3-in-1 Datakabel voor iPhone en Android in de auto

datakabel oplaadkabel 3-in-1 USB-C Lightning 8-pin micro USB

– Update: 18 oktober 2022 –

Bevrijdingsdag! Vandaag bevrijd ik mij van kabels. In mijn auto wordt er zowel iPhone als Android gebruikt, en daarom wilde ik daar een 3-in-1 datakabel. En dan niet met opzetstukjes, want je wil niet de hele tijd zitten pielen met stekkertjes.

En ook niet één kabel met een splitsing naar drie uiteindes. Want dan moet je nog steeds gaan zitten kijken hoe of die wel niet moet ; ) Ik heb me suf gezocht naar de ideale datakabel voor in de auto. Ik heb veel kabels getest, zie deze megatest beste iPhone-kabels. En dit artikel over USB-C-kabels. Maar deze 3-in-1 datakabel is nieuw en nog de enige in zijn soort.

Op deze kabel zitten de drie stekkertjes aan elkaar, zodat je ‘m vrijwel blindelings aan kan sluiten. En door het lampje aan één kant zie je ook meteen welke stekker (links of rechts) je moet hebben. Dus niet alleen in de auto de beste oplaadkabel, maar eigenlijk overal.

Het is behalve oplaadkabel ook een datakabel, dus CarPlay en Android Auto werken ook perfect. In de Lightning-stekker zit dus een werkende Apple chip. Nou, ik heb ‘m getest, en hij doet het, ook met de allernieuwste IOS. En de data is ook snel genoeg (er zijn namelijk ook langzame snoeren).

De kabel is van gewoven nylon, sterk en dik. En ik kan ‘m zelfs gebruiken om mijn MacBook op te laden. Er gaat dus behalve snelle data ook veel stroom doorheen. Ook belangrijk tegenwoordig, want USB-C is helaas geen standaard.

Verder zit er ook Micro-USB op. Dat wordt nog steeds door veel apparaten gebruikt. Dus dan hoef je die kabel ook nooit meer te zoeken – mocht je micro-usb nodig hebben.

En als het stekkertje niet goed past door je hoesje, dan neem je gewoon een ander hoesje. Of je knipt dat gaatje een beetje bij.

Tjee, Aartjan! Het is ONGELOFELIJK!

Maar, wat kost dat wel niet?!

Well, Jim, that’s the best part! Het is namelijk ook nog eens de goedkoopste! Ik kocht ‘m hier op AliExpress voor een paar euro. Hij is 1 meter lang, en dat vind ik prima, al heb ik ‘m liever korter. In goud of zwart/grijs. Er is ook een witte, maar die is blijkbaar uitverkocht.

Op BOL.com en Amazon.nl kon ik dit allemaal niet vinden. Het was even doorzoeken, maar de verlossende bevrijding kwam dan toch eindelijk, met deze kabel:

Beste oplaadkabel voor iPhone en Android in de auto

oplaadkabel datakabel Lightning USB-C micro usb

Beste 3-in-1 datakabel iPhone Android Auto carplay

Nou ja, okee, op BOL.com stond ook nog deze maar die is veel te lang (2 meter), en die geeft licht – dat vind ik lelijk, en die heeft zo te zien geen data. En die is ook nog eens zes keer zo duur…

UPDATE: Android Auto deed het na de update naar Android 12 niet meer. Mijn Xiaomi Poco kon niet meer verbinden. Van alle kabels was de enige die het nog deed deze van PZOZ (2,-):

Deze datakabel review was niet gesponsord. Er staan betaallinks in, om makkelijk te bestellen. FIJNE BEVRIJDINGSDAG! En tot de volgende…

7 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Voldoet helaas niet in de praktijk. het verloop je naar de iPhone is erg kort. Door het hoesje van de telefoon niet aan te sluiten. Op de Samsung past het goed maar verbinding wordt om de 10 seconden verbroken.

Geef een reactie