SoundPeats TrueShift 2 Review: top earbuds

– Update: 5 mei 2021 –

De Soundpeats Trueshift 2 zijn draadloze Bluetooth “in ear” earbuds met supergoed geluid en met een enorme batterij. En ook nog eens waterdicht, met slimme bediening en met low latency. Hier mijn review. Ze zijn ook hier in Nederland te koop voor 46,-, gratis en snel bezorgd.

De Soundpeats Trueshift2 zijn earbuds – dus knopjes in je oor, zonder staafjes. Het is “in ear”, dus afdichtend in je gehoorgang. Je krijgt er drie maten ear-tips bij: Small, Medium en Large. In mijn geval passen de Large prima, en dat is erg fijn. Want Large is bij mij meestal te klein. Dan doe ik er grotere eartips op, maar dan passen ze met die grote dingen vaak niet meer in het oplaad-doosje. Dan heb je er weinig aan! Maar bij deze past het dus wel. Zie je niet vaak.

SoundPeats TrueShift 2 review

SoundPeats TrueShift 2 review in ear earbuds

Geluidskwaliteit

Het geluid is echt supergoed. De muziek klinkt top. De bassen zijn mooi vet en gaan tot heel laag door, en zijn ook strak en gedefinieerd. Het mid is heel natuurlijk en warm. Het hoog is mooi, totaal niet snerpend, niet te hard, maar wel helder. Je hebt ook helemaal geen EQ nodig, het klinkt meteen mooi en goed. Ik heb hier een Hifi Bass Test staan op Spotify. Ook om te checken of de eartips wel perfect afdichten, want anders hoor je in die nummers te weinig bas:

Als je hierbij te weinig bas hoort, kan je andere ear-tips proberen, of je oor optillen en het dopje iets verder induwen. Dat moet ik vrijwel met alle oordopjes doen, dus dat is okee. Het moet dan wel goed blijven zitten, en comfortabel aanvoelen. Dat is bij deze zo. Supercomfortabel zelfs.

In plaats van de meegeleverde siliconen eartips kun je er ook traagschuim (memory foam) tips bij kopen. Afhankelijk van jouw oren kan dat nog beter afdichten.

De codec is SBC, en dus niet Apt-X. Theoretisch is SBC een stuk minder, maar ik vind ze heel goed klinken. Die codec zegt dus ook niet alles. Alhoewel ik bedrade oordopjes wel altijd beter vind, zie deze lijst met de allerbeste goedkope oordopjes.

Er zitten ook fins op, zie hieronder, ook in drie maten. Dan blijven ze beter zitten. Voor sporters belangrijk. Ze zijn ook IPX7 waterdicht: dat is echt SUPER-waterdicht.

SoundPeats TrueShift earfins IPX7 waterdicht sport fins

De latency is goed, oftewel je kunt er gewoon filmpjes en Youtube mee kijken. Zonder rare vertraging in het geluid.

SoundPEATS Trueshift2 bediening

De bediening is slim en goed. Eén tikje rechts is harder, links is zachter. Dubbeltik is Pause/Play. Drie keer tik is Siri. Langer-tik rechts is Next (en links is previous). In de praktijk is dit erg goed, dit zouden alle oordopjes moeten doen!

De Bluetooth 5.0 verbinding is ook erg goed en superstabiel, met groot bereik (10 meter). Er zit ook een goede gebruiksaanwijzing bij (in het Engels). Je kan er helaas niet met meerdere personen mee naar dezelfde iPhone luisteren. Maar dat kunnen er maar weinig. Multipoint werkt ook niet, dus je kan ‘m niet gelijktijdig met twee devices verbinden. Maar ook dat kunnen er maar weinig.

Batterij

Er zit een enorme batterij in de oplaad-case. Dat heeft natuurlijk ook een nadeel: het doosje is erg groot. Kijk maar op het plaatje, in verhouding met Airpods Pro. Maar omdat de batterij zo groot is kan je er zelfs een telefoon mee opladen! Niet helemaal vol natuurlijk, maar je komt voor nood een heel eind. Een powerbank dus, met een USB-uitgang. En ook in de dopjes zelf zit een grote batterij: 4 a 5 uur muziek. In het doosje kan je ze tot 16 keer opladen! Dat is echt absurd veel. Als je dat belangrijk vind, moet je deze nemen. Er zit uiteraard ook een oplaadkabeltje bij (USB > USB-C). De case kan je in 4 uur opladen, de dopjes in 2 uur. Je ziet het batterij-level ook op je iPhone staan, rechtsboven.

SoundPeats TrueShift2 batterij

SoundPeats TrueShift 2 USB opladen batterij
Behalve een INGANG zit er ook een usb UITGANG op, waarmee je een telefoon kan opladen: een powerbank dus!

Microfoon

De microfoon is goed, voor Bluetooth dan. Een bedrade headset klinkt altijd beter. Hoor maar hieronder, en vergelijk op deze blog de beste oordopjes om mee te bellen.

 

Soundpeats Trueshift 2 review conclusie

Supergoed geluid, dit zijn een van de beste draadloze earbuds. Met enorme batterij. Slimme, goede bediening. Microfoon is goed. Lage latency, dus goed voor Youtube. En met extra fins en IPX7 waterdicht, dus ook geschikt voor sporters. Hier in Nederland te koop voor 46,-, met gratis supersnelle bezorging. Aanrader.

Ze zijn hier ook te koop op AliExpress.

Deze blog is niet gesponsord. Vrijwel alle oortjes koop ik zelf. Soms koop ik zelfs hele dure dingen, en die zijn soms niet eens beter dan goedkope. Er staan affiliate links in, dat maakt voor de prijs niet uit.

23 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Dag Aartjan, dank voor je review(s), ik lees ze met veel interesse. Ik heb deze Soundpeats gekocht en zojuist binnen gekregen via AliExpress. Ik wilde ze vooral hebben voor de vele lockdown meetings waarbij ik anders met een kabeltje aan mijn laptop vast zit en niet kan staan/rondlopen. De dopjes waren er super snel, weekje ofzo, maar ik ben niet zo blij met ze: het geluid moet op 90 procent staan om in een normale stille kamer te horen te zijn (ik luister helemaal niet op hoog volume, dus daar ligt het niet aan). En de microfoon valt telkens weg tussendoor. Als ik skype’s testgesprek voer, zowel op mijn windows laptop als op mijn iPhone, dan is dat echt niet te verstaan door de vele drop-outs. Daarmee kan ik helaas niet bellen. Als ik een voicememo maak op de iPhone dan is het opnamevolume ook heeel zacht en met dropouts. Tenzij ik het dopje uit mijn oor haal en voor mijn mond hou, terwijl het dan juist weer overstuurt. Klinkt alsof de microfoon kapot is. Kortom, niet echt een succes. Door de positieve review hier vermoed ik dat ik een slecht exemplaar heb ontvangen, maar ik weet het niet zeker. Aartjan, is het mogelijk om een stukje audio naar je te sturen ter beoordeling? Want dat lijkt niet op het fragment wat jij hier op de site hebt staan. Of moet ik gewoon mijn bevindingen delen met de leverancier en kijken wat er van komt? Dank alvast!

  1. Na een dag volledig opladen en een reset lijkt het wel beter te worden met de microfoon, ter info voor nieuwe kopers. Het lijkt aan de slimme filter van het achtergrond geluid te liggen waardoor vervorming kan ontstaan.

 2. Hallo helaas heb ik enorm veel problemen met deze true shift 2.
  Het grootste probleem is dat ik nu een heel slecht krakend geluid heb!
  Ik had geprobeerd om ze 10 seconden in gedrukt te houden en een factory reset in te voeren!.
  Dat lukte toen had ik ineens weer prima geluid!
  Maar nu is het weer terug naar af en slecht dus!
  Ik word echt erg gefrustreerd van deze oortjes en heb echt een haat liefde relatie met ze!
  Graag suggesties en oplossingen!
  Wie helpt me!!!!!.

 3. Hoi, Aart Jan,

  Ik heb zelf de Soundpeats Truengine 3 Se, en die bevallen mij zeer goed.
  Nu ben ik benieuwd naar de test van de 3 Se, en de Soundpeats Truengine 2.

  Ik ben benieuwd.

  Met vriendelijke groet,
  Harry

 4. Goedenavond Aart jan,

  Ik zou deze dopjes (of andere goedkopere) graag willen gebruiken in combi met telefoon (ios) en laptop (macos). Om wisselend muziek te kunnen luisteren, ‘calls’ te ontvangen zowel via telefoon of bijv. meet / teams (laptop).
  ik ben heel benieuwd naar ervaringen met goedkopere dopjes of dat wisselen soepel werkt (bijv. met deze).

  Hartelijke groet,

  Roel N.

  1. Multipoint heet dat. Erg handig inderdaad. Zit op de B&W PX7 van 400 euro, maar zelfs daar werkte het bij mij niet vlekkeloos. Bij andere headsets was het me uberhaupt nooit opgevallen. Het schijnt al 10 jaar te bestaan. Ik zal het er voortaan bijzetten. Maar bij deze Soundpeats kan het niet, voor zover ik kan zien.

 5. Handige kennis.
  De SoundPEATS truedots klinken geweldig ook op mijn Huawei mate 20.
  Maar ik had nog een sony 3m telefoon liggen en daarop klinken ze nog veel beter en helderder.
  Oftewel de audiochip is niet minder relevant. al eerder opgemerkt dat die sony het vaak hoog heeft op de kwaliteit.
  Wat zou de beste audiochip zijn voor de weergave, dus niet de telefoon als harde schijf en een goeie DAC er tussen maar via bleutooth op de externe dac ???

  groet Paul

  1. Dat is vreemd zeg. De DAC-chip zit in de oortjes zelf, dus de player maakt weinig uit (als ze dezelfde bron gebruiken: ik neem aan Spotify, in dezelfde kwaliteit met dezelfde instellingen?). Maar de TruedDOTS (een andere dus) kunnen ook AAC, dat is een betere codec dan SBC. Het zou kunnen dat de Sony in AAC uitzendt (alhoewel Sony meer van de LDAC is, en juist niet van de AAC). De Soundpeats hebben alleen SBC, dat is een veel lagere codec dan AAC of LDAC.

  1. Hoi!

   Recent heb ik de Moondrop SSR mogen ontvangen! Deze zijn ook zeker aan te raden. Zou leuk zijn als je deze ook een keer zou reviewen; naar mijn idee zelfs beter dan de KZ AS06

 6. Mooie reveiw,
  Helaas zijn ze uitverkocht bij de site die je linkt.

  Ik zie ze ook staan op amazon (meer keuze bij de dan nl)
  Maar het valt op dat er zeer veel modellen zijn van de SoundPeats.

  Weet jij hoe die zich verhouden tot dit model?
  Deze spreken mij erg aan maar vraag me af of de hogere prijs komt door de kwaliteit van de buds of door de powerbank functie (die ik niet nodig vind)

   1. Heb je toevallig ook de andere earbuds geprobeerd van SoundPeats?

    Netjes wachten op pakketjes uit china is niet altijd mijn sterkste punt ;)

    1. Ik heb meerdere oordopjes van SoundPEATS getest en ik vind de 3 SE en de Trueshift 2 qua geluid het beste. Ik kan me dus goed in deze review vinden.

 7. Heb ze ook, niet te vergelijken met b.v mijn (bedraade) ATH , die zijn wel ff stukken beter!

  Ik reageerde ook al op je review van de B&W PX7 Waarom een hoop echt niet klopte.
  Toegegeven de PX7 is niet de meest heldere maar wel warm en daardoor tevens langdurig (zonder.vermoeit te raken) te beluisteren, het geluid treed ver buiten de schelpen en de PX7 geeft ieder detail weer, en u noemt ze waardeloos, dat is nogal wat, kan het aan uw oren liggen? Idioot veel bas zegt u, hoe komt u er bij? Ja als u de Spotify bass playlist er op loslaat wel ja, maar is dat niet de bedoeling bij die tracks? Is het voorkeur misschien of misschien en nogmaals een fout exemplaar??
  Wat de Trueshift betreft, leuk en zeker voor het geld maar niet veel meer.

  m.v.g
  John

Geef een reactie