Smartwatch: Apple Watch, Amazfit of een ander horloge?

beste goedkop smartwatch

– Update: 9 december 2023 –

Een goede goedkope smartwatch, kan dat? Want behalve de Apple Watch zijn er ook andere merken slimme horloges, zoals Amazfit. Of Garmin. En er zijn ook nog imitatie-Apple watches. Zoals een IWO 13. Is dat wat?

Veel mensen willen een Apple Watch. Of zoals dat eigenlijk heet: een Watch. Ja ja! Ik weet gewoon hoe je zo’n Apple-tekentje tikt! Knap hè? (werkt alleen op Apple devices overigens).

Die Watch is dus waanzinnig populair. Maar al die smart watches op AliExpress lijken op elkaar. Voor mij tenminste. Ik weet niet eens OF het namaak is. Hartslagmeter, bloeddrukmeter, zuurstof-meter, slaapanalyse, stappenteller, GPS. Kan dat allemaal? Werkt dat goed? Kan je er mee bellen? De bandjes wil ik graag zoals die van . De knoppen ook. De interface ook ongeveer. Denk ik.

Amazfit blijkt het beste merk (na  dan) voor smart watches en fitness horloges. Topkwaliteit is dat. Met overal goede reviews. Zeer populair.

Dan zijn er ook nog de  Watch klonen. Of, nou ja, het lijkt er op.

Deze COLMI P8 is de beste verkochte goedkope smartwatch op dit moment. Voor twee tientjes. COLMI P8 Fitness Tracker Blood Pressure Smartwatch:

beste goedkope smart watch colmi 8 review horloge

De beste goedkope smartwatch??

Huh wat, voor ZES euro??? Ja, zo’n fitness watch bandje. Met alles er-op-en-er-aan zogenaamd! Met hartslagmeter en alles. Van deze hieronder worden er tienduizenden verkocht: M6 Sports Fitness watch:

fitness watch goedkoop

Ik heb er ook eentje gekocht. Ik vertrouwde het niet helemaal, en dus heb ik de hartslag, bloeddruk, en zuurstofsaturatie van een kopje koffie gemeten: die was ongeveer hetzelfde als die van mijzelf… dus het slaat HE-LE-MAAL nergens op!

Zoiets heb je ook in goede kwaliteit voor 35 euro van A-merk Amazfit, het gerenommeerde, megagrote smartwatch-merk. Amazfit Band 5 Smart Bracelet Heart Rate Fitness Tracker Waterproof:

beste goedkope fitness tracker watch

Het model van Amazfit dat het meest in de buurt komen van de Watch Series 6 is de Bip S van rond de €50,-. Amazfit Bip S Smartwatch waterproof GPS:

smart horloge bip s review amazfit
Mooie BIPS hoor ;)

Of het wat duurdere topmodel, de Amazfit GTS, van rond de 120 euro:

Amazfit GTS Waterproof Swimming Smartwatch 14 Days Battery Music Control:

amazfit GTS smartwatch horloge

Andere topmodellen Smartwatches zijn er van Huawei, zoals de Huawei GT 2 Pro (225,-) of de veel goedkopere Huawei FIT voor € 75,-.

En van Haylou (gelieerd aan Xiaomi), zoals de Haylou Solar LS05 Smart Watch voor 28,-.

Maar als je toch meer richting Apple wil, kom je uiteindelijk uit op de IWO 13.

Wablief?

IWO 13 ja. Voor kenners schijnt dat he-le-maal je-van-het te zijn. Het neusje van de zalm. Op imitatie-watch-gebied dan…

Maar dan moet je dus ook nog eens op zoek naar de ECHTE iwo13, want er is ook een hoop namaak van deze imitatie. Nou ja zeg! Officiële echte namaak dus… moet niet gekker worden. Dus zoeken naar iwo 13, w56, original, 44mm, Series 6. Dat soort dingen. En dan maar gokken wat de echte goede originele namaak is…

Kan je toch maar beter een echte  kopen! Hier, op BOL.com.
(oeps… beetje duur?)

Uiteindelijk vond ik deze IWO 13 voor € 55,-. Misschien wel de enige echte namaak:

iwo 13 w56 original 44mm Series 6 Bluetooth Call Smartwatch for IOS & Android:

IWO 13 smartwatch

Ik heb ‘m maar gekocht. Ik kon het niet laten.

Zie de review.

De beste geteste smart watch in 2022: Garmin Body Battery

De Garmin smart watch heeft als enige horloge een Energiemeter: de Garmin Body Battery. Dan krijg je in een percentage te zien hoe het gesteld is met je energie. En zo kan je ook zien dat je ’s nachts niet altijd energie bijtankt bijvoorbeeld, of welke dingen jou veel energie kosten. Het schijnt erg goed te werken, en het is voornamelijk gebaseerd op HRV ofwel Heart Rate Variability. Oftewel hartcoherentie. Zo’n horloge kan dat namelijk 24/7 meten. De best geteste smart Watch met Body Battery is deze Garmin Venu voor 179,-. Als je ook nog GPS wil is er deze Garmin Venu 2S.

 

Laat maar weten in de comments welke smartwatch jullie hebben of aanraden, en waarom. Dank!

UPDATES: meters, horloge met GPS

Met GPS kan je je telefoon terugvinden, net als op je telefoon. Maar hoe dan precies? Is het gekoppeld aan je telefoon, of werkt het zelfstandig? Zonder telefoon kan het inderdaad ook: maar dan moet er wel een sim kaart in je horloge. Bijvoorbeeld met deze Smart GPS Wifi Location Student Kids Phone Watch Android 9.0 voor 25,-.

Of deze Gandley M6S smart watch GPS SIM Card smartwatch Tracker voor 30 euro.

Bij de updates hier ga ik ook kijken of de diverse meters op zo’n horloge wel goed werken. Bloeddrukmeters ga ik vergelijken met mijn eigen bloeddrukmeter. Een hartslagmeter zit ook al op mijn telefoon (met een app) en dat zit ook op elke bloeddrukmeter of oximeter. Zuurstofverzadiging vergelijk ik met een losse oximeter die ik op mijn vinger zet. En een thermometer kan ik vergelijken met deze voorhoofdsthermometer.

Deze blog is niet gesponsord. Er staan wel affiliate-links in. Maakt voor de prijs niet uit. Als je bestelt via de links verdien ik wat bij, en blijft de blog in leven. DANK U!!

10 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Leuk onderwerp. Ik kan je inmiddels uit eigen ervaring iets vertellen over de Greentiger A36E GPS 4G horloge voor kids vertellen. Eéntje doet het prima, maar laden gaat extreem traag. De ander laadt al niet meer op. De software is nogal ongepolijst. watch-faces waar hartslag op 0 staat omdat er geen sensor in zit. Nergens een batterij-pecentage te ontdekken, etc. locatie-bepaling gaat best redelijk, bellen heel goed. verstaanbaarheid aan beide kanten prima. De app voor locatiebepaling en ouderlijk toezicht is ook nogal apart. Eén grote reclame-machine die je voor een bedrag kunt afkopen. De servers schijnen regelmatig overbelast te zijn waardoor locatiebepaling niet lukt of lang duurt. Tot nu toe nog niet heel veel problemen mee gehad. Als vervanger heb ik nu deze (https://s.click.aliexpress.com/e/_9R7c8b) die je hierboven ook noemt, besteld. We gaan het meemaken. Zodra ik ‘m heb, kan ik je een update geven.

      1. Inmiddels ook de student watch binnen. Draait op Android 4.4.4. Werkt op zich redelijk. Goede batterijduur, niet waterbestendig. Touchscreen werkt iets minder goed dan de greentiger 4G. Heeft eigen tracking app zonder reclame ipv setracker met bergen reclame.

Geef een reactie