Bluetooth transmitter / receiver met long range

bluetooth trasmitter receiver long range twee koptelefoons

– Update: 30 maart 2024 –

Draadloze audio, van je telefoon naar je grote speakers? Of van je tv naar twee koptelefoons? Of van je laptop naar je oude stereo? Of van je pick up platenspeler naar je koptelefoon? Kan allemaal met een Bluetooth Transmitter / Receiver. Die kan audio zenden en ontvangen. Ook in hoge audiokwaliteit: met AptX bijvoorbeeld. Er zitten meestal ook digitale optische in- en uitgangen. En de grotere zijn meestal ook Long Range: met een veel groter bereik dan de normale 10 meter.

Bluetooth stekkertjes heb je ook veel goedkoper, zoals bijvoorbeeld deze. Maar zenden kunnen die bijna nooit: het zijn meestal alleen ontvangers. Deze Marmitek Boomboom 100 kan je dus ook als Transmitter gebruiken, bijvoorbeeld om het geluid van je tv draadloos naar je Bluetooth koptelefoon te kunnen zenden. Met een simpele schakelaar achterop zet je ‘m op zenden in plaats van ontvangen.

Hier te koop op BOL.com. En ook hier op Amazon.

AptX Low latency zit ook bijna nooit op die goedkope Bluetooth stekkertjes. Dat is een hogere audiokwaliteit dan normaal. En er zitten ook bijna nooit optische digitale in- en uitgangen op. Op deze dus wel, en dat maakt ‘m geschikt voor Hifi, voor goede geluidskwaliteit dus:

marmitek boomboom 100 review
Alle aanluitingen: voeding, minijack IN en UIT, digitaal IN en UIT, en een schakelaar voor Zenden/ Ontvangen.

Die optische uitgang kan je gebruiken naar een digitale versterker, of naar een DAC met optische ingang. Dat geeft de beste geluidskwaliteit.

Hij heeft ook MultiPoint, dus hij kan op twee apparaten tegelijk verbonden blijven. Er zit alleen geen batterij in deze Marmitek, dus je moet ‘m wel in het stopcontact doen. De voeding zit er bij. En alle benodigde kabeltjes ook:

Bluetooth heeft ongeveer een bereik van 10 meter, als er geen betonnen muren zijn. Het is niet zo geschikt voor Multi-room audio, oftewel voor draadloze muziek door je hele huis, naar verschillende kamers: dat kan beter via Wifi, zie dit artikel. Maar in veel gevallen is zo’n kleine Bluetooth stekker makkelijker, en ideaal:

bluetooth receiver transmitter zender ontvanger aptx optisch
Voorop zit de schakelaar voor Aux, Optisch of Bluetooth
bluetooth receiver transmitter zender ontvanger aptx optisch
Hier in gebruik als ontvanger naar een stereo installatie. Spotify op je telefoon, draadloos naar je grote speakers.

Wil je nog hogere geluidskwaliteit, dankzij een ingebouwde ESS DAC, en een veel groter bereik, dan is er voor een tientje meer deze grotere Bluetooth Long Range Transmitter / Receiver:

bluetooeth zender ontvanger hoge kwaliteit aptx DAC long range

Die staat ook – soms goedkoper – hier op Amazon.nl

Of deze nieuwe populaire met 40 meter Long Range bereik voor €12

40m long range bluetooth receiver transmitter

Of deze nieuwe goedkope voor twee tientjes met AptX HD erop: dat is de beste codec voor Bluetooth, waardoor het CD-kwaliteit wordt.

De beste is misschien wel deze Long Range Bluetooth transmitter met AptX HD die ook naar twee koptelefoons tegelijk kan uitzenden:

Er zijn nu ook kleinere goedkope stekkertjes die ook kunnen zenden en ontvangen, met Multipoint. Deze heeft geen AptX, maar wel AAC. De rubberen stekker kan alle kanten op bewegen, dus niet zo fragiel als anderen, en met microfoon, dus goed voor koptelefoons zoals de Philips Fidelio X2HR.

UPDATE: goed design dus, maar deze klinkt waardeloos, zonder bas, met verschrikkelijk slecht geluid, niet om aan te horen:

zener ontvanger multipoint
Goed design, verschrikkelijk slecht geluid…

 Deze Marmitek Boomboom 10 review is niet gesponsord. Hier meer info over deze website.

7 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Misschien dit? Uit de manual:

   4.2.2 Aanzetten
   Schuif de TX / uit /RX schakelaar naar de TX positie. De led gaat nu langzaam blauw knipperen, ten teken dat de BoomBoom 100 aan staat.
   4.2.3 Koppelen in TX stand
   Verbind de BoomBoom 100 met de audio uitgang van uw tv (met een kabel).
   Plaats uw hoofdtelefoon vlakbij en zet deze in de koppelstand.
   Schuif de multifunctionele schakelaar (2) geheel naar rechts (BT).
   De led gaat nu rood/blauw knipperen ten teken, dat de BoomBoom 100 klaar is om te verbinden.
   Schuif de multifunctionele schakelaar daarna weer terug naar AUX.

   5.1.1 Aanzeten
   “De BoomBoom 100 start niet de verbinding met uw apparaten als deze al aan staan, daarom is het aan te raden om de BoomBoom 100 eerst aan te zetten en vervolgens de reeds eerder gekoppelde apparaten.”

 1. Wat een fijn artikel weer, thanks. Net als dat over Airplay trouwens.

  Die Marmitek 100 krijgt niet zulke geweldige reviews op Amazon ( amazon.nl/-/en/dp/B075KDXVFT ) Dan lijkt die 1mii B03 Pro voor 7 euro meer (€66,-) inderdaad al een wat betere keuze ( https://www.amazon.nl/dp/B08JGBZ5K7 ).

  Maar wat vind jij nou te verkiezen om audio van je laptop of mobiel naar je installatie te streamen? Die 1mii B03 Pro? Of de ook door jou genoemde Wireless DLNA Wifi Audio Receiver? ( aliexpress.com/item/4000630068481.html )

Geef een reactie