Anti stress fidget toy: mijn kleine grote vriend

beste anti stress fidget toy

– Update: 9 december 2023 –

We ervaren steeds meer stress. Er is steeds meer ADHD, ADD, ODD, PDD/nos en aanverwanten. Ik ben zelf gediagnosticeerd met STRS/kip. Ik ging op zoek naar de beste anti stress fidget toy. Het is mijn grootste vriend geworden. Ik hou van hem/hun. Ik kan niet meer zonder.

Ik heb ook wel eens een stressbal gehad. Zo’n zacht plastic ding waar je de hele tijd in kon knijpen. En ook zo’n grote knop waar je dan keihard op kon slaan. Maar het werd niks; we zijn weer uit elkaar gegaan. Mijn hond gaf ik altijd iets om te bijten, want honden kunnen stress van zich afknagen.

Maar mensen ook. Je kent het wel: aan een potlood knagen, of aan een balpen of aansteker friemelen, aan een ring, aan je haar of je nagels. Dat gefrunnik geeft een soort rust. Het leidt af van stress. Het is een soort fijn-motorische tactiele bevrediging. Het werkt, maar het geeft soms ook lawaai, of je beschadigt iets – of ze denken dat je een rare zenuwpees bent.

Er zijn fidget spinners: dat zijn een soort tolletjes. Je hebt fidget ringen met bewegende dingen erin. Je hebt stressballen waar je in kan knijpen. En je hebt bijtringen en bijtkettingen. Ja, echt! Voor de broodnodige orale bevrediging, in plaats van eten of roken. Ga ik ook nog eens proberen.

Maar de beste nieuwe leek mij deze kubus. Klein dingetje, van een paar centimeter. Het bleek een verrassend leuke Thing-A-Ma-Bob. En het werkt echt tegen stress – bij mij tenminste:

beste anti stress fidget toy

Staat op BOL.com, of ook hier op AliExpress.

Ik ging verder op zoek naar de beste anti stress fidget toy. En zo kwam ik op deze hier. Dat is inmiddels mijn grootste vriend. Ik hou van hem/hun. Wij zijn onafscheidelijk:

beste anti stress fidget toy

Hun is mooi, hun ligt heerlijk in de hand. Licht en klein. Hun kan altijd mee. Hun kan van alles. Hun heeft een echte joystick controller. Met drukknop, precies goed. Hun maakt mooie leuke geluidjes, heel rustgevend. Maar hun kan ook heel stil zijn. Er zitten allerlei knoppen op, allemaal anders. Met of zonder klik. Er zit ergens een ruw stukje. En een soepel ronddraaiend wieltje, met een nauwelijks voelbaar piefje. Hun heeft allerlei klik-draai-dingen. En een lichtschakelaar. En zo’n veer die keihard terugspringt. Hun kan heel subtiel zijn – of juist keihard.

Kortom, voor mij is dit de ideale fidget toy. Doet precies wat het belooft: het geeft je rust, leidt je af van stress. Het geeft een soort micro-genot. Je kan je beter concentreren, het bevredigt een of andere tactiele tastzin. Het werkt ongeveer zoals een botje bij een hond werkt.

Hij staat ook hier op AliExpress.

En daar staat ook een grotere met nog meer fucnties zoals draaiende fidget spinner:

fidget spinner

Onderzoek zal straks aantonen dat het echt werkt. Onder andere bij ADHD. En bij een STRS/kip zoals ik.

Dit artikel is niet gesponsord.

Fidget spinners, lichtgevend
Mooie fidget ring voor een paar euro
Fidget ring voor een paar euro
stressbal knijpbal
Stressbal ofwel knijpbal
bijtketting bijtring
Bijtketting of bijtring

12 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Stress is een maatschappelijk probleem geen individueel probleem meer. Voorkomen is beter als genezen. En toch heb je soms baat bij dingen….. En kan dit een oplossing zijn. Ik wardeer je artikelen en ook het brede scala aan onderwerpen waar je over schrijft. Uit dit artikel kan ik opmaken dat je hier persoonlijk ook baat bij hebt en siert het je dat je dit ook deelt met jouw publiek. Maar ik wil toch zeggen wees zorgvuldig met wat je schrijft.

  Ik citeer:
  “We ervaren steeds meer stress. Er is steeds meer ADHD, ADD, ODD, PDD/nos en aanverwanten.Ik ben zelf gediagnosticeerd met STRS/kip. ”

  Procentueel gezien is dit ONJUIST. en door meer stress is er NIET meer ADHD….
  Ik adviseer Hou het maar bij de hoofdtelefoons en andere gadgets! Ga niet op de stoel zitten van medici… want dit citaat is geschreven op basis van onwetendheid en kan voor een bepaald publiek als kwetsend worden ervaren, daarnaast levert deze uitspraak ook geen verdere bijdrage aan het artikel.

  Je wilt niet ruilen met iemand die wel gediagnostiseerd is met een vorm binnen het autismespectrum want die personen die hebben het oprecht zwaar in de deze (huidige) maatschappij.

  Wilde dit toch even gezegt hebben. Verder een prima blog !

 2. Het verhaal achter die ‘fidget cube’ (die alles behalve nieuw is,) is overigens geweldig. Eind 2016 gelanceerd door 2 broers op Kickstarter en binnen 30 dagen hebben ze toen 6.5M USD opgehaald. (Ja, inderdaad, dat is de ‘M’ van MILJOEN.) Dat zagen ze in China echter ook, dus binnen no time (veel sneller dan de broers zelf voor elkaar kregen) waren de knock-offs voor een fractie van de prijs op Alibaba te bestellen. Daardoor kon een handige 24-jarige in slechts 2 maanden tijd even een paar ton bij elkaar verdienen.

  Lees meer:
  https://www.cnbc.com/2017/01/30/a-24-year-old-made-345000-by-beating-kickstarters-to-market.html
  https://medium.com/@jobosapien/real-vs-fake-the-infamous-case-of-the-quickly-copied-fidget-cube-9b26a6161b36

 3. Hoi Aart-Jan,

  Een vraag, waar ik zelf ook mee worstel.
  In elke (super interessante!!) blog die je plaatst, staan linkjes naar AliExpress. In deze bijvoorbeeld ook: “iets goedkoper dan bij bol.com vind je ‘m op AliExpress”

  Waar ik mee worstel, als grote fan van AliExpress:

  Hoe lang houden we nog vol dat bij Ali kopen, voor een paar cent goedkoper, te verantwoorden is richting het klimaat? Ik merk dat ik daar steeds meer moeite mee heb. De wetenschap dat er vliegtuigen vol kleine bubbelenveloppen en doosjes met apart verpakte prullaria hierheen vliegen. Terwijl het in bulk (via bol.com misschien) efficiënter is.

  Nogmaals: ik weet t ook niet. Maar ons klimaat gaat naar de kl*te en wat is daarbij onze verantwoordelijkheid? Wat vind jij?

  Zie het niet als kritiek, want ik ben net zo “schuldig” als jij. Net zo’n grote fan. Maar ja…. Het knaagt steeds meer.

  Zie ook: https://nos.nl/l/2433051

  1. Ja, inderdaad. Daarom zet ik er ook altijd BOL.com bij, ALS het artikel daar te koop is. Maar op BOL staan veel dropshippers (doorverkopers), en dan maakt het wat dat betreft niks meer uit. Ali heeft ook steeds meer Europese distributiecentra, onder andere al jaren eentje in België. Dus dat nadeel verdwijnt dan.

  2. Beter kunnen we ons bedenken of we al die spullen überhaupt echt nodig hebben. Hoeveel ervan ligt er binnen een paar maanden te verstoffen of bij het afval?
   Twee van mijn ‘fidgets’ zijn trouwens defecte USB-sticks. Een die open en dicht klikt en een die draait met een touwtje en ringetje eraan 🤓 .

  3. Hun? Het! Of “dit/deze”, maar hier moet je aub geen hun van maken.

   Verder eens met Renée, ik ben allang gestopt met Aliexpress. Verder leuke blog!

Geef een reactie