Xiaomi Mi ANC headset review

Xiaomi ANC headset review

– Update: 18 mei 2023 –

De Xiaomi Mi ANC is de eerste betaalbare in ear headset met Active Noise Cancelling. Hier te koop op AliExpress (in USB-C versie). Anders hier rond 50,- voor de mini-jack-versie (met batterij, nauwelijks verkrijgbaar). Hierbij een hands on review en een vergelijking van dek ANC tussen deze Xiaomi en de Bose QuietComfort (die als beste ANC koptelefoon wordt gezien).

Het belangrijkste is uiteraard de geluidskwaliteit. Die is echt heel goed. Het geluid is prachtig, wat de algehele bouwkwaliteit van titanium al doet vermoeden. Er zit niet voor niks het Japanse Hi Res Audio certificaat op. Dat garandeert meteen al top-Hifi. Vooral de bas valt op: die is goed en vooral ook weldadig mooi hard. Je hebt ook totaal geen EQ nodig. Hij klinkt mooier en beter dan de BOSE QuietComfort.

Ze zijn er ook goedkoper, zonder ANC en verder hetzelfde: deze hier.

Dan de Active Noise Cancelling. Hij meet het geluid om je heen en speelt het antigeluid af in je oren. Dat werkt het best bij continu geluid zoals verkeersgeluid, vliegtuig, achtergrondgeluid. Niet bij stemmen dichtbij je. Het werkt inderdaad echt, bijna net zo goed als een BOSE QuietComfort van 360,- euro. Je hoort alleen een minimale ruis als je de ANC aanzet (met het schuifknopje). Niet storend. Het grote voordeel van deze Xiaomi is dat de ANC-knop de muziek totaal niet verandert. Met of zonder ANC klinkt de muziek exact hetzelfde, en klinkt het zelfs beter dan een Bose QuietComfort. En als de batterij op is, werkt de audio nog steeds net zo perfect. Je moet ‘m dus wel eerst opladen voordat de ANC kan werken! Dat kan met micro-USB. Je ziet een groen lampje als de ANC aanstaat en de batterij opgeladen is.

Door de in ear oordopjes dempt het geluid ook passief, omdat het je oren afsluit. Maar dat doet een Bose nog iets beter, met de zachte kussentjes. Dat had ik niet verwacht. Ik vind de ANC van de Bose dan ook nog steeds beter. Ik heb de Noise Cancelling ook gemeten met een toongenerator, met tonen van 100Hz en 400Hz:

TEST 1: Hoe hard moet je de toon zetten om ‘m te horen, met ANC aan. Bij mij 4%. Maar ik heb extreem goede oren ;). Dit was zowel bij de Bose als de Xiaomi ongeveer hetzelfde.

TEST 2: Hoe hard moet-ie ZONDER ANC om het even hard te horen als op 100% volume MET ANC. Dat bleek bij beide headsets ongeveer hetzelfde te zijn, rond de 50%. De noise cancelling haalt dus 50% geluid weg.

ANC active noise cancelling meten vergelijking

ANC active noise cancelling meten vergelijking

In de praktijk zet ik de ANC vaak uit, omdat het batterij kost, en omdat ik met muziek AAN (en Spinfit eartips) al voldoende demping ervaar.

Het is een headset, oftewel oordopjes waar je ook mee kan bellen. Met een microfoon dus. Deze microfoon is VERREWEG de allerbeste van ALLE headsets die ik heb getest, en dat zijn er veel. Als je veel belt dan is dit een enorme aanrader. Een must eigenlijk. Denk ook eens aan de andere kant van de lijn! ;) Je bent met deze veel beter te verstaan dan met welke andere oortjes dan ook. Er is snoerbediening, met Play/Pause en Volume. Dubbeltik is Next. Er zit een handige mooie kleding-clip op. (De snoerbediening werkt perfect via USB-C zoals de Sonata-DAC. Maar het is niet perfect via de 3,5 mm mini-jack op een Macbook Air 2018: daar doet alleen Start-Stop het, en volume NIET. Dat ligt dus aan die Mac).

Kortom: uitstekend Hifi geluid, unieke vette mooie strakke bas, echte ANC, snoerbediening  en de beste microfoon ooit. Zijn er nog nadelen dan? Nou ja, ik vond de pasvorm niet zo heel goed. Dat kan beter. Maar dat is erg persoonlijk. Ook de Large eartips waren voor mij te klein: ik doe er mijn favoriete Spinfit op (5,-). En het snoer is wat stug. Een snoer zoals van de KZ AS06 is beter, en afneembaar. En hij is niet erg gevoelig, dus je moet ‘m behoorlijk hard zetten.

Verder zit er een batterij in (niet bij de USB-C-versie), en die moet je dus ook vaak opladen. De ANC kan in 2 standen, of UIT, maar hij gaat niet automatisch uit. De batterij gaat iets van 8 uur mee en kun je in 2 uur opladen met elke USB-lader met een Micro-USB kabeltje. Heb je wel ergens liggen. En met een lege batterij klinkt hij het dus net zo goed, dan heb je alleen geen ANC.

XIAOMI ANC noise cancelling headset review
Met Hi-Res Audio certificaat: terecht. Het geluid is verbazingwekkend goed, behoort tot de allerbeste
XIAOMI ANC noise cancelling headset review
Prachtig, van titanium, met kledingclip, draagzakje en kabelwinder
XIAOMI ANC noise cancelling headset review
Met 4 soorten ear tips en ALLERBESTE microfoon. De siliconen kabelwinder is ook handig en mooi.

ACTIVE NOISE CANCELLING in ears Xiaomi Mi ANC
Uitstekend geluid, echte ANC, BESTE bas, ALLERBESTE microfoon, snoerbediening. Geen EQ nodig. Prachtig warm mid en hoog. USB-C als optie!
ANC ook in USB-C TOP-MIC +++  SUPER-BAS +++ TE GEK! BESTEL

UPDATE NIEUWE LINKS: Hier te koop op AliExpress (de USB-C versie is soms 25,-). Of anders hier. Vaak is-ie duurder, zoals hier rond 50,- voor de mini-jack-versie (met batterij) die bijna overal uitverkocht is.

Bij USB-C heb je ook geen batterij nodig voor de ANC. (USB-C headsets zijn mogelijk niet 100% compatibel met alle apparaten)

Xiaomi Mi ANC USB-C headset
Dit is de versie met USB-C. Voor vrijwel alle nieuwe Androids, tablets, iPads en laptops. Niet voor iPhone.

Ik heb overigens de gewone 3,5mm versie, op mijn USB-C MacBook, via de TRASAM Q1 mini DAC (20,-). Die zet digitaal om in analoge audio (mini-jack). Schitterend mooi geluid, handig en goedkoop. Elk oordopje of koptelefoon klinkt beter met zo’n DAC.

Zie ook de blog over de beste DAC / koptelefoonversterker.

En zie ook de blogs over de Bluedio T4S / T6 Noise Cancelling koptelefoon en de TaoTronics ANC koptelefoon.

Zie ook de beste oordopjes want alle IN EARS dempen passief, en dat werkt vrijwel net zo goed als ANC – als je muziek aan hebt dan.

En zie ook de beste Bluetooth headsets

Deze blog is niet gesponsord. Er zitten wel affiliate links in. Maakt voor de prijs niet uit. Zo verdien ik wat bij en blijft de blog in leven. DANK!

UPDATES en opmerkingen

Over de pasvorm en het snoer: het lange stuk snoer is gewoven textiel, en dat is perfect, maar het korte stukje naar je oor is iets stugger. Ik doe zulke snoeren altijd OM mijn oren. Dat is bij deze wat lastiger, en ook nogal kort. Maar het is wel het beste.

BAS: die bas is dus zo’n beetje de beste van alle oortjes, ik heb er dus het SUPER-BAS +++ logo bijgezet. Ik heb een playlist publiek op Spotify gezet: BASS TEST. Luister maar eens het eerste nummer daar, van Sakamoto! NIET NORMAAL!!!! Die lage tonen daar zijn zo extreem… hoor je bijna op geen enkel oordopje goed.

HOOG: de toppers in mijn lijst beste oordopjes onderscheiden zich door de beste hoge tonen. De een heeft MEER hoge tonen dan de ander, dat is persoonlijke smaak. Maar de kwaliteit van de beste hoge tonen moet bij toppers zo goed dat je er oneindig naar kan luisteren zonder dat het vermoeiend wordt. Zonder enige irriterende scherpte, ook op hoge volumes. Deze Xiaomi hoort wat dat betreft ook bij deze toppers. Niet VEEL hoog dus, maar GOED hoog. Niet agressief, maar rustig en gedistingeerd. Het zijn dus niet de helderste of meest analytische oortjes, maar dat vind ik meestal juist een voordeel.

MID: ook qua mid behoort deze Xiaomi tot de beste. Vrijwel net zo goed als de Uiisii BA-T8S, mijn favoriet op dat gebied.

Kortom, eigenlijk hoort deze Xiaomi ANC nog hoger in mijn TOPLIJST. Ik heb ‘m daarom inmiddels nog hoger gezet. Hij lijkt qua sound nogal op de Uiisii BA-T8S maar dan met meer bas. Ze zijn dus heel rustig, niet opvallend, niet opdringerig of agressief. Dat is vooral fijn als je ze vaak heel lang in hebt. Misschien ga ik ook nog wel wennen aan het snoer, en de pasvorm vind ik inmiddels ook goed genoeg dankzij de Spinfit ear tips.

45 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Deze is nu helaas nergens meer te koop (en die van mij heeft rechts de tweeter kapot denk ik, dus ik wil een nieuwe kopen).
  ANC boeit me niet zoveel, maar het geluid van deze dopjes zijn wel perfect. Is er een vergelijkbare die dezelfde sound heeft en met 3,5mm jack?

   1. Mja, maar deze (en die hieronder staat) zijn allemaal met kabels over je oren, en dat is niet zo snel in en uit te doen en moet de kabel eigenlijk achter je hoofd hebben hangen. Ik gebruik de KZ ZEX wel tijdens optredens met de band, dus ben er wel mee bekend.
    Ik gebruik deze headset overdag tijdens het werk met spinfit-tips, ik zoek iets wat direct in je oor zit met kabel die eronder hangt.

    1. Dan zou ik ook deze overwegen: Redmi Buds 4 Pro: perfect geluid, met interne EQ afstelbaar in de app, en verder met alles-erop-en-eraan.
     Zo’n kabel die jij bedoelt heeft de gloednieuwe supergoedkope KZ Linglong (nog niet getest, maar veelbelovend).

     1. Oeh! Die Hybrid Pro HD lijkt inderdaad dezelfde! Is ook bij de NL dealer van Xiaomi (Techpunt) te koop voor dezelfde prijs. Ik heb ze besteld. Ben benieuwd, thanks!

      Die andere van 5 euro hebben geen mic in het snoer ;-)

      1. Hybrid Pro HD zijn binnen, klinken inderdaad identiek als die met ANC de MIC ook trouwens. De uitgangen voor de tips zijn wel weer rond (bij die met ANC zijn ze ovaal), dus de Spinfits passen hier weer perfect op.

 2. Hi Aartjan, bedankt voor je mooie review! Kan het kloppen dat deze headset (met 3.5 mm jack) niet meer te krijgen is via aliexpress (via de link in de review, maar ook niet via een andere verkoper)?

 3. Bij mijn net aangeschafte 3.5mm versie (±€20) werkt de ANC niet of zo goed als niet.
  Heb ‘m opgeladen, groen knopje brandt, hoor ook een hele lichte ruis, maar merk vrijwel geen verschil. Ook niet met een monotone lawaaimaker vlakbij, ook niet met muziek aan. Heb ’t idee dat de passieve NC van het rubber/siliconen van de dopjes zelf de enige noise cancelling zijn…
  Had de Bose en Sony (top of the bill) ANC-koptelefoons beluisterd, en dat was écht een wéééreld van verschil.

  Heb ik gewoon pech met een maandagochtend exemplaar? Is er iemand in de buurt van Leeuwarden bij wie ik een wél werkend exemplaar kan beluisteren?

 4. Ik heb de Xiaomi Mi ANC headset (USB-C) ook binnen en aan het testen, helaas herkend mijn Dell XPS laptop ze niet, ook de daarbij behorende docking niet. Mijn Huawei standaards USB C oordoppen worden wel herkend.

  Nog 2 nummer voor je Spotify playlist Benee (Supalonely) en Milk & Sugar (Vaya Con Dios) Hey (Nah Neh Hah). Zit genoeg Bass in:)

 5. Net binnen! Ik vond inderdaad de pasvorm wennen, ze zitten wat ‘licht’ in de oren. Maar toen heb ik die ovalen extra rubbers erop gemonteerd en dat deed veel voor zowel de passiefe noise-cancelling, het geluid en de pasvorm. Dus dat is wel aan te raden. Klinken inderdaad subliem, net een ander karakter dan de zs10-Pro, maar gedetailleerd en strak. Met succes de schurende buurman buitengehouden gedurende de test, daarmee meteen zijn geld dubbel en dwars waard. Voor 26 euro’s de USB-C weten op te pikken. Bijna schandalig goedkoop toch.

 6. Thanks voor je review! Ben enthousiast 😀
  Vraagje. Kun je de USB-C variant ook voor de iPhone gebruiken? (Met verkoopverbod er tussen) zodat je niet het gedoe hebt met het opladen van de accu.

  1. Ja er zijn adapters van USB-C naar Lightning, maar daar moet dan DATA bij staan dus niet alleen charging.
   Dit wordt binnenkort een nieuwe blog. Want het is voor veel dingen handig.

   1. Oke top super, ben benieuwd naar je nieuwe blog.
    Want de USB-C naar Lightning moet wel volledig werken anders heeft het geen nut om voor USB-C variant van de Xiaomi te gaan met een iPhone. Thanks!

    1. Klopt, er zijn er veel zonder Data, en dat staat er vaak ook niet duidelijk bij. Bovendien moet het eigenlijk ook nog MFi zijn: gekeurd door Apple

     1. Ps mocht je er al 1 weten die wel aan de eisen voldoet dan hoor ik het graag. Het is mij niet gelukt om er 1 te vinden die USB-C —> Lightning doorgeeft sound + data.

      1. Ik heb ze nog niet binnen, ik laat het hier weten, en het wordt dus ook een nieuwe blog.

      1. Opladen doen ze vaak wel, maar data + Audio vrijwel nooit, of in ieder geval nooit goed. Dus toch maar geen blog… of pas als ik een goede gevonden heb

   1. Helaas, bij mijn iPhone werkt alleen het middelste knopje om de muziek te pauzeren. Volume omhoog en omlaag dus niet. Staat ook in de minimale gebruiksaanwijzing dat Apple apparatuur buitenste knopjes niet kunnen bedienen.
    Belletje kun je wel opnemen met diezelfde middelste en Siri werkt ook bij lang indrukken. Track naar voren (2x drukken) wil ook, maar track naar achteren (3x drukken) niet of moeizaam. Maar ja, gebruik ik ook nooit.

 7. Net ontvangen (besteld op basis van deze review). Op zich tevreden, maar ANC lijkt non-existent. Als ik oortjes hard aandrukken lijkt er wat ruis te zijn als ik de ANC aanzet, maar merk er verder helemaal niets van…

   1. Hoi Aartjan,

    Ja dat wel :) (Was wel zoeken eerst, dacht dat hij t helemaal niet deed, totdat ik de instructie las en begreep dat hij opgeladen moest worden.)

    Ik zat gisteren in de trein te luisteren en merkte daar een heel klein verschil met ANC aan. Maar niet zoals ik dat bij andere headphones merk. Daar is het echt een wereld van verschil.

    Ben verder wel erg te spreken over het geluid en mic voor dit geld. En bij het herlezen van je review begreep ik ook dat de ANC zich aanpast op het geluid van buiten. Naast de trein zit ik niet op heel plekken met heel veel geluid/lawaai, misschien dat hij daarom niet heel actief hoeft te cancellen?

    Merk jij wel een werkelijk verschil bij het aanzetten van de ANC?

    1. De ANC werkt goed, zie de test, maar in de praktijk zet ik hem uit, omdat ik met muziek aan al voldoende demping heb. Met muziek UIT werkt de ANC niet zo goed als een Bose, maar het komt behoorlijk in de richting, zie ook mijn test. Scheelt echt niet zoveel hoor. Het haalt grofweg de helft van het geluid echt weg, zelfs van stemmen. De dopjes moet natuurlijk wel echt goed afsluiten, ik heb Spinfits. Maar Comply is nog beter wat dat betreft, kan al voor 1 euro.

     1. Hi Aartjan,

      Toch nog even een update, want ik zat van de week in een erg drukke trein en dacht, dit is het moment om de ANC echt te testen. Ik moet zeggen, ik was verbaasd, want het werkte echt wel goed! Het is dus een ANC die je niet merkt als er geen lawaai is, maar als je ‘m aanzet bij lawaai, merk je het direct.
      Wilde ik toch even toevoegen voor de volledigheid ;-)

     2. Deze zijn al een tijd uit en ik meng me laat in de discussie maar ook ik vind de kwaliteit van de anc erg tegenvallen. Ik heb hiernaast een Sony WH-1000xm3 waar de anc vrijwel alle ruis, motorgebrom in verkeer, rumoer in bijvoorbeeld treinen etc wegfiltert. Bij deze Xiaomi’s is alle omgevingsgeluid er gewoon nog steeds, alleen klinkt het gewoon wat vervormd. Verder een aardige geluidskwaliteit maar eigenlijk niet meer dan oké. Hoog is erg schel.

 8. Mijne ruist alleen na het aanzetten, totaal geen anc. dus blijkbaar zijn er ook fakes.. besteld op de bovenstaande link. of ik heb een andere QC II gehoord, dat kan ook. 40 euro niet zo goed besteed dus denk ik. Geluidskwaliteit is redelijk maar geen opvaller wmb.

 9. Hallo weijmanc, ik zit al tijdje te twijfelen. Ik heb de KZ ZSN en Yinyoo Revonext als uitblinkers.
  Hoe is de noise cancelling, reacties zijn verdeeld en hoe is het geluid? Grt Hans

  1. Aan het geluid moet je eerst even wennen,maar na een paar keer wisselen van speler,met je favoriete nummer,hoor je pas hoe goed hij is.Heb de nc goed getest en die is zeer goed.
   Had er in het begin ook geen hoge verwachting van,maar heeft de test met een 9 doorstaan.
   Dat wil dus zeggen op mijn toestel,en met mijn gehoor…..
   Het is goed mogelijk dat de 3,5 met batterij anders reageert dan de usb c speler.
   Mijn hiby R3 speler heeft alleen problemen met het opstarten,omdat die ook de nc van stroom moet voorzien.Ook is je batterij dan sneller leeg.Ik weet niet of dat bij andere merken ook zo is.
   Heb de indruk dat de USB C niet goed met elkaar overweg kunnen.
   Grt Cor

   1. Hallo Cor, bedankt voor je reactie. Ze hebben nu sales bij Aliexpress dus veel gaat de deur uit met 20% korting, ze kosten daar nu € 31 incl BTW dus ik kan daar een gok wel voor wagen. Ze hebben ook aangegeven op de verpakking de waarde aan te geven rond de € 19.

 10. Heb de Mi ANC aangeschaft bij de dealer in barneveld.(49,95)
  Er zit geen batterij meer in,en krijgt zijn voeding uit de speler.
  Is een geweldig apparaat,kan het aanbevelen voor de Hi-Fi liefhebbers.

 11. Ik zag ook al een knettergoede recensie op Phonograph net dus mijn interesse is nu zeker gewekt. Daar was deze de beste budget IEM, samen met de tfz serie 2.
  Ik was huiverig voor de pasvorm, ik heb KZ oren maar ik ga de spinfit erbij bestellen.
  Overigens nog een tip, de Hidizs ap80, geweldig, net zo goed als de Fiio M6, alleen goedkoper
  . Jammer dat je geen hi res audio player test. Die zijn ook verslavend. Hoor nu veel goeds over de Zishan DSD.

  1. Oeh, ja zeg, die Zishan DSD is de eerste goedkope (95,-) met de AK4497 DAC erin. Jammer dat het zo’n onhandig dingetje is… misschien dan de LOXJIE D20 (wel veel duurder 230,-), daar zit de AK4497 ook in. Of nog even wachten tot die AK4497 ook in een USB-C versie komt, of in een Shanling M0-achtige.

   Zie de blog over de beste DAC

 12. Top! Ben dit wekt zeker mijn interesse.

  Klopt het ook dat deze te koop is met USB-C inplaats van de 3,5 aansluiting?

  Heb sinds kort de MI Airdots maar is helaas qua geluid niet super en zeker niet in de trein.

  1. Mijn MI Airdots klinken veel beter met Spinfit dopjes. Nadeel is wel dat ze niet meer goed in het doosje passen. Om te laten moet ik de dopjes er even afhalen. Dat probleem had ik ook met de grotere bijgeleverde dopjes. De dopjes die er origineel op zitten sluiten niet goed af bij mij.

Geef een reactie