Mobiele airco op USB?

mobiele airco USB

Ik keek laatst een keertje TV, weet je wel, zo’n scherm waar ze vroeger altijd voor zaten, en ja hoor: er was nog steeds Tel Sell reclame! Nu probeerden ze weer een of andere mini Mobiele Airco te verkopen, op USB: de Arctic Air of zoiets. Ik had er bijna twee gekocht. Leek mij top. Maar ze staan natuurlijk ook goedkoop op AliExpress.

Hier dus bijvoorbeeld voor 19,-. Ik zag er laatst een bij mijn afhaaltent, en heb ‘m daar eens uitgebreid bekeken en getest. Hij werkt echt, en doet het prima. Ongeveer zoals je van zo’n klein dingetje kan verwachten. Een beetje zoals de Airco luchtroosters in de auto. Er komt dus echt koude lucht uit. Op warme zomerdagen zeer welkom! Maakt ook bijna geen geluid. De ventilator/fan kan in drie standen. Je moet het water-reservoir regelmatig bijvullen. Maar het water moet wel koud zijn! Anders werkt het niet verkoelend. De stroom komt via USB, met je gewone telefoon-oplader bijvoorbeeld. Geinig dingetje! Natuurlijk niet genoeg voor een grote kamer, maar toch echt verkoelender dan een kleine ventilator van hetzelfde formaat. En je kan er natuurlijk meerdere neerzetten.

Zo’n mobiele airco is ook hier te koop. Klik alle plaatjes om te bestellen.

Arctic Air Draagbare Aircooler - Mini Airco en Air Conditioner mobiele airco mini USB goedkoop Arctic Air

Of hier, deze mobiele airco, die ziet er iets anders uit maar werkt hetzelfde en kost ook maar iets van 20,-:

mobiele airco USB mini air conditioner USB mini air conditioner

Kan je niet wachten, wil je’m zo snel mogelijk in huis? De Arctic Air Draagbare Aircooler en Air Conditioner staat hier ook op BOL.com – stukje duurder, dat wel.

Ventilator met koude of bevroren fles

Je kan ook een gewone ventilator gebruiken, waar je dan koude flessen water voor zet. Of die fles water eerst laten bevriezen. Werkt ook, met ongeveer hetzelfde principe als die dingen hierboven: lucht langs koud water blazen. Een kleine USB-fan werkt dan ook al redelijk, zoals deze leuke USB fan hieronder voor 4 euro met ingebouwde accu:

usb fan ventilator batterij

Of doe deze iets grotere ventilator hieronder, ook op USB. Voor 3 euro. En daar dus een koude fles water voor. Deze fan kan direct in je laptop, of je doet ‘m aan een goede dikke powerbank want hier zit geen ingebouwde accu in.

fan ventilator USB

Een échte Portable Airco van 1000 Watt

Een echte airco van zo’n 1000W werkt natuurlijk honderd keer beter (letterlijk dus). Dat kan ook klein en portable, ter grootte van een magnetron. Die moet wel op 220V. Kost rond de 250,- hier op AliExpress. Je hebt kans op wat extra import-kosten want het is boven de 25 euro:

950W portable air conditioner

Een tussenmaatje kan ook. Rond de 70 Watt voor iets van 60 euro. Deze dus. Dat lijkt qua techniek op die kleintjes van hierboven, maar dan 5 keer zo groot, en 5 keer zo krachtig. Met optionele afstandsbediening:

mobiele airco 65W

Zie ook de blog over zonneladers, want via een klein zonnepaneel heb je al stroom genoeg voor die kleintjes bovenaan. En de blog over draagbare zonneladers. En de blog over de handleiding hoe je zelf een DIY zonnelader-set goedkoop kan maken.

En natuurlijk ook de blog over de beste powerbanks, want dan ben je al helemaal mobiel, en kun je de hele kleine mini airco overal gebruiken, zelfs daar waar je geen stroom hebt.

3 Reacties

  1. Nou ik heb zo’n artic – in gebruik gehad. Het was voldoende om je handen te koelen maar daarmee heb je ook alles meegezegd. Je gezicht koelen, 5 cm van de ventilatieroosters en nadat het water op kamer temperatuur is gekomen heb je zomaar en voor niets een warme luchtstroom… kortom ik heb deze Artic bij de kringloop neer gezet. Ma

    1. Ik heb ook een soortgelijk systeem en het functioneert niet echt. Het is dan ook absoluut geen airco, maar een ventilator waar je water in kunt doen en het water verdampt. Het zal dichtbij enige verkoeling geven, maar het verlaagt bijvoorbeeld niet de temperatuur in de ruimte waar hij staat. Hij verkoelt nog iets beter als je er gekoeld water of ijsblokjes in doet. Verwacht niet te veel van dit product, ik zou het niet weer kopen. Een staande ventilator doet het beter.

Geef een reactie