2-in-1 Kabel voor iPhone CarPlay en Android Auto

2-in1 kabel USB-C Lightning CarPlay Android Auto

– Update: 10 juni 2024 –

Bevrijdingsdag! Vandaag bevrijd ik mij van kabels. In mijn auto wordt er zowel iPhone CarPlay als Android Auto gebruikt, en daarom wilde ik daar een 2-in-1 datakabel. En dan niet met opzetstukjes, want je wil niet de hele tijd zitten pielen met stekkertjes.

Ik heb me suf gezocht naar de ideale datakabel voor in de auto. Ik heb veel kabels getest, zie deze megatest beste iPhone-kabels. En dit artikel over USB-C-kabels. Maar deze nieuwe datakabels zijn heel handig.

NIEUWE LINKS

Deze Essager 2-in-2 kabel doet het ook perfect en is handig. Getest met iPhone en Android.

Op deze kabel zitten drie stekkertjes, zodat je ‘m met alles kan gebruiken. Dus niet alleen in de auto de beste oplaadkabel, maar eigenlijk overal.

Het is behalve oplaadkabel ook een datakabel, dus CarPlay en Android Auto werken ook perfect. In de Lightning-stekker zit dus een werkende Apple chip. Ik heb ‘m getest, en hij doet het, ook met de allernieuwste IOS. En de data is ook snel genoeg (er zijn namelijk ook langzame snoeren).

De kabel is van gewoven nylon. En ik kan ‘m zelfs gebruiken om mijn MacBook op te laden. Er gaat dus behalve snelle data ook veel stroom doorheen. Verder zit er ook Micro-USB op. Dat wordt soms ook nog door apparaten gebruikt. Dus dan hoef je die kabel ook nooit meer te zoeken.

En als het stekkertje niet goed past door je hoesje, dan neem je gewoon een ander hoesje. Of je knipt dat gaatje een beetje bij.

Tjee, Aartjan! Het is ONGELOFELIJK!

Maar, wat kost dat wel niet?!

Well, Jim, that’s the best part! Het is namelijk ook nog eens de goedkoopste! Ik kocht ‘m hier op AliExpress voor een paar euro.

UPDATE: USB-C naar USB-C + Lightning

Alles wordt USB-C. Dus dan wordt het deze 2-in-1 kabel voor iPhone & Android:

Op BOL.com en Amazon.nl kon ik dit allemaal niet vinden. Het was even doorzoeken, maar de verlossende bevrijding kwam dan toch eindelijk, met die hierboven, of deze 3-in-1 met Micro-USB hieronder:

Beste oplaadkabel voor iPhone en Android in de auto

UPDATE: of deze allernieuwste 2-in-1 kabel, met USB-C en Lightning:

Nou ja, okee, op BOL.com stond ook nog deze maar die is veel te lang (2 meter), en die geeft licht – dat vind ik lelijk, en die heeft zo te zien geen data. En die is ook nog eens zes keer zo duur…

UPDATE: Android Auto deed het na de update naar Android 12 niet meer. Mijn Xiaomi Poco kon niet meer verbinden. Van alle kabels was de enige die het nog deed deze van PZOZ (2,-):


En de nieuwe Essager 2-in-2 kabel doet het nu ook perfect. Ook getest met iPhone en Android.

Deze datakabel review was niet gesponsord. Er staan betaallinks in, om makkelijk te bestellen. FIJNE BEVRIJDINGSDAG! En tot de volgende…

9 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Voldoet helaas niet in de praktijk. het verloop je naar de iPhone is erg kort. Door het hoesje van de telefoon niet aan te sluiten. Op de Samsung past het goed maar verbinding wordt om de 10 seconden verbroken.

          1. Hoi Aart, ik kan de link niet vinden helaas. Ik zoek hetzelfde kabeltjes maar dan USB-C naar lightning en USB-C om te gebruiken voor Carplay en Android Auto. De aansluiting in de auto is dan ook Usb-c

Geef een reactie