Ear hooks: maak je oordopjes draadloos zonder nekkabel

Bluetooth oorhaken

Een ideale oplossing om je favoriete oordopjes draadloos te maken is een Bluetooth kabel. Tenminste, als je oordopjes een afneembare kabel hebben. Die is 2-pin (0,78mm of 0,75mm) of MMCX. Maar nu kan dat ook ZONDER nekkabel, met deze TRN Bluetooth oorhaakjes. Je klikt je favoriete oordopjes erop, zoals de TRN V80, de TFZ Series 2 of de KZ SZ10. En je haakt ze achter je oren. Met Bluetooth 5.0, goede batterij (6 uur!), microfoons, bediening-knoppen en topkwaliteit geluid. Hier te koop voor 25,-.

In drie versies: MMCX of 2-pins in 0,78 of 0,75mm. Ik heb dit nog niet getest, maar dit lijkt mij toch wel groot nieuws, omdat iedereen draadloze oortjes wil (of moet) vanwege het ontbreken van de mini-jack op iPhones. Ik vind bedraad altijd beter klinken, maar met deze Bluetooh oorhaakjes kan je ze dus ook nog bedraad gebruiken, of juist draadloos. Wat jou het beste uitkomt…

De batterijduur is nogal belangrijk. En omdat hier veel meer ruimte is voor een grotere batterij lijkt mij dit een topper: 6 uur!

Ik weet niet eens hoe dit gaat heten: draadloze oorhaakjes? Gehoorapparaatoorhaken?
Draadloze kabel ZONDER draad?
Nou ja, Bluetooth Ear Hooks dan maar.

Maar is het nou Apt-X, AAC, LDAC of gewoon SBC? Ik gok SBC. Anders had het er wel bij gestaan. Zie ook het artikel over Bluetooth kwaliteit.

6 Reacties

  1. Ideaal om je oortjes draadloos te maken Ik heb de trn v80 (bevallen me trouwens prima) maar welke versie zou ik moeten kopen? De 0,75 mm of de 0,78 mm versie

    1. Tja, volgens comments onder de TRN V80: “je hebt een 0.78 nodig en het klopt dat de specificaties 0.75 zegt, maar die zitten te los, met als gevolg storing.”

    2. Neem gerust de 0.78 versie. Voor mijn TRN V80 heb ik de TRN BT10 bluetooth (v4.2) kabel met 0.78 pin aangeschaft. Deze kabel past perfect op de oortjes en klinkt prima. Groot nadeel van deze BT10 is dat de batterij maar zo’n 1,5 uur mee gaat.
      Er is ook nog de TRN BT3 kabel (met bluetooth v4.1) die erg veel op de BT10 lijkt. Heeft iemand hier ervaring met deze BT3 wat betreft de batterijduur?

Geef een reactie