De lekkerste Spaanse producten

– Update: 13 juni 2018 –

Ben je toevallig in Spanje, vergeet dan niet om deze lijst met de allerlekkerste Spaanse producten even te checken! Of vul ‘m aan, via de comments hieronder. Hadden we deze heerlijkheden hier maar! Gelukkig hebben we hier al wel die pakken gazpacho, zie de blog daarover. Maar er is meer…  

Bijvoorbeeld amandelen. Nou ja, die heb je hier ook, alleen is het daar wel veel goedkoper. De beste pure chocola met 25% hele amandelen bijvoorbeeld. Dat is dus Spaanse, van Hacendado. Die zou hier in Nederland op nummer één belanden, in de chocolade-wedstrijd. Heel gek, want Spanje staat nou niet bepaald bekend als enorm chocolade-land.

CHIPS! Tjeesses wat hebben ze daar lekkere smaken. Citroen-peper bijvoorbeeld. Ongelofelijk. Verukkelijk. Of Garnalencocktail. Misschien nog wel lekkerder. Honing-mosterd. Geniaal. Waarom hebben ze die hier allemaal niet? Je moet alleen niet de gebakken-ei-smaak nemen. Die meurt naar verrotte eieren!

En op Menorca hebben ze bijvoorbeeld de beste gin, Xoriguer. Veel lekkerder dan andere gin, kruidiger. Ze drinken het daar zelf meestal met citroenlimonade. Je kan zo’n mix ook kant-en-klaar kopen, bijvoorbeeld die met iets van 8% alcohol, of de iets sterkere Pomada van Xoriguer. De citroenlimonade heb je daar ook los, dus zonder alcohol. Maar ja, dat hebben wij dan weer veel beter: de verse RAW lemonade van de Albert Heijn. Die is onovertroffen.

Op Menorca hadden ze ook de lekkerste koekjes ooit: Carquinyols. Van verschillende bakkers. Villalonga of Maruya Casquinyols bijvoorbeeld. En wat heel gek was: ze hebben ook die heerlijke IKEA-koekjes, gewoon in de supermarkt. Echt exact dezelfde! Daar heten ze Crujientes con chocolate y avena, van het merk Hacendado.

Kaasjes en worstjes natuurlijk. Teveel om op te noemen. Witte wijn uit kartonnen pakken, voor 1 euro, van Cason Historico. Echt wel lekkerder dan allerlei dure flessen hiero. Olijven gevuld met citroen. Heb ik hier nog nooit gezien. Tjongejonge wat een uitvinding. Perfect. Heerlijke combi. En nootjes natuurlijk.

Gazpacho ja. Ze hebben allerlei soorten en merken. Ook biologische. En varianten zoals Salmorejo: een zalm-roze dikke gazpacho zonder komkommer, en zonder paprika, maar dan weer wel met ham. De gazpacho zonder brood heet Tradicional, met brood heet Gazpacho Suave. Kleine pakjes, grote pakjes. Van alles. Goedkoop, of iets minder goedkoop – maar allemaal goed.

Heb je ook wat ongelofelijks gevonden in de Spaanse Supermercado? Laat maar weten dan!

Geef een reactie