Dual port oplader met USB + USB-C

Een Dual Port oplader met zowel USB als USB-C is handig, want dan kan je met die ene oplader van alles opladen: oude USB-dingen en nieuwe USB-C. Het moet dan wel meteen een snellader zijn, met PD en QC 3.0 erop, en het liefst ook minstens 30Watt. Dan werkt het met laptops, alle powerbanks, telefoons, tablets, koptelefoons, headsets – en nog veel meer. Alles wordt toch USB-C, straks. 

Bijvoorbeeld deze Powstro voor 9 euro. Goed ding, maar hij wordt wel snel heet als je er een MacBook Air mee oplaadt. Ik zou daarom toch maar een krachtigere nemen, of een duurdere, zie verderop.

Ik heb deze Powstro getest en doorgemeten. Hij laadt een USB-C MacBook precies zo op als de officiële Apple lader, met 22W. Dat kun je zien in Coconut battery, na een paar minuten. Maar hij wordt wel snel erg heet. Dat is niet zo’n goed teken. Een laptop en een iPhone TEGELIJK opladen kan uiteraard ook niet. Maar dat kunnen die andere ook niet.
usb c oplader

Die hieronder heb ik nog niet getest, maar deze heeft waarschijnlijk een betere kwaliteit dan de Powstro hierboven. Deze is nieuwer, krachtiger en ook iets duurder, met een extra hitte-beveiliging. Bij deze kan je ook zelf de kabel kiezen (die je er ook weer gratis bij krijgt): eentje naar Lightning – voor je iPhone – of juist naar USB-C:

KEYSION 2 Ports 36W USB-C Snellader met PD en QC 3.0 (15,-) inclusief kabel: KEYSION 2 Ports 36W USB-C PD snellader QC 3.0 (15,-):

Of deze van het bekende en populaire kwaliteitsmerk ROCK: 31W USB-C + USB snellader met een USB-C > Lightning kabel (14,-)

USB-C oplader met USB + USB-C + Lightning kabel + 31W

Maar uiteindelijk wil je er waarschijnlijk een oplader met een nog hoger vermogen, en nog meer USB-poorten. Die kan dan ook een MacBook Pro opladen, of andere apparaten die tot 60 Watt nodig hebben. En met zo’n ding kan je zelfs drie telefoons tegelijk opladen! Bijvoorbeeld deze WOTOBE 61W oplader met 1xUSB-C + 3x USB + kabel (23,-)
REVIEW: In 14 dagen bezorgd. Alles werkt zoals geadverteerd. Erg handig, want je hebt zo maar 1 oplader nodig. MacBook Pro laadt prima op, MacBook Air ook. Hij wordt helaas wel behoorlijk heet, veel heter dan de Apple oplader. EU-stekker zit er bij, die kan je erop klikken. Het lange snoer werkt ook prima. De groene USB is 5V 2A, de oranje is 1A, en dat is ook handig want sommige apparaten mogen geen 2A.

61W USB-C oplader gratis kabel en 3x USB
USB-C oplader met 61W. Ook verkrijgbaar met Nederlandse EU-stekker. Met 3x USB + 1x USB-C en gratis 2 meter lange USB-C kabel.

60W oplader USB-C + 3 x USB MacBook Pro MacBook Air
60W oplader USB-C + 3 x USB MacBook Pro MacBook Air

in 14 dagen bezorgd, werkt prima, handig, maar wordt wel behoorlijk heet

Als je weer MagSafe terugwil, op je nieuwe MacBook, dan is er deze magnetische adapter. Het werkt echt! Maar het magneetje is best wel slap, voor aan een laptop dan. Voor telefoons wel handig, want dan heb je meteen een Dust Plug. Die heb je sowieso nodig, als die niet op je telefoon-hoesje zit.

En als je draadloos wil opladen met Qi, dan hang je gewoon zo’n goedkope Qi-oplaadmatje van een paar euro aan deze opladers. Of zo’n Qi lader die tegelijk ook een standaardje is voor 7 €. Of deze (13,-) vergelijkbare die mooier is:

draadloze qi lader standaard rechtop

USB-C oplader doormeten

Ik meet die USB-C opladers door met Coconut Battery (gratis app) en met metertjes zoals deze USB-C-meter. En er zijn ook uitgebreide meetapparaten. Helaas kan je nog steeds niet uitlezen wat voor USB-C kabel je precies hebt. Er zijn veel soorten USB-C-kabels: qua data heb je langzame kabels (400Kbs), snelle (SS+ heet dat, en dat is 10Gbs, oftewel 4K, oftewel gen2, nauwelijks verkrijgbaar) en supersnelle (Thunderbolt 3: 40Gbs, al helemaal nergens voordelig verkrijgbaar). USB 4.0 komt er ook aan, dat is vergelijkbaar – en compatibel – met Thunderbolt.

Er is ook een verschil in stroomsterkte: 60W is normaal, maar er zijn ook snoeren waar 100W doorheen kan. Allemaal nog erg onduidelijk.

Maar voor opladen en stroom maakt het niet uit: want door elke USB-C kabel kan 60 Watt.

Zie ook de blog over goede goedkope iPhone snoertjes.

En zie ook de blog over USB-C kabels, hubs en adapters.

Niet gesponsord! Maar wel met “affiliate links” zodat deze blog misschien nog wat oplevert  en in leven kan blijven. Dank u!

2 Reacties

  1. Mooi artikel. Mijn vrouw heeft een MS Surface Go. Kan laden met zo’n aparte magneet Surface lader, maar ook met een USB-c lader van voldoende capaciteit. PD idd. Heb een Belkin lader gekocht. Werkt goed, maar duur. Heb op dit blog al betere én goedkopere laders gezien.
    Zou dit iets zijn? Kan ik ook mijn Sony ZX2 draadloos mee laden (-:
    http://s.click.aliexpress.com/e/bR9omUay

Geef een reactie