Beste telefoonhouder voor op je fiets

telefoonhouder voor de fiets

– Update: 26 november 2022 –

Je telefoon vasthouden op de fiets is inmiddels verboden. Heel goed! Want dat is gevaarlijk. Wat is beste telefoonhouder voor de fiets, zodat je net als in de auto handsfree kan bellen en navigeren?

De eenvoudige elastieken telefoonhouders zoals deze (4,-) zijn wiebelig, en het elastiek zit in beeld, en in de weg van de bediening. Dat is dus niks.

elastieken telefoonhouder
Elastieken telefoonhouder: wiebelig, zit in beeld, kan je niet volledig bedienen

Toen nam ik zo’n waterdichte telefoonhouder (4,-), die je ook op de motor kon gebruiken. Maar het bedient niet zo heel fijn door dat plastic heen, en nieuwe telefoons zijn vaak waterdicht: ik heb onder water gefilmd met mijn iPhone. Dus die waterdichte hoes is ‘m voor mij ook niet geworden.

waterdichte hoes telefoon motor en fiets
Waterdicht hoesje voor je telefoon.

Nu heb ik deze aluminium telefoonhouder (4,-) voor op mijn ebike. Deze is perfect. Er zijn veel vergelijkbare modellen met kleine verschillen, maar ik heb deze omdat die geheel van aluminium is, zonder plastic, en omdat deze klein, compact en mooi is. Vind ik. En handig. En goedkoop natuurlijk ;)
Past op alle sturen, dus ook op dikke.

beste telefoonhouder fiets aluminium

En deze kan ook, voor 4,- euro, ook van aluminium. Dit is eigenlijk nog beter, want bij deze komt je telefoon precies in het midden van je stuur (ook al zit de bevestiging ernaast). Past met alle telefoons en alle soorten sturen, met rubber bescherm-strips en met een grote draaiknop om ‘m snel te klemmen. In allerlei kleuren:

beste goedkope telefoonhouder fiets aliexpress

goedkope telefoonhouder fiets aliexpress
Dit is eigenlijk de beste
 • Of een SP Connect hoesje. Tegenwoordig begint dat de standaard te worden. Het beste systeem, maar dat moet dan al wel op je stuur zitten…

Het kan altijd goedkoper

Bij de ACTION hebben ze er ook een, van plastic, in zwart, oranje of blauw. Een simpel  ding voor 70 cent. Past alleen op een dik stuur (de meeste sturen zijn dunner). Alle telefoons passen erin en die klemmen goed vast. Helaas is deze meestal uitverkocht. Ik kreeg er eentje van THUISBEZORGD.nl. Hun bezorgers hadden er toen allemaal een. Zo geven ze het goede voorbeeld! Goed man! Ik kan deze alleen nergens meer vinden, en waar is de versie voor normale dunne sturen?

telefoonhouder fiets plastic goedkoop action

Met één hand te bedienen?

Maar met één hand te bedienen: dat kan geen enkele. Behalve deze. Voor 8 euro. Als je je telefoon erin drukt, springen de vier klemmen vast. En als je dan met één hand knijpt, springt het weer los. Je kan je telefoon ook gewoon draaien: rechtop of dwars. Veel houders kunnen dat niet. En je kan de gehele houder er ook makkelijk afhalen. Kunnen die andere ook niet. Ook een voordeel! Want het is nogal een groot ding. Dat wil je niet altijd op je fiets. Verder is het wel een beetje “flimsy”, dus niet zo stevig en sterk als die aluminium klemmen hierboven.

Dit is de enige die met één hand kan: Erop door te duwen, en eraf door te knijpen.

 

Tot slot nog deze oplaadbare voorlamp, tevens telefoon-houder:

fietslamp teelefoonhouder

CarPlay op de fiets?

Kon je CarPlay maar ook op je fiets gebruiken. Net als in je auto. Berichten en Whatsappjes kan je dan gewoon inspreken. Je krijgt de berichten voorgelezen, in je draadloze oortjes. Bellen, muziek bedienen en navigatie gaat allemaal via stembediening. Veel veiliger. Helaas kan dat nog niet op de fiets, op IOS (Android Auto kan het wel). Maar je kan ook de functie ‘Niet storen tijdens autorijden’ gebruiken. Je telefoon blijft dan stil zolang je aan het rijden bent. Dat is niet alleen veiliger, maar ook relaxter. Dit kan automatisch (zie de handleiding in de link hierboven), maar het kan ook handmatig via het bedieningspaneel (veeg naar Rechts vanaf Home):

 1. Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Bedieningspaneel’ > ‘Pas regelaars aan’.
 2. Tik op 'Voeg regelaar toe aan het bedieningspaneel' naast ‘Niet storen tijdens autorijden’.

Je kan nu in het bedieningspaneel tikken op  symbool 'Niet storen tijdens autorijden'  om de functie in of uit te schakelen.

 


Deze blog is niet gesponsord. Er staan affiliate links in, maakt voor de prijs niet uit. Zo verdien ik wat bij als je bestelt via de links in het artikel. En dan blijft de blog in leven… DANK!!

10 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. goede dag,
  heeft iemand ervaring met telefoonhouder op motorfiets. sommige mensen waarschuwen dat de camera van de Iphone stuk gaat door trillingen (beeldstabilisatie) zijn er houders die trillingen dempen?

 2. Ik rij geregeld in de weekenden met mijn mountainbike door de bossen. De houder moest dus wel echt stevig zijn, de telefoon op zijn plaats houden en tegen (spat)water kunnen.

  Eerst via Aliexpress wat telefoonhouders bekeken, maar dat durfde ik toch niet aan. Via Bol.com kwam ik terecht bij een R2B houder, omdat deze zeer goed beoordeeld is.

  Ik gebruik hem nu al een aantal weken en ben er zeer content mee!

 3. Ruim een jaar terug een zogeheten ´rugged phone´ aangeschaft. (Ulefone Armor 6e). Helaas slechts een koptelefoonaansluiting mbv een verbindingssnoertje via de usb-c aansluiting. In afwachting van een Bluetooth koptelefoon deze (vrij zware, dat wel) telefoon via een blijkbaar te goedkope mount op mijn race fiets gebruikt.
  Afgebroken bij een km of 25/uur. Was erg blij dat ik een robuuste telefoon had. De telefoon knalde dus op de stenen maar bleef netjes doorspelen. Alleen als je heel goed kijkt zie je een miniem plekje op het aluminium. (Heb direct maar een superstevige motor-mount gekocht.)
  Ik heb dus mijn twijfels over een goedkope telefoonhouder, zeker op een racefiets met doorgaans keiharde banden.

 4. Ik heb hem binnen vanuit Spanje, duurde wel wat lang 4 weken of zo, maar degelijk product. Vanwege de schroef kan je je telefoon strak monteren. Goede eerste inhruk, nu eens Amsterdam doorjassen met de telefoon erin.

Geef een reactie