Revonext QT5 review: goedkoopste topmodel

revonext QT5 review

– Update: 22 januari 2021 –

Hoe duurder hoe beter. Maar soms is goedkoop ook heel erg goed. Deze Revonext QT5 kost hier rond de 17 euro, en voor die prijs is dat de allerbeste in ear headset die er is. Met een verbazingwekkend goed en mooi geluid. In de TOP 50 met de beste goedkope oordopjes komt hij dan ook heel hoog. Als het veel duurder mag heb je nog wel betere – uiteraard. Maar deze is op alle vlakken gewoon erg goed. Hier mijn Revonext QT5 review.

Ten eerste de geluidskwaliteit. Hij heeft twee speakers per kant, een DD en een BA, en daardoor heeft hij zowel goede bassen als mooi hoog. Het middengebied is ook erg goed. Het is een heel prettig, natuurlijk en gebalanceerd geluid. Geen EQ nodig.

Maar ik ben uiteraard wel weer zo’n ultrakritische zeikerd dat ik toch nog wat EQ aanzet: als ik het lage middengebied ietsje versterk, dan wordt hij echt helemaal top, werkelijk schitterend. En ik haal er ook een fractie subhoog af, om iets van scherpte er af te halen. Dat werkt voor mij perfect, al is dat vrij persoonlijk. Het ultrahoog is weer wel goed, dat laat ik vrijwel zo staan. Hieronder mijn EQ setting:

Zoals gewoonlijk zijn de eartips mij te klein, alhoewel het maar weinig scheelt, en bíjna past. Ik doe er mijn Spinfit eartips op. Dat is ook al zeer persoonlijk, het moet perfect afdichten, anders kan het geluid nooit goed zijn. De pasvorm is verder heel goed, want ze zijn niet heel erg groot, en ze kunnen wat dieper in je oren. Heel goed dus.

Okee – topgeluid dus, zelfs zonder EQ, en zeker voor die prijs. Verder is de afneembare kabel ook uitstekend (2 pins 0.78), en zit er ook een top-microfoon op (als je die erbij kiest, voor 1 euro extra). Luister maar, hieronder. En er zit ook nog snoerbediening op! Dus 1 knopje, voor telefoon opnemen en Pauze. Dubbelklik is “next”.

De microfoon is dus ook top

Revonext QT5 review
De verpakking ziet er superluxe uit.
Revonext QT5
Ik vind het Steam Punk Design erg leuk en geslaagd

Revonext QT5 design steam punk in ear

Revonext QT5 review conclusie

Het is echt een QT! Oftewel een cutie. Een leuk dingetje. Met een “steam punk” design. Ik heb de goud-koperkleurige, en dan is de kabel ook prachtig in diezelfde kleur. Ziet er leuk en mooi uit. Als een sieraad.

 • conclusieRevonext QT5 – hier voor 17 euro: de goedkoopste van alle topmodellen met DD+BA en afneembaar snoer. Mooi “steam punk” design. Zweeds-Chinees. De allerbeste goedkope.
  Losse kabel TOP-MIC SUPER-BAS Helder TE GEK!
    BESTEL

Deze blog is niet gesponsord. Ik heb ‘m gewoon maar weer zelf gekocht.

11 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Beste Aartjan, ben super blij dat ik je site ontdekt heb! oortjes vinden die én goed passen én ook nog een goed geluid hebben voor een schappelijke prijs leek me tot nu een onmogelijke opgave. Ik heb op jouw aanbevelen deze revonext gekozen, maar wil er graag direct de spinfit eartips bij bestellen. Echter, er is keuze tussen 11 varianten, en ik vind nergens een aanduiding van de diameter van de revonext tubes. Ook is het wat gokken wat voor mij de ideale diameter moet zijn. hoe kan ik dat bepalen? niet met trial and error hoop ik ;-) Alvast dank!
  Gilles

   1. Ik heb verschillende aanbevolen buds en pods geprobeerd, deze zijn echt top! Ze zitten perfect, het draadje achter de oren zorgt ervoor dat het prettig op z’n plaats blijft, het geluid is vol en prettig in alle regionen als omschreven.
    Ik ga van draadloos terug naar draad door deze.
    Dank!

 2. De Revonext QT5 aangeschaft, geluid is inderdaad prima, maar microfoon kreeg ik meteen opmerkingen over van collega’s, Veel ruis.

 3. Ik heb interesse in deze Revonext of anders de NICEHCK DB3.
  Vraagje: zit dat draad over het oor heen wel prettig? Gaat dat niet irriteren bij bijv meer beweging, zoals sporten?

 4. Aartjan, ik heb de Yinyoo Revonext QT2 dankzij jou en is nog steeds mijn favoriet voor rock georiënteerde muziek. Is de QT 5 beter? Je plaats hem nl hoger?

Geef een reactie