KZ Z1 earbuds review: geen aanrader

KZ z1 review

– Update: 11 november 2020 –

Ik ben fan van het Chinese merk KZ, een afkorting van “Knowledge Zenith”. Zie alle blogs hier over die verbluffende oordopjes – voordelige heerlijke topkwaliteit. Dus mijn verwachting was hoog over hun gloednieuwe draadloze Bluetooth topmodel Z1 (€32,-). Helaas, die maakt het niet waar. Hier mijn korte KZ Z1 review.

De geluidskwaliteit is om te beginnen matig. Er ontbreekt laag. De bas is te zacht. In ears moeten perfect passen, anders hoor je geen bas. I know! Maar de bijgeleverde Large tips zijn zoals gewoonlijk te klein. Daarmee gaat het sowieso niet lukken. Met mijn eigen mega-grote XL eartips passen ze wel goed. Maar zelfs dan klinken ze niet goed. Je eigen eartips gebruiken heeft ook een nadeel, want dan passen ze vaak niet meer in het oplaad-doosje. Bij deze wel, dat is het probleem dus niet.

Maar voor mij heeft het weinig zin om nog verder te reviewn. Mijn gevoelige oortjes en dito gemoed zijn niet in staat om hier nog langer naar te luisteren. Ik heb maar snel weer mijn Soundpeats Trueshift2 opgezet, afgewisseld met mijn Bose ANC via de Trasam Q1 DAC. En voor het beste geluid pak ik de KZ Terminator op de Zishan T1. Zelfs mijn favoriete neppe 1:1 Airpods Pro zijn veel beter.

De verbinding was ook matig. Ik had nogal eens wat connectie-problemen. Multipoint bestaat tegenwoordig toch al weer 10 jaar, en nog steeds geen spoor hiervan, bij de meeste draadloze headsetjes. Multipoint betekent dat je twee devices tegelijk verbonden kan hebben: je laptop en je telefoon bijvoorbeeld. Superhandig, ook al is het niet zo dat je beide devices continu kan horen. In de praktijk gaat het nog steeds vaak mis, zelfs op de duurste dingen van €400. Maar het is inderdaad superhandig op de momenten dat het WEL werkt.

De goedkope zullen wel volgen binnenkort, met Multipoint. Want het idee bestaat al 10 jaar! Moet toch niet moeilijk zijn dan.

KZ Z1 review conclusie

Dus: de bas is te zacht, en de verbinding niet perfect. Dat gaat ‘m dus niet worden. Jammer hoor. Er zijn gelukkig zat goede earbuds, zie deze lijst met test en reviews van de beste draadloze headsets.

KZ Z1 review
De verpakking is mooi hoor

KZ Z1 manual
Er zit een goede Engelstalige manual bij
KZ Z1 review shape and case
Prachtige, perfecte organische pasvorm (als de eartips passen). 
eardbuds test
De bijgeleverde Large tips zijn mij veel te klein. mar ook met mijn eigen grote XL-tips kinkt de bas niet goed genoeg. Jammer, want ze passen wel in het doosje met die XL-tips. De blauwe folie over de contactpuntjes moet er af uiteraard.

Microfoon-test KZ Z1

Whahaha! Nou ja, de pasvorm was later met mijn eigen grote XL dopjes wel weer perfect. Maar toen had ik dit al ingesproken helaas.

Deze blog is zoals gewoonlijk niet gesponsord. Ik heb ‘m helaas weer zelf gekocht…

6 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. onzin, ik heb deze earbuds nu 2 maanden, ik heb nog nooit zo’n goed geluid gehad, diepe bassen die ik zelfs met een overear koptelefoon niet heb. Enige nadeel is dat de batterijduur erg kort is (2 uur) , maar voor mij geen probleem

  Grz,
  Eddy

 2. Hoi Aart Jan,
  Super review, ik zag de titel en ik was direct geïnteresseerd, ik heb namelijk de KZ ZSN-pro ooit gekocht naar aanleiding van jou blog (echt goed geluid). Nu heb ik hier laatst een bluetooth kabel bij gekocht, maar helaas heb ik dan veel last van ruis als het bijna helemaal stil is of als er bijv. een interview/spraak is en zachte muziek (youtube filmpjes). Je hoort echt als de luidsprekers aangaan een lichte ruis op de lijn.

  Nu ben ik opzoek naar een paar nieuwe bluetooth koptelefoontjes, ik zag jou lijst (weer) voorbij komen met de beste draadloze koptelefoons, daar stonden de QCY T5 en de Anomoibuds in en zelf had ik de Edifier x3 of de Anomoibuds QCC010 op het oog. Maar ik wil niet weer dat er zoveel ruis aanwezig is bij het kijken van Youtube of luisteren van muziek.

  Weet jij misschien hoe dit is met de versie die jij hebt getest? Ik kijk een beetje rond op ali voor ongeveer 20euro?

Geef een reactie