iPod-muziek kopiëren naar Mac?

– Update: 17 januari 2022 –

Leuk hoor, een iPod, maar hoe haal je in Godsnaam muziek van een iPod af? Muziek erop zetten is makkelijk, maar muziek erafhalen is lastig. Gelukkig hier een simpele korte handleiding hoe je muziek kan kopiëren van iPod naar Mac. Zonder apps te gebruiken!

Hang je iPod aan je Mac. De Audio-bestanden op je iPod zijn verborgen. Dat kan je oplossen met de Terminal. Start de Terminal, plak dit en tik Enter:

defaults write com.apple.finder AppleShowAllFiles TRUE

Daarna tik of plak je dit, gevolgd door een Enter:

killall Finder

Nu zijn alle verborgen bestanden zichtbaar. Die kan je straks weer verbergen, als laatste stap. Klik nu in de Finder op je iPod, en ga naar de map iPod Control. Rechtsklik > Open in een nieuw tabblad. Dan naar “Music“. Daar staat al je muziek, in de mappen F00 en zo. De bestanden hebben nu nog rare onleesbare namen zoals FXCV.mp3. Gelukkig staat de echte info er ook in, als ID3-tag.

Kopieer de bestanden naar een map op je computer. Je kan nu die bestanden gewoon in iTunes gooien. Klaar! Alle informatie staat er dan ook weer goed in. Eindig met de laatste stap, in de Terminal, zie verderop.

Maar ik doe het liever nog wat drastischer, om een complete map te maken met uitsluitend die iPod-muziek: Maak in dat geval een nieuwe Library op je computer (Start iTunes met Alt ingedrukt) en kies in de Voorkeuren > Geavanceerd > “Werk map iTunes Media bij”. De knop daaronder kan ook aan: “Kopieer bestanden naar iTunes”:

ipod muziek kopiëren kopieer muziek van ipod naar mac

Sleep al je tracks in iTunes. Alle bestanden hebben nu weer leesbare namen, en staan in keurige mapjes. Deze complete map, met alle tracks van je iPod, staat nu in de map Music, in iTunes Media, op je computer:

ipod muziek kopiëren lokatie van muziek in itunes kopieer muziek van ipod

Verborgen bestanden kunnen nu weer uit: In de Terminal plak je dit, met een Enter erachter:

defaults write com.apple.finder AppleShowAllFiles FALSE

En dan dit, ook met een Enter:

killall Finder

(Bij gekochte liedjes uit iTunes blijft de DRM-kopieerbeveiliging intact, dus je moet de computer wel authoriseren)

Hier een lange handleiding in het Engels.

Zie ook de blogs over de beste oordopjes, de beste DAC, de beste Bluetooth headset, en alles over HD Audio 24 bit.

1 Reactie

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

Geef een reactie