Telefoonhouder op de fiets

telefoonhouder voor de fiets

Je telefoon vasthouden op de fiets is inmiddels verboden. Heel goed! Dus koopt iedereen een telefoonhouder. Het is wachten op een nieuw verbod: verboden te appen op de fiets, ook al zit je telefoon in een houder. Maar in de auto hadden we al CarPlay en Android Auto, en dat werkt juist WEL goed. Naar mijn mening verhoogt dat juist de verkeersveiligheid. Handsfree bellen in de auto is op die manier toegestaan. Hier de beste telefoonhouders voor de fiets, zodat je net als in de auto handsfree kan bellen en navigeren.

Ik begon eerst met eenvoudige elastieken telefoonhouders zoals deze (4,-), maar die zijn wel erg wiebelig, en het elastiek zit in beeld, en in de weg van de bediening. Dat was dus niks.

elastieken telefoonhouder
Elastieken telefoonhouder: wiebelig, zit in beeld, kan je niet volledig bedienen
Toen nam ik zo’n waterdichte telefoonhouder (4,-), die je ook op de motor kon gebruiken. Maar het bedient niet zo heel fijn door dat plastic heen, en nieuwe telefoons zijn vaak waterdicht: ik heb zelfs onder water gefilmd met mijn iPhone. Dus die waterdichte hoes is ‘m voor mij ook niet geworden.

waterdichte hoes telefoon motor en fiets
Waterdicht hoesje voor je telefoon.

Nu heb ik deze aluminium telefoonhouder (5,-) voor op mijn TE GEKKE ebike. Deze is perfect. Er zijn veel vergelijkbare modellen met kleine verschillen, maar ik heb deze omdat die geheel van aluminium is, zonder plastic, en omdat deze klein, compact en mooi is. Vind ik. En handig. En goedkoop natuurlijk ;)

Past op alle sturen, dus ook op dikke. En alle formaten telefoons passen erin. Met rubberen zijkantjes ter bescherming. Je kan deze ook vanuit Spanje bestellen, voor een euro extra.

telefoonhouder fiets aluminium klem
Mooi compact en stevig.

Ik heb ook een andere besteld, deze hier voor 4,50 euro. Topding, bevalt prima! Die hieronder is dus ook echt goed en zit nu ook op een van m’n fietsen:

telefoonhouder voor de fiets aluminium

En deze kan ook, voor 4,- euro, ook van aluminium. Dit is eigenlijk de beste, want bij deze kan je telefoon in het midden van je stuur, ook al zit de bevestiging niet in het midden. Past met alle telefoons en alle soorten sturen, met rubber bescherm-strips aan alle kanten en met een grote draaiknop om ‘m sneller vast te zetten. In allerlei kleuren:

goedkope telefoonhouder fiets aliexpress goedkope telefoonhouder fiets aliexpress

Maar het kan nog goedkoper!

Bij de ACTION hebben ze er ook een, van plastic, in zwart, oranje of blauw. Een simpel  ding voor 70 cent. Past alleen op een dik stuur (de meeste sturen zijn dunner). Alle telefoons passen erin en die klemmen goed vast. Helaas is deze meestal uitverkocht. Ik kreeg er eentje van THUISBEZORGD.nl. Hun bezorgers hebben er allemaal een. Zo geven ze het goede voorbeeld! Goed man!

telefoonhouder fiets plastic goedkoop action

CarPlay op de fiets?

Kon je CarPlay maar ook op je fiets gebruiken. Net als in je auto. Berichten en Whatsappjes kan je dan gewoon inspreken. Je krijgt de berichten voorgelezen, in je draadloze oortjes. Bellen, muziek bedienen en navigatie gaat allemaal via stembediening. Veel veiliger. Helaas kan dat nog niet op de fiets, op IOS (Android Auto kan het wel). Maar je kan ook de functie ‘Niet storen tijdens autorijden’ gebruiken. Je telefoon blijft dan stil zolang je aan het rijden bent. Dat is niet alleen veiliger, maar ook relaxter. Dit kan automatisch (zie de handleiding in de link hierboven), maar het kan ook handmatig via het bedieningspaneel:
  1. Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Bedieningspaneel’ > ‘Pas regelaars aan’.
  2. Tik op 'Voeg regelaar toe aan het bedieningspaneel' naast ‘Niet storen tijdens autorijden’.

Je kan nu in het bedieningspaneel tikken op  symbool 'Niet storen tijdens autorijden'  om de functie in of uit te schakelen.

2 Reacties (nieuwste bovenaan)

  1. Ik heb hem binnen vanuit Spanje, duurde wel wat lang 4 weken of zo, maar degelijk product. Vanwege de schroef kan je je telefoon strak monteren. Goede eerste inhruk, nu eens Amsterdam doorjassen met de telefoon erin.

Geef een reactie