De beste telefoonhouders voor fiets, ebike en motor

telefoonhouder fiets sp connect

– Update: 12 juli 2023 –

Wat is beste telefoonhouder voor de fiets, ebike, brommer en motor, zodat je net als in de auto handsfree kan bellen en navigeren? Een dure SP Connect? Of kan dat ook heel goedkoop? Hier reviews en tests.

De eenvoudige elastieken telefoonhouders zoals deze (4,-) zijn wiebelig, en het elastiek zit in beeld, en in de weg van de bediening. Dat is dus niks.

elastieken telefoonhouder
Elastieken telefoonhouder: wiebelig, zit in beeld, kan je niet volledig bedienen

Toen nam ik zo’n waterdichte telefoonhouder (4,-), die je ook op de motor kon gebruiken. Maar het bedient niet zo heel fijn door dat plastic heen, en nieuwe telefoons zijn vaak waterdicht: ik heb onder water gefilmd met mijn iPhone. Dus die waterdichte hoes is ‘m voor mij ook niet geworden.

waterdichte hoes telefoon motor en fiets
Waterdicht hoesje voor je telefoon.

Nu heb ik deze aluminium telefoonhouder (4,-) voor op mijn ebike. Deze is perfect. Er zijn veel vergelijkbare modellen met kleine verschillen, maar ik heb deze omdat die geheel van aluminium is, zonder plastic, en omdat deze klein, compact en mooi is. Vind ik. En handig. En goedkoop natuurlijk ;)
Past op alle sturen, dus ook op de dikke van 25,4mm.

beste telefoonhouder fiets aluminium

En deze kan ook, voor 4,- euro, ook van aluminium. Dit is eigenlijk nog beter, want bij deze kan je telefoon ook precies in het midden van je stuur. Past met alle telefoons en alle soorten sturen, met rubber bescherm-strips en met een grote draaiknop om ‘m snel te klemmen. In allerlei kleuren:

beste goedkope telefoonhouder fiets aliexpress

goedkope telefoonhouder fiets aliexpress

De WINNAARS: met één hand

Een SP Connect is het beste systeem… want die kan je met één hand in een kwartslag vastzetten. Het zit vaak al op sturen van dure ebikes. Dan heb je alleen nog het hoesje nodig. Best wel duur, maar deze hier is maar €6 en vrijwel net zo goed:

Een vergelijkbare is deze hier, die je in exact het midden kan monteren. Dat is mooier, maar zo’n AHead stuurpen zit niet op elke fiets:

Een nadeel van deze systemen is dat je op al je devices zo’n connector nodig hebt, op elk hoesje dus. Verder is dit (nog) niet te vinden als auto-fiets-combi. Want je wil dit dan meteen ook als auto-houder, van hetzelfde systeem dus, want het hoesje heb je dan al. Als ik die vind, plaats ik hier wel weer een update.

Nog twee andere winnaars die met één hand kunnen zonder dit nadeel zijn deze met een simpele en snelle klem:

Of deze vergelijkbare goedkopere op AliExpress voor €15:

CarPlay op de fiets?

Kon je CarPlay maar ook op je fiets gebruiken. Net als in je auto. Berichten en Whatsappjes kan je dan gewoon inspreken. Je krijgt de berichten voorgelezen, in je draadloze oortjes. Bellen, muziek bedienen en navigatie gaat allemaal via stembediening. Veel veiliger. Helaas kan dat nog niet op de fiets, op IOS (Android Auto kan het wel). Maar je kan ook de functie ‘Niet storen tijdens autorijden’ gebruiken. Je telefoon blijft dan stil zolang je aan het rijden bent. Dat is niet alleen veiliger, maar ook relaxter. Dit kan automatisch (zie de handleiding in de link hierboven), maar het kan ook handmatig via het bedieningspaneel (veeg naar Rechts vanaf Home):

 1. Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Bedieningspaneel’ > ‘Pas regelaars aan’.
 2. Tik op 'Voeg regelaar toe aan het bedieningspaneel' naast ‘Niet storen tijdens autorijden’.

Je kan nu in het bedieningspaneel tikken op  symbool 'Niet storen tijdens autorijden'  om de functie in of uit te schakelen.

 


Deze blog is niet gesponsord. Er staan affiliate links in, maakt voor de prijs niet uit. Zo verdien ik wat bij als je bestelt via de links in het artikel. En dan blijft de blog in leven… DANK!!

13 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Het meest tevreden ben ik over de loop mount. En dan niet de Chinese kloon die groter en zwaarder is, maar het origineel.

 2. De 360 graden draaibare houder is net binnen en ik heb hem direct op de fiets gemonteerd. Eerste indruk is wel die van een goedkope… Draaibaarheid is goed, maar hij blijft waggelen in elke stand. Ook de bijgeleverde rubber stickertjes zijn van freubelachtige kwaliteit en laten bij het eerste gebruik al los. Als je deze houder koopt, zorg dan voor een stevig hoesje die de telefoon beschermd bij het klemmen want de rubberen stickertjes ben je snel kwijt. Montage op het stuur was makkelijk en de houder zit verder best stevig.

 3. goede dag,
  heeft iemand ervaring met telefoonhouder op motorfiets. sommige mensen waarschuwen dat de camera van de Iphone stuk gaat door trillingen (beeldstabilisatie) zijn er houders die trillingen dempen?

 4. Ik rij geregeld in de weekenden met mijn mountainbike door de bossen. De houder moest dus wel echt stevig zijn, de telefoon op zijn plaats houden en tegen (spat)water kunnen.

  Eerst via Aliexpress wat telefoonhouders bekeken, maar dat durfde ik toch niet aan. Via Bol.com kwam ik terecht bij een R2B houder, omdat deze zeer goed beoordeeld is.

  Ik gebruik hem nu al een aantal weken en ben er zeer content mee!

 5. Ruim een jaar terug een zogeheten ´rugged phone´ aangeschaft. (Ulefone Armor 6e). Helaas slechts een koptelefoonaansluiting mbv een verbindingssnoertje via de usb-c aansluiting. In afwachting van een Bluetooth koptelefoon deze (vrij zware, dat wel) telefoon via een blijkbaar te goedkope mount op mijn race fiets gebruikt.
  Afgebroken bij een km of 25/uur. Was erg blij dat ik een robuuste telefoon had. De telefoon knalde dus op de stenen maar bleef netjes doorspelen. Alleen als je heel goed kijkt zie je een miniem plekje op het aluminium. (Heb direct maar een superstevige motor-mount gekocht.)
  Ik heb dus mijn twijfels over een goedkope telefoonhouder, zeker op een racefiets met doorgaans keiharde banden.

  1. Ik ben ook voor een wat duurdere telefoonhouder gegaan, iSetchi Telefoonhouder Fiets Met Quick Release. Kost ietsje meer dan heb ik meer zekerheid dat tijdens het fietsen op het stuur blijft zitten.

 6. Ik heb hem binnen vanuit Spanje, duurde wel wat lang 4 weken of zo, maar degelijk product. Vanwege de schroef kan je je telefoon strak monteren. Goede eerste inhruk, nu eens Amsterdam doorjassen met de telefoon erin.

Geef een reactie