Philips SHP9500 nu goedkoop

Philips koptelefoon open review

– Update: 1 juli 2024 –

De Philips SHP9500 koptelefoon is een aanrader. Schitterende geluidskwaliteit, superlicht, open en nu ook voor een lage prijs. Nauwelijks in Nederland verkrijgbaar, maar hij staat nu hier op ALiExpress voor €68.

Het is qua geluidstechniek vrijwel dezelfde hoofdtelefoon als de Fidelio X1 die ik hier vijf jaar geleden heb gereviewed. Die kostte toen 300 euro (maar staat nu op Amazon.nl voor €129). Het was het topmodel van Philips, die toen ook overal hele goede reviews kreeg. Met grote 50 mm neodymium drivers. Destijds had ik maar een paar nadelen: hij was vooral te zwaar. Dat is bij deze opgelost, want de SHP9500 is juist superlicht. Verder had ik nog een paar aanbevelingen aan de Philips-designerts: de grote dikke jack-kabel zou ook wel wat dunner kunnen, en je mist mini-jack. En die earpads liever van iets beter materiaal. Daar hebben ze naar geluisterd!

De geluidskwaliteit is voortreffelijk, en al helemaal voor deze prijs. Hij zit dus normaliter in de prijsklasse van 300 euro, en daar was het al een topper. Kun je nagaan. Dat zit ‘m vooral in de grote driver en in het open systeem: Open Over The Ear. Uiteindelijk is dat toch het mooiste bij een koptelefoon, het geluid is dan letterlijk heel open en ruimtelijk. Heerlijk. Alhoewel de mensen om je heen je muziek dan wel kunnen horen. Actieve Noise Cancelling zit er ook niet op, want dat kan ook nooit goed werken op een OPEN type.

Een aanrader dus als het je om voordelige geluidskwaliteit gaat. Je kan ‘m ook draadloos maken, bijvoorbeeld met de Shanling M0 (100,-). Een topkwaliteit mini-player die je met een kort kabeltje aan deze Philips kan bevestigen, en/of aan je kleding. Zoiets kan ook goedkoop, met zo’n Bluetooth clip van 8 euro. Zie onderaan.

De afneembare kabel is dunner en nog steeds drie meter, maar er zit nu wel een verloopje naar grote jack bij. Opvouwbaar was nog beter geweest. En een kortere kabel met microfoon en snoerbediening ook. Nou ja, over vijf jaar dan maar weer, misschien? En je hebt voor 2 euro ook deze mini-jack kabel met microfoon + controls.

Philips SHP9500 hoofdtelefoon reviewPhilips SHP9500 koptelefoon review Philips SHP9500 hoofdtelefoon review Philips SHP9500 koptelefoon review

Elke hoofdtelefoon klinkt nog beter met een goede DAC.

Zie ook alle Koptelefoon reviews en de beste oordopjes

Omdat dit over de 25 euro is loop je een klein risico op wat extra importkosten, zie de blog over kopen in China. Philips, Neerlands trots! Alleen te koop in China. Moet niet gekker worden…

Maak ‘m “draadloos” voor 8 euro met zo’n Bluetooth clip. ECHT draadloos kan ook: die clip doe je dan met een kort kabeltje op je hoofdtelefoon. Deze clip heeft ook een microfoon, dus je kan er eventueel ook mee bellen. Nog niet getest.
Of doe zo’n kabeltje van 2 euro  met microfoon en controls, dan kan je er ook mee bellen, als je telefoon nog mini-jack heeft

Mijn beste hoofdtelefoon is voorlopig de Sennheiser HD660 dus die gebruik ik als referentie.

5 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Ik heb hem net binnen. Besteld via Ali. Binnen drie weken binnen. Geen import heffing. Het lijkt allemaal origineel Philips spul. Alleen geen luxe hoes of leren oorkussens. Maar goed, dat kan ook niet voor dat geld. Daardoor wel lekker licht . Wat een top apparaat. Helder open geluid. Niet die druk op je oren die je vaak hebt. Je hoort idd wel omgeving geluid nog. Dat heeft voor en nadelen :-). Onlangs de draadloze B&O in huis gehad. Die is terug gegaan. Veel te wollige brei. Dan maar met draad. En dat voor EUR 60. Ga nu die Shanling erbij bestellen. Dat zou wel eens de ideale set up kunnen zijn. Dank voor de tip Aart Jan!

  2. Allereerst: een superleuke site! Op ali zijn er al exemplaren van € 55.- Maar dat is bijna te mooi om waar te zijn. Zijn het geen neppers? Ik ben zelf best enthousiast over Grado (SR60-80), maar Philips heb ik nog niet.

  3. Als hoofdtelefoonfabrikant is Philips nogal onderschat. Ik vind ze geweldig. Al jaren gebruik ik dagelijks de Fidelio X2, de opvolger van de X1. Een werkelijk grandioos apparaat!! En daarvoor gebruikte ik de SBC HP890, een kolossaal apparaat met grootse kwaliteiten.
    Als ik u begrijp dan is hij (de X1) identiek aan de SHP9500. Dan kan ik uw aanbeveling alleen maar onderstrepen!!

Geef een reactie