Reader mode / Leesmodus op Android tablet

– Update: 29 juni 2020 –

Ik ben erg blij met mijn supergoedkope Android tablet. Kranten en boeken lees ik liever daar op: beter dan een laptop, telefoon of ereader. Websites kijk ik tegenwoordig bijna altijd met de Reader-knop, ofwel de Leesmodus Android. Dat is een vereenvoudigde weergave, vrijwel altijd beter dan de originele website. Dat kan op elk Android tablet. Maar hoe dan?

  1. In Chrome tik je in de adresbalk: chrome://flags
  2. Dan de 3 puntjes, en dan “Zoeken op pagina” naar “Reader”.
  3. Daar zet je ‘m op “Always” en onderaan bevestig je.
  4. Onderaan elke pagina is er nu de knop “Vereenvoudigde pagina tonen”.
Android tablet reader mode leesmodus vereenvoudigde weergave
chrome://flags Klik de 3 puntjes, “Zoeken op pagina” , tik “Reader” en zet die op “Always”
Android tablet reader mode leesmodus vereenvoudigde weergave
Onderaan heb je nu een knop “Vereenvoudigde weergave”

Rechtsboven kan je het design nog aanpassen, op de drie puntjes: Grotere letters, Serif, Sepia:

Android tablet reader mode leesmodus vereenvoudigde weergave

De lange handleiding in het Engels vond ik hier.

Die Reader mode kan ook op je Mac, op Windows, in allerlei andere browsers, op je iPhone en op andere telefoons en iPads. Voor elk apparaat is het anders. Zie deze blog met handleidingen hoe je dat op alle andere apparaten doet.

Zie ook mijn uitgebreide review van dat tablet, de Teclast P10 HD. Die kost maar iets van 100 euro en bevalt mij uitstekend. De batterij loopt in de stand by nogal snel leeg, maar daarom doe ik hem gewoon uit, als ik hem niet gebruik. En dan gaat de batterij wel gewoon lang mee. Het bijgeleverde USB-C snoertje is het enige snoertje dat werkt bij het opladen: andere USB-C kabels doen het niet. Vreemd. Zie ook de blogs hier over USB-C.

En het glas is niet zo krasbestendig.

Maar verder is-ie top.

4 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Zo, ik heb ook zo’n Teclast tablet besteld! Kost nix & altijd handig voor erbij, voor de kids of mij!☺️🍀

  2. Als ik boeken lees op een tablet dan krijg ik tranende ogen. Vandaar ooit overgestapt voor het lezen van boeken op een kobo ereader. Een ereader is in alle opzichten een fijnere leeservaring dan een tablet. Kobo aura HD kan ik aanbevelen icm met calibre.

Geef een reactie