Draadloze Qi oplader

qi draadloze oplader iPhone Apple Watch

– Update: 24 november 2020 –

Je kan je telefoon en je Apple Watch draadloos opladen. Vanaf de iPhone 8 kan dat, en de meeste nieuwe Androids kunnen het ook. Het rare is dat je de draadloze Qi oplader er niet bijkrijgt. Ook niet bij een dure Samsung Galaxy S8 of bij de nieuwste iPhones. De draadloze oplaadmat van Apple is zelfs nog steeds niet te koop.

Gelukkig is draadloos opladen inmiddels wel een standaard: die heet Qi (spreek uit “tsjie”). Als je dus een Qi-oplader koopt van een paar euro ben je al klaar: die werkt op iPhone en Android.

Die draadloze Qi-oplaadmat kan je hier in China kopen voor 3,60 euro. Hij doet het prima. Precies dezelfde is er ook met Samsung-logo. Ik heb ze allebei getest. Het snoertje krijg je erbij, maar de snellader zelf niet, zie verderop. Het werkt verder goed, zelfs door dunne hoesjes heen. Maar je moet je iPhone er wel heel precies op leggen. Als je telefoon even trilt omdat er een bericht binnenkomt kan hij zomaar iets verschuiven, waardoor hij niet meer oplaadt. Heel irritant.

goedkope draadloze Qi oplader van 3,50
Deze goedkope draadloze Qi oplader van 3,50 doet het prima, zelfs door een iPhone-hoesje heen. Dezelfde is er ook met een Samsung logo.

Daarom kan je misschien maar beter deze iets duurdere (13,-) kopen die ook als standaard dient, want daarmee heb je dat probleem niet:

draadloze qi lader standaard rechtop

Of onderstaande Qi lader, die is goedkoper en kleiner, en tegelijk ook zo’n standaard. Hij is er in wit of zwart en kost iets van 7 €:

qi oplader met standaard rechtop goedkoop

Al met al is dat draadloos opladen toch wel erg handig moet ik zeggen. Eigenlijk handiger dan je zou denken. De standaardjes hierboven zijn ook nog eens mooier, beter en goedkoper dan het dure matje van Apple – die nog niet eens te koop is.

Nog een voordeel van draadloos opladen is dat je nu audio uit je iPhone met een snoertje kan doen, terwijl de iPhone tegelijkertijd opgeladen wordt. Handig als je je iPhone als muziekspeler gebruikt, aangesloten op de stereo.

Een ander voordeel is dat je voor het opladen geen Apple-snoertje meer nodig hebt. Dus daar bespaar je ook nog eens 19,- per kabeltje mee! (okee, er zijn ook wel goedkope goede iPhone kabeltjes van een euro)

Een klein nadeeltje is dat je door een dikke hoes niet draadloos kan opladen. Het kan ook niet via de voorkant: je kan alleen de onderkant op de Qi-lader leggen.

Met een magneet kan ook: die kost 20,-. Bedoeld voor in de auto. Maar in huis of op de zaak ook ideaal! Je telefoon klikt tegen de magnetische standaard, via het magnetische plaatje dat je op je hoesje plakt. Je kan de standaard dan verder overal vastplakken of klemmen. Het snoer en het magnetische plaatje krijg je er ook bij. Slim, mooi en goed ding.

http://s.click.aliexpress.com/e/jfhWr84

Of deze duo-oplader, waar ook je Apple Watch op kan, met een magneetje gaat dat. Een tip van Mark (dank!): “Werkt perfect! Voelt stevig aan, ziet er mooi uit. Geen felle LED en ook geen bijgeluiden. Hij laadt vrij snel op, hoewel ik geen vergelijkingsmateriaal heb) Ik heb wel mijn originele iPad lader gebruikt om de kabel mee aan te sluiten.” 

qi draadloze oplader iPhone Apple Watch

Watch, telefoon en AirPods tegelijk draadloos opladen

Met deze 3-in-1 Qi oplader kan je ze alledrie tegelijk opladen, ieder op hun eigen plek.

Al die draadloze Qi-matjes moeten nog wel in een oplader! Het matje vervangt alleen de stekker. Je kan de Qi aan je gewone oplader hangen, maar een snellader (iPad-lader) is veel beter. Want opladen via Qi gaat een stuk langzamer. Je moet dus bij voorkeur een 10 Watt snelllader hebben, bijvoorbeeld deze CHOETECH USB Phone Charger 5V 2.4A (4,-).

usb iphone oplader

Of anders deze multi-USB oplader van de IKEA, die kost 8,- en is ook een snellader met 5 Volt en 2,4 Ampere. Deze heeft meteen 3 USB-poorten. Handig! Krijg je nergens goedkoper. Zie ook deze blog met tips over opladers.

iphone lader USB IKEA
Deze iPhone lader van IKEA is veilig, goed, handig en goedkoop

Tegenwoordig kan je beter een lader kopen waar behalve USB ook meteen al USB-C op zit, met PD en QC 3.0 en met 30Watt, want er zijn steeds meer dingen met USB-C zoals je laptop.

9 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Ik las ergens dat draadloos opladen met een Qi-adapter niet goed is voor de iPhone/iPad/…., omdat de warmteontwikkeling in het toestellen groot is. Mijn iPhone wo4dt inderdaad erg 2armals ik hem draadloos oplaad

  1. Als hij in vergelijking met normaal opladen veel heter wordt dan zou ik het normaal doen inderdaad. Warm worden is geen probleem maar erg heet is niet goed.

  1. De andere 3 heb ik allemaal. Zijn ook allemaal goed. Alleen die van 12 euro heb ik niet. Ik zal de link straks even checken.

 2. De Ikea lader kan ik iendereen aanbevelen,in een test was die zelfs beter als wat ze opgeven.
  Reden waarom ik hem aan prijs ,ik had een China tablet met steeds weer laad problemen,na vervangen door de ikea lader ,en controle met de app ampere charging blijkt hij echt met flink amperage te laden de china lader 355 ma de Ikea 985 ma .
  Ja je tandeborstel word draadloos geladen dus de rest ook.
  Nu nog de electrische auto want in de regen je laad kabel opbergen is knudde,tijd voor laad lussen in het wegdek en op oarkeer plaatsen.

Geef een reactie