Zonnepaneel met USB-C

– Update: 30 oktober 2021 –

Een zonnepaneel met USB-C is er dan nu ook, eindelijk. Dit draagbare vouwbare zonnepaneel is echt een gat in de markt, iedereen zat hier eigenlijk al jaren op te wachten.

UPDATE: zoals dit nieuwe USB-C zonnepaneel op Amazon.nl. Of deze nieuwe op AliExpress: 

ALLPOWERS 21W Vouwbaar zonnepaneel met accu 10000mAh  en USB-C

100W QC3.0 opvouwbaar zonnepaneel USB-C

100W QC3.0 Fast Charge Solar Panel Portable Foldable

Er komen steeds meer apparaten met USB-C, zoals laptops. Ideaal, want over de USB-C stekker loopt dan zowel de stroom als de data. Zo kun je dan zelfs een beeldscherm of tv direct op de USB-C van je laptop aansluiten.

En al die apparaten kun je dan direct ook opladen met elke USB-C lader of met een goede powerbank. Alle oude adapters en transformators kunnen dan vervallen, bij alle nieuwe apparaten! Dat is echt een revolutie.

De lader of powerbank moet het liefst dan wel een hoog vermogen hebben, zoals deze XTorm 45W powerbank met USB-C  (110,- bij Bol.com). Prijzig, maar dit is wel de enige op dit moment in Nederland. Ook met een grote capaciteit: 27Ah. Dat betekent dat je een laptop twee tot vier keer helemaal vol kan laden. Zie ook de blog over de beste powerbanks, met veel updates.

usb-c 45w powerbank high power laptop opladen draagbaar

Je kan dit soort powerbanks ook snel opladen met je USB-C laptop-lader, maar je kan ze ook opladen met elke andere gewone ouderwetse USB-lader (dat gaat dan wel langzamer). Zie de blog over de nieuwste Gallium Nitride USB-C opladers.

Maar nu kun je dus eindelijk zo’n powerbank ook opladen met een zonnepaneel! Op dit vouwbare en compacte draagbare zonnepaneel zit niet alleen USB en USB-C, maar ook een directe DC-uitgang. Ideaal, want dan werkt het met alle soorten apparatuur. Je hebt tussen zonnepaneel en USB-C powerbank dan ook geen regelpaneel meer nodig, want dat zit allemaal in de USB-C kabel.

Via de DC-uitgang kan je ook een gewone loodaccu opladen, zo een die in een auto zit. Je hebt dan een laadregelaar (5,-) tussen zonnepaneel en accu nodig:

zonnepaneel laadregelaar 12v 24V, 10 20 of 30A, met 2xUSB

Zie ook de blogs over de beste draagbare zonnelader, en verder de beste grotere zonneladers, de blog over USB-C en de blog over 12/24V in de toekomst.

2 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

Geef een reactie