Smartwatch: Watch, Amazfit of een ander horloge?

beste goedkop smartwatch

– Update: 6 februari 2021 –

Een goede goedkope smartwatch, kan dat? Want behalve de Apple Watch zijn er ook andere merken slimme horloges, zoals Amazfit. En er zijn ook nog imitatie-Apple watches. Zoals een IWO 13. Is dat wat? Hands on reviews volgen hier nog.

De meeste mensen willen een Apple Watch. Of zoals dat eigenlijk heet: een Watch. Ja ja! Ik weet gewoon hoe je zo’n Apple-tekentje tikt! Knap hè? (werkt alleen op Apple devices overigens).

Die Watch is dus waanzinnig populair. Net als AirPods. Als het er maar precies zo uitziet, dan kan je er mee pronken. Ook al is het goedkope namaak. Alhoewel ik ook best wel goede 1:1 imitatie AirPods Pro heb gevonden. Met topgeluid, en alles werkt. Het kán dus wel goedkoop…

Al die smart watches op AliExpress lijken op elkaar. Voor mij tenminste. Ik weet niet eens OF het namaak is. Hartslagmeter, bloeddrukmeter, zuurstof-meter, slaapanalyse, stappenteller, GPS. Kan dat allemaal? Werkt dat goed? Kan je er mee bellen? De bandjes wil ik graag zoals die van . De knoppen ook. De interface ook ongeveer. Denk ik.

Amazfit blijkt het beste merk (na  dan) voor smart watches en fitness horloges. Topkwaliteit is dat. Met overal goede reviews. Zeer populair.

Dan zijn er ook nog de  Watch klonen. Of, nou ja, geen KLONEN dan, maar het lijkt er op. Ik weet niet eens zeker of het een kloon is. Lijkt allemaal zo op elkaar.

Deze COLMI P8 is verreweg de beste verkochte goedkope smartwatch op dit moment. Voor twee tientjes. COLMI P8 Fitness Tracker Blood Pressure Smartwatch:

beste goedkope smart watch colmi 8 review horloge

De beste goedkope smartwatch

Goedkoper kan natuurlijk niet. Of toch wel? Huh wat, voor ZES euro??? Ja, zo’n fitness watch bandje. Met alles er-op-en-er-aan! Met werkende hartslagmeter en alles. Van deze hieronder worden er tienduizenden verkocht. Het schijnt dus allemaal wel te kunnen, zelfs voor zes euro. M4 Sports Blood Pressure Heart Rate Monitor Waterproof Fitness watch:

fitness watch goedkoop

Diezelfde kleine heb je ook in topkwaliteit voor 35 euro van A-merk Amazfit, het gerenommeerde, megagrote smartwatch-merk. Amazfit Band 5 Smart Bracelet Heart Rate Fitness Tracker Waterproof:

beste goedkope fitness tracker watch

Het model van Amazfit dat het meest in de buurt komen van de Watch Series 6 is de Bip S van rond de €50,-. Amazfit Bip S Smartwatch waterproof GPS:

smart horloge bip s review amazfit

Of het wat duurdere topmodel, de Amazfit GTS, van rond de 120 euro:

Amazfit GTS Waterproof Swimming Smartwatch 14 Days Battery Music Control:

amazfit GTS smartwatch horloge

Andere topmodellen Smartwatches zijn er van Huawei, zoals de Huawei GT 2 Pro (225,-) of de veel goedkopere Huawei FIT voor € 75,-.

En van Haylou (gelieerd aan Xiaomi), zoals de Haylou Solar LS05 Smart Watch voor 28,-.

Maar als je toch meer richting Apple wil, kom je uiteindelijk uit op de IWO 13.

Wablief?

IWO 13 ja. Voor kenners schijnt dat he-le-maal je-van-het te zijn. Het neusje van de zalm. Op imitatie-watch-gebied dan…

Maar dan moet je dus ook nog eens op zoek naar de ECHTE iwo13, want er is ook een hoop namaak van deze imitatie. Nou ja zeg! Officiële echte namaak dus… moet niet gekker worden. Dus zoeken naar iwo 13, w56, original, 44mm, Series 6. Dat soort dingen. En dan maar gokken wat de echte goede originele namaak is…

Kan je toch maar beter een echte  kopen! Hier, op BOL.com.
(oeps… beetje duur?)

Uiteindelijk vond ik deze IWO 13 voor € 55,-. Misschien wel de enige echte namaak:

iwo 13 w56 original 44mm Series 6 Bluetooth Call Smartwatch for IOS & Android:

IWO 13 smartwatch

Ik heb ‘m maar gekocht. Ik kon het niet laten.

Zie de review.

Zo, nu heb ik trek in een .
Ook maar even een taartje bakken.
Of gebakken aardtjes. Met moes.

 

 

Laat maar weten in de comments welke smartwatch jullie hebben of aanraden, en waarom. Dank!

UPDATES: meters, horloge met GPS

Met GPS kan je je telefoon terugvinden, net als op je telefoon. Maar hoe dan precies? Is het gekoppeld aan je telefoon, of werkt het zelfstandig? Zonder telefoon kan het inderdaad ook: maar dan moet er wel een sim kaart in je horloge. Bijvoorbeeld met deze Smart GPS Wifi Location Student Kids Phone Watch Android 9.0 voor 25,-.

Of deze Gandley M6S smart watch GPS SIM Card smartwatch Tracker voor 30 euro.

Bij de updates hier ga ik ook kijken of de diverse meters op zo’n horloge wel goed werken. Bloeddrukmeters ga ik vergelijken met mijn eigen bloeddrukmeter. Een hartslagmeter zit ook al op mijn telefoon (met een app) en dat zit ook op elke bloeddrukmeter of oximeter. Zuurstofverzadiging vergelijk ik met een losse oximeter die ik op mijn vinger zet. En een thermometer kan ik vergelijken met deze voorhoofdsthermometer.

Deze blog is niet gesponsord. Er staan wel affiliate-links in. Maakt voor de prijs niet uit. Als je bestelt via de links verdien ik wat bij, en blijft de blog in leven. DANK U!!

10 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Net een Coros Pace 2 gekocht. Veel goede reviews gelezen en schappelijk prijs tov concurrentie.
  Pas paar dagen in gebruikt maar tot nu toe erg tevreden. En nog niet hoeven opladen.

 2. Leuk onderwerp. Ik kan je inmiddels uit eigen ervaring iets vertellen over de Greentiger A36E GPS 4G horloge voor kids vertellen. Eéntje doet het prima, maar laden gaat extreem traag. De ander laadt al niet meer op. De software is nogal ongepolijst. watch-faces waar hartslag op 0 staat omdat er geen sensor in zit. Nergens een batterij-pecentage te ontdekken, etc. locatie-bepaling gaat best redelijk, bellen heel goed. verstaanbaarheid aan beide kanten prima. De app voor locatiebepaling en ouderlijk toezicht is ook nogal apart. Eén grote reclame-machine die je voor een bedrag kunt afkopen. De servers schijnen regelmatig overbelast te zijn waardoor locatiebepaling niet lukt of lang duurt. Tot nu toe nog niet heel veel problemen mee gehad. Als vervanger heb ik nu deze (https://s.click.aliexpress.com/e/_9R7c8b) die je hierboven ook noemt, besteld. We gaan het meemaken. Zodra ik ‘m heb, kan ik je een update geven.

 3. De mifit 4 (en inmiddels ook 5) doen precies wat je wilt. Topkwaliteit voor minder dan twee tientjes.
  En een batterijduur van wel 3 weken.

  Echt top

   1. Inmiddels ook de student watch binnen. Draait op Android 4.4.4. Werkt op zich redelijk. Goede batterijduur, niet waterbestendig. Touchscreen werkt iets minder goed dan de greentiger 4G. Heeft eigen tracking app zonder reclame ipv setracker met bergen reclame.

Geef een reactie