niet zo hard. Verder is hij IPX5 waterdicht, met goede keramische antenne en snelle stabiele verbinding. Met AAC (iPhone), AptX en Apt-X HD als je (Android)-telefoon dat ondersteunt. En totaal geen vertraging bij films of games, dus geen latency.

KZ Bluetooth AptX HD nekkabel
Je kan ‘m zo in je nek dragen. maar naar voren kan ook. Met die oorhaken zit het perfect.

Deze KZ ZSN Pro review is niet gesponsord. Er staan affiliate links in, maakt voor de prijs niet uit. Zo verdien ik wat bij als je bestelt via de links in het artikel. En dan blijft de blog in leven… DANK!!

Bijlage AutoEQ

Op de website van Project AutoEQ staat hier de berekende EQ om de ZSN Pro exact neutraal te maken (de groene lijn). Maar je ziet dan ook weer dat dit project altijd te weinig bas wil. De overige precieze dipjes en piekjes vind ik dan weer verbazingwekkend kloppen.

KZ ZSN Pro AutoEQ

9 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Ik wil graag foam tups bestellen voor kz dq 6. Iemand een idee hoe groot de diameter is ene verkoper zegt 4mm andere zegt 4.5mm. Ik meer zelf 4mm maar ik wil met zekerheid bestellen. Zijn ze KN foams redelijk goed?

  1. Wij deden altijd deT500 van Comply op de Kz ‘s en op de TFZ s2.
   Is al lastig genoeg om die er op te krijgen.
   Hier zijn de kz terminator (als in ear monitors voor drummer) en DQ6 (om mee te luisteren) onderweg,

 2. De mijne zijn net binnen, half uurtje geleden uitgepakt. Erg lekker geluid, ik gebruik al lang mijn oude Xiaomi piston 2 voor dagelijks bellen en even tussendoor muziek luistern, maar dit is wel even een enorm verschil!

  1. Vreemd dat je aangeeft dat ze weinig bas hebben. Ik heb deze en de zs10 pro en ervaar een veel betere bas dan bij de zs10 pro … Het geluid is ook warmer, voller zonder dat er veel detail verloren gaat. (Ik gebruik nooit een EQ. DAP iz een Ibasso DX160)

   Deze zsn pro’s hebben ongeloofelijk geluid imo. Beter dan de zs10 pro, beter dan mijn shure es535’s.

   De zsn pro doet me terugdenken aan mijn UE triple fi’s van jaren geleden. Alleen kosten deze 20 keer minder. ‘Echt ongeloofelijk voor deze prijs!

   PS: Bijzonder leuke reviews!

Geef een reactie