Condensator studio-microfoon

Een voordelige goede microfoon, oftewel een condensator microfoon voor semi-professioneel gebruik in de studio is deze BM900 microfoon voor 26 euro inclusief verzending. Geschikt voor podcasts, radio- en videoproducties, of in het algemeen voor spraak, zang, voice overs en akoestische instrumenten. Okee, hij is niet zo goed als de superprofessionele microfoons die meer dan tien keer zo duur zijn, maar voor deze prijs is het echt uitzonderlijk en zeer bruikbaar. 

Je verbindt ‘m via USB, er zit een XLR-naar-USB-snoer van 2,5 meter bij, een plopkapje en een kleine handige tafelstandaard. Het is plug-and-play, werkt meteen op je computer. Enorme aanrader.

Hij is richtinggevoelig: je moet er aan de voorkant inspreken, dus niet aan de bovenkant. Aan de kant waar de knoppen zitten dus. Er zit een draaiknop op voor extra galm (echo) en een voor volume. De knopjes draaien de verkeerde kant op, heel maf, maar door de streep ernaast kun je dat gelukkig wel zien.

Er zijn ook accessoires bij te koop, zoals een grotere verstelbare standaard en een extra schermpje, een “pop-filter”. Dat kost bijelkaar ongeveer een tientje extra, en kun je aanklikken tijdens de bestelling.

Deze studio-microfoon is niet geschikt voor gebruik buiten of op het podium, want hij is zeer gevoelig, ook voor aanrakingen.

condensator microfoon studio pop filter standaard

Of zoek je juist een kleine goedkope dasspeld-microfoon? Ik had deze dasspeld-lavalier-microfoon van BOYA gevonden, die was ook al zo goed en bruikbaar, en voordelig.

Microfoon LIVE versterken op een Mac

Als je je stem LIVE wil versterken op een Mac, om live te spreken of te zingen, dan kan dat niet meteen. Normaliter wordt de microfoon meteen uitgezet, omdat het anders gaat rondzingen. Je kan dit op twee manieren oplossen. Ten eerste met Garageband: kies een leeg project, en klik het microfoon-ikoon. Druk de knop “Ik wil mijn instrument horen”. Nu hoor je je stem LIVE uit de speakers (kijk uit voor rondzingen).

In plaats van Garageband kan je ook een andere gratis App gebruiken: AudioMonitor, download die hier. Het heet “MTCoreAudio” maar je hebt alleen het onderdeel AudioMonitor nodig.

audiomonitor-download-package

Sleep dat ikoon “AudioMonitor” naar je Programma-map. De rest van dat mapje MTCoreAudio kan weg. Open het met rechtsklik > open.

Selecteer de input.

audiomonitor-about

Klik Play Through. Je hoort nu je stem over de output. Met dank aan guidingtech.com

Geef een reactie