Mobiele airco op USB?

mobiele aurco usb luchtkoeler

– Update: 7 september 2021 –

Een mini Mobiele Airco op USB zag je vorig jaar overal. Maar dat is geen ECHTE airco. Het is een luchtkoeler. Tevens luchtbevochtiger. Het werkt best wel, hoor… hier allerlei verschillende luchtkoelers en airco’s, van klein tot groot.

Zo’n luchtkoeler op USB staat ook op AliExpress, bijvoorbeeld voor 19,-. Ik heb ‘m eens uitgebreid bekeken en getest. Hij werkt echt, en doet het prima. Ongeveer zoals je van zo’n klein dingetje kan verwachten. Er komt dus echt wel koude lucht uit. En het maakt bijna geen geluid. De ventilator kan in drie standen. Maar je moet het water-reservoir wel regelmatig bijvullen. En het water moet wel koud zijn! Anders werkt het niet. Dus je hebt wel een koelkast nodig. De stroom van de fan komt via USB, met je gewone telefoon-oplader bijvoorbeeld. Geinig dingetje! Natuurlijk niet genoeg voor een grote kamer, maar toch echt wel verkoelender dan een kleine ventilator van hetzelfde formaat.

Arctic Air Draagbare Aircooler - Mini Airco en Air Conditioner

mobiele airco USB mini air conditioner

De simpelste en beste manier om het binnen koel te houden is een zonwering. Dus aan de buitenkant van je raam een “zonneklep”, een zonnescherm.

Hier weer een paar nieuwe mogelijkheden:

UPDATES in 2021

  1. 2021 New USB Mini Air Conditioner Air Cooler Fan kan ook uit EU
  2. Portable Air Cooler Fan Mini Mobile Air Conditioner
  3. Cooling—Tools USB Desktop Mini
  4. Het nieuwere mooiere model, zie hieronder: Mini Portable Air Cooler
  5. Of deze: 2021 Mini Portable Air Cooler Humidifier

Er is nu ook deze Luchtbevochtiger op USB, waar zo’n mist uitkomt zoals je in de supermarkt bij het fruit ook ziet.

In Nederland op BOL.com, veel grotere

Die Arctic Air Draagbare Aircooler staat hier ook op BOL.com. Er staat keurig bij: “geen airco, maar luchtkoeler”. Zo’n luchtkoeler kan ook veel groter, en wel twintig keer krachtiger. Niet op USB, maar op 220V. Voor 115 euro op BOL.com. Deze dus. Met 8 liter water-reservoir. En deze kan ook verwarmen. Dus ook handig in de winter:

Beste grote ventilator

Een goede grote ventilator kan ook, dat scheelt behoorlijk in een warme kamer. Zoals deze Cecotec Torenventilator (70,-). Getest en zeer goed bevonden, de stilste en de beste, snel geleverd op BOL.com:

Ventilator met koude of bevroren fles

Je kan ook een gewone ventilator gebruiken, waar je dan koude flessen water voor zet. Of die fles water eerst laten bevriezen. Werkt ook, met ongeveer hetzelfde principe als die dingen hierboven: lucht langs koud water blazen. Een kleine USB-fan werkt zo ook al redelijk, zoals deze USB fan met oplaadbare accu voor 4 euro:

usb fan ventilator batterij

Of doe deze grotere ventilator hieronder, ook op USB. En daar dus twee of drie koude flessen water voor, of zelfs bevroren. Deze fan kan direct in je laptop, of je doet ‘m aan een goede dikke powerbank, want in deze ventilator zit geen accu.

SMARTDEVIL USB Desk Fan Small Personal Desktop Table Fan with Strong Wind Quiet Operation Portable Mini Fan for Office Bedroom

SMARTDEVIL Portable Cooling USB Desktop Fan 3 Speed Personal with 360 Rotation Adjustable Angle for Office Household Traveling

UPDATES – grotere ventilator met ingebouwde accu:

10000mAh 8-Inch oplaadbare ventilator met clip

Of deze kleine, die je om je nek kan hangen. Je kan ‘m ook op tafel zetten. Inclusief oplaadbare batterij. Net als deze Mini USB oplaadbare nek-ventilator.

Of zo’n kleine ventilator die in een powerbank kan. Buigbaar, handig, klein. In allerlei kleuren voor iets van 2,-. Kan je ook in je telefoonlader doen. Dit is nu de populairste op AliExpress:

Een échte Portable Airco van 1000 Watt

Een echte mobiele airco van zo’n 1000W werkt natuurlijk honderd keer beter (letterlijk dus). Dat kan ook klein en verrijdbaar. Die moet wel op 220V.  Hier gewoon in Nederland op BOL.com, deze Inventum 900W mobiele airco voor 389,-:

Of zo’n vergelijkbare mobiele airco van AEG, 1000W vermogen, ook op BOL.com.

Of Amazon’s choice: deze Clatronics echte airco voor 350,-, 1050W, met 9000 BTU koelvermogen voor grote ruimtes. Op Amazon.NL dus.

Deze blog is niet gesponsord.

5 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Nou ik heb zo’n artic – in gebruik gehad. Het was voldoende om je handen te koelen maar daarmee heb je ook alles meegezegd. Je gezicht koelen, 5 cm van de ventilatieroosters en nadat het water op kamer temperatuur is gekomen heb je zomaar en voor niets een warme luchtstroom… kortom ik heb deze Artic bij de kringloop neer gezet. Ma

    1. Ik heb ook een soortgelijk systeem en het functioneert niet echt. Het is dan ook absoluut geen airco, maar een ventilator waar je water in kunt doen en het water verdampt. Het zal dichtbij enige verkoeling geven, maar het verlaagt bijvoorbeeld niet de temperatuur in de ruimte waar hij staat. Hij verkoelt nog iets beter als je er gekoeld water of ijsblokjes in doet. Verwacht niet te veel van dit product, ik zou het niet weer kopen. Een staande ventilator doet het beter.

Geef een reactie