Alles over MagSafe en iPhone 12 opladers

iphone 12 magsafe dual

Update: 24 nov 2020

Apple presenteerde behalve de nieuwe iPhone 12 ook de nieuwe MagSafe. In deze blog alles over Magsafe, en hoe je dat ook heel goedkoop kan doen. Want in totaal gaat het je 204 euro kosten, terwijl het ook voor 16,- euro kan. Draadloos opladen kon overigens altijd al, met alle iPhones vanaf de iPhone 8.

De nieuwe Magsafe oplader van Apple is een gewone draadloze Qi-lader, maar dan met magneetjes. En met een bijpassend hoesje, om de iPhone beter op zijn plek te houden. De eerste draadloze Qi-opladers, jaren geleden, waren platte schijfjes. Als er een bericht binnenkwam gleed de iPhone er soms af, door de tril-motor. En dan werd de iPhone niet meer opgeladen. Heel irritant. Met een staande houder – in plaats van een platte – was dat opgelost. Kostte ook maar een paar euro. Zie verderop.

Nu, jaren later, heeft Apple dus eindelijk zijn eigen draadloze opladers. Die noemen ze  MagSafe, omdat een magneetje de iPhone op zijn plek houdt. Het matje alleen kost 45,- euro. En die van een Watch zelfs 79,- euro. Je moet er ook een bijpassend MagSafe-hoesje bijnemen. Kost 55 euro. En je moet er ook nog eens een nieuwe 20W oplader bijkopen: ook weer 25,- euro. Ben je dus 45+79+55+25=204 euro verder.

WAAAAAAT?? € 204,- euro!! Voor een opladertje!!!!???

Dat kan goedkoper. Lees verder of pak simpelweg deze hieronder (maar dan wel met een minstens 15W oplader erbij, zie verderop)

Watch, telefoon en AirPods tegelijk draadloos opladen

Met deze 3-in-1 Qi oplader kan je ze ook alledrie tegelijk opladen, ieder op hun eigen plek, met deze elegante handige oplader:

Of deze:

3 in 1 qi lader 15W iphone apple watch airpods

Veel van die draadloze Qi-laders moeten nog wel aan een oplader. Het matje vervangt  vaak alleen de stekker. Er zit niet altijd een oplader bij.

Je kan ‘m aan je gewone 5W oplader hangen, maar een snellader (iPad-lader, 10W) is veel beter. Want opladen via Qi gaat een stuk langzamer. Je moet dus bij voorkeur minstens een 15 Watt snellader hebben, het liefst een waar behalve USB ook meteen al USB-C op zit, met PD en QC 3.0 en met 30Watt.

Zoals deze:

Of deze:

De hoesjes voor de iPhone 12 zijn er ook voor twee euro. Draadloos opladen gaat daar gewoon doorheen. Of neem deze magnetische kabel voor 3,-. En zoals je hieronder ziet kan draadloos opladen ook al voor een paar euro met zo’n Qi-lader met houder, waar de iPhone mooi in past en niet verschuift. Of deze:

draadloze qi lader standaard rechtop

Of een andere vergelijkbare Qi lader:

qi oplader met standaard rechtop goedkoop

Een ander voordeel is dat je voor het opladen geen Apple-snoertje meer nodig hebt. Dus daar bespaar je ook nog eens 19,- per kabeltje mee! (okee, er zijn ook goedkope goede iPhone kabeltjes van een euro).

Over kabeltjes gesproken: deze magnetische kabel voor 3,- van PZOZ is eigenlijk ook Magsafe. En het werkt ook nog eens als dust-plug:

magsafe magnetische iPhone kabel PZOZ beste
Zo’n goedkope magnetische kabel is ook MagSafe, en tegelijk ook een dust-plug. Persoonlijk mijn favoriet. Opladen gaat zo ook altijd sneller dan draadloos.
360 90 degrees iphone lightning kabel magnetisch
Is er ook in 360-design, zodat je niet hoeft te kijken hoe je hem vastklikt

In de auto kan je ook draadloos opladen. Zoals met dit ding hieronder. Je telefoon blijft gewoon (zonder klem) in die houder zitten. Kan je dus met één hand erin en eruit doen. Maar ze zijn er ook met klem.

Voor deze auto-opladers heb je ook nog een krachtige sigararet-aansteker-oplader nodig zoals deze met 30W.

Er zijn ook nog duo-opladers, waar ook je Apple Watch op kan, ook met een magneetje. Een tip van Mark (dank!): “Werkt perfect! Voelt stevig aan, ziet er mooi uit. Geen felle LED en ook geen bijgeluiden. Hij laadt vrij snel op, hoewel ik geen vergelijkingsmateriaal heb) Ik heb wel mijn originele iPad lader gebruikt om de kabel mee aan te sluiten.”  Of deze.

qi draadloze oplader iPhone Apple Watch

Of deze met de tweede oplader niet ernaast, maar in het voetje.

 

Magsafe naar USB-C adapter

Magsafe zat vroeger altijd op je MacBook. Ideaal: de oplaadstekker schoot los als er iemand langsliep, en zo werd je kostbare laptop gered. Helaas is Apple hiermee gestopt. Maar nu kan het weer, met zo’n magnetische adapter voor 4 euro. Of met een echte Magsafe naar USB-C adapter:

Zoals deze Magsafe adapter naar USB-C (15,-). Dan kan je de oude Magsafe oplader gebruiken op je nieuwe USB-C MacBook:

USB-C adapter voor de oude Magsafe opladers. Er is een Magsafe 1 versie, en een Magsafe 2 versie: die zijn niet uitwisselbaar.

Omgekeerd kan ook: een USB-C oplader op een oude MacBook. Met deze Magsafe naar USB-C kabel (13,-) (Tijdens het updaten van deze blog werd de shop alweer verwijderd, blijkbaar mag het niet van Apple, probeer anders deze). Er is een Magsafe 1 en een Magsafe 2 versie, die zijn niet uitwisselbaar. Inmiddels is er ook een kortere, slimmere kabel: dat is deze voor 12,-.

De oplader die je gebruikt moet krachtig genoeg zijn (61 tot 87 Watt), maar theoretisch kan het zelfs met een 65W powerbank zoals deze Baseus van 30Ah 65W.

En anders zo’n gewone 87W USB-C oplader voor 22 euro.

De oplader moet wel krachtig genoeg zijn (61-87 W). Er is een Magsafe 1 of 2 versie

Maar het onderstaande verloopje van vrouwtje USB-C naar Magsafe is nog handiger:

Deze blog wordt door niemand gesponsord! Jammer hoor. Voor mij dan. Fijn voor jullie. Want het is dus onafhankelijk. Er staan bestel-links in, vaak naar AliExpress. Veel artikelen heb ik zelf gekocht, getest en goed bevonden. Die staan er ook bij.

2 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Vraagje: is het verstandig of aan te prijzen om je nieuwe iPhone 12 mini de hele nacht met een USB-c kabel aan een oplade van 20 W te leggen?
    Zo niet wat is dan uw advies om de batterij zo veel als mogelijk te sparen

    1. Nieuwe iPhones met nieuw OS hebben daar geen probleem mee want die regelen dat zelf al perfect. Maar in het algemeen geldt voor alle batterijen en accu’s: niet te vol laden, en niet te ver ontladen. Niet te lang aan de lader houden. En: Het is beter om langzaam te laden dan te snelladen.

Geef een reactie