Dual port oplader met USB + USB-C

USB-C oplader 60W multi port

– Update: 10 april 2021 –

Een Dual Port oplader met zowel USB als USB-C is handig, want dan kan je met die ene oplader van alles opladen: oude USB-dingen en nieuwe USB-C. Het moet dan wel meteen een snellader zijn, met PD en QC 3.0 erop, en het liefst ook minstens 30Watt. Dan werkt het met laptops, alle powerbanks, telefoons, tablets, koptelefoons, headsets – en nog veel meer. Alles wordt toch USB-C, straks. UPDATE: 87W is nog beter, dan kan je alles ermee opladen.

Bijvoorbeeld deze Powstro voor 9 euro. Goed ding, maar hij wordt wel snel heet als je er een MacBook Air mee oplaadt. Ik zou daarom toch maar een krachtigere nemen, of een duurdere, zie verderop.

Ik heb deze Powstro getest en doorgemeten. Hij laadt een USB-C MacBook precies zo op als de officiële Apple lader, met 22W. Dat kun je zien in Coconut battery, na een paar minuten. Maar hij wordt wel snel erg heet. Dat is niet zo’n goed teken. Een laptop en een iPhone TEGELIJK opladen kan uiteraard ook niet. Maar dat kunnen die andere ook niet.
usb c oplader

Die hieronder heb ik nog niet getest, maar deze heeft waarschijnlijk een betere kwaliteit dan de Powstro hierboven. Deze is nieuwer, krachtiger en ook iets duurder, met een extra hitte-beveiliging. Bij deze kan je ook zelf de kabel kiezen (die je er ook weer gratis bij krijgt): eentje naar Lightning – voor je iPhone – of juist naar USB-C:

KEYSION 2 Ports 36W USB-C Snellader met PD en QC 3.0 (15,-) inclusief kabel: KEYSION 2 Ports 36W USB-C PD snellader QC 3.0 (15,-):

Of deze, de allernieuwste, zeer populair, er zijn er enorm veel van verkocht:

Of deze, wordt nu ook veel verkocht:

Maar uiteindelijk wil je er waarschijnlijk een oplader met een nog hoger vermogen, en nog meer USB-poorten. Die kan dan ook een MacBook Pro opladen, of andere apparaten die tot 60 Watt nodig hebben. En met zo’n ding kan je zelfs drie telefoons tegelijk opladen! Bijvoorbeeld deze WOTOBE 61W oplader met 1xUSB-C + 3x USB + kabel (23,-)
REVIEW: In 14 dagen bezorgd. Alles werkt zoals geadverteerd. Erg handig, want je hebt zo maar 1 oplader nodig. MacBook Pro laadt prima op, MacBook Air ook. Hij wordt helaas wel behoorlijk heet, veel heter dan de Apple oplader. EU-stekker zit er bij, die kan je erop klikken. Het lange snoer werkt ook prima. De groene USB is 5V 2A, de oranje is 1A, en dat is ook handig want sommige apparaten mogen geen 2A.

61W USB-C oplader gratis kabel en 3x USB
USB-C oplader met 61W. Ook verkrijgbaar met Nederlandse EU-stekker. Met 3x USB + 1x USB-C en gratis 2 meter lange USB-C kabel.

60W oplader USB-C + 3 x USB MacBook Pro MacBook Air
60W oplader USB-C + 3 x USB MacBook Pro MacBook Air

in 14 dagen bezorgd, werkt prima, handig, maar wordt wel behoorlijk heet

UPDATE 2020: 60W oplader met USB-C

Nu in 2020  is het vooral deze 61W type C oplader die veel verkocht wordt. Er is daar ook een 87W-versie, daar kan je dan ook de grote MacBook Pro mee opladen. Of deze 60W multi-oplader van het topmerk Xiaomi, in de EU-versie voor 20,-:

60W USB-C oplader EU

87W oplader USB-C MacBook

UPDATES 2020: Magsafe naar USB-C adapter

Je kan ook deze verloopstekker gebruiken: dat is de echte Magsafe, als adapter naar USB-C (15,-). Dus dan kan je de oude Magsafe oplader gebruiken op je nieuwe USB-C MacBook:

USB-C adapter voor de oude Magsafe opladers. Er is een Magsafe 1 versie, en een Magsafe 2 versie: die zijn niet uitwisselbaar.

Omgekeerd kan ook: je nieuwe USB-C oplader op een oude MacBook, met deze Magsafe naar USB-C kabel (13,-) (Tijdens het updaten van deze blog werd de shop alweer verwijderd, blijkbaar mag het niet van Apple, probeer anders deze). Er is een Magsafe 1 en een Magsafe 2 versie, die zijn niet uitwisselbaar.

De oplader die je gebruikt moet krachtig genoeg zijn (61 tot 87 Watt), maar theoretisch kan het zelfs met een 65W powerbank zoals deze Baseus van 30Ah 65W.

De oplader moet wel krachtig genoeg zijn (61-87 W). Er is een Magsafe 1 of 2 versie

USB-C oplader doormeten
Ik meet die USB-C opladers door met Coconut Battery (gratis app) en met metertjes zoals deze USB-C-meter. En er zijn ook uitgebreide meetapparaten. Helaas kan je nog steeds niet uitlezen wat voor USB-C kabel je precies hebt. Er zijn veel soorten USB-C-kabels: qua data heb je langzame kabels (400Kbs), snelle (SS+ heet dat, en dat is 10Gbs, oftewel 4K, oftewel gen2, nauwelijks verkrijgbaar) en supersnelle (Thunderbolt 3: 40Gbs, al helemaal nergens voordelig verkrijgbaar). USB 4.0 komt er ook aan, dat is vergelijkbaar – en compatibel – met Thunderbolt. Zie deze blog over al die verschillende USB-C standaarden.

Er is ook een verschil in stroomsterkte: 60W is normaal, maar er zijn ook snoeren waar 100W doorheen kan. Allemaal nog erg onduidelijk. Maar voor opladen en stroom maakt het niet uit: want door elke USB-C kabel kan 60 Watt.

Niet gesponsord! Maar wel met “affiliate links” zodat deze blog misschien nog wat oplevert  en in leven kan blijven. Dank u!

9 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Kan ik met een oplader van 65watt van Baseus gekocht voor mijn iPad ook mijn iPhone opladen? Kan dat kwaad kan de iPhone dan stuk gaan? Of is die technologie zo goed dat dat geregeld wordt?

 2. Dag Aartjan
  Heb je al de Gan lader van Baseus getest?
  Een 65W snel lader met Gallium nitride lees ik.
  De lader is hierdoor kleiner…

  Ik volg graag al je artikels!! Zeer interessant.
  bedankt,
  Leen

 3. Tip voor Windows gebruikers: als je een oplader komt met minder dan 65W, krijg je van Windows een melding met “laptop is charging slowly” met een geel uitroepteken. Zeer vervelend; de enige manier om hier onderuit te komen is een lader van minimaal 65W kopen, zoals die van Baseus.

 4. Ik heb er nu twee van WOTOBE’s gehad deze in het artikel hierboven en een compacte versie met 1 USB-C en twee USB-A beide begaven het binnen 3 maanden.

  1. Tjee dat is wel slecht. Bij mij doen ze het nog goed, na een klein jaar, afgezien dat ze zoals gezegd nogal heet worden.
   Op dit moment is het vooral deze die veel verkocht wordt, alhoewel dat ook niet alles zegt.

 5. Mooi artikel. Mijn vrouw heeft een MS Surface Go. Kan laden met zo’n aparte magneet Surface lader, maar ook met een USB-c lader van voldoende capaciteit. PD idd. Heb een Belkin lader gekocht. Werkt goed, maar duur. Heb op dit blog al betere én goedkopere laders gezien.
  Zou dit iets zijn? Kan ik ook mijn Sony ZX2 draadloos mee laden (-:
  http://s.click.aliexpress.com/e/bR9omUay

Geef een reactie